Nedreptate

Nedreptate | Autor: ruxandra_sb

Link direct la acest mesaj

Viata lui Codrut Oprea, politistul bagat în coma de un membru al clanului "Ghenosu", în urma cu un an si doua luni, depinde în totalitate de medici. Adus din Austria în luna martie a acestui an, la cererea expertilor români, care au opinat atunci ca se poate face recuperare si în România, Codrut a avut alte probleme.

Starea lui de sanatate s-a înrautatit: din Spitalul Militar, cel al Internelor si din Spitalul Prof. dr.Gerota, Codrut a capatat mai multe infectii urinare si respiratorii. A fost mutat apoi la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a fost stabilizat. Ce se va întâmpla în continuare? Medicii de aici nu-l vor mai trata.

Tratamentul e prea scump, spun medicii de la Floreasca

Mai trist este ca medicii nu-i dau nicio sansa lui Codrut Oprea. Ei i-au sfatuit, în mai multe rânduri, pe parintii lui Codrut, sa-si ia "muribundul" acasa, sa sfârseasca acolo, ba chiar sa-i doneze organele.

Dar ei, parintii, lupta în continuare, chiar si cu sistemul, pentru viata fiului lor. Asta pentru ca fiul lor, cum spune chiar tatal lui Codrut, Adrian Oprea, "se încapatâneaza" sa traiasca.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/politistul-bagat-in-coma-de-un-interlop-la-mila-medicilor-951138.html

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Atat eu, sotul si alti membrii ai acestui forum suntem colegi cu acest tanar politist si intelegem cel mai bine ce inseamna sa-ti fie pusa viata in pericol, oricand...oriunde, mai ales celor care fac numai teren.Dar nici la birou nu esti protejat(eu era sa imi iau o sticla goala, de un litru direct in cap de la o persoana ce venise in audienta la sef, persoana cu probleme psihice, dupa cum am observat.si unde mai pui ca eram si insarcinata.a trebuit s-o fac pe "psihologul" cu ea..spre binele meu.eram dupa un birou in forma de L si nu puteam sa ies de acolo fara sa imi iau o sticla-n cap).

Plus ca nici dupa ce iesi la pensie nu esti mai ferit..."unii te tin minte" si se ajunge si la omor(acum cativa ani un coleg a murit in lift c-un topor in cap).

In aceasta meserie nu legi prietenii ci, mai tot timpul, iti faci dusmani!Si ca si autoritate..nu da nimeni doi bani pe tine!

Si nu ma refer la atacurile pe care le poti prevedea si poti riposta, caci deh..esti politist, ci la acele atacuri neprevazute, iminente!

Sanatate Codrut!Stiu ca la nivelul MAI s-au strans niste fonduri pentru acest caz...

25+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Referitor la "clanul Ghenosu" as putea spune multe..cat si despre situatia din Targoviste..un fel de "Ferentari" al provinciei!

25+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patryss_88 spune:

Referitor la infectiile contactate ulterior , spitalele noastre sunt pline de infectii nosocomiale , si asa cum s-a aratat si la TV la "Romania Te Iubesc " , interesul lor nu este sa le raporteze...

Din pacate daca ai un sistem imunitar slabit din cauza afectiunilor , este foarte probabil ca starea de sanatate sa fie inrautatita din cauza acestor infectii , sau sa intervina decesul .

Am intrebat o persoana care are cunostiinta de cauza si care lucreaza in spital si mi-a spus ca intr-adevar asa stau lucrurile . In marea majoritate a spitalelor ...

Imi pare rau din inima pentru Codrut , multa sanatate !

de gaza mica Luca Adrian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

http://www.privatehealth.co.uk/private-hospitals/hospital-infections-guide/infection-rates-nhs/

In salile de operatii si pe sectii se fac pt. perventie contraoel, se iau probe de pe diverse instrumente, articole de mobilier, etc si se dau la teste.
La un pacient imbolizat la pat, cu sonda urinara permanenta infectiile (nu nosocomiale neaparat) sunt iminente.
Bani nu sunt pt. ca pt. anumite medicamente trebuie sa se faca referat ca sa fie acceptate, si asta se face in functie de bugetul spitalului. Tinand cont de faptul ca bugetele sunt undeva....la km sub pamant, nu se pot aproba.

Ce nu inteleg eu st de ce medicii romani au spus ca se poate trata si in tara din moment ce nu au unde sa il trimita la recuperare, si in ce stare este politistul?
daca trebuie sa faca recuperare si nu este pe ATI inseamna ca nu este in coma. Daca nu este in coma, cum sa spuna cineva sa il lase sa moara si sa-i doneze organele?!?!!?!?

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Pai cum sa spuna? Asa...ca romanul daca nu-i fudul parca nu-i roman destul.
Absolut dezolant, imi e sila si rusine ca sunt contemporana cu un sistem atat de jegos cum e sistemul medical romanesc. Au reusit toti guvernantii de pana acum sa-l aduca intr-o stare de nedescris in cuvinte.
Am tot zis sa nu mai intru la subiecte de genul asta, sa ma enervez si sa ma revolt frustrant de retoric, dar nu reusesc sa ma abtin.
Ii doresc multa sanatate si multa bafta lui Codrut, parintilor multa sanatate si putere, iar medicilor care se "ocupa" de caz sa le fie rusine si sa nu ajunga niciodata sa depinda de confrati asemenea lor.

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput