Mamici din Grecia (11)
Raspunsuri - Pagina 15
Esthera2011 spune:
Buna dimineata!!!!
..ma mai primiti la voi???
Iata-ne ajunsi acasa!...da...cu certitudine pot spune ca sunt iarasi acasa!!! In casuta mea frumoasa unde, in fiecare dimineata, soare imi zambeste de dupa munti, unde pasarelele imi canta fara sa le tin in captivitate, unde florile mele (parca simtind ca se apropie termenul sa vin acasa)mi-au urat un ;Bun venit; printr-o explozie de culoare si parfum, unde iepurasul meu...reincarcat in lumea asta intr-un catel...topaie de fericire ca ne vede...si unde casa...inca pastreaza parfumurile emanate de dragostea mea si a grecului meu doar din dorinta de-a ne face sa ne reamintim...de cuibusorul nostru!!!
Si voi!!!!
Ahhhh...ca tare dor mi-a fost de voi, de povestile voastre, de impliniri, de bucurii si suparari traite impreuna!
Multumesc din suflet pentru urarile voastre!!
Am mai imbatranit 1 an...sau poate m-am maturizat mai mult sau poate ca, copilul acela(care inca se incapataneaza sa ramana in sufletul meu) inca se bucura de tot,la tot pasul!!!
Un amalgam de sentimente traite...si inca pe-atat care asteapta sa iasa la suprafata!!!
De data aceasta in jurul tortului ne-am strans cu totii...si 14 am fost la numar!!!
Grecul meu a fost primit asa cum merita,cum se astepta(caci de prea multe ori imi spunea ca familia lui...suntem noi, toata familia mea)!!!
Si cine a spus ca-n dragoste nu-ti trebuie prea multe cuvinte iar limba in care te exprimi sunt doar sentimentele...n-a gresit!!!
S-a vorbit greaca, romana, italiana,engleza...si nu in ultimul rand zambete, imbratisari calde,rasete cristaline...si lacrimi sincere la despartire!!
Am vazut acelasi grec pe care-l stiu...dar de 10 ori mai fericit,de 100 de ori mai indragostit...si infinit de calm,bun si rabdator!!!
Rabdator cu nepotii....care am tras de el (in incercarea de-al imparti fiecare), jucaus si tandru!!
De fiecare data cand il priveam intalneam privirea blanda,iar veselia din ochii lui imi intareau credinta ca el este tatal copiilor pe care vreau sa-i am!!!
Surorile mele si-au gasit in el un prieten de nadejde...iar fratele si cumnatii...un excelent bucatar!!!
..iar parintii mei!!!...am vazut in ochii lor...bucuria si linistea ca cea mai zapauga copila a lor...si-a gasit in sfarsit linistea si omul care-o face sa tutuie non-stop!!!
Sunt atat de multe sa va spun,cuvintele vin de-a valma...mi-e frica sa nu devin de neinteles!!
....dar chiar mi-era dor de voi!! Sa stit ca am citi tot..n-am pierdut nici o pagina si pentru fiecare am un strop de bucurie si speranta care sper sa umple sufletul!!!
Bine ai venit la noi Mamica 11....o super mamica cu 4 perechi de ochisori de pui!! Sa-ti traiasca, sa fie sanatosi...ca mai tarziu sa-si bucure mamica lor!!(si noi tot 4 suntem la numar...si mama este mentorul nostru!!! Ea este cea care a stiut sa ne tina stransi in jurul casei.)
Bine te-am regasit voioasa Anouk3, o mamica de pui fericit!! baiatul dulce.
Bine te-am regasit Alex...soferita curajoasa, alta mamica de pui fericit! carliontata (si un calduros la La multi ani sotului!!...sa-ti traiasca si sa fiti sanatosi!
Bine te-am regasit Oana..mamica sexy!!...inca o mamica de pui fericit! copilul vesel care tare fain danseaza!
Bine te-am regaist si pe tine Theo..iarasi..o mamica cu-un pui frumos foc! baiatu de ziua numelui! Sa-ti traiasa!
Bine te-am regasit Moro!! Sa stii ca si eu am avut helicobater pylori (de aici durerile de stomac) dar i-am venit de hac cu o schema combinata din 3 antibiotice foarte pueternice!! Sanatate multa si insanatosire grabnica sotului!!...si 2 linitute iti doresc
Bine te-am regasit si pe tine Hellen!!...stiu ce-i in sufletul tau!!...frumos ca esti acasa cu cei dragi...dar jumate din inima e in Grecia...iar dorul de grecul tau te face sa-ti imparti inima-n 2,nu???
Esthera2011 spune:
...cum v-am spus..prea multe am de spus si am uitat ceva
Bine te-am regasit draga Andreea...o mamica de pui nazdravan!!...cred ca-i greu,dar fruntea sus...cine stie ce bucurie apare!! baiatul drag mie.
Bine te-am regasit si pe tine Carmaw...cea care reuseste de fiecare data sa transforme bucatele intr-o adevarata opera...culinara!!!!!
Am uitat pe cineva??
2 la prefectura,3 la primarie...1 pe strada mare???
Hai ca v-am aiurit pe toate,nu???
carmaw spune:
Astazi omu' a fost trezit cu DESTEAPTA TE ROMANE iar la prinz are fasole cu cirnati(trebuia ciolan )
E 1 decembrie...
mamica11 spune:
La multi ani Romania astazi.
Esthera, bine v-am gasit. Scrii tare frumos si vesel.
CarmaW de ce s-a stricat mancarea cu scoici si a trebuit sa o arunci?Astazi gatesc si eu midii cu orez. Dar clasic asa ca sunt excluse surprizele.
M-au cam suparat astazi la policlinica desteptii astia ce se ocupa cu campania de vaccinare a copiilor cu BCG pentru ca desi se face la 6 ani aici in Grecia (in clasa intai) vaccinul asta noi nu i l-am facut lui Alexandru al meu ce are 8 ani acum si oficial au spus ca nu se mai accepta nici o negare sub nici un motiv pentru ca " a reintrat boala in Grecia datorita imigrantilor" si toti copiii sunt in pericol, etc si etc.Ma rog, asa m-am saturat de aceleasi discursuri in fiecare martie si noiembrie cand sunt campaniile anuale de vaccinare ca pana la urma il voi face si pace.
Anouk, nu am foarte foarte apropiati copiii unul dupa altul , de aceea a durat mult pana s-au "ridicat" toti Adica, cel mic are 4 ani acum , este Nicola, urmatorul are 8 ani,este Alexandru , apoi este Ioana are 10 ani si Anastasia are aproape 15 ani . Insa ultimii 3 copii s-au nascut aici in Grecia in ultimii 10 ani , din Ro am venit doar cu prima fetita.Deci, intre ultimii doi am aproape 4 ani, exact in anul in care l-am inscris pe al treilea la gradi l-am nacut pe Nicola insa oricum pe al treilea nu prea l-am dus la gradi, doar pe hartie era pus pentru ca are un fond alergic si exact la 4 si 5 ani a avut alergie la lapte si mi-a fost tot timpul teama sa nu inghida pe acolo vreo bomboana, chec, ceva cu lapte si sa fiu nevoita sa iau apoi toata schema de la capat. asa ca l-am dus direct la scoala la 6 ani (si neimpliniti saracul pentru ca in anul ala a inceput scoala inainte de ziua lui )
O zi buna tuturor
anouk3 spune:
Buna dimineata, o luna buna sa avem si..cred ca suna destul de pompos sa zic: la multi ani, Romania!
Bine ai revenit, Esthera!! Ma bucur tare mult ca ati petrecut atat de bine in familie, ca este si grecul tau parte din familie si totul a decurs atat de frumos si linistit. Dar tot nu ne-ai spus.. va mutati in Romania sau nu?
Stiu ca te pregatesti sufleteste si pentru ziua de 6 si-ti doresc sa mearga totul pe roate!
Carmaw, nasol cu scoicile, dar somonul este intr-adevar o nebunie asa cum l-ai facut tu. Cam asa il mancam si noi. Doar ca mie de fiecare data imi pica greu (desi stiu ca e foarte sanatos) si il cam evit. Tu cum stai cu pregatirile de plecare? Unde o sa petreci sarbatorile?
Taxa de drum este taxa aia in functie de tipul de masina?
Mamica, nu lasa stomacul sa te doara ca doar cu Maalox nu trece daca e ceva mai serios. piticilor tai!
Noi suntem in continuare cu mucii-n barba, dar cadoul pe ziua de azi este ca s-a lipit si barbatu-miu de niste muci. Deci acum suntem intr-adevar o familie unita . Am fost ieri la pediatru si bine-nteles ca a inceput Nicolas sa zbiere de cum l-a vazut pe nenea doctoru'. N-am mai fost la el din mai, dar smecherul nu l-a uitat. A zis ca nu are nimic la plamani, deci dam doar un siropel sa-i mai scada mucii. Din fericire azi noapte a dormit mai bine si m-am mai odihnit un pic ca mi se inchideau efectiv ochii de oboseala.
Acu' nu stiu daca sa ma risc sa ies un pic cu el afara azi sau sa o las pe maine.
Azi am scos niste carne de vita in congelator, dar nu prea stiu ce sa o fac. Astept sugestii
Va pupic cu drag si aveti grija de voi!
d-ale lui Nica
carmaw spune:
Mamica11,Anoukule,fetelor
Cu scoicile...mda e prima data cind 'maninc' aici...le am facut asa cum fac eu de obicei(curatate bine si puse peste ceapa taiata ,morcobi ,telina cu smintina sau ulei si vin alb sec)
Alaturi de cartofi prajiti de 2 ori la temp diferite ca sa iasa crocanti si salata verde)
Deci scoicile nu au fost proaspete mi a zis gagautu' care nu a holbat ochii ca nici nu erau la frigider(eu cind le cumparam in lunile cu 'r' si atunci erau la frigider ...dar pe alte meleaguri)
Deci am rezolvat.
Da somonul daca il gasesti salbatec e super, ,sigur e gras dar are o grasime bune(omegele)
Cu taxa de drum nu stiu ca omu a si luat o s o plateasca....
Da incepem incet incet cu pregatirile(mai am de cumparat nimicuri pt rdv cu fetele de pe alte forumuri si meleaguri ) de aranjati cu factorul pt scrisori.
A si de reschimbat jantele caci omului iau trebuit altele de alu(f frumoase dar care pot fi furate in ro intr o veselie)
Deci acum pe linga cei 400 mai plateste 75 pt a le reschimba cu cele normale(am schimbat deja pneurile
Miine ma duc la coafor caci trebuie simbata mergem la britanici la bazaar si se prefigureaza o alta invitatie de a unor franteji
In rest totul identic sub soare(azi)
Pup pe toata lumea la naiba cu discreminarile si va urez o zi frumoasa!
mamica11 spune:
Anouk, am uitat sa spun: sanatate multa .Acum daca a-ti luat toti macar v-a fugit o grija .Glumesc desigur, e probabil virus si trebuie sa isi faca zilele. Eu nu prea ii scoteam din casa in zilele astea cu mucisori multi daca era si frig afara pentru ca mi se parea intotdeauna ca nu isi reglau bine temperatura corpului insa medicii in general spun ca trebuie continuat programul normal cu mers in parc chiar daca este doar infectie virala .
Cu stomacul nu prea pot face altceva decat sa astept programarea la spital pentru ca daca merg la un cabinet particular stiu eu ce o sa faca, o sa imi scrie nu stiu cate analize pe care va trebui sa le fac in alte parti si sa pierd alte dimineti. Asta nu imi convine pe cand la spital se face totul pe loc in acelasi loc (sper).
Carmen,am inteles.Eu ca si sootul tau, nu cumpar midii din frigi niciodata. Le cumpar proaspete de pe taraba sa le vad eu inchise si sa le pot arunca pe cele ce la atingere nu reactioneaza sa se inchida imediat singure sau congelate din congelator deci nu frigider si la astea nu am decat pretentia sa se deschida cand le arunc in apa fierbinte. Care nu se deschid le arunc. Asa nu ma pacalesc.
Vita eu o fierb bine Anouk, altfel ai mei copii nu o mesteca si apoi o fac cu sos peste macaroane de obicei sau cu kritharaki.( nu stiu in romana cum sunt)
hellengr25 spune:
Buna fetelor de aici din Romania!
LA MULTI ANI ROMANIA!
Ieri si alaltaieri am fost numai pe drumuri....vizite si iar viziteAstazi de ziua nationala am petrecut alaturi de parintii mei, am gatit mancaruri romanesti...frumoasa zi
Fetelor vreau sa va intreb si eu ceva...voi prindeti posturi romanesti acolo in Grecia la TV? Daca da cum? Tare as vrea sa mai vad si eu programe de la noi mai ales ca se apropie sarbatorile de iarna!
Va pup cu mult drag de aici din Romania!
Weekend placut!
Ioannoula spune:
Fetelor imi cer mii de scuze. Scriu in prostie dar nu imi trimite mesajele. Va citesc in fiecare zi oricum. La multi ani Romane!!!!
Ana te pupam duuulce si pe tn si pe puiutul tau frumos!!!
Alex superb bradul!!!
Moro hai cu a doua liniutsa!!! o asteptam nerabdatoare!!
Theo pupici si tie si puiului tau frumos!!!
Hellen distractie placuta in romanik
Mamica11 pupici si pt tn si puiutilor tai
Andreea cum ai petrecut ieri?
Esthera bine ai revenit!!!
Carmen pupici si tie.
Nu pot sa scriu ca ma bat cu Fanu pe pc...vrea sa tasteze si ea si plange.
Va pup pe toate!
MoRo_K spune:
La multi ani!!!
Carmaw bravo...uite eu nu m-am gandit azi sa fi gatit ceva specific romanesc:)...cum a apreciat dnul meniul?:)
Esthera bun-revenit:)si tin pumnii pt data de 6!sa dea Domnul sa fie cu noroc si 2liniute...si e super ca ai tai l-au "imbratisat" pe grecul tau:)
Anoukou...bacteria mea cica-i la moda:))...si stii cum e ...e gratis deci cum sa nu iau si eu:D
Hellengr25 eu am programele romanesti cu DIGI am luat din Ro decodorul si de 4 ani am programul complet(merita e cu 29/luna)fara HBO...e mai ieftin decat sa pui Nova.
Anouk eu uite azi carne de vita am mancat...kokkinisto cu orez...simplu si bun...si tot di carne de vita imi place ciorba/borsul cu carne de vita...mmmmm...yam yam...
Sa aveti o luna cat mai buna!
puup