Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***355***
Raspunsuri - Pagina 17
Anaan spune:
Salutare1
Dodo, ai PM.
Pisigri, eu am catina cu miere cum au zis fetele. Duracellului meu inca nu am indraznit sa-i dau ca s-asa are o energie debordanta ( azi-noapte s-a culcat la 2

).
Floric spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Anaan Salutare1 Dodo, ai PM. Pisigri, eu am catina cu miere cum au zis fetele. Duracellului meu inca nu am indraznit sa-i dau ca s-asa are o energie debordanta ( azi-noapte s-a culcat la 2 ![]() ![]() ). |
Deci e clar ca d la catina se trage energia.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel

Anaan spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Floric
Deci e clar ca d la catina se trage energia. Poze Raru Poze noi Rares Rarisel cel mai frumusel ![]() |
Floric, eu nu i-am dat catina: asa e el de la natura!
Floric spune:
Asa...Deci...Sa va povestesc. Chiar daca m-am linistit acum sigur ma vvoi enerva...
Am un colectiv la serviciu bun ....de dat la gunoi. In afara de colega cu care sunt birou este e jale totala. As caracteriya in cateva cuvinte: limitate, fara perspectiva de cunoastere, de dezvoltare, etc.
Faptul ca nu am prea mult de impartit cu ele nu ma deranjeaza foarte tare desi inevitabil viyiunea lor restransa asupra domeniilor de viata se rasfrang si asupra activitatii in sine.
Dar acum chiar m-a atins mintea ingusta si retardul informational (nu stiu daca exista acest termen). In fine...
Sefa si restul cand aud de termenul de "initiativa, colaborare, relatie institutionala" exista doar pentru strict atrib serviciului si litera legii...adica ele evita, refuza orice intalnire, discutii colaterale cu reprez institutiilor respective, vesnic fiind suspicioase sau pur si simplu neinteresate de ce se intampla in jurul lor.
Ei, de aici vine problema mea de comunicare si colaborare. Eu sunt contrariul. Imi place sa ma informez, e mult spus si sa stiu despre toate domeniile, dar, in fine, sper ca intelegeti.
Aici vine buba. Sapt trecuta ne/a contactat un reprez al unei institutiicu care noi colaboram sa ne invite la un seminar pe o tema care nu are legatura cu domniul nostru de activitate. A, stati ca nu am spus evenimentele cronologic...Acu ceva vreme ac institutie ne invita sa intram, ca persoane fizice, nu ca venind din partea serv, intr/un proiect. Atat s-au codit, si s-au invartit de nu va spun. Eu si colega mea (de birou, de care va spuneam la inceputul mesajului) am acceptat imediat fara sovaire...bine, dupa ce am inteles despre ce e vb in proiect - nu credeti ca ne-am aruncat cu capul inainte. In fine...am acceptat intrarea in proiect. Ori, sapt trecuta a sunat domana de la proiect sa invite o persoana la un seminar in cadrul proiectului. Repet NU era ceva pe tema serv dar nici despre navete spatiale. Nici nu am aflat despre ce era vorba deoarece....sefa a ajuns la concluzia ca NOUA (ea intotdeauna decide ce e mai bine pt restul grupului....deh...sefa comunista) nu ne folosesc aceste cursuri caci noi avem de munca acum si nu putem pleca. Adevarat este ca in urmatoarele 3 sapt tot plecam cate una, doua din serv la seminarii de pregatire. Asta e alta treaba. Insa de aici si pana la decide ce si cum...fara a propune macar, fara a aduce la cunostinta grupului invitatia e mare cale.
Durerea ei mai mare a fost ....AICI E TREABA...caci doamna respctiva a propus sa merg EU. Deci...va dati seama cum a simtit ea lovitura ast. Un Pumnal in centura orgoliului ei de conducator dictatorist.
Revin. Ca e prea lung mesajul.
Poze Raru
Poze noi
Floric spune:
Am revenit. Sper sa ma lasa netul sa termin ce am de zis.
Eu stiu despre toata tarasenia de la colega mea, stiti ca am fost in concediu sapt trecuta.
Azi nu a zis nimic despre aceasta invitatie (sefa) dar am deschis eu cum va subiectul.
Si mi-a zis foarte relaxata si cumva contrariata ca "Ce ne intreseaza pe noi depsre proiectele lor? Le trebuie niste oameni sa bifeze numarul? Noi avem treaba la serv. Si nici macar nu era pe ceva ce ne intereseaza direct."
Am lasat/o sa termine apoi...I-am spus ca "eu as merge la toate seminarele posibile daca tema ma atrage indiferent daca e despre serv sau nu"
Nu va pot spune ce reactie a avut...S=a agitat toata, se vedea cum au cuprins-o nervii...Si ca sa vedem cat poate sa i se faca tensiunea mai pune si colega mea vreo doua vorbe in apararea mea.
Evident...ca a tinut sa spuna ca "aici (serv.) mai avem si de muncit si trebuie sa ne gandim si la celelalte colege". A batut apropo ca si eu si colega ne-am luat concediu 2sapt (concediu de studiu) iar sora (care e si ea coelga cu noi) doar 3 zile (dar asta a luat 3 yile pt ca atat i s-a cuvenit).
Eu mi-am mentinut ideea de a participa indiferent de tema la seminarii spunandu-i ca as fi dispusa sa le si platesc numai ca sa ma dezvolt.
Nu stiu ce a inteles...dar nu mai are la inima deloc. In fine...nu m-a avut de cand am venit de la Galati...numai prin faptul ca am venit de la Galati (unde am fost formata intr/un stil total opus a ceea ce este aici, si asta nu ii convine - asta e alta discutie).
Concluzia si problema mea este: cum sa ma comport cu astfel de dobitoace? caci sa-mi fie iertata atitudinea dar asa se comporta...pueril, infantil, ca la gradinita...
Cum sa imi fac viata mai usoara...caci nici de trecut peste multe nu mai pot trece.
A, caci situatia asta este una dintre multe altele...
Am scris cele mai lungi mesaje de cand is pe forum...
Poze Raru
Poze noi
Floric spune:
Fetele din B. Stiti cumva unde e sediul ARAMIS in Bucuresti?
Daca mai sunt doritoare colega mea vrea si ea nsite chestii.
Poze Raru
Poze noi
Bianca2503 spune:
Pai Floric, eu zic sa te porti ca si pana acum. Nu ii face viata foarte grea dar nici nu te lasa doborata de toate remarcile ei. atat timp cat tu iti faci treaba si semnezi condica (ca vad ca asta o intereseaza) ce faci dupa e treaba ta.
cat despre Aramis, am vazut ca au dresa pe Bd Alexandru Obregia, adica in cartierul Berceni pe unde bate porumbul in geam
inapreda spune:
Olario (
Ilinca pentru plagiat si dau si-o bere!)
V-am ramas datoare cu niste raspunsuri la intrebarile ce mi le-ati spus; o sa incerc sa raspund fiecaraeia, chiar daca nu "se va face lumina" intru totul; daca va mai tin nervii sa ma auziti vaietindu-ma, io mai primesc bucuros niste sfaturi/opinii/sugestii/etc. Multumiri anticipate 
1. Gina 2008: de ce nu-mi indrept atentia inspre o gradi unde se cer aceste analize {exudat+coproparazitologic) si unde se taxeaza/zile de prezenta.
Lasind la o parte faptul ca, din cite stiu eu, de cind aceste analize nu mai sint gratuite, nu mai sint nici obligatorii 

, Bistrita nu e Bucuresti. E drept, mai sint gradinite private dar eu nu inteleg cum supravietuiesc. Gradinita actuala a lui Ian e singura (by choice, evident) unde l-as putea duce. Or fi in celelalte cite 6 in grupa (oare de ce?) dar "a noastra"
are 10 ani de experienta si a scos, totusi, niste generatii (suna comunist ce spun, stiu). Nu intru in detalii, repet doar ca, pe privat, e singura optiune in orasul nostru. La stat, ramine in picioare varianta gradi pina la 12 (si aici am in vizor O SINGURA gradinita) + bona pina la 17 dar nu primesc copii decit de 3 ani si fara pampers. Banii: cred ca am mai spus ca stiam lucrul asta de la inceput si ni l-am asumat, zic eu. Jambo stia si el dar nu cred ca-si imagina ca va sta atit de mult acasa. E adevarat, mi-ar placea sa fie altfel (adica sa platesc cit consum) dar eu inteleg si initiativele private si ce inseamna costurile fixe intr-o afacere nu foarte mare (si eu am avut oarisce "tentative"private). No, m-am intins si nu am spus mare lucru; am incercat doar sa ma justific
Cum mai e Calin? Mergeti la gradi'? Noi diseara mergem din nou la control si sper sa nu se prelungeasca iar agonia cu antibioticele.
2. PISIK mi-ar placea sa am "taria" ta. Cursuri ca si acelea la care mergi tu sa re-devii Ioana
nu se organizeaza in provincie? 
3. GIANINA- se minuna si ea CUM DE E POSIBIL
sa primeasca copiii in colectivitate fara niste analize elementare? Eute ca e posibil si nu e caz unic, crede-ma 

(am intrebat-o pe sor' mea si pe alte mamici de la diverse gradinite si nici macar una nu a prezentat anolizele mentionate) 

M-ai mai intrebat daca noi am facut analiza asta: DA, FRECVENT! Asta insemnind, lunar cel putin, mai exact, de cite ori mi se parea mie ca gasesc ceva "recoltabil" in scutec; eram paranoia pentru ca Ian, precum stiti, culege tot ce gaseste pe jos. De fiecare data, negativ. Am o prietena MEDIC care mi-a spus ca giardia "iese in scaun DOAR daca/ copilul are sistemul imunitar slabit". Io pe asta, sincer, n-o stiam, poate Mada ne poate ajuta. Cu asta, prietena voia sa sublinieze ca POATE iAN avea giardia dar nu i s-a pozitivizat decit cind s-a racit ![]()
Gianina, multumesc de sfaturi; sa stii ca si eu exact asa gindesc si nu intentionez sa-l reintroduc in colectivitate decit cind e "sanatos tun" 
Mama lui Ian.
novus spune:
Bau !!!
Bag si eu capul repede sa vad ce faceti ca de dimineta sunt prinsa in hanurile unui referat si fac cu nervii imediat
!!
Floric, gandeste pozitiv
!!
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Bianca2503 spune:
INA, daca vrei iti trimit o carte sa o citesti si o sa devii si tu o INA mai puternica!