Clasa I * 2011 - 2012 * [11]

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Roxana, felicitari micutei stelute si la mai mare!

Noi trebuie sa mergem la stomatolog, de vreo 3 zile se plange ca o doare ba gingia, ba un dinte....carii vad ca nu are, dar na...poate e altceva si nu stiu eu. Sper sa scape usor, sa nu prinda teama de stomatolog.

Iustina a ajuns la adunarea si scaderea cu 6 la mate si la limba romana la litera N mare de mana. In week-end a avut ceva de scris pe caietul special la romana, vreo 5 randuri, la mate adunarea si sc. cu 6 din culegerea mate2000 si, in plus, a avut 6 teste smart de facut, pt. familiarizare - subiecte din anii precedenti - 3 rom., 3 mate. S-a descurcat f. bine, sper ca si la test cand o fi sa se descurce.
In carnet are 6 FB si cam atat...alte noutati nu avem.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

(Niciodata sa nu spui niciodata!)
http://www.quadrille.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

eu nu mai stiu ce sa zic.
dimineata, la pranz, totul ok, dupa-masa dupa ora 18, copila mea vesela se transforma intr un copil care zace :( o doare un pic burtica.
la pediatra au zis ca e indigestie data de ceva combinatii de mancaruri, nu ceva stricat, dat fiind ca nu avea diaree, voma.
insa dupa 5 zile de debridat, nospa si metroclopramid, nicio ameliorare.
am bagat ceai de chimen, musetel, fara nicio ameliorare.
asa ca am fost azi la recoltare sange si pt analiza scaun, sa vedem daca e vreo infectie sau viermisori ?!
desi va spun, doar seara o doare, merge ziua la scoala, apoi la activitatile ei. doarme fff bine.

Si noi mergem joi la stomatolog, tre sa i scoata un incisiv lateral, ca apare cel nou

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Si tu poti fi Mos Nicolae

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Roxana_G,sa te bucuri de steluta!!!!
O saptamana buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Daria, multa sanatate Giuliei si sa-i dati de capat raului cat mai repede!

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

(Niciodata sa nu spui niciodata!)
http://www.quadrille.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Sanatate celor bolnaviori !

Ajutati-ma si pe mine sa dezleg o "dilema": in exercitii de genul "care sunt toate numerele pare/impare mai mici decat 6 ?" cum este considerata cifra zero ?
Teoretic eu stiu ca este considerat numar par, dar manualul de mate de clasa I abordeaza pe undeva aspectul asta ?

Si iarasi, nu stiu cum sa explic mai bine copilului ca zero este nr. par, ca nu pot sa-i aplic explicatia de la celelalte: "daca ai 8 mere, se pot imparti in mod egal la 2 copii, fara se se certe intre ei" ... si nici explicatia algebrica "este de forma 2p unde p este din multimea numerelor intregi" ...

Voi cum procedati ?
Multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Noi suntem la ma si la cifra 9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Noi la "ma" si la cifra 6.Domnul inv zice ca suntem in grafic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Neata si de la noi!

Noi am facut U si 7, probabil azi vor face n si 8.

MANUELACRINA - uite ca la asta nu m-am gandit, insa incearca sa-i spui ca toate numerele sunt in succesiune de par/impar. Unul e par, urmatorul impar si tot asa...prin urmare daca numeri descrescator 2 e par 1 impar drept urmare 0 e par. Sau daca numeri din 2 in doi pare si impare 0 va urma logic in sirul celor pare. (cu toate ca 0 nici eu nu stiu ce e )

Multa sanatate Giuliei! (in vacanta au fost aceleasi probleme? sau doar in timpul scolii?)

Mai avem inca un FB la mate, le-a dat un test destul de greut parerea mea, adica mai bine zis destul de lungut, de 2 pagini, 10 exercitii. Mi se pare multut pt ei. A luat FB si echivalent a 9.8 puncte pt ca i-a scazut 0.2 pct deoarece a numarat la un exercitiu 4 elemente in loc de 5 (neatentie clara), in rest perfect. Ce m-a mirat (cu toate ca in ziua de azi nu trebuie sa te mai mire nimic) e ca le-a dat, la test, descompunere si compunere a unor numere in 3 alte numere cu toate ca la clasa nu au lucrat decat in 2. Eu am facut cu ea acasa, si in 4 chiar, si cu numere date si de completat celelalte si fara numere date asa ca a stiut, n-au fost probleme, dar ca si idee: tu ca si invatatoare cum testezi copiii cu niste chestii la care nu ai lucrat pt a-i nota in catalog? Ca doar nu e olimpiada?! Mi se pare firesc sa le dai teste/fise la clasa cu asa ceva sa vezi cum se descurca chiar si daca nu ai lucrat dar nu sa le dai asta, dintr-o data pleosc fix la un test a carui calificativ il treci in catalog...ma rog. Asta sa-mi fie invatatura de minte ca trebuie sa continui sa lucrez acasa mai mult decat la clasa.

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzuka spune:

Citat:
citat din mesajul lui manuelacrina

Sanatate celor bolnaviori !

Ajutati-ma si pe mine sa dezleg o "dilema": in exercitii de genul "care sunt toate numerele pare/impare mai mici decat 6 ?" cum este considerata cifra zero ?
Teoretic eu stiu ca este considerat numar par, dar manualul de mate de clasa I abordeaza pe undeva aspectul asta ?

Si iarasi, nu stiu cum sa explic mai bine copilului ca zero este nr. par, ca nu pot sa-i aplic explicatia de la celelalte: "daca ai 8 mere, se pot imparti in mod egal la 2 copii, fara se se certe intre ei" ... si nici explicatia algebrica "este de forma 2p unde p este din multimea numerelor intregi" ...

Voi cum procedati ?
Multumesc !

Bine ca ai adus in discutie dilema aceasta....si noi o avem...Am invartit manualul pe toate partile am studiat caietele, copilul nu da detalii deci pot doar sa ghicesc ca le-a spus ceva despre numere pare si impare.Cert e ca Deian nu a priceput mare lucru....din ce i-am explicat eu mai mult l-am bagat in ceata....Deci orice ajutor este bine venit......
Nici nu stiu cum sa ii explic conceput de par-impar sau cu sot - fara sot....iar partea cu 0 e de groaza....
Mie manualul dupa care lucreaza mi se pare aiurea rau de tot e cel de la editura Euristica....groaznic....complicat ...si nu iti dai seama ce anume invata la lectia respectiva...de exemplu eu nu mi-am dat seama daca au facut sau nu despre numerele pare si impare....am dedus doar dat fiind ca in caietul auxiliar de la aceeasi editura erau exercitii cu numere pare- impare.

Ar fi foarte simplu sa le invete pe de rost dar nu mi se pare in regula...trebuie sa le inteleaga nu doar sa le memoreze.
Oricum din ce am sesizat pana acum din pacate multe lucruri le sunt explicate empiric cumva...nu ca o regula...adica luam pe incercate pana se nimereste.....Oare asa trebuie sau sunt eu prea exigenta?

Pe de alta parte sunt fisele gen smart, comper, canguras etc la care nu prea merge pe incercatelea.....Sunt cu smecherii iar daca nu ai notiunile bine intelese degeaba.....

Dileme.....dileme.....

Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzuka spune:

Citat:
citat din mesajul lui eveline

Asta sa-mi fie invatatura de minte ca trebuie sa continui sa lucrez acasa mai mult decat la clasa.

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Da...exact asa simt si eu.....la clasa fac ceva iar daca nu as lucra cu el acasa nu ar avea cum sa rezolve unele exercitii.Dar exista riscul ca noi ca mamici sa nu avem limbajul pe care sa il priceapa ei..adica cel putin eu nu stiu exact cum le explica doamna si riscam sa facem o si mai mare nebuloasa in capul lor care e ombardat de informatii din toate partile. De aceea sunt frustrata ca nu exista la fiecare lectie cateva cuvinte despre ce vor face...cuvinte de baza, notiunile noi etc. La abecedar exista ceva de genul acesta si este foarte in regula...e clar ce au facut si mai ales scrie clar ce lucreaza in clasa si ce au de facut acasa ca exercitiu suplimentar.

Mergi la inceput