Clasa I * 2011 - 2012 * [11]
Raspunsuri - Pagina 9
cosmina_p spune:
Am incheiat o saptamana plina de FB-uri!Azi au avut 2 ore de desen iar tema a fost "Pictura cu degetele".Nu va puteti inchipui cum aratau!!!!Fiica-mea avea acuarele pe coate,pe gat,pe nas...pe degete-no comment!!!Tricoul fusese alb dimineata pt ca la pranz era in culorile....toamnei.
La abecedar au ajuns la A si la matem la 5.Cica suntem in grafic
Weekend fara teme!
manuelacrina spune:
Raportam si noi.
La romana a,A,m,M,u,U,n, la mate 0,1,2,3,4. Cate un FB la fiecare materie in carnet. La romana cate calificative trebuie sa ia pe semestrul asta ?
Avem 8 ore de romana si 4 de mate / saptamana.
Azi am facut vaccinul... Crina a plans cu reprize de dimineata de cand le-a luat temperatura si i-a consultat, pana la 11 cand a ajuns si clasa lor la intepat; am fost vreo 5 mamici... spre disperarea asistentei care comenta ca "de-aia plang copiii asa, ca au venit mamicile, altfel nu auzi nici unul maraind !" ... adica noi eram de vina ...
Crina s-a linistit si a devenit de-adreptul curajoasa de abia cand i-a vazut pe colegii care ies razand si plini de voiosie si pusi pe sotii ... asa ca ce nu am reusit sa o linistesc eu, a reusit exemplul celorlalti ... nici nu a durut-o, nici nu a tipat, am iesit cu ea topaind din cabinet ...
Mina, mi-a ramas gandul la painicile tale cu fructe , le-as incerca si eu wk asta; dar nu am retinut in ce fel de tavite le coci ?
Am citit pe aici ca este o reala problema cu gelozia intre fratiori, eu nu am trait experienta asta pana acum, nu stiu sa dau sfaturi ... dar as sugera sa le explicati surioarei/fratiorului mai mare ca exista copii care isi doresc cu disperare/cu suspine/uneori cu lacrimi in ochisori sa aiba si ei un fratior/o surioara mai mica cu care sa se joace, pe care sa il/o invete sa deseneze/sa danseze, cu care sa povesteasca sau sa mearga in excursii/la plimbare ... dar din pacate nu il/o pot avea ...
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui manuelacrina Raportam si noi. La romana a,A,m,M,u,U,n, la mate 0,1,2,3,4. Cate un FB la fiecare materie in carnet. La romana cate calificative trebuie sa ia pe semestrul asta ? Avem 8 ore de romana si 4 de mate / saptamana. |
Numarul de note minim necesar pentru incheierea mediei este nr de ore/saptamana +1. Adica 5 la mate si 9 la romana in cazul vostru.
antoemma spune:
V-am trimis o culegere de mate. Am gasit adresele la capitolul 8, dar daca o mai vrea cineva, va rog sa-mi scrieti adresa de mail la care sa o trimit.
Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)
Mami de 2004 si 2010
mina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui manuelacrina Raportam si noi. La romana a,A,m,M,u,U,n, la mate 0,1,2,3,4. Cate un FB la fiecare materie in carnet. La romana cate calificative trebuie sa ia pe semestrul asta ? Avem 8 ore de romana si 4 de mate / saptamana. Azi am facut vaccinul... Crina a plans cu reprize de dimineata de cand le-a luat temperatura si i-a consultat, pana la 11 cand a ajuns si clasa lor la intepat; am fost vreo 5 mamici... spre disperarea asistentei care comenta ca "de-aia plang copiii asa, ca au venit mamicile, altfel nu auzi nici unul maraind !" ... adica noi eram de vina ... Crina s-a linistit si a devenit de-adreptul curajoasa de abia cand i-a vazut pe colegii care ies razand si plini de voiosie si pusi pe sotii ... asa ca ce nu am reusit sa o linistesc eu, a reusit exemplul celorlalti ... nici nu a durut-o, nici nu a tipat, am iesit cu ea topaind din cabinet ... Mina, mi-a ramas gandul la painicile tale cu fructe , le-as incerca si eu wk asta; dar nu am retinut in ce fel de tavite le coci ? Am citit pe aici ca este o reala problema cu gelozia intre fratiori, eu nu am trait experienta asta pana acum, nu stiu sa dau sfaturi ... dar as sugera sa le explicati surioarei/fratiorului mai mare ca exista copii care isi doresc cu disperare/cu suspine/uneori cu lacrimi in ochisori sa aiba si ei un fratior/o surioara mai mica cu care sa se joace, pe care sa il/o invete sa deseneze/sa danseze, cu care sa povesteasca sau sa mearga in excursii/la plimbare ... dar din pacate nu il/o pot avea ... |
Pe astea ultimele facute le-am copt in vase de ceramica din alea de-o portie, unse cu unt si tapetate cu hartie de copt. Dar merg f bine si in teflon, la fel, uns cu unt si cu hartie de copt.
Daca ai cuptorul nabadaios, pune sub gratarul pe care coci painicile tava aia mare de cuptor plina cu apa si poti sa dai flacara la maxim fara grija, ca tava atenueaza puterea focului si asigura coacerea uniforma. Trebe doar sa supraveghezi cuptorul si sa pui apa din cand in cand. Dureaza un pic mai mult dar merita.
Merg la fel de bine coapte in dry cooker, am mai prestat eu ieri o varianta, cu stafide si coaja de portocala . Tot asa, mergea tava mare dedesupt, dar m-am grabit si-am zis ca poate ma descurc....fundu a fost nitel cam prea copt. Data viitoare nu ma mai risc.
We placut
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
ClaudiaDia spune:
Antoemma, as vrea si eu culegerea, daca se poate, la adresa de e-mail: claudita_75@yahoo.com.
Multumesc mult!
antoemma spune:
Este o colegere mai subtirica, de 33 pagini: Magia cifrelor (Ed. Edu). Are si un CD cu ceva explicatii, exercitii si jocuri. Eu am scanat-o ca sa o am si la a doua fetita pentru ca e mai atractiva pentru ei, avand multe imagini.
Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)
Mami de 2004 si 2010
manuelacrina spune:
Neata,
Va recomand si eu o carte pe care am primit-o zilele trecute si ne-am distrat aseara cu ea, are imagini frumoase la fiecare "problema", rezolvari cu explicatii si mai ales multe glumite cu "gigel si ionel la scoala" .
http://www.librarie.net/carti/166756/Matematica-distractiva-clasele-IV-Ioan-Dancila-Eduard-Dancila
O saptamana frumoasa !
Multumesc Mina pentru detalii , esti o artista desavarsita, ma abonez la retetele tale !
anda141 spune:
In luna decembrie o sa aiba un concurs la matematica, romana si cunoasterea mediului. A fost optional, s-a inscris cine a vrut. O sa fie faza pe scoala, apoi merg mai departe cei calificati. Nu e vorba despre SMART, este altceva, am intrebat vineri pe doamna, dar am uitat cum mi-a spus, dar cred ca olimpicii cunoasterii!!??? Voi stiti ceva ? O sa mai intreb inca o data la scoala, dar ma intrebam daca participati si voi.