Pufi de ian-feb 2010 (47)
Raspunsuri - Pagina 17
blue_flower spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui nyny
Pt gradinita de stat nu exista o taxa anume. Se plateste la inceputul anului un fond al clasei pt detergenti, hartie igienica, etc si se mai strang niste bani pt rechizite. Anul asta de ex noi am stabilit de comun acord (parintii si educatoarea) o suma de 200 lei in care sa ne incadram cu fondul clasei+ rechizite+ cadourile de Craciun. Mamica fericita de Mara si de David |
Serios? Nu e o taxa lunara pentru mancare?
Pai de aia nene ii hraneste cu cremvusti si margarina.....
banuiesc ca si alti parinti sunt interesati de alimentatia copiilor, chiar daca nu isi permit o gradi particulara, macar alimentatie buna sa aiba...nu se poate decide de comun acord lista de alimente permise/interzise sau meniurile? ....
ce ne asteapta....nici nu stim inca
copii mici, probleme mici.....copii mari, probleme mari...
nyny spune:
Sorina
acomodare usoara si rapida frumoasei Iris si tie. E foarte important ca ai gasit o bona potrivita si macar din punctul asta de vedere stai linistita. E normal sa fie mai greu in primele zile.
Dece
sorry de weekend certaret.
Ruxita si mie imi plac foarte mult jucariile din lemn in general. Eu i-am luat Marei din magazin un set de bucatarie cu cescute, ceainic, farfuriute, un mini tortulet cu lumanari ... super frumoase. Si i-am mai luat lui Dav de la munte un trenulet tot asa din lemn pe care am dat 10 lei.
pt link.
Mamica fericita de Mara si de David
nyny spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui blue_flower
Serios? Nu e o taxa lunara pentru mancare? Pai de aia nene ii hraneste cu cremvusti si margarina..... banuiesc ca si alti parinti sunt interesati de alimentatia copiilor, chiar daca nu isi permit o gradi particulara, macar alimentatie buna sa aiba...nu se poate decide de comun acord lista de alimente permise/interzise sau meniurile? .... ce ne asteapta....nici nu stim inca copii mici, probleme mici.....copii mari, probleme mari... de Daniel, n.01.02.2010Mama fericita |
Cred ca tu te referi la cresa de fapt. La gradinita se sta pana la ora 12 si se mananca pachetelul de acasa. In cazul asta poti sa-i pui orice vrei tu... fructe, iaurt, sandvich, batoane de cereale (in cazul meu),
blue_flower spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nyny Cred ca tu te referi la cresa de fapt. La gradinita se sta pana la ora 12 si se mananca pachetelul de acasa. In cazul asta poti sa-i pui orice vrei tu... fructe, iaurt, sandvich, batoane de cereale (in cazul meu), ] |
Adica nu exista gradi de stat cu program pana la 6? Si cu mese?
nyny spune:
citat din mesajul lui blue_flower
Adica nu exista gradi de stat cu program pana la 6? Si cu mese? de Daniel, n.01.02.2010Mama fericita |
Da, stai asa ca si astea tot gradinite se numesc doar ca au program prelungit. Mie mi-a ramas in minte denumirea de "cresa" sau "camin" .... nu stiu de ce
. Cam 10 lei pe zi stiu ca se plateste pt mancare la program prelungit.
Edit: scuze pt confuzie

ana_g spune:
alexia,
copilu sa ii treaca febra si sa aveti vesti bune! (adica vreo boala de copilarie, ca ma gandesc ca e de preferat unei infectii cu vreun alt crocobaur).
cand va aud ca vorbiti de gradinite...uf, asa l-as da si eu, program scut, nu mai mult...din 2 motive: 1- socializeaza cu alti copii, isi mai da drumul la vorba&co, il mai distreaza, ca il vad tare plictisit, iar eu nu mai am idei, nici prea mult timp, 2- ne mai usureaza pe mine si pe soacra-mea, e din ce in ce mai greu.....sa fie sanatos. doar ca eocamdata, cu mine studenta cu restante ce trebuie platite, mai greu cu banii.
_
mama lui Stefan, pui scump
nyny spune:
| citat din mesajul lui ana_g cand va aud ca vorbiti de gradinite...uf, asa l-as da si eu, program scut, nu mai mult...din 2 motive: 1- socializeaza cu alti copii, isi mai da drumul la vorba&co, il mai distreaza, ca il vad tare plictisit, iar eu nu mai am idei, nici prea mult timp, 2- ne mai usureaza pe mine si pe soacra-mea, e din ce in ce mai greu.....sa fie sanatos. doar ca eocamdata, cu mine studenta cu restante ce trebuie platite, mai greu cu banii. ![]() _ mama lui Stefan, pui scump |
Din aceleasi motive am dus-o si eu pe Mara inca de cand avea 2 ani si jumatate, tot la program scurt. Socializeaza, coloreaza, picteaza, danseaza, le citeste educatoarea povesti, se joaca... Gradinita de stat, nu au cine stie ce scupatatzuri de jucarii acolo... mingii, animale din plastic, cuburi, papusi, masinute... mai aducem si noi de acasa jucarii de care s-au plictisit si care sunt in stare buna. Azi au adus legume de acasa si am gasit-o mancand gogosar... ieri i-am gasit pe toti stand in fund si plimband de la unul la altul mingiute colorate.
Acasa ce ar fi facut?... si daca nu m-as fi dus la serv si as fi stat cu ei acasa tot faceam o curatenie, o mancare, activitati casnice care musai se cer facute, iar ei s-ar fi jucat singuri ... asta in cel mai bun caz, daca nu s-ar fi luat la hartza. Abia astept sa-l duc si pe Dav anul viitor, tot program scurt.
ana_g spune:
citat din mesajul lui nyny
Din aceleasi motive am dus-o si eu pe Mara inca de cand avea 2 ani si jumatate, tot la program scurt. Socializeaza, coloreaza, picteaza, danseaza, le citeste educatoarea povesti, se joaca... Gradinita de stat, nu au cine stie ce scupatatzuri de jucarii acolo... mingii, animale din plastic, cuburi, papusi, masinute... mai aducem si noi de acasa jucarii de care s-au plictisit si care sunt in stare buna. Azi au adus legume de acasa si am gasit-o mancand gogosar... ieri i-am gasit pe toti stand in fund si plimband de la unul la altul mingiute colorate. Acasa ce ar fi facut?... si daca nu m-as fi dus la serv si as fi stat cu ei acasa tot faceam o curatenie, o mancare, activitati casnice care musai se cer facute, iar ei s-ar fi jucat singuri ... asta in cel mai bun caz, daca nu s-ar fi luat la hartza. Abia astept sa-l duc si pe Dav anul viitor, tot program scurt. Mamica fericita de Mara si de David |
sa inteleg ca il primeste la gradinita chiar si daca nu are 3 ani impliniti? ce tare ar fi...cred ca incep sa ma interesez de pe acum, poate toamna care vine o facem si noi
_
mama lui Stefan, pui scump
nyny spune:
| citat din mesajul lui ana_g sa inteleg ca il primeste la gradinita chiar si daca nu are 3 ani impliniti? ce tare ar fi...cred ca incep sa ma interesez de pe acum, poate toamna care vine o facem si noi |
Nu stiu daca primesc peste tot copii mai mici de 3 ani, dar imi explica directoarea ca de anul viitor nu se va mai face grupa pregatitoare la gradinita si ca sa nu-si piarda posturile vor fi nevoite sa faca o grupa mini de copii cu varste incepand de la 2 ani. Trebuie intrebat.
Acum depinde de la gradinita la gradinita. Sunt unele foarte bine cotate dar sunt si foarte aglomerate totodata (cate 20-25 de copii in grupa). Eu prefer sa o duc la una de cartier, foarte aproape de casa. Sunt max 10 copii care vin zilnic cu varste cuprinse intre 2 ani si jumatate si 3-4 ani. Pt 3 ore cat sta acolo mi se pare super ok. Mai e si la noroc cu educatoarea pt ca poti sa gasesti locatia perfecta iar personalul sa nu se ridice la nivelul asteptarilor. Nu prea ai de unde sa stii. Noi am nimerit bine.
ale1212xa spune:
fuseram la dr..cica puroi in gat...
eu acum am asa o retinere...daca era ceva in gat nu imi mai manca...ori Dragos a mancat destul de bine...ne-a bagat pe antibiotic..
-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem 

de Daniel, n.01.02.2010