Strugurasi de Sept-Oct2011-Haideti fetele!!!!(123)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana

Alayna.. in prima luna se recomanda culcatu cand pe stanga cand pe dreapta, si pe burtica supravegheata.. dupa 1 luna oricum..
noi dormim numai pe spate, pe burta nu ii place, de pe o parte se intoarce..
Cu ochisorii stiu ca in primele sapt e normal ca ochii sa para independenti unul de celalalt..

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Am intrebat de pozitii recomandate ,deoarece nu vreau sa aiba capul turtit pe laterale. Si asa parca mi se pare ca e tuguiat in spate si turtit pe parti ,sotului nu i se pare ,ci doar mie
Pe spate imi este frica s-o culc,daca regurgiteaza si se intoarce cu fata in sus???
Pe burta nu am incercat o s-o pun zilele astea ,dar supravegheata
Imi pare rau ca ati plans la vaccin si a fost dureros ,cand stiu ca vine si randul nostru
Aaaa si felicitari pentru rezultatele bune,ai fetita mare deja

Dimineata am mult lapte ,imi curg sanii fara sa-i ating ,sunt tari si pijama e uda. Spre seara sunt goi !!!!!!! Asta mica face scandal,suge pumnul ,sanii sunt moi si lasati,oare nu am destul lapte ?
Azi moasa mi-a zis sa-i dau seara un pic de ceai de fenicul completare, numai sa nu fug la cutia cu LP .
Oare sa merg pe mana ei ?

Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Caty.. sta e buba in principal, ca o doare burtica.. de ieri asa plangem de imi rupe sufletul... o sa incerc sa-i caut siropelul de care vb dr..

Alayna... pe spate nu ai cum sa o pui sa stea asa mica, decat daca o sustii in toate partile (lor in mod normal le pica capul de o parte sau alta), insa vei vedea ca dupa 6 sapt o sa inceapa sa doarma pe spate si sa-si intoarca singura capul si in sus...
Cu ceaiul nu ma pronunt, eu nu i-am dat ( dupa sfatul Ionelei si al dr)

Ionela oare pt constipatie sa ii dau ceva lichid suplimentar, de 2 zile mananca f putin (max 5 min) , si de marti nici nu a pus nici 10 grame pe ea, ba chiar as zice ca slabit ( cantarita insa totusi cu cantare diferite- insa marti avea 4400 azi 4450 cu caca de 5 zile in ea) O fi laptele meu prea gras?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui caty2585

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

NU RECOMAND PARACETAMOL LA VACCIN. Sunt eu retinuta la vaccinuri, dar daca tot il faceti dati copilului nurofen dupa ( ma rog, ibuprofen). Din ce stiu eu paracetamolul reduce efectul vaccinului si aici nu ma refer la febra ci efectele specifice de vaccin.

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 39+ cu Tudor

Ionela,scuza-mi indrazneala,dar Nurofenul(Ibuprofenul) Nu se da la copiii de pana la 3 luni!!!Scrie si pe prospect!Inca o data imi cer scuze ca intervin,dar eu am lucrat la farmacie si stiu ca NU SE DA COPIILOR SUB 3 LUNI.Pe cand paracetamolul se recomanda dupa vaccin in caz de febra.Daca intr-adevar ar reduce efectul vaccinului nu s-ar recomanda.
Sper sa nu te superi pe mine
Iti urez nastere usoara si bebel sanatos,papacios si necolicos!!!

CEA MAI FERICITA MAMICA DE LORIANA-MARIA 26.08.11

Citat din prospectul panadol ( care e tot una cu paracetamol dar sub alta denumire)
Nu se administreaza copiilor sub 3 luni fara recomandarea medicului
www.farmablu.ro/farmacie/panadol-baby-120mg-5ml-susp-orala-x100ml" target="_blank">Link spre prospect

Citat prospect nurofen pentru copii sirop:
Se poate administra copiilor mai mici de 3 luni numai la avizul medicului.
www.farmablu.ro/farmacie/nurofen-pt-copii-2-susp-or-100ml-portocale" target="_blank">Link spre prospect

In traducere libera: ca mai toate medicamentele, nimic nu se da copilului pana la 3 luni fara recomandarea medicului.
Eu am vb cu dr noastra inca de la primul vaccin cand deja citisem despre problema cu paracetamol ( care e fix aceeasi substanta cu panadol) si mi-a spus ca e tot una daa eu aleg sa-i dau Ibuprofen

Despre problema cu interactiunea dintre paracetamol si vaccin am citit in aprobarea de punere pe piata a vaccinului asta. Imi pare sincer rau ca nu am salvat documentul. E o poveste lunga, mai lunga decat prospectul... Il cautasem inca de la primul " dinte" pe care incepusem sa-l am cu referire la vaccinuri
Tot acolo am citit ca locul unde se administreaza Infarix trebuie presat ferm circa 2 minute dupa administrare pentru a reduce disconfortul loical ulterior.

Evident ca nu ma supar pentru ce ai scris. ba chiar e binevenit.

Mergi la inceput

Sei, atat timp cat t crezi ca fata are un disconfort de la " constipatie" ( pun ghilimele ca inca nu stii daca e constipatie. constipatie e etunci cand kk e solid, tare ca maslinele) si nu mai rezisti tu, poti taia un supozitor de glicerina ( din ala specialt pt copii) pe lung in macar 4. Pui 1/4 supozitor in fundic( maxim 1/4). Eu am puns la un moment dat , in disperare de cauza o bucatica mica mica ( cred ca 1/8 - evident, restul se arunca) si a fost mai mult decat suficient. Evident nu era constipatie, dar ajunsesem la o limita a mea si deja era pre moftoros

revin
incerc sa instalez si eu ceva pe aici... cat doarme pitix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

feteleeeeee, de vreo doua zile ma chinui sa raspund...dar nu mai apuc, eu inca nu am instalat calc meu, si mai intru cand apuc pe al sotului , la care lucreaza mai tot timpul..

Sei, cu frisoanele, si pe mine ma pauca, dar io zic ca de la oboseala, nu am ajuns sa imi fac analizele, dupa 1 nov ma duc la sigur; si cu caciulita, Ayu e la fel , eu ma tot chinui cu el de vreo luna sa il invat cu caciulita, cum i-o scot, gata plansul..am incercat fel de fel de caciulite, d'abia am gasit unele mai largute, nu prea stau pe urechiuse foarte bine,dar pe astea le suporta cat de cat

wow Nana_mikka..cat ai putut sa slabesti, nu imi vine sa cred...eu mananc mai mult decat atucni cand eram gravi, si m-am ingraqsat de cand am nascut, cred ca sunt unica....uffff

hai ca macar ama pucat sa citesc cap trecut, mai recuperez si pe asta nou, poop

Mergi la inceput

Ala, ce simti tu cu sanii e normal. bebe e agitat seara tu obosita ... deci evident e putin mai tensionata atmosfera. Eu nici ceiut nu i-as da. Incet incet sanii tai se vor prinde ce si cat sa produca. Rabdare
Sa fiu sincera... LP cand tu ai sanii curgatori dimineata e riscant ( crede-ma ... nu vrei sa simti un san tare ca piatra pt 20-30 ml LP, evident ca nu pot garanta ca se intareste sanul daca faci asta, dar e posibil si nu vrei sa stii cum e).
Ceiutul are si el riscurile lui, cum am mai spus pe aici
Eu spun ca rabdare, calm... si incearca sa iti repeti in gand: va creste, nu va fi asa toata viata. Cu toate astea, cand va trece de varsta asta ai sa vezi ca ai sa regreti ca nu mai e mica

Despre capusor: mai lunguiet in spate ca a alui Mihnea nu avea cum sa fie. Forma capului tine mai mult de genetica. Se formeaza singur in timp. Oricm, oricat de mici ar fi... nu stau fixati numai pe aceeasi parte.
Singurul motiv pentru care puneam copilul cand pe o parte cand pe cealalta a fost ca si noi amortim stand mereu pe aceeasi parte.
Sa nu te gandesti sa-i fixezi capusorul cu fata in sus. E prea mica, regurgiteaza, se poate ineca.
Natura a avut atat de frumos grija sa-i apare... abia cand pot sa reactioneze singuri reusesc sa stea cu fatuca in sus. Va sta singura asa cand va fi pregatitata si in siguranta

Acum chiar fug

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Fetele, invatati ma si pe mne cum se face masajul la ochisor pt a desfunda canalul.

multumesc

Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Sei, atat timp cat t crezi ca fata are un disconfort de la " constipatie" ( pun ghilimele ca inca nu stii daca e constipatie. constipatie e etunci cand kk e solid, tare ca maslinele) si nu mai rezisti tu, poti taia un supozitor de glicerina ( din ala specialt pt copii) pe lung in macar 4. Pui 1/4 supozitor in fundic( maxim 1/4). Eu am puns la un moment dat , in disperare de cauza o bucatica mica mica ( cred ca 1/8 - evident, restul se arunca) si a fost mai mult decat suficient. Evident nu era constipatie, dar ajunsesem la o limita a mea si deja era pre moftoros

revin
incerc sa instalez si eu ceva pe aici... cat doarme pitix

Ionela i-am pus 1/3 si nimic... si sigur e discomfort de la constipatie nu mi-i se pare ...
Stiu ca nu e constipatie ca nu sunt bobite.. insa cum sa ii zic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui alayna

Pe ce parte culcatii bebeii? Eu o culc cand pe stanga cand pe dreapta ,dar nu vreau sa aiba capusorul turtit
Am inteles ca pe burta e periculos,dar si pe spate !

Fata mea de 2 zile are un somn fff agitat ,viseaza mult ,se foieste si scanceste ,cam o data la 5 secunde,scoate sunete ciudate , oare ce sa fie ?

Inca ceva ,va rog...cand ma uit in ochii ei,mi se pare ca o pupila e spre stanga ,una spre dreapta ,sau uneori una mai sus ,cealalta mai jos oare ar trebui sa-mi fac probleme sau e asa pentru inceput ca nu vede inca ????????

Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)

Salut

Alyana, eu o culc pe dreapta si pe stanga, pe spate doar ziua supravegheata. Puiul meu are capul alungit si dak nu ii pun in parti ceva nu il poate tine pe spate.

Pitica mea are permanent perioade cu somn agitat si uitatul cu un ochi intr-o parte si altul in alta e ok la inceput, ca inca nu stiu sa se coordoneze.

Sei, felicitari. Elena este bravo !!!
Am dormit bine ca de obicei. De la 12 la 6 (se matzaia putin, dar cred ca mai dormea dak nu o trezeam ). Da si eu ma gandeam macar pana la o luna sa o tin asa. Apoi o sa o las sa doarma cat vrea

Sei, ceva care sa o ajute pe ea sa faca kk, fibre, fructe?

Mergi la inceput

Zubi... nu esti unica si eu m-am si ma ingras.. uneori slabesc cate un kg, in 3 zile il pun la loc.. tot asa mergem 2 pasi inainte si 3 inapoi.. deocamdata sunt la + 1 kg fata de cum am iesit din spital.., eu nu mananc mai mult ca in sarcina dar mai prost

Mergi la inceput