vitaminele
Raspunsuri - Pagina 2
buli spune:
daca nu ai incredere in doctor, schimba-l si gata.
dar vitamine nu se dau extra decat cand e musai. baiatul meu are 8 ani si n-a luat decat strictul necesar. vigantol cat era mic si calciu intr-o perioada cand s-a lungit foarte repede - pe la 5-6 ani.
cleo78 spune:
vad ca esti constienta si suficient de educata si stii ca medicii au 'interesul' de a incuraja consumul de anumite medicamente si unii sunt blazati si le e usor sa picteze reteta si sa te dea afara din cabinet.
Din cele cunoscute de noi, ale mai batrane ca tine (si eu am facut copilul mai tarziu ca tine, si eu am luat suplimente in sarcina), carentele mamei nu inseamna si carentele copilului. Exista insa o predispozitie care o poate mosteni copilul , de ex. eu mereu am avut probleme cu calciul (detectata cu crize apoi cu analize confirmata), si la fel la copil.
Un alt lucru care trebuie sa iti atrag atentia ca orice chimicala luata poate dezechilibra in alta parte. Efectele astea nu sunt bine studiate pe termen lung si nici bine controlate, asa ca daca vrei un sfat de la mine, o babette, este sa te gandesti sa iti schimbi si tu alimentatia dar si la copil pt a acoperi tot necesarul.
E f. simplu ca un medic sa iti picteze o reteta. E mult mai greu sa asculte pacientul, sa faca un profil alimentar, sa investigheze ca poate mananca lapte de ex. dar el poate calciul il asimileaza din branza/cascaval mai bine.
Cauta un nutritionist - acestia au experienta cu pacienti cu tulburari de absorbtie.
Si as vrea sa mai adaug ceva: un exces alimentar de fier din mancare - organismul il elimina/nu il absoarbe din intestin. O doza depasita de fier pur medicamentoasa poate duce la decesul pacientului. Lasa organismul liber, incurajeaza organismul sa asimileze asa cum a facut de milioane de ani, si nu mai da banii in farmacie ci pe o mancare de calitate. Nu uita, daca copilul refuza sa manance ceva, nu e nicio problema, poti suplini cu altceva. Dar o supradozare...nu o poti controla asa usor.
A, deja fetita ta are 9 luni. poti face pt amandoua zilnic, un suc de fructe (tu mananca si pulpa ramasa)in care sa pui cat mai multe tipuri de fructe, dar si ceva telina/sfecla rosie - atat cat sa nu afecteze gustul. Este cel mai tare vitaminizant!
aimeea spune:
ai dreptate cleo,asa am facut si acum nu mai avem nici o problema,pur si simplu am lasat organismul copilului liber sa absoarba din diferitele preparate pe care i le-am facut din fructe si legume,binenteles sa le asimileze.Am inceput sa ma mai relaxez si sa ma simt mai bine,multumesc foarte mult.
Didididi spune:
Fierul poate fi verificat prin testarea sideremiei. Baiatul meu are probleme cu asta, desi eu in sarcina nu am avut pb cu fierul, ci cu calciul.
Oana_lex, lipsa fierului inseamna apetit scazut pt mancare; poate asta este vb si la Iustin.
oana_lex82 spune:
Iustin are lipsa ff mare de fier..analiza a aratat valoarea 17, cand normala era intre 40-100..luam supliment de fier..3 luni de zile
aimeea spune:
Incearca si cu ridichie rosie,ficat de vita in singe.Si eu cand am fost insarcinata mi le-a recomandat dr de familie,dar ginecologul mi-a zis ca mult din legume si minacare sa mi le iau,si incearca sa-i micsorezi portia de morcovi,banane,portocale,mandarine care sunt gazate si date cu diferiti compusi chimici,lipsa de fier in general provine in organism ca urmare a ingerarii produselor date cu diferite chimicale in care nu mai permite organismului sa isi ia din mancare necesarul de vitamine,proteine.Incearca cat mai natural cu putinta si nu din supermarketuri,de la tarani.