Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***355***
Raspunsuri - Pagina 7
inapreda spune:
Roro, Anaan, Ilinca
(stiti voi de ce!)
Tare Ada! Ian nu are inca notiuni temporare.
Bianca, bine ca ati re-devenit "voi" 
Mama lui Ian.
chatonel spune:
Neata tufete!Merci de cafea 
cum se face ca intrai io pe net tocmai cind sint o gramada de intrebari si probleme de viata puse pe tapet? o fi vreo criza a mamelor cind copiii au 2 ani si jumatate sau e generata de faptul ca au reintrat "proaspat" in cimpul muncii?
Pisicogri, daca ceea ce faci nu te incinta, de ce o faci? am inteles (fiindca ati zis mai multe dintre voi) ca doctoranzii sint obligati prin contract sa restituie banii daca nu duc doctoratul pina la capat. Nu am inteles daca e chiar o chestie scrisa negru pe alb, ca nu se face nici un contract scris de doctorat (cel putin aici, in fr) asa ca mi se pare un fel de BAU-BAUul doctoranzilor din ro.
Asa ca repet intrebarea pt pisigix: de ce nu faci altceva? Sau, daca chiar esti legata cu contract de doctorat, de ce nu schimbi facultatea, profesorii, colegii, daca astia nu-ti sint deloc pe plac? Trebuie sa existe niste solutii, nu poti sa mergi la servici timp de ani buni ca si cum ai merge la indeplinit o pedeapsa??!!! Ca doar nu esti vreo infractoare pedepsita de societate sa faca penitenta ![]()
Novus, cum stai cu nugaua aia? :) E tare Ada 
Simply, tare draga imi esti tu, cu tot cu limbarita pe care o ai :) asa ca las-o sa se desfasoare, poate asa te mai descarci si tu de frustrarile de nevorbit si altele ce-ti mai stau pe cap... in timpul asta culca-l pe lucos (sau ai zis ca nu mai doarme de prinz?).
andiaroro spune:
http://www.youtube.com/watch?v=EdpPr5dYSd8
Vi-l recomand
...e in acord cu discutiile.
Chato (pupacim Izia)- Si in Fr se fac contracte de doctorat cu restituirea banilor, daca vin de la Univ, de la UE sau de la o firma, pe considerentul ca prin dezertare ii lasi cu fundul in balta in maretul proiect de cercetare si in concluzie ai luat banii de pomana. Nici la serv nu te plateste fara nimic in schimb.
De ex, eu nu am avut in contract restituirea banilor catre Univ sau altcineva ca nici nu mi-au dat
... Exista mai multe tipuri de contracte de doctorat si de cand cu uniformizarea venita de la UE s-au cam strans suruburile peste tot cu doctoratele ca unii cam abuzau si se intindeau pe ani lumina.
Noi ne-am pêtrecut dimineata facand barci din camasi de castane si omuleti din castane si scobitori...dupa-amiaza le pictam.
Pisix- La tine, eu vad doar o solutie...Mana cat se poate si termina aventura ca sa poti privi catre alte orizonturi. Bine, nu stiu eu ce poti face tu dupa ce termini, dar e clar ca nu iti e bine acolo, asa ca termina de scris ce mai ai si incheiati socotelile.
In lumea mea "ideala", mamicile lucreaza intr-un program modulabil uneori la job cu colegi reali si uneori de acasa, in functie de necesitatile copilului, care merge la niste gradi micute ca cea la care e Vladimir
. Subliniez: IDEALA
Un alt motiv ca sa o iubesc si mai tare pe Ada
...Si eu sunt fan nuga![]()
Edit iarasi ca uitasem...Azi- noapte am reusit sa pun niste poze din vacanta pentru bunici
http://community.webshots.com/slideshow/581631357HVWFKR?mediaPosition=1
Nu-s alea "bunele" ca nu mai vrea calc sa-mi recunoasca camera, asa ca nu judecati calitatea![]()
Anaan spune:
Salutare!
Am savurat pozele tovarasei de zi a Guliei si a fratelui ei!
Mi-au placut toate-toate, dar m-au amuzat din cale-afara alea cu butoiul( cred ca butoi era
) in care Anastasia incerca sa-l evacueze pe Alex...recunosc temperamentul!
Aaa, si n-aveam cum sa nu remarc margelele protagonistei!
Andiaroro, m-am uitat la trailer si am decis ca seara asta va fi una cinematografica, asa ca ma pun pe cautat filmul!(Si sa indrazneasca numai barbatu-meu sa emita vreo alta idee de program, ca-i arat eu emanciparea femeii!
)
Chatonel, e destul de greu sa abandoneze Pisigri doctoratul, sunt doctorate finantate cu bani europeni, care trebuie returnati, daca nu-l duci pana la capat. Pisigri, eu zic sa mai strangi din dinti putin si sa termini doctoratul, ca e pacat de cat ai muncit pana acum, dar sa incepi sa cauti un alt job, ca mersul la munca nu ar trebui sa insemne o asemenea corvoada.
Ilinca_M. spune:
Halou, tufete.
Nu mai da nimeni o tema de weekend? Sau dilema Elei e tema?![]()
Andiaroro, cred ca e mishto filmul, si eu o sa vreau sa-l vad, abia astept! Deocamdata nu m-am uitat la un film...de un secol! Am depresie de toamna. Nu prea am chef de nimic, desi incerc sa ma mobilizez. Si io zic ca multzam cu gradinitza, ca de-ar fi sa stau iar 24 de ore/ zi cu Phiphi as lua si io razna.
Doi ani a fost super sa stau numai cu ea, stiti ca io nici la plimbare cu caruciorul n-am lasat-o singura (fara mine) pana dupa 1 an:))) A fost mishto de tot da' nu stiu daca as mai putea, ca acum cand sunt un weekend numai cu ea ma stoarce de energie! Cand e si huzband acasa e minunat, dar in ultimul timp a fost tot cu repetitii asa ca am ramas numai noi 2. Ce sa zic, 80% din timp ne-am distrat dar 20% atat ma putea enerva ca numa io stiu cum rabdam, desi imi iesea fum pe urechi:)))) Am mai scos si eu cate un racnet de Tarzan la ea, s-a lasat mereu cu cocotzat in bratele mele si impacare, da' no, ce sa fac, si io am nervii slabi cateodata. Hehe, unde-i pruncu' ala ca din filme de care va vorbeam acum 1 an?:))) Simplu mi-a fost mie pana dupa 18 luni! Si acum e frumos si bine, dar are: pretentii la imbracaminte/incaltaminte, energie inepuizabila, imi arata ce sa fac/unde sa stau/in ce pozitie sa stau, face cateodata o armata cu mine de ma si umfla rasul (cateodata n-am voie sa ridic capul de pe canapea, deci tre sa-l tin lipit acolo pana ma lasa ea si alte ciudatenii de-astea de dictator in devenire:)))
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
chatonel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andiaroro Chato (pupacim Izia)- Si in Fr se fac contracte de doctorat cu restituirea banilor, daca vin de la Univ, de la UE sau de la o firma, pe considerentul ca prin dezertare ii lasi cu fundul in balta in maretul proiect de cercetare si in concluzie ai luat banii de pomana. Nici la serv nu te plateste fara nimic in schimb. De ex, eu nu am avut in contract restituirea banilor catre Univ sau altcineva ca nici nu mi-au dat ana alexandre (17.02.2006) si anastasia (14.03.2009) |
pai stai ana draga, cum adica ti se dau banii de pomana daca nu duci proiectul la sfirsit, si ca e "ca la servici"? ai vazut tu servici unde ti se cere sa returnezi banii daca nu ai dus un proiect la bun sfirsit? si munca ta luna de luna se considera a fi degeaba?
eu cred ca asta e acoperirea profesorilor universitari care trebuie sa lucreze cu doctoranzii si sa ii indrume, sa ii sustina si sa ii motiveze... ce sa mai munceasca atita? facem o clauza de returnare a banilor si ii tinem cu latul de git, sa faca treaba.

pisigri spune:
Chato, eu nu sunt 10000% sigura ca trebuie sa dau banii inapoi dar pe linga bursa doctorala (asigurata de universitate) am avut un contract de cercetare cu acelasi titlu ca si teza, finantat de Consiliul National al Cercetarii bla-bla. In contractul asta de cercetare era specificata o clauza...ca acest contract se incheie odata cu depunerea la CNCSIS a adeverintei ca teza de doctorat a fost depusa la secretariatul stiintific al universitatii.
Finantarea a fost de 40000 de ron, din care salariul a fost 20%, DAR a fost impozitat de 2 ori, deci 65% din astia 20% au fost taxe si impozite. Restul de bani au fost cheltuieli de regie, logistica si consumabile.
La fiecare 3 luni sau 6 luni, eram obligata sa dau cite o raportare: prezentam rezultatele cercetarii facute, justificam banii cheltuiti. Pe fiecare faza a contractului Bucurestiul trimitea in avans 30% din bani si restul il trimitea dupa evaluarea acestor raportari (nu mai detaliez chinul cu angajarea unor cheltuieli pe care nu stiai cind le poti onora financiar, da? ca la raportari erai obligat sa prezinti facturi...).
Acum, eu mi-am indeplinit obligatiile contractuale, cu exceptia adeverintei cu pricina. Bucurestiul asteapta si nu macane, pentru ca ei nu au prevazut in contractele lor dreptul la concediu de ingrijire a copilului, dar nici nu au putut sa mi-l refuze. Deci...ma asteapta deocamdata.
Pe de alta parte, mie mi se pare nedrept sa imi ceara banii inapoi, pentru ca eu practic mi-am indeplinit obiectivele prevazute pe fiecare faza, dovada faptul ca au decis sa tot continue finantarea. Deci REZULTATELE le-am oferit, cheltuielile au fost considerate justificate...de ce sa returnez bani?? Am vorbit cu un avocat care nu imi poate oferi nici o certitudine, Universitatea ne stringe cu usa ca sigur o sa ni se ceara banii inapoi... deci...pot eu sa imi asum riscul de a plati 10.000 de euro cind azi-noapte la ora 2 eu tehnoredactam ? (nu, nu pt teza..)
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
novus spune:
Neata la pranz !!!
Am aterizat si noi acasa, am fost la un parastas, Ada s-a distrat cu mama mea, mai nou vad ca nu mai are nicio treaba cand plecam, ne pupa si ne face cu mana
!
Pisigri, a propos de postarea ta, recunosc ca eu am mare mare noroc cu mama mea care e open mind si nu a ramas blocata in timp, citeste cu entuziasm toate cartile pe care le mai aduc eu pe acasa sau articole si imi tot spune cat de mult s-au schimbat lucrurile de cand am fost noi copii, chiar ne mai distram uneori amintindu-ne cum ne-au educat pe noi, nah la vremea aceea atat stiau si ala era trendul
Oricum ideea e ca daca nu statea cu mama mea acasa, nu eram nici eu asa linistita si multumita ca m-am intors la birou
Anamariame, stai linistita ca TOATA lumea a inteles pefect ce ai vrut tu sa transmiti prin postarea ta 

; acum interpretari mai mult sau mai putin rautacioase au fost si vor fi mereu doar suntem numai doambe aici, nu
?!
Ela, hai si tu cu o parere, opinie, impresie ca uite ce s-au agitat apele pe aici, sau ai citit si te-ai luat cu mainile de cap
??
Andiaroro, vizionat frumusetile frantuzesti 
si vreau musai sa vad si eu trailerul
!

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
andiaroro spune:
Chato-nu te gandi la serv in sensul "obisnuit" al termenului...Si acolo e un contract cu dr si obligatii.
Drept sau "ne"drept, pentru ca tu ai muncit zi de zi cativa ani la "proiectul" respectiv, daca "obligatia"ta din contract e "predarea bebe-ului" si ai semnat pentru asta, nerespectarea unui punct din contract poate insemna returnarea banilor.
Ca multe doctorate sunt afacerile profilor coordonatori, ca unii muncesc ca chiorii la lucrarea lor si "pe langa" si mai si breveteaza diverse,iar altii scriu 2 art amarate si teza si alea copiate si au la sf poate ac diploma...sunt "nuante"( ca tot imi place termenul).
La Pisic e riscant, asa ca nu-i ramane decat sa scrasneasca din dinti si sa "nasca "si apoi e libera..
"Butoiul" e intr-un parc din Montpellier... Parc de inspiratie
egipteana.
Sper sa revina intr-o zi la sentimente mai bune Macu' si sa-mi "re"recunoasca camera ca astea-s pozele facute cu un aparat jucarie ca sa ne amuzam.
novus spune:
InaPreda, pozele de aseara unde sunt ?? cum te-ai imbracat pana la urma
?
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)