Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (4)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns addya_21 spune:

Stai linistita DEEA!!!O SA FIE BINE!!!!
Bebe creste,se face mare si voinic!!!
Eu nici nu stiu pe unde si cum am ajuns vineri la dr.Am fost singura cu masina(tinand cont ca nu prea ies din oras singura) la 60 de km k sa il vad pe bebe si am ajuns sa imi zica dr.ca nu vede nimik....nu ma mai intereseaza ce zice ea,m-am programat la alta dr.pe7 noiembrie,nush daca e tarziu sau nu dar stiu ca bebe o sa fie bine !!!cred asta din tot sufletul !!!asta trebuie sa faci si tu!sa ai incredere ca totul o sa fie bn!si daca poti sa iti iei concediu ar fi perfect!o sa te ajute si o perioada de odihna!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Buna dimineata burtici vorbarete!
Vad ca fiecare a inceput sa se precipite pentru cate ceva (si eu la fel), e bine ca suntem curioase si vrem sa stim tot ce se poate despre ce se intampla cu noi si bobitele din pantec.

Crixy, e nu stiu care e regula generala cu vitaminele acolo, pot doar sa-ti spun ca aici nu exista conceptul de "prea devreme" pentru a le lua, aici se recomanda chiar dinainte de sarcina (in preconceptie) si chiar cateva luni dupa, in timpul alaptatului. Sunt considerate foarte importante pentru mami si pentru bebe, stiu ca nu in toate tarile e la fel, eu iti spun doar cum e aici. Eu am luat de cand am avut testul pozitiv si m-am oprit imediat dupa nastere, asta a fost alegerea mea.

Aever, ok, nu te panica ca le lamurim incet pe toate. In primul rand despre baie - eu sunt "obsedata" de baie, imi place la nebunie, mai ales iarna cand e frig, cate o ora-o ora jumate si foaaaaaaaaaaaaaaaaaaarte foaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarte fierbinte. Ei bine, in sarcina a trebuit sa spun "pas" acestei mici placeri, am citit pe site-uri de toate natiile ca NU e recomandat, se recomanda dusul simplu. Asta in primul trimestru mai ales, in ultimul sunt recomandate baile caldute (adica asa apa lalaie ) in cazul in care ai contractii puternice (vorbesc aici de Braxton-Hicks, care nu sunt contractiile "de nastere", doar de pregatire a ei).
Despre hainele de graviduta - leggings sunt colantii, aici se poarta inr-o veselie, toate formele, grosimile, culorile, iar sutienul de gravida - personal nu am avut dar cred ca sunt acelea fara "sarme", adica un fel de bustiere. Eu stiu doar de cele pentru alaptat care se desfac la mijloc.
Despre teste - si eu am facut un test simplu, cu doua liniute, dar data fiind menstruatia mea foarte "labila" (anul asta am avut doar in mai si in iulie), am facut si unul din acele teste care iti zice numarul de saptamani de sarcina.
Sper ca ti-am fost de ajutor, poate nu ai multe informatii asa cum ai zis, important e sa nu te stresezi - daca tu te simti bine si nu ai semne de intrebare, nu e necesar sa stii toate chichitele - eu de felul meu sunt foaaarte curioasa si caut tot, despre tot, peste tot. Pupicei si grija de tine!

Ramonika - ok, atunci e clar - voi face iar un mancacios!

Addya_21, spui ca esti nelamurita in legatura cu varsta sarcinii - cu data ultimei menstruatii se clarifica situatia, asta e regula generala de calcul, de ce nu o scrii aici si poate te ajutam careva? Pe parcurs, dupa ecografii, varsta sarcinii se poate schimba - in mai mica sau mai mare.

Joana2672001,eu am avut un singur episod dintr-asta si ii multumesc lui Dumnezeu ca a fost doar unul, pentru ca am crezut sincer ca am sa mor. Niciodata nu am mai simtit astfel de dureri ( si am fost si posesoare de "ulcer" in trecut, deci stiu ce e o durere de stomac),dar a fost vina mea, sa zicem - am mancat iahnie de fasole! Asa ca toate starile astea de balonare au cauza lor si in sarcina trebuie avut mare grija cu urmatoarele alimente: fasole, varza, ceapa, conopida, broccoli, sparanghel, porumb, pere, mere, prune, piersici, produse integrale, lapte, inghetata, branza, sucuri gazoase si naturale. Da, stiu, nu raman prea multe chestii care pot fi mancate, si eu am fost foarte dezamagita cand am vazut lista. Vestea buna e ca nu toate organismele sunt la fel, poti reactiona bine la produse care sunt in lista sau rau la produse care nu sunt, deci trebuie sa urmaresti ce mananci si sa vezi ce iti cade bine si ce nu TIE. De asemenea, se recomanda mesele mici si dese si miscare - imediat dupa masa incearca sa nu te trantesti pe pat (stiu ca e greu!), ci plimba-te putin, spala vasele, etc. Sper sa nu ma urasti prea mult pentru lista asta interminabila, imi amintesc reactia mea cand mi-a cazut in maini!!

Titi, asteptam vestile bune de la eco!Multa bafta!

In rest, pupici la restul de burtici!

Corina, mami de Bubulina 10 luni si acum 5+ (?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asparagus spune:

Deea,si eu intru special sa-ti spun cat ma bucur pentru tine si ca va tin pumnii sa fie totul bine, bine...

Eu, in continuare, greata, ameteli, balonari, etc...tot tacamul...am intrat in sapt. 12, sper sa ma lase curand

Fetelor cu simptome noi, si la mine au inceput la sf. sapt. a 6-ea, credeam ca nu fac fata, ma tot gandeam cum suport eu simptomele astea luni intregi, dar uite ca incet incet trec, as putea zice ca te obisnuiesti cu starea de rau, si daca am vreo zi fara greata imi fac griji ca ceva nu e in ordine.

Ioana
mamica fericita de Lucas 18.01.2009 si 11+

http://www.foto-la.de/Lucas/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Corina iti multumesc frumos pentru listuta. Foarte utila desi toate alimentele care imi plac sunt pe ea:)))
Nu conteaza, o sa ma abtin pe viitor si sper sa nu se mai repete, caci sincer am crezut ca ma despic in doua. Acum mi am facut o ciorba si mananc pana nu mai pot de aia, si incerc cat mai multe lichide adica apa:))
Eun am tot mancat gutui pt ca imi taiau greata si cred ca si astea au contribuit la starea avuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Greturile, pot spune ca m au lasat considerabil, aaa si va spuneau ca babele zic ca daca ai greturi vei avea fetita? ei bine mie doi medici diferi mi au spus ca sunt sanse mari sa fie baitel:)) asa ca e tare relativa treaba cu greturile si fetele:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

joana si eu am avut de 2 ori stari de lesin si au fost mereu dupa ce am mancat mar sau gutuie si am baut apa fara sa mananc si ceva mai consistent.
In ceea ce priveste lista de alimente de mai sus, daca nu as manca ce e pe acolo deloc nu cred ca as mai merge la toaleta aceste 9 luni. E permis totul dar cu moderatie si in diverse combinatii cu alte alimente.

Elena 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addya_21 spune:

UM A FOST PE 10.09.2011,DUPA CALCULATOR AR TREBUI SA AM 6 SAPTMANI SI 1 ZI,NUMAI K DR MI-A ZIS K ARE VREO 4 SAPT ,IAR ""DUPA EVIDENTELE MELEAR AVEA APROXIMATIV 5 SAPTAMANI.:p

AM REZOLVAT-O !!!SINT INSARCINATA IN 4-5-6 SAPTAMANI.
CRED CA SIGUR O SA AFLU PE 7 NOIEMBRIE LA A DOUA DR.SPER DOAR SA NU FIE PREA TARZIU,ATUNCI AS AVEA 6-7-8 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Buna fetelor, n-am mai trecut de mult pe aici....sper ca de acum sa fiu mai harnicuta ca vad ca nu stati deloc, furnicutelor, scrieti o gramada.
Deea, sanatate multa bebicului, spera ca va fi bine si ai sa vezi ca asa va fi in final!

Eu....cand va vad ca ati facut analize, ati fost la dr...imi vine sa ma pentru cat de inconstienta sunt? Nici nu stiu cum s-o numesc. Imi pusesem toata speranta intr-o prietena ca ma recomanda dr ei, insa aceasta a zis ca e ocupata si nu ma poate primi decat la particular...ori, sa fim seriosi, dar chiar nu-mi permit, cu 2 salarii de bugetar in casa chiar e mult peste puterile noastre. Asa ca am mai tot incercat in stanga si-n dreapta, dar n-am gasit inca nici un dr ok dpmdv. Ba referintele de pe net nu sunt ok in ce priveste asistenta la nastere, ba nu e la vreun spital in apropiere totusi de casa(Municipal, Polizu)...

Fug sa ma odihnesc un pic si revin!
Va

Diana, mamica fericita de Deliutza broscuta si cu fratior sau surioara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toma_lly spune:

DEEA felicitari !!!
Doamne ajuta sa fie totul bine !!

Ramonika multumesc pentru reteta !!
Cate mere se pun ? sau kg ?

Mami o are pe Natalia-Ioana
si tot mami e cu Samburel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Yuuuu-huuuu! Mai eu nu pot sa traiesc fara voi
Am intrat de pe mobil, am citit tot ce ati scris, deci sunt la zi.
Despre noi, am rezolvat.
Ne-am internat, dar dr ne-a lasat sa stam acasa ... Iar miercuri de dimi ne ducem sa ne faca externarea si sa luam concediu medical.
Acum, alta e problema: nu mai am net acasa. Mi s-a stricat ruterul asa ca o sa intru rar cateva zile, pana rezolvam problema.
Va pup dulce! Sa auzim de bine!
Doamne ajuta!

Elly 12+ si Babyboom

Mergi la inceput