el vrea sa fac avort,,ce sa fac??
Raspunsuri - Pagina 4
carina23 spune:
Hannen eu stiu ca ai dreptate ca la fel gandesc si eu, dar ce te faci cu mama de ex, sau cu el care pare ca are o gandire ceausista desi nici la gradinita nu stiu daca se ducea la revolutie..eu sunt constienta ca niciodata nu se poate stii ce aduce ziua de maine dar el se incapataneaza in decizia lui si pare de neclintit, ca sa nu mai spun ca intr-un moment de furie maxima mi-a si strigat " de ce vrei sa ma legi de tine" si normal ca l-am privit socata adica hello suntem intr-o relatie de 4 ani de zile mi-ai demonstrat de atatea ori ca ma iubesti si nu prin vorbe, prin fapte, copilul asta nu provine dintr-o aventura de noapte, cum poti vorbi asa?? si dupa ce ii trece furia se scuza k a zis-o la nervi..nu vrea si gata, si se simte presat si de timp cred ca ar face orice sa ma convinga cat mai repede...:(
hannen spune:
carina,imi pare sincer rau!Te cred ca esti pusa intr-o situatie foarte,foarte urita.Dar cum zicea Marius,ce barbat poate sa faca/zica asa vorbe partenerei lui?El nu se gindeste cit de mult te raneste?Daca intr-adevar iubesti pe cineva atit de mult,cum poti sa-l pui intr-o asa situatie?Cum sa-i strigi asemenea vorbe?
Carina,nu ai nicio garantie nici pt. avere dar nici pt. faptul ca veti fi impreuna(casatoriti sau nu,nu conteaza.relatiile se destrama si cu acte si fara).Poate faci copilul si te paraseste,asa pt. ca el nu-l vrea sau considera ca l-ai legat fortat de tine.Sau poate nu-l faci si tot te paraseste din diverse motive.
Eu zic sa discuti cu el rational,sa-i explici ca nu te vezi curmind viata unui suflet,ca va fi ceva ce vei "cara" cu tine pt. tot restul zilelor.E usor pt. un barbat sa zica "fa avort".Dar nu sunt ei care trec prin "operatia" propriu-zisa.Nu ei sufera fizic si psihic (citeodata pt. tot deauna)!Incearca sa-i explici asa.
Oricum ar fi,chiar de va intelege sau nu,decizia e doar a ta.Da,stiu ca suna nedrept!Si e nedrept atunci cind doi se bucura de un act dar doar unul e gata sa-si asume consecintele lui.
Imi pare sincer rau pt. situatia ta si indiferent de sfaturile noastre doar tu va trebui sa decizi si apoi sa traiesti cu consecintele deciziei.Indiferent ca vei opta pro sau contra avort.
Sper din suflet ca el sa revina la sentimente mai bune si sa te inteleaga ca nu ti-e usor deloc.Ca te-a pus intr-o situatie grea si urita.
Whatever happens don`t let go of my hand!
marius spune:
Atunci cand ai timp sa citesti - cred ca ai putea sa gasesti informatii pentru el si de ce nu pentru tine care sa va ajute in cristalizarea intelegerii dintre voi si a perceperii fiecaruia de catre celalalt.
Nu toate informatiile de mai jos sunt direct aplicabile dar va pot deschide si alte viziuni ale unuia despre celalalt.
1. http://www.desprecopii.com/info-id-1999-nm-Manualul-tatalui-incepator.htm
2. http://www.desprecopii.com/info-id-258-nm-10-surprize-pentru-noul-tata.htm
3. http://www.desprecopii.com/info-id-69-nm-Cinci-mituri-ale-meseriei-de-tata.htm
4. http://www.desprecopii.com/info-id-3327-nm-5-metode-de-al-include-pe-viitorul-tatic-in-sarcina-ta.htm
5. http://www.desprecopii.com/info-id-1563-nm-Adevarul-despre-tati.htm
...si nu in ultimul rand o bucatica din propria-mi experienta:
6. http://www.desprecopii.com/info-id-943-nm-A-fi-tata-inseamna-sa-fii-o-calauza.htm
Sunt convins ca daca nu te vei grabi si vei avea rabdare cu propriile-ti ganduri vei lua decizia cea mai potrivita.
Eu am doar asa o intrebare simpla (aparent):
Esti mama.
Cat valoreaza copiii tai?
Nu te grabi in a da un raspuns.
Nu te intreb deloc intamplator la plural cand spun (toti) copiii.
Iti doresc zi senina!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
J G spune:
In povestea asta nu e vorba de bani (doar un pretext) ci de faptul ca domnul in cauza nu vrea copilul. Si atat. Nu-l vrea exact din motivul spus "la nervi": ca sa nu fie legat. Si daca va imaginati ca nu sunt barbati care stau intr-un cuplu ani zile, fara ca in mintea lor sa aiba de gand sa se "lege"... ca daca vroia, pana acum erau casatoriti. Ca nu vrea maica-sa, ca nu are bani, astea-s chestii secundare...
Carina trebuie sa te gandesti bine, realist, si sa-ti asumi apoi decizia. Iti doresc mult noroc si liniste!
kariguld spune:
doua aspecte vreau sa subliniez. primul, domnul e destul de nervos si agitat din varii motive. e de inteles sa existe in cuplu astfel de momente, dar sa fie exceptii nu la ordinea zilei.
vrei sa-ti traiesti urmatorii 20-30 de ani langa un barbat nervos? mai gandestete!
al doilea, urmeaza as vina un copil si voi nu aveti servici nici unul. ce-i asa de complicat? servici sau un mod de a castiga bani exista, imposibil sa nu fie. doar vointa. de foame nu se moare ca nu traiti intr-o tara africana foarte saraca, in Romania inca nu se moare de foame. doar daca exista alte motive. asta ca sa nu exemplific.
nu sunt dura, sunt doar realista. spunea bine Desiree2002, prin venirea bebelusului nu ve-ti muri de foame.
si inca un motiv la care sa gandesti, omul langa care traiesti are cateva probleme -din cele descrise de tine- serioase dupa parerea mea. ca lucrurile sa functioneze ok intre voi trebuie sa doreasca si el. iar ptr asta are nevoie de cateva schimbari. care din pacate tot el trebuie sa le vada/faca.
Matzaila_81 spune:
Fetele au dreptate, nu o sa muriti de foame si solutii se gasesc cand iti doresti cu adevarat ceva. Ori el nu-si doreste. Ii bagi ceva pe gat. Se poate intampla sa adore copilul sau poti sa ramai singura cu trei copii fara tata. Esti pregatita de asa ceva?
Copii locuiesc cu voi?
Ai avut o exprimare care mi-a atras atentia, nu o caut acum dar in mare suna asa : a durat pana " l-am extras de la mama lui"
Tu l-ai extras pe el nu a lasat el totul balta ca sa vina cu tine. Tu te lupti pentru el, tu tragi de relatia asta, lasa-l si pe el sa fie barbat nu-ti mai asuma toti pasii in relatia asta.
In opinia mea omul nu e pregatit sa fie tata, sa se insoare si nu-l poti invinovati pentru asta. E felul lui de a fi si sa-l silesti sa faca anumite lucruri nu o sa-i aduca decat nefericire si se va termina prin a-ti purta pica.
+25
adita spune:
e o vorba in popor ca fiecare copil se naste cu painea lui, si noi am avut de fiecare data ocazia sa vedem asta. cum spunea mai multa lume, nu se moare de foame daca exista vointa de munca. dragoste si buna intelegere sa fie, ca toate se rezolva. sper sa iei decizia cea buna
mamica de sase copilasi :Sofian (19 sept. 2011),Nicolae (15 oct. 2009), Stefan (18 ian. 2007), Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Matzaila_81 Ai avut o exprimare care mi-a atras atentia, nu o caut acum dar in mare suna asa : a durat pana " l-am extras de la mama lui" Tu l-ai extras pe el nu a lasat el totul balta ca sa vina cu tine. Tu te lupti pentru el, tu tragi de relatia asta, lasa-l si pe el sa fie barbat nu-ti mai asuma toti pasii in relatia asta. In opinia mea omul nu e pregatit sa fie tata, sa se insoare si nu-l poti invinovati pentru asta. E felul lui de a fi si sa-l silesti sa faca anumite lucruri nu o sa-i aduca decat nefericire si se va termina prin a-ti purta pica. +25 |
Exact!Nu e pregatit si nu poate fi condamnat pentru asta!
E sincer macar si tu trebuie sa iei in consideratzie varianta de a fi singura cu trei copii!Daca tu crezi ca vei face factza,go for it,daca nu,iar e alegerea ta!
Bineintzeles ca nu se moare de foame,asa cum cineva spunea insa esti pregatita sa traiesti asa la limita saraciei?Crezi ca vor ramine mici in permanentza?
Cum am mai scris si la alt subiect,un copil nu se creste doar cu pampers si tzatza,imi pare foarte rau ,dar nu pot fi de acord cu asa ceva!Si totusi vad foarte multe persoane care gindesc asa...acum timpul va spune daca au gindit bine sau nu!
Carina,repet,e o decizie pe care trebuie s-o iei cu capul in primul rind si cu partenerul tau!Un copil nu e o jucarie,ma joc doar eu cu ea ca tu nu ai vrut-o,si orice copil are dreptul la o familie,la un camin fericit!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
hannen spune:
Presimt ca iese iar cu paruiala pro-contra avort.
Eu totusi nu inteleg vesnica scuza "nu e pregatit".Hai nu zau,pt. copil nu-i pregatit,dar pt. sex a fost pregatit??Daaa,bineinteles ca da,sexul e usor insa sa-ti asumi responsabilitatea actului sexual (aka,copilul) gata,brusc nu mai esti pregatit.
Ce sa povestesc...Dar e de inteles,intr-o lume in care tu ca individ ai ajuns sa crezi ca ai drept ..."libera alegere".
Corect,un copil nu se creste doar cu tzatza si pampers.Dar nu a zis nimeni asta.Precum nici nu scrie in "manualul de functionare" a omului ca ii trebuie lectii de balet,pian si scrima ,gradinita particulara,scoala de fitze ,BMW la scara vilei cu piscina.
Fitze!Astea sunt fitze si lipsa de ...ceva,mai bine nu zic.
Whatever happens don`t let go of my hand!
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adita e o vorba in popor ca fiecare copil se naste cu painea lui, si noi am avut de fiecare data ocazia sa vedem asta. cum spunea mai multa lume, nu se moare de foame daca exista vointa de munca. dragoste si buna intelegere sa fie, ca toate se rezolva. sper sa iei decizia cea buna mamica de sase copilasi :Sofian (19 sept. 2011),Nicolae (15 oct. 2009), Stefan (18 ian. 2007), Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001) |
adita, tocmai asta e problema, relatia carinei cu partenerul ei nu este atat de solida pe cat si-a imaginat ea.
o fi (fost candva) dragoste, insa buna-intelegere a cam disparut, iar faptul ca au ramas amandoi fara serviciu le-a dat viata peste cap...carina are probleme si cu mama partenerului, e convinsa ca nici parintii nu o vor sustine...
ce face carina daca el o paraseste, ea ramane singura, fara serviciu, cu doi copii mici si cu al treilea pe drum? traiesc cu totii din alocatii si somaj ? vine iarna, din ce plateste facturile, din ce isi hraneste copiii, o sa aiba nevoie si ea de analize medicale in perioada sarcinii, unele dintre ele sunt destul de costisitoare daca nu sunt gratuite/compensate.
de unde bani pentru toate astea, daca ea nu are serviciu si nici nu se poate baza pe ajutor financiar din partea altcuiva ? somajul este in jur de 650 ron/luna (parca), alocatiile celor doi scolari insumeaza mareata suma de 84 ron. cum pot trai trei persoane din acesti bani, in conditiile in care intr-o luna de iarna intretinerea la bloc, la un ap cu 2 camere, va fi probabil 300 ron, daca nu mai mult ? si mai trebuie platit si curentul electric, abonamentul TV si internet, telefonul mobil sau fix. asta mai inseamna 150 ron/luna, cel putin. voi chiar va imaginati ca trei persoane pot sa supravietuiasca doar cu aprox 300 ron/luna ?!? si dupa ce se va naste copilul, chiar credeti ca nu va avea nevoie de nimic ? pai numai scutecele pentru o luna costa o gramada...
sunt cam multe probleme in relatia lor, iar aparitia acestei sarcini neasteptate este piatra de incercare. pentru relatie, pentru carina, pentru partener.
si inca ceva : sa presupunem ca partenerul isi pune in practica spusele si se intoarce la parinti. ce vina au ceilalti doi copilasi ai carinei, de ce ar trebui sa treaca printr-un nou soc, printr-o noua despartire a mamei lor ? acesti copilasi nu au dreptul sa creasca intr-o familie unita si fericita ?
carina, discuta cu partenerul tau, vezi care este ultimul lui cuvant. gandeste-te bine la viata pe care o vei avea, in ambele variante, cu sau fara el alaturi de tine. si apoi vei lua decizia. nu uita insa si de cei doi copilasi ai tai, si la modul in care ii va afecta decizia pe care o vei/veti lua...