Strugurasi de Sept-Oct2011-Haideti fetele!!!!(123)
Raspunsuri - Pagina 13
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/annare/annare.jpg)
annare spune:
buna fetelor..de cand a venti micuta pe lume nu am timp de nimic...adica stiti si voi...ma intelegeti destul de bine
o mica intrebare am si eu...sanul meu nu i ajunge..medicul mi a dat si completare cu lapte praf...dar laptele praf il vomita...am schimbat laptele,crezand k din cauza lui vomita,dar degeaba.il vomita si pe asta,cateodata cu jet....
dar ea este foarte rea de foame...imediat cum se trezeeste plange de trezeste tot blocul dk nu este gata laptele...abia am timp sa l prepar(e o fomista )...spuneti mi ce sa i fac ca sa nu mai vomite..prbabil k ea vomita si din cauza k trage din biberon cu mareeeee pofta si rpd...chiar dk am luat cea mai mica tetina....
sunt f stresata din cauza asta...va pup
cu ajutorul lui Dumnezeu sunt 40+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ionelamaria/ionelamaria.jpg)
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui annare buna fetelor..de cand a venti micuta pe lume nu am timp de nimic...adica stiti si voi...ma intelegeti destul de bine ![]() o mica intrebare am si eu...sanul meu nu i ajunge..medicul mi a dat si completare cu lapte praf...dar laptele praf il vomita...am schimbat laptele,crezand k din cauza lui vomita,dar degeaba.il vomita si pe asta,cateodata cu jet.... dar ea este foarte rea de foame...imediat cum se trezeeste plange de trezeste tot blocul dk nu este gata laptele...abia am timp sa l prepar(e o fomista ![]() sunt f stresata din cauza asta...va pup ![]() ![]() ![]() ![]() cu ajutorul lui Dumnezeu sunt ![]() |
Poti incerca sa stimulezi lactatia si sa scoti completarea de LP.
![](pupic.gif)
![](floare.gif)
Mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](images/user_woman.png)
mikka11 spune:
Multumim mult, fetelor
Sei ce frumos creste Elena, bravo voua!
Da Oana, m-am lamurit cu suflul si mai mult decat atat, m-am linistit cat de cat
Fetelor eu acum am o alta problema ( Ionela te rog mult sa ma ajuti cu o parere, daca mai esti pe aici, din cate se vede bebe Tudor inca nu vrea sa vina): eu cred ca raman fara lapte, de vreo 3-4 zile fata mea suge foarte des, chiar si din ora in ora sau chiar mai des iar seara suge cate 1-2 ore , ii dau din ambii sani, trage din ei in toate partile, parca sunt din guma si ce e mai rau e faptul ca urla efectiv cu sanul in gura
, o pun jos , urla si cauta sanul, o pun la san, trage de cateva ori si iar urla...chestia asta se intampla cu precadere seara, cred ca atunci sunt sanii goi. In seara asta numai faptul ca era prea tarziu l-a oprit pe sotul meu sa plece sa cumpere lapte praf, a urlat 2 ore de ne-a capiat efectiv
Oricum, daca nu am facut depresie pana acum, daca pierd laptele si trec pe LP sigur fac, mi-a dorit atat de mult sa alaptez si eram atat de fericita ca am reusit, mai ales ca eu am avut probleme nasoale cu unul din sani si eram ferm convinsa ca nu voi putea alapta...sunt atat de suparata...
Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ionelamaria/ionelamaria.jpg)
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mikka11 Multumim mult, fetelor ![]() Sei ce frumos creste Elena, bravo voua! ![]() Da Oana, m-am lamurit cu suflul si mai mult decat atat, m-am linistit cat de cat ![]() Fetelor eu acum am o alta problema ( Ionela te rog mult sa ma ajuti cu o parere, daca mai esti pe aici, din cate se vede bebe Tudor inca nu vrea sa vina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oricum, daca nu am facut depresie pana acum, daca pierd laptele si trec pe LP sigur fac, mi-a dorit atat de mult sa alaptez si eram atat de fericita ca am reusit, mai ales ca eu am avut probleme nasoale cu unul din sani si eram ferm convinsa ca nu voi putea alapta...sunt atat de suparata... Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011) |
Nu, nu... laptele nu se pierde asa, din sensin!!!!
Eu cred ca fata intra in puseu de crestere. La unii copii asta dureaza 1-2 zile. la altii si mai mult de o sapatamana. Solutia e sa fii in primul rande calma si sa raspunzi prompt solicitarii . Nu te stresa ca nu e lapte. Papa bine si bea multe lichide perioada asta. Seara e normal sa fie mai nemultumita, mai ales in puseu de crestere. Odata ea are nevoie de mai mult lapte si stresul si oboseala de peste zi pun capac ... asa ca bebe e foarte plangacios
Ideea e ca sanul acum afla ca e nevoie de mai mult, copilul are nevoie deja de mai mult iar sanul produce ca inainte. Pana se adapteaza dureaza cateva zile.
O iei ca la inceput:
piele pe piele
somn inainte de alaptare ( daca nu dormi macar intinsa in pat linistita)
poti incerca ceiuturi( minim 2 litri de lichide pe zi)
sanul oferit si continuu zi si noapte.
Incearca sa nu o pui nemultumita la san. Anticipeaza cerererea, ofera sanul si la 10 minute dupa ce aqi incheiat alaptarea. Intai o linistesti putin apoi o pui la san.
![](pupic.gif)
Hai, uita de LP.... rabdare, rabdare, rabdare.
Toata povestea e un mecanism natural normal. Nu tii copilul flamand cum iti vor spune unii, nu o stresezi... natura a asezat asa lucrurile. Plansul copilului are ceva specific( mie si acum imi blocheaza creierul instant). Ideea e ca mama sa faca ceva... acel ceva inseamna sa-i oferi sanul si vorbe calde
![](pupic.gif)
Mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/seidana/seidana.jpg)
seidana spune:
Ionela.. cand mai mergi la control? hai bb Tudor ca vrea Mihnea sa te cunoasca..
Ionela , in seara asta daca aveam LP in caasa mai ca cedam.. 2 h a stat mica mea la san , adica ba la unul, ba la altu, de vreo 5 orei, nu mai curgea picatura , schimbam sanul , mai tragea din cel lasat cu cateva min in urma si tot asa, a tras o tura de plans se uita la mine cu privirea "mami nu mai este, fa ceva".. am crezut ca ma dau cu capu de pereti.. in 1 h a, baut 1 l ceai + 3 cani de apa .. azi recunoasc am cam uitat de hidratare
Am trecut insa peste greu si piti a adormit .. sper sa am laptic pe cand se trezeste,,
Azi cu o mica exceptie de somn a papat din 2 in 2 h, si mai putin.. de fapt nu doar azi , ci si ieri.. manca putin, adik statea putin la san ieri (inainte de kk) si mai mult aseara si azi ..A dormit sau adormit numai la mine in brate, cum o puneam jos cum se trezeam ieri am stat asa 4 h, azi a fost mai bine .. dupe 30 min a acceptat patutul
Ionela crezi ca pe baza nervozitatii de la vaccin poate reactiona asa? plus ca a fost mai plangacioasa.. vesela , insa cand era rost de suparare nu mai matzaia plangea direct.
Mikka te inteleg perfect .. atata ca la noi nu prea e rost de puseu.. bea ceai de chimen .. ajuta si la colici si la lactatie... 1 saptamana cat am baut regulat eram permanent cu sanii plini ( ca la inceput, ma trezeam uda pe bluza)
Tinem pumnii sa treaca repede... si curaj si rabdare fara LP
Cea mai fericita de
Elena Alexandra (24.08.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/zubi/zubi.jpg)
zubi spune:
Ionela, am citit raspunsurile pt Lena, si deci, apa pana la 6 luni nu,si ceai de asemenea? asta e valabil si pt lapte praf, ca io am citit pt LP sa se mai dea apa sau ceai, pt a nuse deshidrata
wow Bujo, ce mai caracter, e din filme de groaza faza cu tigara
Lena, eu il pun pe bebe noaptea in sac de dormit si ATAT
Alayna, baiatul doarme cand pe stg, cand pe dreapta,cand pe spate, pe burtica nu, pt ca el isi misca mai mereu caputul si ramane cu fata fix in jos, cu nasul in patut adik..si cu ochisorii, ei se utia asa cand sunt obiecte prea aproape de ei, sau persoane ma rog...
Nana_mika, bravo mami pt zambet, e cel mai minunat zambet din lume
Sei, Ela e beton!!!!! adik ma refer la cum s-a prezentat ea la d-na dr...
aaaa, si cu kg astea in plus, ufffff, eu credeam ca dupa sarcina, normal e sa slabesti usor suor,sa dai jos ce ai pus in timpul sarcinii,cand colo..
Hayat, off off, fii puternica si nu te pierde, eu cred ca e si de la nasuc foarte infundat, nici nu poate papa bine din cauza asta si da laptic mult afara, pt ca nu paote respira bine pe nasuc si normal ca nu poate inghiti bine lapticul, e foarte bine ca ai cump batista bebelusului
Ce mai citisem eu la voi, ca nu e bine sa doarma pe spate??? mie nu mi-a spus nimeni, dar Ayu la inceput dormea numai pe spate, dar isi tiena caputul doar intr-o parte, apoi, dupa vreo doua sapt, am inceput si eu sa il mai pun pe parti
Mikka, bravo pt evolutia lui bebe
Eu ma uitam pe prima pg, si din toate cele 7 burtici care au mai ramas din odisee, doar Ionela este prezenta
Noapte buna mamici si dragi copii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/zubi/zubi.jpg)
zubi spune:
Hai ca am scris si eu autostrazile lui Lali, oare pe unde o fi ea de nu a mai intrat deloc??? unde esti mamica????
ionelamaria spune:
Sei, categoric poate fi de la vaccin. probleme de la vaccin pot fi 2-3 zile. Uneori refuza sanul cu ostentatie dupa vaccin ( si LP, deci mancarea in general)
Ori e vaccinul ori e puseul. Hidratare si nani. Va trece
Zubi, pentru LP nu am aprofundat lecturile, dar am citit in multe surse ca nici acolo nu se da ceai /apa. Daca totusi ii dai( nu te pot indruma in nicio directie cu toata certitudinea) da-i apa simpla. Nu ceai, nu zahar. E mai sanatos asa
Mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
ionelamaria spune:
sper sa nu gresesc , dar va scriu ca am primit mesaj de la Hayat. Sunt internati de asta noapte. Razvan are un rosu in gat+ refluxul. Sa le trimitem un gand bun sa vina repede acasa sanatosi
Mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)