Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (27)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

M-am amuzat si eu cu lista de nume ciudate. Intuneric Steluta Luminita

Cati vroiam sa-ti zic ca-mi place la nebunie Gruia. Am avut un coleg de liceu cu acest nume si intodeauna m-a fascinat numele lui. Mi se parea foarte tare si foarte cool Eu zic ca daca voua va place foarte mult sa ramaneti la acest nume.

Olga, mamica lui David iepurasul si 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

Va multumesc pentru raspunsuri si incurajari, azi am iesit iar la plimbare, am baut 1,5 l de lichide pana la ora asta si acum ma intind putin, desi nu am spor la somn peste zi.Copiii mei abia asteapta sa li se nasca surioara, dar ei sunt maricei, 9 si 7 ani. Am deja felicitari facute de ei pentru mine si bebelusa, unele cu mostre de parfum lipite pe ele, altele date cu ruj si sclipici . Au trecut 3 ani de cand tot asteapta, de cand tot cara hainute si jucarii in pod pentru fratiorul sau surioara pe care si-au dorit-o. Cred ca eu am sa fiu geloasa pe atentia pe care o va avea bebelina din partea lor, decat ei pe ea... Profit si eu acum de intreaga lor atentie, am parte de masaje zilnice, ma rasfata cu tot felul de limonade si oranjade stoarse de ei , ma piaptana si ma bibilesc, ma verifica zilnic cu trusa lor de doctor ... Credeti voi ca ma vor mai baga atata in seama cand va fi bebelina acasa?Bafta multa celor care se duc la eco zilele astea!MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor.
Am ajuns si eu in sfarsit la birou dupa ce toata dimineata am umblat pe la doctor si prin oras.
Am primit vesti bune: testul de toleranta la glucoza a iesit la limita maxima (cu o unitate mai jos de ambele dati) dar conteaza ca a iesit in limite. Trebuie sa fiu mai atenta cu dulciurile ca bag cam multe, recunosc. Am luat 4 kg de la ultimul control, ceea ce inseamna, per total, 7,5 kg. Trebuie sa am grija, nu vreau sa iau mai mult de 10 in total. Fii-mea are 1100 de grame si era foarte suparata ca o deranjam. Pentru o fractiune de secunda i-am vazut mocuta si i-am si gasit o porecla: luptatorul sumo. Fix asa arata: cu ochii inchisi si stransi si cu niste falcuteeeeee si un cap rotund...Exact ca un luptator sumo arata. Tare ne-am mai distrat, si eu si sotul. Avand in vedere ca si sora-sa a fost o super falcoasa mult timp, probabil ca si asta mica va fi la fel.
Lady, intrebai cum pregatim copilul cel mare pentru venirea celui mic. A mea e mai mare si ii pot explica mai multe insa toate, dar absolut toate mamicile cu 2 sau mai multi copii, cu care am vorbit, mi-au spus ca gelozia e inevitabila. Depinde insa cum stiu parintii sa controleze aceste situatii. Ideea cadoului mi-a dat-o si mie o mamica de la Bucurii. Acum sunt in cautari caci fii-mea isi doreste in fiecare zi altceva. In rest, ideea unei surioare o incanta si imi spune mereu ca ea o sa aiba grija de bebe, ca o sa-i dea laptic, etc. Dar sunt sigura ca vor fi episoade de gelozie.
Anul trecut pe vremea asta botezam un baietel si a avut muuult timp accese de gelozie vis-a-vis de el. Ca sa nu mai spun ca in timpul botezului fii-mea a plans intr-una. Asa ca va dati seama cam cum va reactiona. Am incercat eu sa-i explic ca bebe la inceput va fi foarte mic, nu va sti nici sa mearga, nici sa vorbeasca nici sa pape singur si mami si tati vor trebui sa stea mult langa el sa-l ajute. Adica, am incercat sa-i explic cumva ca bebe ne va solicita si va trebui sa-i acordam mai multa atentie. Nu stiu insa cat a inteles.
Cat despre sarit pe burta, stai linistita, tu ai pretentii de la fetita ta sa inteleaga si sa nu mai faca, eu ce sa mai zic de fii-mea ca face la fel? Acum, de cateva luni, a inteles totusi si n-o mai face, dar la inceput trebuia sa ma feresc mereu. Acum se aseaza la mine in poala si-mi spune singura "nu stau pe bebe".
Referitor la linkul dat de tine cu nume ciudate, am regasit acolo si Napoleon Rata. Iar de ala de pe primul loc, Strut Modest, mi-a povestit sotul mai demult.

de Maria Cornelia (20.09.2006) si 28+ cu Ioana
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara

Bobuletul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Lexi..felicitari pentru noile vesti!

25+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelaradu spune:

Oare de ce nu e bine sa dormi pe spate? Eu stiam ca nu e bine pe partea dreapta ca apesi nu stiu ce vena si se intampla ceva cu bebe, ii creaya disconfort..Eu dorm numai pe spate de cand a crescut burtica si nu ma pot odihni mai deloc; inainte dormeam pe burta
Aerlilian..eu am cumparat primele body, la 2 zile dupa ce am aflat ca sunt insarcinata (asta insemnand 3 sapt de sarcina) si sunt fff superstitioasa. Ieri am cumparat un cosulet unde sa adapostim bebelina cand vizitam pediatrul sau chiar sa o tinem langa patul nostru, noaptea. Deja am lipit semn pe geamul din spate al masini cu "Baby on bord"
Apropo de superstitii! In alegerea numelui, la mine se aplica toate superstitiile, numerologia si Kabala existente sau inventate..In plus, "numele" trebuie sa fi apartinut cuiva despre care sa pot inventa povesti sau care sa reprezinte un fel de model pt viitorul purtator. Eu m-am crezut Mihaela Runceanu jumatate din copilarie (spre disperarea parintilor, verisorilor, vecinilor, etc).

22 Are mama o fetita frumusica foc
http://flowerspeaking.wordpress.com/

Mergi la inceput

Iaura, interesant linkul dat de tine dar sunt multe nume care, din pacate, nu apar. De exemplu al doilea prenume al meu nu e pe lista. Si nici cel de-al doilea prenume al bebelinei, pe care l-a propus sotul, e doar varianta masculina. Asa ca poate nu ar trebui sa te iei dupa ce scrie acolo, poate gasesti linkuri cu mai multe informatii despre semnificatia numelor.
Eu tin minte ca aveam la parinti un dictionar al numelor, era fff interesant, tare mult imi lipseste. Dar nici acolo nu apareau toate prenumele de la noi.
Alina, danezza, asteptam vesti bune de la voi!

Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara

Bobuletul

Mergi la inceput

dictionare ale numelor gasesti peste tot pe internet...dar nu sunt cuprinse toate numele!

de exemplu:

http://www.numecopii.net/

http://semnificatia-numelui.visele.ro/

http://www.nume-copii.ro/

25+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Mihaela..odata cu intrarea in semestru trei de sarcina si chiar mai devreme, vor incepe durerile de coloana, coaste, somn obositor pentru ca sarcina se mareste si apasa toate organele...oasele..mobilitatea ti se restrange..esti ca o babuta de 90 de ani care a prins doua razboaie mondiale!

Si mie mi-a fost greu in prima sarcina, mai ales ca aveam burtica maaaaare tare..si nu eram obisnuita sa dorm pe spate..dar m-am invatat..de nevoie

eu nu cred in faza asta cu superstitiile, care sunt defapt autosugestie..si asa se intampla lucrurile rele..prin subconstient!

25+
Citat:

Mergi la inceput

fete..de vreo cateva zile am parte de niste miscari prin burta de zici ca vrea sa iasa prin ea!pe deasupra buricului..pe dedesubt, prin ficat, prin oasele bazinului..si impinge dom'le...simt pe bune...parca la cealalta sarcina abia dupa 8 luni jumatate a inceput dezmatul in asa hal..si parca tot nu era asa!

25+
Citat:

Mergi la inceput

Hihi, Lady, la mine e invers. Dar ma recunosc in descrierea ta. Asa cum povestesti tu, imi facea burta la prima sarcina. Era ceva de speriat, sotul meu nu inceta sa se minuneze si sa ma intrebe daca nu cumva ma doare. Ziceai ca o ia burta la plimbare. Si asa a fost si copilul dupa nastere: o bomba de energie. Acum, sora-sa pare a fi mai cumintica, dar astept sa vad cum va fi dupa nastere...

Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara

Bobuletul

Mergi la inceput