Licurici de ianuarie-februarie 2009 (154)
Raspunsuri - Pagina 18
miereamara spune:
la noi micul dejun e pe fuga, mananca cereale, iaurt,banana, baton cu cereale si obligatoriu lapte
pranzul la gradinita - diverse chestii (nu prea imi place ce le dau dar asta este)
cina incercam pe cat posibil sa o luam in familie, asezati toti la masa, si gatesc un fel pe care sa stiu ca il mananca si el (aseara am avut copane de pui cu cartofi la cuptor si legume)
in weekend luam si pranzul impreuna, dar are doar cateva feluri de mancare pe care le mananca, majoritatea timpului lui tb sa ii gatesc suplimentar ce stiu ca ii place.
cous-cous, variatiuni la cartofi (fierti/piure amestecat cu dovlecei/la cuptor/prajiti), orez mai rar, ou fiert, branzeturi, iaurt, copan de pui/chiftele/snitel, omlete cu diverse legume rase, paste cu sos de rosii, mac and cheese, diverse pateuri umplute cu branza sau spanac, pizza cu telemea si spanac...cam asta
fructe ii plac mere, pere, banane, pepene rosu, capsuni, afine
legume nu mai mananca - ii placea brocoli acum il scuipa, rar il conving sa ia o bucatica.
nu vrea mai frate sa incerce nimic nou, e drept ca nici nu il fortez, il intreb si el zice nu, poate ar trebui sa insist mai mult, dar nu imi place ideea sa alerg dupa el cu lingura prin casa, nici sa-l pacalesc cu lugu-lugu sau sa-l fortez.
aseara am facut si mamaliga cu smantana si cascaval...s-a uitat la ea, a intrebat ce este si a declarat ca nu-i place.
Tiny baby gator
Baby gator
crisspy spune:
Salutare,
Ma chinui de ceva timp la mesajul asta...stau cu Andra la san de la ora 5.
Razvi sta cu Adi ...din punctul asta de vedere nu-mi fac probleme, fac de toate.
Am vazut ca vb de kg...Razvi are 15kg si cred 95-96 cm. In mai cand l-am adus la gradi la Buc avea 16.5kg insa in prima luna de gradi a slabit 1kg apoi cu internarea in spital a mai pierdut jumatate. Se vede ca a crescut in inaltime dupa haine insa dezbracat i se vad coastele...n-ai zice ca e asa slab daca e imbracat.
Cu mancarea noi am avut mereu probleme, dar a si fost invatat prost de mama mea: a umblat cu ingura dupa el, ba la reclame (cand era mic) ba la desene (acum) numai sa manance. Poate din cauza asta a si slabit atat la gradi, cine naiba statea dupa el.
Ca si mancaruri a renuntat sa mai manance din pacate iaurt, branza, fructe...in schimb e mare ciorbar.
Chiar azi discutam cu mami si i-am zis sa nu-l mai tot cocoloseasca cu mancarea. Mananca bine, nu mananca la revedere pana la masa viitoare. Voi stiti ca in aproape 3 ani nu stiu daca copilu asta a cerut de mai mult de 3 ori de mancare fiindu-i foame.
Noi mai nou avem probleme cu somnul...merge la culcare cu plansete. De ex azi nu a dormit de pranz si puteam sa jur ca la 8 pica lat...de unde, alearga pe aici...partea nasoala e ca de atat oboseala e marait si nervos si se pune pe urlete din orice
Se pare ca Andra ii calca pe urme...o sa fie o veselie cu astia 2. Luna asta mademoiselle a luat 600gr, insa a crescut in lungime: are 58cm de la 50 la nastere.
Week-end-ul asta ne mutam in casa noua...mai sunt o gramada de chestii de luat dar le facem pe parcurs.
fetele
Crisspy,
fericita de
Razvi si
Andra - Maria
Leditia spune:
David nu mananca carnea ca atare,efectiv o scuipa..Asa ca eu ii blenduiesc carnea cu o parte din ciorbita de ex...Bine,el de 2luni mananca totul blenduit din cauza secretiilor multe,multe si vascoase!
Fructe nu vrea sa manance ca atare,asa ca i le bag ba in lapte,ba in branza sau iaurt..sau ia o gurita si apoi sufletul,iar eu nu am nervi sa-l alerg prin casa,asa ca prefer sa i le pun in branza/iaurt ca stiu ca asa mananca.
De mancat mananca bine 3 mese principale si 3 gustari..
Nici el nu vrea sa incerce chestii noi..Faza e ca la gradi imi zicea educatoarea ca mananca sandvis,orez cu lapte,gris cu lapte si dulceata.. ba chiar paine unsa cu unt
Si ma apuc si eu acasa si ii fac(a nu se intelege ca nu-i mai facusem pana atunci:)) )..aiurea.ca n-a vrut,ba s-a lasat si cu plansete si nervi la grisul cu lapte!![]()
El vrea paine,dar asa goala,nu suporta sa-i dai paine unsa.
Totusi a facut taica-su niste spaghete intr-o seara si-mi pun si eu sa mananc,David fiind la masa cu taica-su:)))(ahahaha,da,da,e asa bine cand sezi, pe sistemul ''vreau sa mananc cu tati,vreau baie cu tati..etc etc
) si m-a vazut..a vrut,i-am dat si n-a mai vrut sa manance mancarea lui:))))asa ca a trebuit sa-mi pun in alta farfurie:)))
Am observat ca-i plac mai mult lactatele,pastele..nu-i carnivor inrait ca ma-sa si ta-su :)))O fi din cauza ca in sarcina m-am indopat pana la refuz cu lactate si nu suportam carnea :))),de acum nu mai vreau sa vad in fata ochilor lactate :)))
Referitor la inaltime,greutate..eu sunt multumita de cum a crescut David,avand in vedere problemele lui de sanatate.Are 15kg,ce-i drept de cateva luni n-am mai luat nimic in greutate,iar inaltimea e undeva la 96cm...Oricum noi nu suntem inalti,eu cel putin is mica rau,am 156:)))
Camelia,sanatate multa va dorim
.Imi pare ff rau de Antonia,ca trebuie sa suporte acele injectii dureroase:(
Cat despre cadouri..eu ma gandesc,mi-as fi dorit ca anul asta sa-mi zica el ce vrea,ce-si doreste,sa facem scrisoare Mosului..insa asta e:(.Nu am idee nici eu ce sa-i iau,mai ales ca in dec e si ziua lui.Ce-i drept nu astept Sarbatorile si de aia n-am nici o tragere de inima,ca stiu ca vor fi aiurea pt noi si voi fi intr-o mare,mare depresie..Asa ca ma voi orienta pe moment in functie de buget si de ce voi gasi prin magazine.Insa pt Mos Nicolaie ii voi cauta o carte+ un ou kinder/ciocolatele kinder...Pt ziua lui si Mos Craciun mai am ceva timp de gandire..
Insa ideal e sa incepi sa iei de pe acum,putin cate putin,pt ca e greu sa suporti in decembrie atatea cheltuieli.
si cam atat,ca m-am intins cat o zi de post. :)
O seara placuta tuturor.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt copilasi speciali!.
Selene_Bunny spune:
miere, mai bine nu mai povesti, ca ma iau cu mainile de cap.
Si cica Daria are 15 kg... Si 96 de cm...
Ea mananca mult supa. Supa, supa si iar supa. Macar pe asta o cere. Si atunci fac supa mai consistenta si ii amestec in ea oul sau pestele.
Ledi, idem cu painea. Unsa cu... aer.
Ni, ca ai nostri au aceleasi masuri! Tare!
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
bebelusi spune:
vlad are torsiune de hidatida testi.cul stang. sunt internata in spital. maine ne opereaza
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
miereamara spune:
Bebelusi, ce inseamna diagnosticul asta? Multa sanatate!
Selene, nu ai de ce sa ne invidiezi, pare ca mananca divers dar de fapt sunt vreo cateva feluri de mancare pe care trebuie sa le rotesc, cand vad cum mananca alti copii orice le pui pe masa....
El nu mananca mancare gatita, tot ce ii dau trebuie sa fie facut atunci inainte, singura mancare din care a gustat o data a fost mancare de cartofi cu carnati.
Tiny baby gator
Baby gator
cami_antonia spune:
patricia hai ca ne vom ruga pt vladut
offfffffffffff
de ce nu m-oi fi sunat azi
hai ca ma gandesc mult de tot la voi
cu cine e irina?
da ce e cu acest diagnostic?
cand l-ati descoperit?
mai fetelor macar voua va manaca normal
mie imi mananca aproape orice
DAR TOOPTUL INCA BLENDUIT
si cu toate astea nu suntem o grasana
si sincer m-am plicitsit de blenderul asta
da cum ii dau neblenduit cum nu mananca sau vomita tot
offffffffffffff
crisspy a inceput sa vb mai multe?
ati mai progresat?
noi am zis zilele astea OU SI INCEARCA SA ZICA AVION - AION
SI POM - PU
OFFFFFFFFFFFFF
GREUUUUUUUUUUU
crisspy spune:
Patri tinem pumnii pt maine, sanatate multa lui Vladut.
Eu tocmai ce m-am trezit ca Razvi are o criza de tuse care nu-l mai lasa, andra iar vrea sa stea la tzitzi, nu stiu ce e cu ea de nu doarme.
Cami, da, a inceput sa zica mai multe cuvinte. In fiecare zi zice ceva nou, nu zice e corect dar zice.
Crisspy,
fericita de
Razvi si
Andra - Maria
iuliacris spune:
Bebelusi, suntem cu gandul la voi
! Curaj, mamico!
Cu mancatul e dezastru si a mea, cred ca asta mi se pare chestia cea mai dificila din viata mea de mama. Dar mi-e clar, e mofturoasa ca tat-su si somnoroasa tot ca el(nu ma plang de ultima). Azi am fost sa-i cumpar sosete negre, ca de doua zile imi face capul calendar ca vrea sosete negre ca mami. Slava Domnului ca am gasit la baieti! Are 4 perechi de jeans si doar una ii place (care-i si raman mici) si cu agrafele si elasticele de par e tragedie ca are cateva preferate, sa nu cumva sa le pierd c-am incurcat-o.
I-am facut azi in sfarsit casuta din carton de mult planificata, cateva poze mai jos(scuze pentru calitate)
https://picasaweb.google.com/111425124628703660529/Octombrie2011#5668713033746302994
miereamara spune:
Tu ai facut casuta aia minunata??? Super!
Lasa ca A. a vrut sosete roz si i-am gasit la fetite:))) cred ca ar face pereche buna "minunatii" astia ai nostri:)))
Tiny baby gator
Baby gator