el vrea sa fac avort,,ce sa fac??
Raspunsuri - Pagina 10
Letitia1 spune:
Carina, si daca "domnul" se indragosteste iremediabil de copilas? De ce sa punem numai raul in fata? Daca a iubit el ceilalti 2 copii, care nu sint ai lui ma indoiesc ca nu o sa-l iubesca pe cel ce e al lui. Da, o sa fie greu, dar el nu e olog, o sa poata sa mearga la munca, si zilier pentru o perioada, poate incearca sa se recalifice, o sa iesiti voi din situatia asta. Haide, fruntea sus ca cei mici au nevoie de tine.
emanouela spune:
citeste asta si sper sa iti clarifici toate semnele de intrebare pe care le ai
O femeie ingrijorata s-a dus la medicul ei si i-a spus:
“Doctore, am o problema serioasa si am nevoie disperata de ajutorul dumneavoastra! Copilul meu nu are nici macar un an, iar eu sunt din nou insarcinata. Nu vreau sa am copii cu o varsta atat de apropiata.”
...
Medicul i-a spus : ”In regula, ce vreti sa fac?”
Ea a raspuns: “Vreau sa intrerupeti sarcina mea si ma bazez pe ajutorul dumneavoastra pentru aceasta.”
Medicul a stat pe ganduri cateva clipe, si apoi i-a raspuns femeii:
“Cred ca am o solutie mai buna la problema dumneavoastra. Si e mai putin periculoasa pentru sanatatea dumitale. Vedeti dumneavoastra, pentru a nu fi nevoita sa aveti grija de doi copii in acelasi timp, haideti sa il ucidem pe cel care-l tineti in brate. Asa va puteti si odihni o vreme inainte ca celalalt sa se nasca. Daca tot vom omori unul din ei, nu conteaza pe care. Nu exista nici un fel de risc pentru corpul dumneavoastra daca il alegeti pe cel din brate.”
Femeia .. oripilata…, a zis : “Nu, doctore, ce oribil ! E o crima sa omori un copil ! ”
“Sunt de acord,” zise medicul. “Dar pareati sa fiti de acord cu acest lucru, asa ca ma gandeam ca asta ar fi cea mai buna solutie.”
Medicul a zambit, stiind ca s-a facut inteles.
El a convins mama ca nu exista nici o diferenta intre a omori un copil care deja s-a nascut si unul care este inca in pantec.
Crima este aceeasi !
Daca sunteti de acord, va rog dati mai departe acest mesaj. Impreuna putem contribui la salvarea unor vieti pretioase.
Iubirea inseamna ca ma sacrific pentru binele unei alte persoane.
Avortul inseamna ca sacrific o alta persoana pentru binele meu
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
carina23 spune:
m-a intrebat cineva ce stiu sa fac, pai sincer chiar nu stiu cum as putea castiga ceva online, stiu limbi straine dar altceva nu stiu ce as putea face online...
legat de partenerul meu eu sunt convinsa ca o data nascut copilul il va iubi ca pe ochii lui din cap ca este sufletist chiar daca face el pe nebunul acum, iar cu datoriile m-a ajutat de cand ma stie fara sa locuiasca cu noi, deci mai tot timpul a fost un suport financiar pentru noi, sa nu mai zic de plimbari cu copiii bine-nteles la mare, la munte, ne-a dus chiar si peste hotare..dar..ramane acest dar..al momentului..multumesc tuturor celor care s-au oferit sa ma ajute, Dumnezeu sa va rasplateasca pentru gandurile voastre buna, insa cred ca cel mai mare ajutor acum pentru mine va fi ca el sa isi schimbe parerea si daca nu accepta 100% acum macar 50, caci cu timpul stiu ca va fi topit dupa bb...dar mi-e ciuda pe el adica in general se comporta cat se poate de frumos cum vine vorba de bebe gata s-a dus romantismul..
marius spune:
Ai rabdare! Lasa viata sa curga - se rezolva de multe ori multe.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Victoria_mami spune:
Dupa ce ti-am citit ultimul mesaj, ala a fost si gandul meu: ai rabdare! Se pare ca ai mare incredere ca el se va schimba (tu il cunosti), atunci, probabil ca asa va fi. Si eu cred ca e imposibili ptr. un barbat care creste 2 copii care nu-s ai lui sa nu isi iubeasca propriul copil, cand se va naste. Ai rabdare, barbatii (unii barbati) au nevoie de timp sa 'proceseze' informatia.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
Otiliav spune:
De obicei ma feresc sa raspund la astfel de subiecte. Insa m-a frapat cat de mult seamana povestea voastra cu cea a socrului meu. El a reusit sa-si convinga partnera ca "nu e momentul potrivit". Copii soacrei din prima casatorie au crescut, au plecat la casele lor. El le iubeste foarte mult pe fetele noastre si de multe ori l-am auzit vorbind de copilul lui nenascut. Inca mai calculeaza cam cati ani ar fi avut...
Mie imi e imposibil sa dau sfaturi. Nu stiu ce este in sufletul tau, care sunt principiile tale. Nu stiu cat esti de puternica si cum vei tolera remarcile celor din jurul tau.
Iti pot povesti ca am trecut prin multe stari contradictorii la ultima sarcina. Eu acum doi ani am ramas insarcinata fara sa planificam. Primul meu gand cand am vazut testul pozitiv a fost ca destinul s-a hotarat sa-mi dea o palma pentru ca pana in acel moment mi se indeplinisera cam toate dorintele. Ma refer la cele pe plan familial, eram sanatosi toti si aveam familia pe care mi-o dorisem. Am mers inainte orbeste, din instinct, fara nici un plan de viitor bine stabilit caci era mai usor intr-un prezent unde doar faceam treburile casnice din inertie. Tin minte ca era we cand am facut testul, farmaciile inchise si mecanic stiam ca ar fi trebuit sa iau acid folic pentru bb dar pentru ca nu aveam in casa am baut un suc proaspat de portocale. Ma simteam aiurea ca la sarcina neprogramata nu ofer acelasi tratament copilului, mi se parea ca fac diferenta fata de celelalte. Asa gandeam in anumite momente dar am avut si multe caderi cand incercam sa fiu realista ca situatia noastra nu e chiar roz si mai vine un bb. Am gandit foarte urat la un moment dat. Stiam ca statistic o sarcina din trei se pierde si mi-am spus in sinea mea ca poate atunci era acel moment pentru mine. Stiu, a fost foarte egoist. Noroc cu cealalta voce interioara care imi spunea ca ma mint singura, ca imi iubesc copilul de fapt insa stiu ca nu va fi usor. Uneori cand eram la pamant incercam sa-mi imaginez cum va arata bb, daca va semana cu prima fata sau cu a doua. Si pentru ce am fost departe de fata cea mare trei luni am sperat sa-i semene si sa retraiesc franturi din copilaria ei care mi se parea indepartata, un copil vesel, nazdravan.
Au fost cateva saptamani in care m-am consumat foarte tare. Cred ca trei saptamani pana am fost la prima ecografie ai am vazut ca intr-adevar sunt insarcinata, in burta e bb si ii batea inima. Pentru ca testul l-am facut cu cateva zile inainte de Craciun ii spuneam "cadoul meu de Craciun", uneori cu ghilimele cand aveam greturi alteori fara gilimele cand incercam sa accept situatia.
Aveam asa o oftica inexplicabila ca nu se poate scoate bb din burta si pus la loc atunci cand "e momentul". Pentru ca noi cochetasem cu ideea de bb3 dar peste ceva ani. In acelasi timp nu imi puteam imagina cum as putea sa mai fiu mintal ok daca as face cealalta alegere, cum as putea sa ma uit in ochii copilelor mele.
In fine, a trecut Craciunul, ziua mea, anul nou. Incercam sa simulam atmosfera de sarbatori dar cu sotul eram in certuri urate si banuiti de ce, greturile in floare, am reusit si sa fac o otita si un abbces asa cam luat multe antibiotice si am facut si 4 doze de anestezic ca sa-mi scoata o masea.
Am mers la eco si eram deja in saptamana 11. Am rasuflat usurata ca bb este bine si este asa de mare. Tot zbuciumul meu interior a luat sfarsit dupa un mail sotului plecat pentru ceva vreme. S-a obisnuit cu ideea din acel moment si cine crezi ca-i frange zilnic inima acum. Evident ca mezina e fata lui tata, e rasfatata de toti de altfel.
Stiti ce am remarcat. Pana la descoperirea mijloacelor contraceptive oamenii isi doreau sa aibe copii cand au o relatie stabila, cand sunt sanatosi. Acum mi se pare ca definitia momentului a suferit o schimbare de fond. "Momentul potrivit" e definit prin evaluarea contului din banca, a numarului de luni pana la urmatoarea marire de salariu. Mi se pare foarte trist ca am ajuns sa fim atat de dependenti de niste cifre.
Eu trebuie sa recunosc. Mi-am dorit un copil care sa se nasca in mai-iunie, luni de primavara. Prima data am ratat mai si am incercat sa prindem iunie dar s-a lasat asteptata pana in decembrie. A doua fata la fel a vrut, chiar mi s-a parut o ironie ca tot in martie am ramas si am nascut-o fix in ziua in care a avut prima termenul. Mezina a venit tot cand a avut ea chef, de fapt s-a nascut de ziua bunicei mele. Acum am schimbat perspectiva. Definesc "momentul potrivit" ca acela cand mami produce un ovul sanatos care-si gaseste perechea ideala si cand burta mamei e la parametrii maximi si isi astepta chiriasul sa ii ofere o minunata odisee a sarcinii.
Eu am reusit sa ma gandesc cu bucurie la bb doar cand am trecut peste egoismul meu, caci la inceput nevoile mele egoiste pareau prioritare. Pana la urma aceasta este o lupta cu noi insine si evident calea usoara este foarte tentanta. Citeam undeva ca nu exista sa fii altruist instinctiv ci prin educatie, prin principii, prin puterea exemplului ajungem sa ne modelam caracterul.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
greieras spune:
Cum vad eu situatia: Doi adulti vaccinati hotarasc sa traiasca impreuna, fara nici o obligatie (gen casatorie), ca unul sau altul sa poata sa iasa din relatie daca nu-i convine, se simt bine impreuna, se distreaza... si se intampla ceea ce e normal si se intampla multor cupluri care fac sex, apare o sarcina.
Ghiciti cine trebuie sa plateasca? Cel mai nevinovat dintre toti trei, copilul care a luat fiinta. El care nu a ales sa vina pe lume, el care nu poate sa se apare (pentru ca este tesut in mod ascuns, departe de ochii lumii), el cel mai mic si neajutorat, care tocmai de aceea a fost pus in burtica calda aproape de inima mamei lui unde poate fi cel mai bine protejat. De ce el? Sa plateasca vinovatii.
Carina, nu vreau sa par dura si sa adaug la tristetea ta, dar cred ca deja ai primit raspunsul in constiinta ta. Copilul nu vine de la voi, vine de la Dumnezeu, iar Dumnezeu ti-a spus deja prin vocea constiintei ce trebuie sa faci.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
Craciun 2008
Evil thrives when good men do nothing
Matzaila_81 spune:
Desiree, ai inteles gresit si te-ai grabit sa arunci cu pietre.
Nici prin gand nu mi-a trecut sa ma refer la schimbul de copii. M-am referit la faptul ca daca o mama cu copil bolnav dar cu resurse materiale ar avea de ales intre situatia ei si a fi saraca dar cu copilul sanatos ( copilul ei nu altul) ar alege copilul sanatos in deptrimentul bunastarii financiare.
Pentru ca totii banii din lume nu fac cat sanatatea copilului tau.
+25
emanouela spune:
s-a pierdut esenta...
postarea mea a fost doar pt a-i arata si alta fatza a problemei. am gasit-o pe FB si mi s-a parut 'la subiect'
cum vad eu....nu si-l doreste nici ea, nu e ca 'nu prea'... pur si simplu nu si-l doreste. motivele ea le stie, de ce a postat aici? pt ca-si cauta scuze pt ceea ce va face sau in cel mai fericit caz, nu va face. nu e prima femeie care trece prin aceasta situatie si nici ultima, am trecut si eu...marea majoritate a postarilor se raporteaza la ea si partenerul ei ceea ce mie personal imi dezvaluie o forma de egoism, ceea ce nu e deloc anormal in aceasta situatie, asa cum e ea si cum o percep eu
nu sunt pro pt intrerupere de sarcina, am trecut si e traumatizant, lasa rani care nu se vindeca niciodata....se cicatrizeaza dar semnul ramane, atata timp cat insa exista libertatea de a alege fiecare e liber sa faca ce vrea
carina....eu iti doresc multa maturitate in decizia pe care o vei lua....esti mama, stii ce presupune un alt copil, n-ai nici o garantie ca el, partenerul tau, va ramane sau va pleca, indiferent de si-l doreste ori ba (la mine l-a dorit si a plecat), n-ai nici o garantie a zilei de maine fie ea in 4 fie ea in 3 fie ea in 5.
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Matzaila_81 Desiree, ai inteles gresit si te-ai grabit sa arunci cu pietre. Nici prin gand nu mi-a trecut sa ma refer la schimbul de copii. M-am referit la faptul ca daca o mama cu copil bolnav dar cu resurse materiale ar avea de ales intre situatia ei si a fi saraca dar cu copilul sanatos ( copilul ei nu altul) ar alege copilul sanatos in deptrimentul bunastarii financiare. Pentru ca totii banii din lume nu fac cat sanatatea copilului tau. +25 |
Imi cer scuze, atunci. Am judecat prin prisma unei mame cu copil cu probleme de sanatate si se pare ca am inteles gresit.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA