Tata divortat, nu reuseste sa isi vada copilul
Un prieten divortat are ordin judecatoresc sa isi vada copilul sambata si duminica dar nu poate pentru ca nu ii deschide fosta sotie usa. A cerut ajutorul unui executor judecatoresc dar spune ca programul de lucru al executorilor este luni-vineri intre 8-20 si nu poate nici un executor sa mearga cu el sambata. I s-a spus ca singura posibilitate e sa incerce mai multe luni si sa faca plangere penala, dupa cateva luni fosta sotie primeste amenda.
El vrea sa isi vada copilul. Ce poate face in cazul asta?
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Raspunsuri
andacos spune:
Dar la politzie s-a adresat?
Nu stiu daca e chiar organul cel mai reprezentativ pentru rezolvarea situatziei dar totusi e o idee!
Cred ca tot in instantza rezolva pina la urma!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
emanouela spune:
executorul merge doar in cazul unei sentinte de executare, nu merge ca vrea X, Y
sa insiste si sa fie nitel smecher...copii merg la gradi, scoala sau cresa, merg la joaca, merg la market cu mama lor....sa presteze nitel munca de detectiv si sa ii vada in afara programului, ca doar nu are interdictie....iar atunci poate avea si un dialog, CIVILIZAT cu mama copiilor in care sa-i explice ft calm, fara ton de amenintare ca tre sa se supuna unei decizii judecatoresti, cea care ii da lui dreptul sa vada copii pt ca, este interesul copiilor in primul rand iar daca refuza el se va adresa in continuare instantei si organelor comtpetente iar rezultatul nu va aduce nimic constructiv nici in relatia lor nici la binele copiilor. din experienta iti zic ca abordarea pe ton calm, civilizat, oricat de tare iti doresti sa tipi, urli , crapi capete, poate rezolva conflicte mari. daca nici asa nu intelege, mama copiilor, atunci ii ramane calea legala. rabdare multa ii trebe, nervi tari si calmmmmmmm cat cuprinde.
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
sirimie spune:
Dar cale legala nu exista?
Ma gandesc ca la fel se poate intampla cand tatal are copilul si mama nu poate sa il vada. Mi se pare un lucru foarte rau si imi e foarte greu sa cred ca nu exista nici o cale legala pentru asta.
emanouela spune:
evident ca exista cale legala si cel mai bine si mai la obiect, ii va zice un avocat. tre sa formuleze o plangere, sa demonstraze ca nu i se permite, etc...si nu se rez de pe o zi pe alta...ceea ce am zis eu nu e nicidecum ilegal, e omenesc. stiu ca e cumplit de greu sa-ti calci pe orgolii si sa il iei pe ala pe care pana ieri il injurai, blestemai, credeai ca ti-a distrus viata si sa-l tratezi ca pe egalul tau. daca nu incerci, nu iti dai nici o sansa la castig. e ca la examen...daca te duci ai sanse sa-l iei sau sa-l pici, daca nu te duci e picat din start.
eu sunt intr-un divort....urat... cu cineva care nu ezita sa-mi spuna ca "regreta ziua in care m-a intalnit", iti zic asta ca sa intelegi ca ce are el pt mine nu sunt deloc sentimente frumoase, pasnice, etc...deloc...l-am abordat in toate modurile posibile si imposibile pt ca trebuie sa pastram o legatura pt ca exista un copil....singura metoda ce functioneaza e cea expusa de mine....calm, civilizat, ignore la reprosuri, ii explic fara ton de amenintare sau sa inteleaga altceva decat vreau eu sa comunic consecintele pe care trebuie sa le suporte la aventualele actiuni, de rezbunare si nu putine, pe care vrea sa le demareze si crede-ma pe cuvant ca da rezultate....deocamdata ce-i drept
deci exista o cale legala, evident si e de durata dar pana la asta tre sa incerce si altceva, parerea mea
sirimie spune:
Mult succes cu divortul!
Uf, cred ca este foarte greu, mai ales daca nu exista nici un fel de comunicare pozitiva.
Din pacate BB are 1 an si nu merge la gradinita iar mama lui nu misca din casa in week end cand e tatal in zona. Tatal nu sta in acelasi oras.
emanouela spune:
problema e ca intr-un divort, ca sa se termine ok iti trebe maturitate de ambele parti....merci de urare
eu zic ca tre sa incerce toate caile sa vb cu mama copiilor....telefon (chiar de nu i se va raspunde sau i se va inchide in nas), mail, si ce cai mai stie, sa telefoneze sa vb cu cel mai mare dintre copii, sa se intereseze de ei...el trebuie sa aiba dovada ca s-a prezentat sa-si vada copii, ca s-a interesat de soarta lor, ca a incercat sa dialogheze cu mama si nu a avut succes. asa, se duce, nu i se deschide...el se plange ca nu e lasat sa vada copii, dar mai mult incearca???
ce sa-ti zic...pe de o parte inteleg atitudinea mamei, doar pe de o parte....ma gandesc ca daca bb are 1 an si deja divortul e gata, s-a produs mai demult....e frustrant pt o femeie, cu 1 copil mic (+ altul mai mare) sa treaca asta....pana nu treci printr-un divort nu ai cum sa intelegi, doar ca acei copii nu sunt cu nimic vinovati si au dreptul la tata daca acesta e interesat.