Cum dezvatam bebelusul de biberon?

Cum dezvatam bebelusul de biberon? | Autor: diana3010

Link direct la acest mesaj

buna!va rog frumos dc ma puteti ajuta cu un sfat...sunt o proaspata mamica,am un bebe de 1 luna ,din pacate am ramas fara laptic cateva zile,plangea de foame nu se satura asa ca am inceput sa ii dau si lapte prof in completare ,acum nu mai am probleme,il pot alapta la san dar problema e ca nu mai vrea el ,plange la san ,vrea doar biberon cu toate ca nu am incetat complet sa il hranesc la san in acea perioada,cum il pot dezvata de biberon ,am incercat sa il scot dar degeaba ,chiar dc ii este foame tot plange cu mamelonul in gurita...ma gandeam sa folosesc mameloane de silicon ,sa creada ca e biberonul,precizez faptul ca dc ii dau laptic de la sanul meu in biberon il mananca cu pofta ,nu il refuza,nu as vrea sa folosec pompa si sa ii dau doar biberon,stie cineva daca sunt eficiente mameloanele de silicon?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Ce fel de tetina ai folosit ? Nu cumva are gaura prea mare si ii curge prea repede in gurita ? Eu am alaptat-o mixt pe fata cea mare si acum tot mixt pe cea mica, si pana la varsta de 2 luni nici una nu a avut o preferinta clara pt biberon, ba chiar il respingeau pt ca preferau sanul, asa sunt conditionati de mama natura ... Asa ca ma gandesc ca poate tetina e prea moale si curge prea mult din ea ...

Eu as incerca o tetina mai tare si mai "neplacuta", care sa-i faca biberonul mai nesuferit. Eu am folosit Avent la ambii bebei, poate merg si altele, nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinueliza spune:

am trecut si eu prin asta tot la o luna.timp de 4-5 minute manca f bine,pentru ca imi tasnea sanul,pe urma incepea sa planga cu sanul in gura ca era nevoit sa traga,dar ar fi mancat in acelasi timp.nu intelegeam de ce plange cu sanul in gura,pana mi-a spus un prieten ca si fetita lui facea la fel,pentru ca era prea mica si nu avea putere sa traga.asa ca am fost nevoita sa ii dau laptic de al meu cu biberonul si noaptea.ma trezeam inainte cu o ora si foloseam pompa.(era f obositor,dar nu aveam ce face)am folosit tetine tari,de la avent pt bebelusi de o luna+.l-am hranit asa vreo 2 saptamani.mai intai la san,pe urma cu biberonul.dupa 2 saptamaa n-a mai fost nevoie de biberon,pt ca a inceput sa traga un pic mai bine.si iti mai spun ceva,cu toate ca s-ar putea sa te bufneasca rasul,ca si pe mine m-a bufnit cand am auzit,dar a avut efect.si acum are,la 3 luni.mi-a spus o prietena ca atunci cand da drumul la aspirator,nu mai plange si mananca f bine pana adoarme.am incercat si eu si a mers chiar f bine.numai k noaptea nu puteam sa dau drumul la aspirator.asa ca am folosit feonul,si il folosesc si acum cateodata.mai ales cand e f obosit dar nu vrea sa doarma.il linisteste f tare zgomotul asta.oricat de agitat ar fi.incearca si spune-mi dak a functionat si la tine.multa bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

De dezvatat de bibe nu stiu, ca eu vreau sa-l dezvat de san Inca suge ca un bebe de 1luna Vroiam sa zic ca si la noi functiona foenul cd era mic. Adormea instant cd dadeam drumul la foen. am mai auzit de mamici care puneau foenul pe burtica, pt colici. Chestia asta mi se pare periculoasa noaptea, cd oboseala isi spune cuvantul. Pt noi a fost suficient doar zgomotul.
Despre tetine...vezi ca la Medela sunt unele care imita fluxul sanului. Trebuie sa 'munceasca' ca sa curga lapticul. Sunt concepute pt hranirea mixta, sa nu se invete bebe doar cu bibe. Eu le-am incercat, au mers doar cd era f mic, apoi a crescut si mi-a refuzat categoric biberonul. Acum dc nu sunt eu sa , ii dau cu paiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bbea spune:

s-a obisnuit sa-i curga repede sin biberon si acum ii e lene sa traga..asa am patit si eu
dc pediatrul nu te sfatieste,,,cred ca ar trebui s anu-l lasi nemancat si sa cauti o tetina fff ingusta sa incerci sa-i dai chiar laptele tau...muls..nu stiu cum ai rezolva altfel! mergi la pediatru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Pune-l la san inainte de a i se face foarte foame. Pune-l la san si tine-l cat de mult, abia apoi daca chiar crezi ca e nevoie da-i biberon cu completare (desi eu nu i-as da). Insista cu sanul pt ca risti sa pierzi de tot laptele, chiar daca te mulgi si ii dai in biberon. Bebelusul e cea mai buna pompa si cel mai bun stimulent. Ar fi mare pacat sa pierzi laptele pe care il ai. Pune-l la san cand e calm si odihnit si tine-l oricat de mult. Succes! Iti tin pumnii!

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana3010 spune:

buna!va multumesc frumos pentru raspunsuri..pentru sfaturi,azi am cumparat si pompa pentru san si mameloane de silicon,l-am pacalit cu mameloanele si spre seara a inceput sa manance si fara ele ,tetina de la biberon e foarte moale,nu are orificiul mare dar nici nu depune efort sa manance,eu i-am ales-o asa cu gandul ca cele pe care le luasem inainte sa se nasca el erau prea tari si se chinuia ceva-ceva sa suga...mare prostie am facut...o sa ii iau si eu de la Medela cand ii dadeam biberon dormea mai tot timpul ,acum cand ii dau san nu doarme decat 3 h ..adunate ..intr-o zi,nu stiu dc e din cauza asta sau ...l-am si agitat cam mult ...sper sa revina la programul de somn de acum 2 zile.Inca ceva :voi ce credeti de baby drink?mie mi se pare foarte foarte dulce ,pe prospect scrie ca nu contine zahar ci doar glucoza dar pe cutie scrie ca ,contine si zahar...asa ca nu ii voi mai da ,i-am luat baby calm am auzit ca e mai bun...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Bebelusii la o luna nu au nevoie de ceaiuri, apa, etc. Doar LAPTE!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

E f dulce ai dreptate. Eu pana sa-l gust bb a baut ceva timp...
Problema a fost ca apoi nu mai vroia apa sau alt tip de ceai
Stiu ca ti se pare ca numai trec colicii astia dar nu ii face bine un ceai atat de dulce. Nici macar pt dintisorii care vor urma sa apara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Nu-i da baby drink sau baby calm, de ce ii dai, pt colici ?

Incearca Bonisan sau, daca iti permiti, Colief sau Infacol; la noi a functionat ultimul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinueliza spune:

infacolul e f bun.il ajuta sa elimine si gazele.am si eu o intrebare,ca ai spus ca doarme doar 3 ore legat.cand da semne de trezire il iei imediat din pat?eu asa faceam si faceam cea mai mare prostie.nu faceam altceva decat sa ii stric somnul.citeste despre somnul copiilor.am inteles ca ei plang,ganguresc,rad,se foiesc in somn f tare.e posibil ca el sa doarma cand il iei din patut.asteapta 90 de secunde si vezi ce se intampla.eu il luam de fiecare data si statea toata ziua nedormit,dar din cauza mea si nu stiam ce are de nu doarme.saracul,nici putere sa planga nu mai avea de cat de obosit era.

Mergi la inceput