antibiotic in lapte
este vreo problema daca administrez antibioticul suspensie cu lapte? adica daca ii pun antibioticul in biberon. baietelul meu cam refuza sa il ia separat si atunci i l-am pus in lapte dar am uitat sa intreb medicul daca este ok sau nu. este vorba de unasyn ca antibiotic. multumesc mult
Raspunsuri
geniest spune:
Eu stiu ca asocierea lapte-antibiotice trebuie evitata, in general. Sunt si antibiotice care se pot da cu lapte insa pentru o eficienta maxima este bine sa nu se procedeze asa.
http://chicboutique2011.blogspot.com/
Soleil spune:
Sunt unele antibiotice (tetraciclinele sigur, altele nu stiu exact) la care trebuie evitata asocierea cu laptele - cel putin 2 ore distanta intre ele (inainte/dupa).
Pe de alta parte, eu stiu ca nu e ok sa se dizolve antibioticul in biberon pentru ca exista probabilitatea foarte mare sa nu fie absorbita toata doza.
Iar o a treia problema e legata de modificarea gustului alimentului si copilul poate ajunge sa refuze respectivul aliment.
Multa sanatate!
Baby1320 spune:
Baiatul meu nu ia absolut nici un medicament. Cum in mancare il detecteaza imediat, singura solutie ramane pentru noi laptele. Asa ca daca nu ai alta solutie, chiar nu mai conteaza daca il pui in lapte, important e sa ajunga cantitatea care trebuie in organism.
Eu una fac asa. Fac intr-un biberon 30 ml apa - 1 masura lapte si amestec acolo ce am de amestecat. In alt biberon, fac restul de masuri pe care i le dau. Ii dau intai biberonul cu medicament si apoi biberonul cel mare :). Si uite asa, ma asigur in felul asta ca bea toata cantitatea cu medicament si nici nu ii imprastii medicamentul intr-o cantitate mare de lichid.
La noi functioneaza :)
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui geniest Eu stiu ca asocierea lapte-antibiotice trebuie evitata, in general. Sunt si antibiotice care se pot da cu lapte insa pentru o eficienta maxima este bine sa nu se procedeze asa. http://chicboutique2011.blogspot.com/ |
In general sugarilor li se prescriu antibiotice care nu interactioneaza nicicum cu laptele. (Ma rog, aici...)
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
anya spune:
Decat sa ajungeti la injectabile...da-i cum poti. Pune-l si in Coca -Cola numai sa-l ia.
vdrag spune:
Cel mai bine este sa citesti prospectul antibioticului, dar in general este mai bine ca antibioticul sa nu fie administrat impreuna cu laptele(acelasi lucru l-am citit si intr-un prospect la paracetamol)deoarece poate ca efectul acestuia sa fie injumatatit sau chiar anihilat. Pentru a fi mai usor administrat incearca sa il dai cu o seringa daca nu reusesti sa i-l administrezi cu lingurita(chiar daca acesta este sub forma de pulbere, amesteca-l cu un pic de apa, sirop sau un suc natural pe care poti usor sa il tragi intr-o seringa dupa care rapid sa i-l poti administra).
irinabobe spune:
pe prospect am citit nu scrie nimic. acum 2 seri am consumat o sticla intreaga de antibiotic incercand sa i-l dau cu ceai , sirop, suc teddy chier , cum punea gura scuipa, tot circul a durat vreo 2 ore, in cele din urma am renuntat si am pus in lapte dar deja nu a mai vrut nici in lapte sa il ia asa ca am ratat bo doza de antibiotic. am reluat antibioticul dimineata dar tot in lapte. problema nu ar fi ca nu il bea pe tot pt ca nu pun biberonul plin ci doar vreo 30 ml si il dau in general cand stiu ca ii e foame asa ca sigur termina laptele, problema era tocmai asocierea de antibiotic-lapte. nu stiu daca ar fi mai ok sa ii dau lapte din acela gata preparat de la nestle ma gandesc ca nefiind natural poate e mai ok asa...
Leditia spune:
Cand era David micut imi voma antibioticul in jet ,asa ca-i puneam doza intr-o lingurita de iaurt.Stiu ca nu e indicat ,insa aveam de ales intre a ajunge la injectabil sau sa-mi vomite intr-una si sa-i fac si mai rau.
Sanatate multa.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
vdrag spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinabobe pe prospect am citit nu scrie nimic. acum 2 seri am consumat o sticla intreaga de antibiotic incercand sa i-l dau cu ceai , sirop, suc teddy chier , cum punea gura scuipa, tot circul a durat vreo 2 ore, in cele din urma am renuntat si am pus in lapte dar deja nu a mai vrut nici in lapte sa il ia asa ca am ratat bo doza de antibiotic. am reluat antibioticul dimineata dar tot in lapte. problema nu ar fi ca nu il bea pe tot pt ca nu pun biberonul plin ci doar vreo 30 ml si il dau in general cand stiu ca ii e foame asa ca sigur termina laptele, problema era tocmai asocierea de antibiotic-lapte. nu stiu daca ar fi mai ok sa ii dau lapte din acela gata preparat de la nestle ma gandesc ca nefiind natural poate e mai ok asa... mamica de Rares 21.02.2010 |
Pentru ca sunt sigura ca pentru varsta lui doza de antibiotic nu este foarte mare(in general intre 2.5 - 5ml) incearca sa i-l administrezi cu o seringa de capacitate mica direct in gurita, lucru care il va obliga sa inghita fara probleme antibioticul. Asa am procedat si cu fetita mea cand era mai mica la sfatul medicului si totul a fost ok.
irinabobe spune:
oho asta cu seringa direct in gura e un vis, nici macar panadolul care are gust bun nu il ia cu seringa, ori scuipa ori se inneaca, deci mie nu mi-a iesit niciodata. si recunosc ca este groaznic de amar antibioticul asa ca inteleg de ce nu ii place...