Viatza In Germania - cap.72

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns albertje spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Alina, eu am citit ca pediatra din Ro s-a mirat pt decizia pediatrului din DE si ca este intrigata (indiferent daca cea din DE cunoaste sau nu sistemul din RO).

Cand a fost intamplarea cu repetarea vacinului am fost cu carnetul de vaccinuri olandez la doctorul de casa iar o asistenta foarte zeloasa ne-a spus ca acel vaccin trebuie repetat. Pe schema de vaccinuri din Olanda apare doar o singura data. Sotul i-a spus chestia asta dar ea i-a spus ca sistemul german este altfel si ca TREBUIE repetat. Altfel vom avea probleme la scoala. Sotul a zis ca pe el nu-l intereseaza sistemul nemtesc si ca pe el nu-l obliga nimeni sa se conformeze nici unui sistem. O alta asistenta mai prietenoasa a venit sa-i spuna ca ea stie ca sistemul in Olanda este altfel dar ca vom avea probleme la scoala, la inscriere. Noi nu ne-am conformat. Vom vedea ce va fi. Oricum nu ne place abordarea asta obligativa. NU suntem obisnuiti.
Poate in landul vostru este o alta mentalitate. Mai flexibila si mai customer-minded. La noi nu, deocamdata.

si noi avem vaccinurile facute in nl si la intrarea aici in scoala nu a fost absolut nici o problema .abia acum la 13 ani ,mai facem niste vaccinuri.
depinde de cine dai !

vine bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Albertje, noi stim ca nu va fi nici o problema. Nici nu ma astept la altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Si eu cred ca e si chestie de noroc cu dr. pediatru. Noi am venit aici, cind Bianca avea 11 luni. Facuse in tara vaccinurile pina la varsta respectiva. I-am adus carnetul de vaccinari, au fost transcrise in cel nemtesc si apoi am mers pe schema de aici. Comunicarea cu dr. mi se pare f. importanta.

Ramona, nici eu nu cred ca nu itzi va lua copilul la scoala ca nu e vaccinat. Voi v-atzi decis sa raminetzi pe sistemul olandez?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

legat de vaccinuri. cand am inscris copii la scoala in Elvetia, ne-au intrebat de vaccinuri daca le au facute la zi. eu aveam pregatit discursul si am spus cam asa "dupa o informare amanuntita si temeinica asupra vaccinurilor, am decis sa nu ne vaccinam copii. ne dorim tot ce-i mai bun ptr copii nostrii, speram ca ne veti respecta decizia."
doamna directoare a inceput sa-si ceara scuze si ne-a spus ca desigur ne respecta si nu ne va mai intreba asupra acestui aspect.

apoi la scoala in Germania nu ne-a intrebat nimeni nimik. doctora de familie, o nemtoaica acra si plina de sine ma luat la rost ca ce eroare am comis si bla, bla. da? pai sa-mi dati informatii scrise spre lecturare ca sa discutam obiectiv, nu asa ca ce eroare si ce bla bla . si nu va permit sa ma jigniti, chiar daca eu nu-s medic. va tratez cu respect, pretind acelasi lucru. la iesire le-am cerut secretarelor sa-mi dea fisele iar a doua zi m-am inscris la alt medic.

am observat un aspect, daca te duci oriunde si te prezinti ca un soricel in fata unui director ai toate sansele sa te faca zob "directorul". si din contra , daca mergi de pe pozitia omului care stie ce vrea, chiar daca nu stii prea bine, esti tratat cu respect si importanta.

poate ca unele din voi stiti, eu nu mi-am vaccinat copii niciodata, nici macar la nastere. a fost decizia noastra, dupa o informare foarte serioasa. si nu de pe net, de la cercetatori din institutul Cantacuzino.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Kariguld, jos palaria As fi vrut si eu sa am curajul asta. Eu in Olanda mergeam la un birou de consultatii antroposofic, tocmai pentru ca traiam cu dubii in ceea ce priveste vaccinul, in general. Cu doctorita respectiva am facut schema noastra, in functie de cum am simtit noi ca parinti. Am amant vaccinurile care se dau in primele luni. Iti dai seama ce mi-a crescut tensiunea cand am intalnit atitudinea asistentei de aici, cu TREBUIE-ul ei. Acuma rad, dar atunci....
Asa e cum spui tu in ceea ce priveste atitudinea. Cu cat esti mai asertiv cu atat esti mai respectat. Ceea ce eu urasc sa fac, dar vad ca occidentul nu cunoaste alta 'limba'. La fel e si in Olanda.

Helbi, nimeni in ziua de azi nu mai crede ca un copil nevaccinat nu are voie la scoala. Cel putin asa sper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Ramona, Bianca e in clasa a 6-a si noua niciodata nu ni s-a cerur caietul de vaccinari la scoala. Nici la inscrierea in clasa 1 si nici la inscrierea la gimnasiu. Nu stiu daca asa e in Frankurt peste tot, sau asa am avut noi "noroc".
Bravo voua, Kari ca atzi putut lua aceasta decizie. Mai stiu pe cneva care,la fel, nu si.a vaccinat copilul. Eu is mai fricoasa de felul meu si zic ca or fi si vaccinurile astea bunela ceva, daca tot s-au inventat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Legat de vaccinuri, noi facem schema generala. CInd eram copil am citit o carte care m-a impresionat profund. Sar peste baltoace, se numea. Despre un baietel care s-a imbolnavit de poliomielita. Pt anumite boli consider ca e o binecuvintare ca sunt vaccinuri, precum Poliomielita, Tetanosul. Cine stie ce ii va trece baiatului meu mai tirziu prin cap sa plece prin Africa sau Asia, pe unde se mai plimba si diversi virusei, microbi si alte chestii cu labutze ?

Pe unele le vom ignora, precum cel anti-gripal.

Pe noi ne-a intrebat la gradinita doar cu titlu informativ de vaccinuri. Probabil ca sa stie la ce epidemii se pot astepta in mod teoretic. Dar nu au discutat despre ele.

Atita timp cit vaccinarea e optionola si lasata la alegerea parintelui nu vor face la scoli si gradinite publice discriminare. Altceva se poate astepta la crese particulare, in functie de ce regulament au (dar eu pina cum nu am auzit de vre un caz de respingere din cauza de vaccinuri nefacute).

Bumbitza, tocmai pt ca doctorita ta e romanca, ar fii trebuit sa stie diferenta intre un sistem si altul. Ai semnat pt vaccin?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Salutare din nou. Jos palaria fetelor care au curaj sa-si sustina crezul si opiniile in orice moment si in fata oricui... Eu recunosc ca nu-s asa din pacate, sunt mai mult genul de om care trebuie sa stea putin sa analizeze lucrurile si sa ia apoi o decizie. Ceea ce nu am facut, din nou spun din pacate, atunci cand i-am facut priorixul fetei mele.
Sunt in continuare ingrijorata despre urmarile pe care le-ar putea avea acest vaccin, mai cu seama ca am citit tot felul de minunatii pe net, dar sper ca D-zeu sa aiba grija si de noi in continuare si multumesc ca pana acum iubita mamei este ok, mai irascibila si mai agitata decat de obicei, dar ok.

Ambele pediatre din Ro cu care ma sfatuiam mi-au zis ca nu trebuia facut, ca e prea devreme, ca prea mult, ca abia la 7 ani trebuia, ca nu se stie ce compozitie are fiecare vaccin facut si ce firme l-au produs (adica pe carnetul de vaccinare nu scrie ce si cum a fost primul vaccin, scrie doar Priorix)...samd

Asa ca am zis s-o sun pe doctora de aici sa ii cer sa ma mai lamureasca o data, sa-mi iasa din cap ca ar fi vreo problema. Aici, pe schema nemteasca se fac mai multe rapeluri, e drept ca nu am informatii cum ca ar fi vreun caz de reactii naspa, dar cand e vorba de copilul tau cred ca nu poti dormi linistit pe perna daca ai si cea mai vaga urma de gand ca ai procedat rau facand un lucru sau altul.
Si cum spuneam, o sun pe doamna doctor romanca, stabilita de 20 de ani aici, insa in urma convorbirii cu aceeasi mentalitate comunista si cu aceelasi comportament de cacao al oamenilor care s-au ajuns si isi trateaza co-nationalii (si aici ma refer la romani numai) cu fundul.
I-am spus ca nu-s lamurita cu decizia luata de a-i face vaccinul respectiv vinerea trecuta si am rugat-o sa-mi povesteasca despre reactiile care pot aparea pe termen lung, pt ca mi-e teama sa nu fie prea mult doua doze intr-un timp atat de scurt. Moment in care doamna a izbucnit si a inceput sa urle la mine sa-mi spuna ca mi-a explicat care-s rectiile, febra in a 8 a zi dupa vaccin si cel mult o eruptie usoara pe corp, ca aici asa se fac vaccinurile, toti copiii sunt ok cu asta numai copiii romani sunt mai sensibili si cred ca e prea mult pt ei. Ca ea se tine de schema nemteasca si punct si ca daca nu ne convine si nu avem incredere in ea sa ne ducem la alt doctor, ca la usa ei asteapta mii de alti pacienti deci din partea ei... (cu alte cuvinte duce-ti-va dracu daca nu va convine). Si printre putinele cuvinte pe care am putut sa i le spun pt ca nu mai aveam loc de urletele ei, i-am zis ca nu-i pun la indoiala profesionalismul ci pur si simplu aveam nevoie de niste clarificari, si mi-a zis ca ea mi-a explicat ce e de explicat, ca ea si-a dat examenul o data la medicina si l-a trecut cu brio nu vede de ce trebuie sa si-l dea inca o data cu mine la telefon si m-a invitat inca o data sa-mi caut alt medic. DUpa care mi-a zis ca acum trebuie sa-si continue consultatia si mi-a inchis telefonul. Frumos nu?
Si acum recapituland, fara a mai mentiona inca o data comportamentul agresiv si jignitor de care a abuzat aceasta doamna care se vrea a fi doctor:
- nu mi s-a prezentat schema de vaccinare de aici, nu am fost intrebata daca sunt de acord cu vreun vaccin, nu am semnat nimic in sensul asta, mi s-a spus doar ca TREBUIE sa ne tinem de schema nemteasca de vaccinare si atat;
- nu mi s-au cerut informatii despre producatorul vaccinului deja facut in ro, sau de concentratia continuta de virusi atenuati sau alti excipienti, etc
- nu mi-a fost dat carnetul de vaccinari si nici nu am vazut sa treaca detaliile vaccinului in el de fata cu mine, mi-a spus ca mi-l da data viitoare cand ne vedem.
Acum ma gandesc sa-i fac si reclamatie, nu stiam de toate cele de mai sus ca e obligata sa respecte toate aceste lucruri, noroc cu o prietena de-a mea care mi-a povestit ce si cum si careia ii multumesc din suflet.

Cam "atat" cu experienta mea...o buna lectie de viata pt noi pe care cu siguranta nu o vom uita ever!

Mada mami de Ilinca frumoasa (31.03.2010)
Mami si tati te iubesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Bumbita ,am ramas fara cuvinte de comportamentul doctoritei tale...acum i-as face reclamatie,nici nu ar incape indoiala.

Sincer,se vede ca e cam pe linga medicina cu toate examenele ei cu brio si nu stiu daca cu un pacient neamt isi permitea sa faca taraboiul asta...fa-i urgent reclamatie!!

Dupa ce ca te-a umplut de ingrijorare pe buna dreptate cu vaccinurile,isi mai permite sa faca si scandal in loc sa lamureasca situatia daca se pricepe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hallo dragelor

sa mai fac o precizare, eu nu sfatuiesc pe nimeni sa nu-si vaccineze copii. eu am sfatuit intotdeauna sa se informeze bine asupra vaccinurilor si apoi sa ia decizia.

Bumbitza, multe ai patimit.

Mergi la inceput