Mamici din Grecia (11)
Raspunsuri - Pagina 17
carmaw spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mamica11
Daca luam insa carne proaspata?Deci nu congelata cum e la supermarketuri ci proaspata, adica asa cum aduce macelarul o bucata mare atarnata si taie din ea in fata noastra. Asta nu a mai fost congelata inainte presupun pentru ca altfel arata carnea congelata, are alta culoare.Nici asta nu e bine crezi sa o congelam pe bucati? Nu de alta dar eu fac asa uneori . |
mamica....eu am aceasta info de la macelarul din sat....el mi a zis ca 90% din carne e congelata....
Acuma daca el a facut' o gluma' treaba lui dar eu v-am zis doar....
Nu stiu care e situatia nici in supermarcheturile grecesti doar ca atit pot spune:"nu e bine daca se rupe lantul congelarii"....si credeti ma stiu ce vorbesc.
Desigur ca asta poate ramine o vorba-n vint.
Dau prea multe 'sfaturi' nu?
mamitza_alex spune:
neatza fetelor,mai trec si eu pe aici dupa o suta de ani de absenta,sunt cu cafelutza in brate.andreea la multi ani,scz de intarziere,cea ce ai patit tu cu dr aia asa am patit si eu in tara cand aveam vreo 13-14 ani,mi-a terminat toti dinti din fatza,mi-a polizat pana mi s-au crapat,apoi am mers la particular si mi-a facut,adica la 14 ani aveam si am dintii din fatza inmbracati.acum 2 ani,am mers si mi ia dat jos deaorece imi tragea aer si de bine ce mi ia pus imi putrezisera resturile alea de dintii si gingia era vanata si uite asa am tras vreo 2 luni prin tara sa-mi fac dintii de la cap,dar acum am pivoti de metal in fata pt ca nu avea altfel cum sa mi faca dar asta e..acum sunt bine dar trebuie sa-i fac si pe cei de jos,dar nu prea m-ai am curaj
esthera bine ai revenit!!!deci pana la urma unde ve-ti sta in gr sau in ro?ioana,cand pleci acasa?pleci cu grecu?mamica 11 si eu congelez carnea pt ca nu o consum toata o data,iar la carmangerie am vazut ca e fresh carnea,stiu ca o tin la rece dar nu k o congeleaza,in fine....fetelor,deseara vine mos nicolae,,voi respectati traditia cu mos nicolae?eu da,i-am luat byei un bebe cu patut,un telefon,un set caciula fular manusi si cateva dulciuri.o amica de aici mi-a zis ca sotul ia interzis sa-i spuna fetei lor de mos nicolae si sa-i faca cadou pt ca asta e o traditie comuniste romaneasca,desii amndoi sunt romani.la multi ani sarbatoritilor de maine,nikolas al lui anouk3 si nicolas al andreei,multa sanatate,sa creasca mari,cumintii si sa aive noroc in viata!! pupici la toata lumea o zi buna!!!si sa va aduca mos nicolae tot ce va doriti!!!
anouk3 spune:
Buna dimineata si o saptamana buna sa aveti!
Eu am avut "minunata" idee sa fac bradul.. Si acum zboara globuri prin toata casa, noroc ca-s de plastic. Le-a dat jos pe toate si cand a incercat sa traga si de instalatie m-am enervat rau si a lasat-o in pace ca a priceput ca nu-i de gluma.
N-am mai intrat pe la voi ca mi-a mancat sufletul Nicolas. Are niste nervi de cateva zile, urla din orice, imi zornaie si acum creierii. Doarme haotic (aseara s-a culcat la 1 ) si imi vine s-o iau pe pustii. Inclin sa cred ca dintii sunt baiul.
Si ca tot vorbeati de dinti, sunt tare suparata ca i se innegresc dintii lui Nicolas. A inceput de la un canin si vad ca sa tot intinde. Nu arata a carie, e ca si cum ar mazgaliti dintii cu ceva gri la baza spre gingie. O sa merg la dentist zilele astea, dar oare ce ar putea sa-i faca ca nu sta nici legat sa se apropie cineva de gura lui. Voi ati patit asa ceva?
In fine..
Oana, distractie placuta in tara, ma bucur ca o sa petreci sarbatorile cu familia ta. Cand pleci si cum? Vine iar tatal tau?
Mamica, ai dreptate cu doctorii ca depinde foarte tare de om. De-aia e bine sa mergem numai la cei de care stim ceva de bine altfel.. makria!
Ce copilasi mari ai! Trebuie sa fii tare mandra e ei! Cum se inteleg intre ei? Ai avut parte de gelozii?
Carmaw, stiam si eu de carnea recongelata ca e pericol, dar si eu iau tot de la macelar si as vrea sa cred ca nu congeleaza bucatoaiele alea mari. Eu din comert oricum ii dau lui Nicolas numai vita, restul e productia proprie si stiu exact ce-i cu ea.
Multumim oricum de avertizare!
Felicitari pentru asigurarea frantujilor! Sa inteleg ca e de bine si nu e gen IKA, adica chiar te ajuta.
Revin ca nu ma mai lasa putza sa scriu si v-am zis cat e de maimuta urlatoare.
d-ale lui Nica
theophillina spune:
Buna ziua si kalh ebdomada!
Alex, desi grecii nu respecta traditia asta cu Mos Nicolae, mie-mi place si-o voi pastra pentru copilul meu. Am vazut pozele cu Bya si bradul, superbi amandoi.
Anouk, eu n-am facut bradul mare anul asta, pentru ca desi Stelios intelege cand ii zic nu, curiozitatea e mare si nici nu-mi place sa-i zic nu acolo, nu dincolo, nu face aia etc. Am luat un bradut mic si e asa frumos, cred ca si in anii urmatori pe-asta il voi face, ca se face si mult mai usor. Cu dintii nu stiu ce sa zic. Nick nu te lasa sa-l speli pe dinti? Stelios e innebunit sa se spele pe dinti, seara neaparat, nu se culca pana nu ne spalam pe dinti si de ceva timp vrea si dimineata. Insa nu accepta alta periuta decat aia tip degetar din silicon. I-am luat o periuta dintr-un cauciuc moale, dar nu o vrea. Eu sunt multumita ca vrea si cu asta mica. Imi ziceai de sac, ei, pana la urma l-am invelit cu plapuma si dupa cateva zile nu se mai dezvelea, doarme invelit pana dimineata. Desi intre timp mi-a trimis mama un sac mare de 110, nu mai vrea sa stea in el. Intru maine sa va urez si sa ma cinstiti.
Ioannoula, ce bine ca plecati in Ro, ca stiu ca-ti place acolo. Am vazut-o si pe Fanu pe FB, e mortala!
Andreea, of, iar ai dat de un medic tampit ca si ala cu cauciucul. Imi pare tare rau de situatia prin care treci, bine ca mai sunt medici si OAMENI. Iti doresc sanatate si intru maine sa va urez si voua.
Moro_K, sanatate si tie!
Esthera, acum ca te-ai "repatriat" te asteptam mai des pe la noi. Cum va organizati de sarbatori? Ati facut bradul? Ce meniu iti va gati grecul tau?
Mamica, ce frumos tre' sa fie la voi acolo cu asa familie mare si frumoasa. Eu tot nu cred ca-i cel mai greu cu unul, eu cred ca e greu cu 2 mici (adica unul ca fi-miu de-un an jumate si unul mic de 6 luni, ca vara-su'). De la 3 incolo esti deja pe pilot automat, cred.
Carmaw, ai fost super-tare cu "va pup pe toate, la naiba cu discriminarile"!
Sa va zic de Stelios cat de simpatic e, cand mai nou, ii pun vreo haina noua sau pantofi noi, se duce si se admira in oglinda, daca nu-i place imi zice (arata) ce sa-i schimb, apoi se duce pe la toata lumea si face parada cu hainele lui noi si noi tre' sa spunem: "Vai, Stelio ce hainute frumoase ai si ce frumos esti!" ca altfel lasa bot.
Ca si de'ale gurii astazi am facut niste "tsipoures" la gratar, nu va zic ca a mancat fi-miu una intreaga (si era destul de mare!!!) si o rosie mare si o felie de paine!!! Rosii mananca asa intregi, ca pe mere le mananca daca-i dau, mai tot timpul e cu o rosie in mana.
Va pup pe toti mari si mici si intru maine neaparat pentru felicitari.
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
STELIOS
DE'ALE GURII
anouk3 spune:
Hai ca am revenit, dar intre timp s-a trezit si putza. Daca vedeti bradul nostru.. Are globuri de la jumate in sus, dar nici ca le mai asez pe celelalte pana nu-si face damblaua si se plictiseste de ele. Deja vad ca s-a cam saturat de ele si incepe sa puna mandarine in pom. E un progres..
Theo, orice fel de brad as fi facut tot ar fi vrut sa-l jumuleasca asa ca l-am facut pe asta mare, l-am lasat sa faca ce vrea cu globurile, poate sa puna mana pe instalatie si stiam ca la un moment dat o sa-si piarda interesul. Si eu merg pe principiul sa nu-i spun 'nu', mai bine nu-i las prin preajma obiecte interzise.
Pe dinti il spal si eu, dar cu periuta obisnuita de copii. Vrea sa o faca singur, dar am doua periute si cu una se mozoleste el, cu alta il spal eu. O sa vad ce zice si dentistul, oricum fii si tu atenta la dintisorii lui Stelios ca uite cum apar din nimic probleme.
Super simpatic Stelios cu admiratul! Deja are opinie.. Foarte tare! Tu ai ceva rezultate cu aerobicul? ca stiu ca vroiai sa scapi de ceva kile.. Ce o sa faci de sarbatori?
Alex, ce multe primeste Bya de Mos.. Sa ne spui reactia ei. Crede in Mos sau banuieste ca ceva nu se leaga?
Carmaw, spune-mi ca in poza de la avatar e Chupy! Cat poate sa semene cu Misu al meu. Off.. ce dor imi e de el..
Hai sa il si laud nitel pe maimutelul meu: deseneaza toata ziua niste cercuri cu niste puricei in ele (ceva ca niste embrioni.. sora-mea zice ca sunt spermatozoizi..) si il stie pe 8 (striga 'okto' cand il vede) si stie si litera O (tot asa striga 'o' cand il vede pe vreun panou). Ei, are mama geniu sau nu?..
Azi am facut niste praz cu orez si a iesit foarte gustos.
Hai va pup ca ma trage sa-i colorez puriceii
d-ale lui Nica
carmaw spune:
Buna ,buna
Da Anoukule in poze e al meu Choupy....imi pare rau de Misulica..a ramas in Brasov??(ca pot sa ti l aduc...doar am experienta...si plus ce o sa mai capat)
Am vazut ca pot gasii sa cumpar niste vauchere cu niste zile prin Grecia asa ca la intoarcere....o sa ma orientez!
La mine se precipita treburile,omu si a preparat conopida cu sos de ou si lamiie eu am pus sa fac o caracatita imensa(1800gr) in sos de vin
E ultima data cind mai gatesc aici pe anul asta....tavernele sunt deschise pina plec nu??
Azi a fost frumos si acum sunt ocupata cu curatatul pantofilor...nu vine mos Nicolae in seara asta??
Cum spuneam nimic nu e nou sub sub soare uitati aici un link interesant pt copii si nu numai:
http://pnp.sfr.fr/accueil/
c'est une petite vidéo du père noel, vous entrez quelques infos (prenom, age, cadeau souhaité, ...) et vous recevez un lien avec la vidéo personnalisée.
on peut choisir si la personne a qui s'est destiné a été sage ou non...
seara placuta si tuturor piticilor cadouri mmmmmmmmmulte!
Ioannoula spune:
Deci fetelor, Stau in tara pana dupa sarbatori . Pe 17 plec de-aici, si sincer nu stiu cand si daca ma intorc. Sotul ca de obicei nu vine cu mine, el e cu" e..poate totusi isi da drumul" de 3 ani spera si nimic. Eu plec cu planuri de afaceri, asa ca Carmaw sunt deschisa la orice idee, bani sa iasa. Mamica 11 Mesajele nu le trimite din cauza netului de foarte proasta calitate.
Ana, Esthera, Theo, Alexandra, Andreea, Miha, si restul fetelor, nu am timp sa scriu la fiecare-n parte, de aceea va trimit un pupic duulce. cat despre carne, noi luam cat mancam sa nu fie nevoie sa o congelam. Cam atat. Pupicei!!!!
carmaw spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioannoula Deci fetelor, Stau in tara pana dupa sarbatori . Pe 17 plec de-aici, si sincer nu stiu cand si daca ma intorc. Sotul ca de obicei nu vine cu mine, el e cu" e..poate totusi isi da drumul" de 3 ani spera si nimic. Eu plec cu planuri de afaceri, asa ca Carmaw sunt deschisa la orice idee, bani sa iasa. Mamica 11 Mesajele nu le trimite din cauza netului de foarte proasta calitate. Ana, Esthera, Theo, Alexandra, Andreea, Miha, si restul fetelor, nu am timp sa scriu la fiecare-n parte, de aceea va trimit un pupic duulce. cat despre carne, noi luam cat mancam sa nu fie nevoie sa o congelam. Cam atat. Pupicei!!!! |
Ai pm
carmaw spune:
Fetele gata mi am curatat contul aici iar pe cel de pe fb las numai max 30 de persoane...amicii amicilor pietenilor sau rudelor...de ce trebuie sa fie pe pagina mea doar pt ca politiile lumii sa faca conexiuni mai usor???