Baietel neastamparat!

Baietel neastamparat! | Autor: aaalex

Link direct la acest mesaj

Am mai deschis eu un subiect cum ca e mai agitat! Azi mi-a zis de la gradi cum ca nu a fost cuminte:a vb prostii,a scuipat,a vorbit non stop.Asta nu s-a intamplat pana acum.Ce sa-i fac?Normal cred ca treb sa-l pedepsesc,dar apoi poate nu-i mai place la gradi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miha_iv spune:

Normal este sa vorbiti, nu sa-l pedepsesti. Intreaba-l de ce a facut aceste lucruri. De obicei, copiii vor sa-si exprime o frustrare cand fac lucruri pe care nu le fac uzual. Poate era suparat pe un coleg, pe educatoare etc. Asculta-l, apoi inceara sa ii explici ca nu e bine ce a facut, indiferent de motivele pe care le-a avut. Trebuie sa gaseasca intelegere la parinti si sa observe ca si opinia lui conteaza. Pana acum ai ascultat doar varianta educatoarei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aaalex spune:

Am sa merg acasa si am sa-l ascult,sa vad si varianta lui!Poate m-am aruncat prea repede la pedeapsa!Offfff,am impresia ca nu pot sa ma comport cu el! Vedeti,nici nu stiu cand sa-l pedepsesc si cand nu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Copiii trebuie iubiti, ascultati, incurajati, nu pedepsiti. De ce se asociaza automat parentingul cu autoritatea si pedeapsa, nu pot sa pricep, nici sa accept.
Probabil trebuie sa incerci sa iti schimbi viziunea cu privire la copilul tau, sa ii dai mai multa importanta- nu neaparat in sensul ca il neglijezi acum, ci in acela de respect.Si sa cauti sa intelegi motivele pentru care alege el sa se comporte astfel in anumite circumstante.El nu va fi in stare sa isi traduca frustrarile, sa-ti spuna 'Uite,mami, de-aia am scuipat, ca nu erai langa mine la gradinita si m-am simtit singur' , tu trebuie sa i le intuiesti, sa il intrebi voalat care ar fi baiul si sa extragi esenta.
Pedepsindu-l, nu faci decat sa adancesti supararea lui si sa iti blochezi singura drumul in a reusi sa-ti descifrezi copilul.

"I'd rather walk in the dark with God
Than go alone in the light;
I'd rather walk by faith with Him
Than go alone by sight."

Mergi la inceput