Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (4)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Eu am facut exact in ovulatie... (avand ciclu regulat)am 3 zile......in care puteam face si acum am nimerit exact momentul.
Pana acum nu pot sa zic....c-am facut exact in ovulatie...eu cu sotul ziceam atunci cand se intampla o sa fie....
Pana acum nu am greturi.
Eu cu prima sarcina....am fost tun de sanatoasa...si nu m-am inbolnavit deloc...Am alaptat 2 ani.
N-as vrea sa i-au in greutate decat sarcina propriu zisa....
Mi-e teama de primele 10 luni sa nu pierd sarcina...e foarte riscant...sper sa se fi prins bine
Sper sa fie ok....acum pregatesc telina pane.....vreau sa fac si salata de vinete...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Baietelul nostru a fost conceput cam in ziua 8 dupa menstruatie, deci ori sunt exceptie, ori nu e chiar regula asta cu prestatul inainte de ovulatie.
Elena, si eu am pisica. La fel, anticorpi pentru toxoplasmoza nu am. Importanta e igiena, chiar nu cred ca toxoplasmoza se ia atat de usor. La fel ca si Ramonika, am avut multe pisici de-a lungul timpului si uite ca niciodata n-am facut toxo. Cat despre euzinofile, e bine sa fie sub limita, daca depasesc limita nu e ok.
Mie mi-e greata intr-una, acum mananc biscuiti tuk si beau limonada. Ce bine e ca e we, ca nu trebuie sa merg la munca!
Apropo de candidoza, mi-a recomandat ginecoloaga sa folosim prezervativ la contactul sexual, deoarece in sarcina e frecventa candidoza, care e favorizata si de contactul sexual. In caz ca fac candidoza, sa nu folosesc medicamente, ci sa ma spal cu apa cu bicarbonat, o lingura la 1 l de apa, pentru reglarea pH-ului.
Hildegard, eu cred ca imunitatea e mai scazuta la femeilie gravide.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crixy spune:

Am vazut ca m-ati dat disparuta..... Imi cer scuze , nu prea am avut timp sa intru aici.
In primul rand urez bun venit noilor gravidute. In al doilea rand sa va mai spun de noi.
Amandoi suntem bine bebe are 11 saptamani acum, luni fac dublu test, unde sigur va fi totul bine.
Pana acum am facut 2 eco, una la 7 saptamani, a doua la 9 saptamani; la a doua eco avea deja o viteza, se plimba de colo-colo.
Singura chestie neplacuta, ca trebuia sa existe si asa ceva .... sunt starile de voma. Imi e dor sa mananc o salata , fructe, dar din pacate tot ce e crud nu ne e pe plac... Asa ca deocamdata ... doar ciorbe acre... cartofi, fara carne, fara fructe , fara legume crude. Cand nu mai pot de pofta si mananc stiu si ce ma asteapta. Ah... Uitasem usturoiul.... 3 zile mi-a fost rau de la el, de la ceapa la fel. In schimb sticksurile si biscuitii populari sunt ok. Sper sa scap cat mai repede de asta.
La dublu test ce analize de sange ati facut?

crixy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

Buna fetelor,
iata ca m-a ajuns si pe mine randu sa ma plang de ceva(care-mi propusesem sa fiu relaxat si sa nu ma stresez de la nik)
Azi mi-am luat rezultatul la cultura din secretia vaginala si mi-a iesit E.Coli...verdict tre sa iau Augmentin(ca-i sensibila bacteria la el)....eu care n-am vrut sa iau nici macar paracetamol simplu cand am fost racita......
Problema e ca nu am deloc incredere in laboratorul respectiv de analize(asta dintotdeauna,dar acolo m-a trimis dr....si chiar mai am o prietena gravida acum care a facut aceeasi analiza ,a primit aceeasi ”placa” cu E coli,a repetat in alta parte ,la alt laborator si nu i-a mai iesit nimic(si a repetat de 2 ori pt siguranta poporului)
Intrebarea mea e ce sa fac???Daca iau antibioticul degeaba si expun bebeul la riscuri inutil?dar daca intr-adevar exista bacteria si eu lungesc perioada de timp pana la instaurarea tratamentului??/
Stiu ca Augmentinul se da in sarcina,dr mi l-a recomandat,stiu ca sunt multe fete care au luat in sarcina si au facut bebei sanatosi...dar decizia asta ma innebuneste pur si simplu....(stiu ca bacteria asta e asociata cu riscul de avort spontan...)
Nu va mai bat la cap...va mai raspund la de-ale voastre:
-pana la 11 sapt am luat juma de kil
_in sarcina imunitatea e mai scazuta
De DEEa mai stie cineva ceva?
Va pup si va doresc multa sanatate si analize reusite!

Virginia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

A si era sa uit,Crixy,la dublu test ca analize de sange se fac PPAP(proteina plasmatica asociata sarcinii) si free beta HCG,ale caror rezultate se coreleaza cu cele ale ecografiei la varsta respectiva de sarcina.
Virginia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Virginia pentru linistea ta ar trebui sa repeti analiza in alta parte.
Cu E-coli am avut si eu o aventura acum 2 ani...am luat 3 luni la rand antibiotice si nu scapam. M-am dus la urolog si mi-a luat proba cu sonda din vezica si mi-a facut si tampon vaginal si nu mi-a iesit nici un E-coli. Dar exista posibilitatea ca bacteria sa se ascunda prin alte parti si sa nu iasa mereu la analize...asa ca e bine sa investighezi la intervale de timp si laboratoare diferite daca e infectie asimptomatica.
Mie acum mi-au iesit in sediment foarte frecvente bacterii si acum trebuie sa fac urocultura sa vad exact ce este, dar am un sentiment ca un puisor de E-coli.
Sanatate la burtici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Feteloooor, daca va spun una.... va las si pe voi cum am ramas eu, adica cu gura cascata
Bebele meu traieste si are 8.5mm!!!

Cum de am eu ghinionul asta sa dau numai peste doctori nepasatori?!

Dupa ce l-am si eu si sotul si tot puhoiul de bunici, matusi si unchi, vedem un varf de ac cu activitate cardiaca! Ce-i drept foarte slaba 86-92 bpm, dar este! Este acolo si se chinuie sa traiasca! A primit 50% sanse de reusita si acum mai avem o speranta.

Nu mi-a venit sa cred ochilor si mintii mele rationale zic eu.

Mi-a dat utrogestan de beut 2 pe zi si no-spa 3 sa scap si de durerile alea!

Va jur ca asteptam ca mielul la taiere sa ma apuce durerile si sa elimin embrionul! Imi vine sa ma duc peste marele doctor si sa-i sparg fata!
Azi noapte am visat ca ma duceam la clinica aia privata de care apartin cu serviciul si ca imi spunea de la eco ca bebe traieste si ca-i bate inimioara. M-am trezit la 9 cu gandul sa sun acolo, am sunat, m-au chemat de urgenta ca le-am zis de scurgeri si durerile din ce in ce mai puternice si aflu minunea.
Imi recomanda tipa medicamentatia de mai sus plus imunoglobulina anti D pentru RG negativ. Caut eu tot Buc, nu gaseam nicaieri, fac rost printr-o cunostinta 574 ron, merg la filantropia sa-mi bage intramuscular si citeste doctora de garda prospectul. Se administreaza dupa avort sau nastere
Bine, e buna luata, dar 5 medici, 5 pareri!

Asa ca... nu stiu daca ar trebui sa ma reinscrieti in listuta cu bebe varsta 6 saptamani si 6 zile, data probabila de nascare 10.06.2012.

Va pe toate de nu va vedeti ca sunt happy!

Sa ne dea Dumnezeu sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Bravo Deea! Sa auzim in continuare numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Deea
Super vesteeee! Superrrr!
Daca te uiti pe prima pagina, eu nu te-am sters niciodata. Nu stiu, pur si simplu am avut un feeling, ceva care mi-a spus sa mai astept. Si uite ce trebuia sa astept. Vestea cea buna!
Nici nu-ti inchipui cat de mult ma bucur!
Acum, scurgeri mai ai? Abundente si inchise? Ca daca da, 2 Utro mie mi se pare ff putin. Nu sunt dr, nu trebuie sa faci ca mine, dar eu iti impartasesc doar experienta mea si parerea mea.
Mie cand mi-a aparut sangerarea maronie la 6 saptamani, eram deja de o saptamana preventiv pe tratament cu Utro, 2 pe zi. Deci n-a prea contat.
Dr mi-a crescut doza la 6, apoi la 8 pe zi. Asa am reusit sa-l salvez pe bb.
Si repaus la pat, iar cand zic asta nu spun ca faci ce faci si te mai asezi si in pat. Nu. Stai doar in pat si mergi la toaleta si atat.
Colul e deschis acum, pe sangerare, asa ca riscurile sunt mari chiar si la banalele eforturi cum ar fi mersul prin casa.
Doamne, ce veste frumoasa! Fie ca Dumnezeu sa salveze puiul asta de suflet!
Va pup dulce!!!!

Elly 12+ si Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Crixy ne bucuram ca esti bine. Eram un pic ingrijorata
Cat despre greturi, asta e, mananca ce tolerezi si trebuie sa treaca si perioada asta.
Daca nu poti sa papi cruditati, iei macar vitamine?
Ai grija de tine si de pui!

Virginia eu am mai scis de e-coli, experienta unei prietene. Ea n-a facut tratament pana in trim III cand bb era in afara orcarui pericol. Eu zic, cel mai bine sa repeti analiza. Inca o data, sau de 2 ori. Macar sa fii sigura ca o ai. Antibioticul e puternic totusi, si dc iei cel putin sa stii sigur ca e necesar.
Doamne ajuta sa fie bine!

Elena si eu trebuie sa fac urocultura, dar o sa repet si sumarul de urina, asa pt mine. Mi-au iesit leucocite la ea, dar am eu asa niste dubii, cum ca mostra de analiza n-a fost tocmai buna.
M-am dus ca tuta fara urina la analize, aveam multe de facut, nu doar asta si efectiv am uitat ca trebuia sa recoltez acasa.
Si am recoltat acolo, ff putin ca nu-mi mai venea sa fac pipi , facusem acasa deja si nu mai bausem nimic pt ca trebuia sa fac si analizele de sange.
Asa ca vreau sa o fac bine de data asta ca sa fiu sigura de rezultat.

Doamne ajuta sa fie bine pentru toate burticile!

Fetele, eu luni ma internez ca sa pot sa-mi prelungesc concediul medical, asa ca sa nu ma dati disparuta, ca nu stiu cat o sa stau. O sa incerc sa mai intru de pe mobil.

Elly 12+ si Babyboom

Mergi la inceput