Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti(61)
Raspunsuri - Pagina 21
2apples spune:
ahhh, atatea fete incat am sa scriu si eu unde ma regasesc (cam in toate cele descrise), fara sa nominalizez.
Anemie am avut la greu. Luam elevit si tardyferon, dar tot a fost. Dupa nastere aveam 6,5, tot din cauza celulelor stem, nu puteam sa ma ridic, iar asistentele idioate nu au inteles ca pana nu imi pun niste perfuzii nici nu voi putea merge a doua zi dupa operatie. Poate si de asta nu am reusit sa am laptic pt copii, desi m-am chinuit tare mult dupa aceea. Intre 7 si 18 saptamani am avut greturi groaznice, iar pana la 13 saptamani slabisem 3 kg. Dupa care am inceput sa pun la greu:)) pana la +29 la final. Aveam cele mai umflate picioare din lume, pana sus. Si s-au umflat cam dupa 32 sapt. S-au desumflat cam la 2 sapt dupa nastere, dar am ramas cu juma nr in plus la pantofi pana cam acum o luna.
Asta cu mine
Cu kg in plus, am vreo 2, dar o burta groaznica, tot un sort cred ca va ramane si la mine in cazul in care se mai desumfla:(( si vergeturi. Desi am dat cu Elancyl la greu, ulei migdale dulci, creme de la clarins, cu Melkfett, cu orice imi trecea in cap.degeaba:(
Asta cu mine.
Copiii... am inceput diversificarea acum 10 zile cu cereale de orez simple puse in laptele de seara, apoi direct piure de legume. Asa mi-a fost recomandat si, din cate am citit, asa am decis si eu.
Va urma carnita, apoi fructe tot piure. Nu as vrea sa le dau crude la inceput.
De dormit, papusica mea doarme ca un ingeras, iar el... tot ca un ingeras, hahah, dar unul mai agitat. Adica nu se trezeste f mult, dar nici adormit nu e, il tinem de ambele maini, daca ma misc in pat sau ii scap manutza o clipa ca amortesc, deja e cu degetele in ochi si plange. El e intr-un semi-somn. Intepenesc in pat in aceeasi pozitie si ma uit disperata cum se scurg orele si nu pot sa dorm.
MMM... am scris o tona:)
2apples spune:
aaa, si din cauza dermatitei atopice (care s-a accentuat de cand cu diversificarea, of, of) baiatul meu bea tot lapte HA. Mi s-a zis pana la un an. E tare scump:(
CAMELIA28 spune:
Eu le dau pireut de mar copt de o saptamana, ieri am vrut sa le dau doar para, dar a iesit prea dulce coapta si am amestecat-o cu mar .As vrea sa incerc si cu fructe crude +1 cupa- 2 de cereale, de asta va intreb daca stiti ce cereale sunt pe piata pt 6 luni fara lapte si pana cand e interzis glutenul.
Alexa_H spune:
hello!
ce bucurie pentru mine ca am cu cine "sta de vorba" in saptamanile astea pe care le numar ca si cum as fi la inchisoare, nu la mine acasa. Din ce ma bucuram initial ca voi sta toata ziua in pat cu picioarele in sus sa ma uit la filme, sa dorm, sa citesc...acum ma urc pe pereti.
La mine hemoglobina e 10.6 g/dL (valori normale: 11.7 - 15.5) si nu sunt deloc ingrijorata deocamdata, ca imi dau seama ca se intampla in trimestrul III, mai alex cu gemelari-bebelari.
Dar ma mira ca mi-au iesit analizele asa fix de cand am inceput sa iau si suplimentele de fier si elevitul care contine si ala fier.
Iar la mine mancarea in fiecare zi de sarcina pana acum a fost calitativa, zic eu, nu numai cantitativa. Spre exemplu, la mine nu exista zi fara ou, carne, cereale, spanac si cate o halba de 500ml plina cu suc de sfecla rosie cu morcovi si mere.
Vroiam sa va mai intreb ceva (ca eu pun multe intrebari)...ati simtit vreodata in ultima perioada a sarcinii inevitabilitatea ei? Ca sa fiu mai clara...intru in saptamana 30 si deja simt ca nu o sa mai pot sa rezist mult. Faptul ca nu mai dorm si greutatea cu care ma misc...contractiile fie ele si ne-dureroase...ma fac sa simt pur si simplu instinctual ca mai mult de o luna nu mai rezist...in cel mai bun caz.
anahadasa spune:
Amary, eu am inceput sa pun kg de prin sapt a 12-a, pana atunci mi-a fost rau si am slabit vreo 8 kg intr-o luna, asa ca nu te ingrijora! Cele mai multe kg le pui in trim II si III.
Vreau sa achizitionez si eu scutece baby love, dar nu stiu de unde... Aici am auzit prima data de ele... As vrea sa trimit pe cineva sa caute in Cluj, (eu locuiesc in jud Alba), dar nu stiu, la Metro, Carrefour, Cora? Unde se gasesc?
Eu am hemoglobina 9.6. Tot e bine ca nu e sub 8, Doamne ajuta sa fie si mai bine!
Alexa, si eu simt uneori ca nu mai pot duce mult(mai ales seara cand sunt rupta de oboseala si nu pot dormi), dar nu ma las intimidata! Mai ales ma straduiesc sa gandesc pozitiv, imi repet mereu in minte ca voi reusi sa duc macar pana in sapt 37! Am citit prea mult despre gemenasii prematuri care au stat mult in spital pt recuperare si ultima data medicul mi-a insirat o lista intreaga de boli care apar la prematuri si chiar nu vreau sa trec pe-acolo… La noi oricum te tine in spital 7 zile cand ai cezariana, dar sa mai fie si copiii sub greutate…
Ana, mami de doi strengari si 31+ cu
https://picasaweb.google.com/117260797393410259869/Anahadasa#
Alexa_H spune:
Anahadasa, de ce nu pot sa vad linkul cu pozele bebelusilor? :(
Sugubina...sper ca fetitele mele sa fie cel putin la fel de frumoase ca ale tale. Am stat acum vreo 2 zile si m-am uitat la pozele lor o gramada si mai ca mi-au dat lacrimile de emotie.
Alexa_H spune:
Gaabitza....ce copii frumosi ai!!! Ce par are fetita. Sunt incredibil de draguti.
Cred ca este tare frumos sa ai si o fetita si un baietel.
Va doresc sanatate!
mirela2 spune:
a nascut anna o fetita de 1500 g si una de 2500 g
mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)
colacei de inot pentru bebelusi