el vrea sa fac avort,,ce sa fac??
Raspunsuri - Pagina 12
hannen spune:
Trec peste faptul ca`s scandalizata la maxim citind cum trebuie respectata doar dorinta lui,nu si a ei.Indiferent ca sunt cei doi din aceasta poveste,sau alti doi din alta poveste.
Dar vad ca ea i-a mai respectat o data dorinta lui.A mai facut un avort la dorinta lui.Nu ar fi timpul ca si el sa inceapa sa-i respecte dorintele ei?
Chiar nu poti la infinit sa renunti la sarcini nedorite .Anu asta nu-i pregatit,anul viitor nu-s bani,peste 3 ani nu-i gata piscina...si tot asa.
Whatever happens don`t let go of my hand!
roxy spune:
carina faptul ca el iti cere sa iei pastila zilnica si chiar se uita in gura ta sa vada ca ai luat-o nu-l face in nici un fel faptas la protejare.Se stie (acum vorbesc din carti, ca nu stiu ce varsta ai ) ca pastilele dupa 35 de ani nu mai sunt bune (35 de ani a femeii nu valabilitatea pastilei ), iar daca si fumezi, sau ai diaree (scuze ), varsaturi in perioada fertila, sau iei antibiotice,...ele nu mai au efectul scontat si de aici sarcini nedorite , cu tot cu pastile luate.
Dar el barbatul grijuliu, cncret cum s-a protejat ca sa nu ramai insarcinata.Ca asa sa tot faci avort de fiecare data nu e o solutie.Exista prezervativ, purtat de dumnealui (sau nu ii e comod si vrea doar binele lui ), exista si alte cai prin care nu poti ramane insarcinata si partenerul barbat e sigur ca nu poate avea surprize.(si nu ma refer aici la aspirina dintre genunchi ).Dar nu de masuri de protectie e vorba, ci de responsabilitatea lui ca barbat...ar trebui sa-i spui ca pastila nu e 100% sigura, iti face si tie personal mult rau (eu am ajuns la libidou 0 de la ele de trecea si luna si nu aveam chef, inca ma apucau toti dracii cand se apropia, de ajunsese sa creada ca am pe altul ).
Discuta despre asta cu el si vezi el ce masura de protectie a lui alege, nu numai tu .Nu poti face al...n...avort ca domnul considera ca e doar de datoria ta sa te protejezi, cu toate riscurile pentru organism (ca sia vortul aduce stricaciuni mari )
viviana spune:
Pentru >35 exista anticonceptionale (pastile) create special.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Katya spune:
Dupa parerea mea, aceasta e una din situatiile in care e permis ca deciziile sa nu se ia in cuplu.Barbatul n-are de ce sa faca presiune asupra femeii, daca s-au protejat si totusi copilul e acolo, inseamna ca nu e intimplator si noi nu putem trece peste voia Domnului, orice am face.Nu se mai pune pb in acest stadiu daca mai e cineva de acord sau nu, cum s-a intimplat si cine-a fost de vina. Dimpotriva, mie mi se pare din partea lui lipsa de respect fata de decizia ei, ca, daca e sa ne gindim, ea si copilul sint deja 2, deci 2 impotriva unuia, e normal ca el sa se supuna lor si sa-si asume responsabilitati, nu sa se gindeasca mai degraba sa nu-si supere mamica si s-o hartuiasca psihic pe partenera lui. Adica de ce, intre barbat si copil, sa fie sacrificat copilul si nu barbatul?
Carina, in final decizia e numai a ta, tu esti mama si nu el sau altcineva, n-o sa traiasca nimeni in locul tau nici regrete si nici bucuria de a da nastere unei fiinte, deci ia bine aminte la ce simti tu si ignora-i pe restul, numai bine!
blackgirl0 spune:
Bun, se naste bebele. Prin nu-stiu-ce-minune, EL este acolo, langa ei. Concret: din ce vor trai 5 suflete? Sunt 2 scolari (deci necesitati multiple), un bebel, o proaspata lauza (care nu poate sa reintre urgent in campul muncii) si un barbat cam indecis in viata.
Ce rezolvare concreta si urgenta putem sa le oferim?
Carina, dezvolta nitel situatia voastra materiala. Ce stiti sa faceti? Ce detineti? Pe cine va puteti baza ca ajutor la nevoie (parinti, rude, etc. etc)?
carina23 spune:
in privinta scolilor ce sa zic eu nu prea sunt scolita adica in anul in care trebuia sa imi dau licenta nasteam primul baiat si mi-a fost foarte greu sa reiau cei 5 ani facuti la zi, sa ma pregatesc temeinic pt un examen final, avand in vedere ca era o facultate cu profil artistic..el a terminat ase-ul, profil management si cu toate astea nu a reusit sa isi gaseasca ceva de munca..locuim intr-un apartament care nu este proprietate personala dar nici chirie nu platim pentru ca este al unei rude de-ale mele care a ramas vaduva si nici copiii nu a avut..acum nu-mi pot asuma acest ap ca fiind al meu pt ca nu pot, matusa mea m-a asigurat doar ca pot locui in el cat am nevoie si stiu ca nu sunt probleme in sensul asta, mai ales ca e mobilat de noi modificat, dupa cum am vrut.
Parintii mei detin si ei doua proprietati dar in una din ele nu se poate locui pentru ca e o casa inceputa si neterminata, iar eu la fel ca el sunt singura la parinti. Despre parintii lui ce sa spun, daca i-ar oferi 10% din veniturile lor lunare sau 10% din dobanda pe care o primesc din banii pe care ii au in banca am duce-o chiar bine. Dar se pare ca nici unii nici altii nu sunt foarte dispusi sa ne ajute,de fapt lui i-ar da mai multe, mult mai multe daca eu nu as mai exista in viata lui pentru ca desi sunt putin mai mare ca el( eu 30 el 25) mama lui din baba si batrana nu ma scoate:( ca sa nu mai spun ca de fiecare data tina sa-i spuna ca e cel mai mare prost ca i-am sucit mintile ca fac ce vreau din el, ca il trag de bani si tot asa..el are foarte multe calitati ca barbat, pe langa aspectul fizic atragator,pare priceput in multe si ii merge mintea daca era vreun tolomache chiar ca m-ar fi pus pe ganduri situatia noastra financiara..are calitati de bun vanzator tin minte ca o data ramasesem fara bani si cum de ziua lui primise si un ceas nu foarte scump dar nici ieftin pe care il pastra in cutie, in ziua in care s-a hotarat sa-l vanda l-a si vandut si a si venit cu 350 lei acasa:)) D-asta mi-e ciuda ca e asa speriat, acum e plecat acolo unde trebuia sa fim cu totii si cred ca va sosi marti in tara, imi tot spune cat de dor ii este de mine,ca ii pare rau ca mie imi este rau si el nu e langa mine si chiar l-am intrebat, ce ai face daca ai fi langa mine la care mi-a raspuns te-as alinta si mangaia si ti-as face un masaj ca stiu ca ala ar functiona de minune, la care ii rasp, cum nu m-ai certa tu daca ai fi langa mine( stiind cauza starilor mele de rau) la care el razand hai hai vrei sa mananci bataie?? cum sa te cert..
Nu stiu ce se va intampla pana la urma, ce va fi, de un singur lucru sunt sigura ca nu-si va renega copilul si-l va iubi din tot sufletul, insa e pos ca pe mine sa ma paraseasca la presiunile mamei lui caci va incepe cu siguranta te-a pacalit, ti-a facut copil sa puna mana pe tine sa te distruga si cum el pe toata perioada sarcinii nu va fi ferm convins de faptul ca un copil l-ar schimba in bine, ma gandesc ca e posibil sa se intample si asta chiar daca el ar vedea acum ce scriu ar spune " tipic tie numai bazaconii scoti pe gura":))zambesc eu acum dar cine stie ce imi rezerva viitorul...
andacos spune:
N-AM citit decit pina la virsta lui,e normal sa nu vrea copii la vursta lui!si punct!#
Mai departe...sunt doar comentarii pe forum!
carina,nimeni nu are nicio obligatzie vis a vis de voi,nici parintzii lui,nici ai tai,nici vecina ,nici forumul!
E normal sa nu-si doreasca copii la virsta asta,mai mult nu vreau sa spun!
editez .Tu ai doi baietzi,gindeste.-te daca baietzii tai ar fi in situatzia lui,tu ce atitudine ai avea?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
kariguld spune:
aha, de aia face mama'sa mutre si se da bolnava, ca odorasul e baiat tanar. in fine, nu asta e problema, pana la urma el trebuie sa stea pe pozitie de barbat in fata lor, nu pe una de soricel-baietel speriat care s-a culcat cu fata lui nea'nelu.
va sfatuiesc sa cautati de lucru, orice, si sa stati departe de parintii vostrii. daca acceptati ajutor de la ei, vor avea pretentia sa va controleze viata. iar de asta nu aveti nevoie.
cu ani in urma, a trebuit sa locuim ptr cateva luni intr-un oras din Moldova. si locuiam in chirie iar banii erau putini. vre-o trei luni din cele sase cat am stat acolo am dus-o foarte rau. copii erau mici....ce-am facut eu? pai am calculat la sange banii ce-i aveam, am hotarat ca eu si sotul vom manca dimineata si la amiaza ca sa nu-i privam pe copii de mancare. sotul era liber dupa amiaza, asa ca a plecat in satul din apropiere si a batut la poarta la oameni si a cerut de lucru. da, da, fara nici o rusine domnul cu functie de la firma X. eu m-am dus la doctora de familie si i-am spus ca-i fac curat sau ii calc rufe si sa-mi plateasca cat vrea ea. amandoi avem studii superioare. si as fi avut bani doar sa fi tusit un pic la telefon, imediat imi trimiteau ai mei. dar n-am vrut sa apelez, chiar daca relatia cu ai mei este una excelenta. peste ani le-am povestit.
vreau sa arat prin asta ca se poate sa castigi bani. de fapt am mai spus asta, in alte mesaje mai in spate. de munca se gaseste, nu se moare de foame in Romania. doar sa vrei. prin asta le arati parintilor ca esti independent de ei, ca nu ai nevoie de banii lor.
balanta_tm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carina23 in privinta scolilor ce sa zic eu nu prea sunt scolita adica in anul in care trebuia sa imi dau licenta nasteam primul baiat si mi-a fost foarte greu sa reiau cei 5 ani facuti la zi, sa ma pregatesc temeinic pt un examen final, avand in vedere ca era o facultate cu profil artistic..el a terminat ase-ul, profil management si cu toate astea nu a reusit sa isi gaseasca ceva de munca..locuim intr-un apartament care nu este proprietate personala dar nici chirie nu platim pentru ca este al unei rude de-ale mele care a ramas vaduva si nici copiii nu a avut..acum nu-mi pot asuma acest ap ca fiind al meu pt ca nu pot, matusa mea m-a asigurat doar ca pot locui in el cat am nevoie si stiu ca nu sunt probleme in sensul asta, mai ales ca e mobilat de noi modificat, dupa cum am vrut. Parintii mei detin si ei doua proprietati dar in una din ele nu se poate locui pentru ca e o casa inceputa si neterminata, iar eu la fel ca el sunt singura la parinti. Despre parintii lui ce sa spun, daca i-ar oferi 10% din veniturile lor lunare sau 10% din dobanda pe care o primesc din banii pe care ii au in banca am duce-o chiar bine. Dar se pare ca nici unii nici altii nu sunt foarte dispusi sa ne ajute,de fapt lui i-ar da mai multe, mult mai multe daca eu nu as mai exista in viata lui pentru ca desi sunt putin mai mare ca el( eu 30 el 25) mama lui din baba si batrana nu ma scoate:( ca sa nu mai spun ca de fiecare data tina sa-i spuna ca e cel mai mare prost ca i-am sucit mintile ca fac ce vreau din el, ca il trag de bani si tot asa..el are foarte multe calitati ca barbat, pe langa aspectul fizic atragator,pare priceput in multe si ii merge mintea daca era vreun tolomache chiar ca m-ar fi pus pe ganduri situatia noastra financiara..are calitati de bun vanzator tin minte ca o data ramasesem fara bani si cum de ziua lui primise si un ceas nu foarte scump dar nici ieftin pe care il pastra in cutie, in ziua in care s-a hotarat sa-l vanda l-a si vandut si a si venit cu 350 lei acasa:)) D-asta mi-e ciuda ca e asa speriat, acum e plecat acolo unde trebuia sa fim cu totii si cred ca va sosi marti in tara, imi tot spune cat de dor ii este de mine,ca ii pare rau ca mie imi este rau si el nu e langa mine si chiar l-am intrebat, ce ai face daca ai fi langa mine la care mi-a raspuns te-as alinta si mangaia si ti-as face un masaj ca stiu ca ala ar functiona de minune, la care ii rasp, cum nu m-ai certa tu daca ai fi langa mine( stiind cauza starilor mele de rau) la care el razand hai hai vrei sa mananci bataie?? cum sa te cert.. Nu stiu ce se va intampla pana la urma, ce va fi, de un singur lucru sunt sigura ca nu-si va renega copilul si-l va iubi din tot sufletul, insa e pos ca pe mine sa ma paraseasca la presiunile mamei lui caci va incepe cu siguranta te-a pacalit, ti-a facut copil sa puna mana pe tine sa te distruga si cum el pe toata perioada sarcinii nu va fi ferm convins de faptul ca un copil l-ar schimba in bine, ma gandesc ca e posibil sa se intample si asta chiar daca el ar vedea acum ce scriu ar spune " tipic tie numai bazaconii scoti pe gura":))zambesc eu acum dar cine stie ce imi rezerva viitorul... |
carina, sper ca nu ai sa te superi pt ceea ce urmeaza sa iti spun. A pastra sau nu sarcina, e o decizie cu adevarat personala (a ta si a lui), asa ca nu am sa ma pronunt. Insa as vrea sa punctez alte aspecte, legate in special de postarea ce am pus-o in quote.
Impresia mea este ca tu nu esti ancorata foarte bine in realitate:
- ai facut 5 ani de facultate, dar nu ti-ai dat licenta. Ok, ai devenit mamica in anul cu licenta, dar probabil ca ar fi fost de preferat sa faci cumva ca mai tarziu, in anii urmatori, sa iti fi dat licenta
- te bazezi prea mult sa va ajute altii. Atat parintii tai, cat si parintii lui, nu au absolut nici o obligatie sa va ajute cu bani. Sunteti doi oameni maturi, sanatosi, in putere si ar trebui sa gasiti solutii ca sa va castigati singuri existenta. Plus ca locuiti intr-o casa a unei rude de-a ta, care ok, este vaduva si fara copii si deci nu exista (deocamdata) pericolul sa va dea afara, dar parca totul la tine, la voi doi, toata sustinerea vine din afara si nu de la voi insiva. Cred ca nu se poate ca pe termen lung sa te bazezi ca te ajuta x sau y, mai ales ca la mijloc sunt 2 copii plus unul in burtica. Trebuie sa gasiti solutii sa fiti pe picioarele voastre.
In alta ordine de idei, daca el te va parasi la presiunile mamei lui, inseamna ca nu este un barbat adevarat si nu cred ca pierzi mare lucru.
blackgirl0 spune:
Carina, fa cumva si termina-ti studiile. Orice diploma in plus te va ajuta in viitor, educatia este cea ma buna investitie. Apoi incearca sa ai continuare pe cartea de munca (somaj, concediu medical pe sarcina de risc, o posibila angajare), orice, macar 2 ani cat stai cu bebelul sa fi asigurata financiar (macar o parte). Obliga-l pe tatal copiilor tai la plata pensiei alimentare. Bucura-te ca macar acoperisul de desupra capului vostru va este asigurat fara niciun fel de cost suplimentar. Pt mine ar fi fost o mare binecuvantare.
Eu, spre deosebire de kariguld, ti-as spune sa apelati la orice ajutor posibil. Macar pana va puneti viata in ordine, pana va dumiriti de veti fi 3/4/5. Tu, ca mama, tb sa fii linistita ca macar copiii tai au tot ce le este necesar (mancare, haine, rechizite), pt asta ap0eleaza la bunici (parintii tai) si chiar paterni. Doar sunt si nepotii lor. Intre timp, trimite-ti Fat Frumosulo la munca.