Activitati de casa
A venit iarna cu frigul ei....
Iar eu nu stiu ce activitati de casa exista la 2 ani...ne jucam dar se plictiseste repede, la tv nu prea as vrea sa-l tin ...chiar am ramas in pana de idei...
Am si racit un picut ...muci si un pic de tuse, asa ca vreo 2 zile stam in casa iar apoi o sa avem o singura iesire afara.
Copilul nu prea intelege ce se intampla, de ce numai mergem afara... scoate caciula din dulap si o pune in cap ...imi aduce pantofii...imi este tare mila de el saracul...
voi cum mai umpleti timpul copiilor vostri cu ce jocuri?
Raspunsuri
alex_andra spune:
ela, tu lucrezi, sau stai cu copilul acasa?
Ca daca stai acasa, nu inteleg de ce sa nu-l scoti afara, chiar daca a venit frigul.
Va imbracati mai gros si - pe usa cu voi :)
Pe copil nu-l deranjeaza frigul, drept dovada ca vrea sa iasa afara.
alex_andra spune:
La 2 ani nu se uita deloc la desene, in schimb:
- ne jucam cu cuburi de lemn,
-faceam castele
- le potriveam in forme
- construiam cu cuburi duplo,
-ne jucam cu papusile;
-dansam,
-ne jucam cu marionete din acelea care se pun pe o mana,sau pe un deget, le-am luat din ikea,
- faceam de mancare in bucataria ei de jucarie
- faceam puzzle-uri pt varsta ei...
dar, ieseam si afara, clar.
monica70 spune:
Cartile nu-i plac? Al meu (2 ani si-o luna) e inebunit dupa ele - e drept ca are o gramada de la sora-sa - si mereu le scoate din raft sa le rasfoiasca si sa "citeasca" el si nu-i mai tace gura.Doar ca in 2 minute a terminat cu una,o duce la loc,scoate alta si tot asa ... in plus prefera sa stea cineva langa el sa il asculte.Ii place foarte mult si lui sa ii citesc eu,dar nu are inca rabdare si mereu ma intrerupe sa vorbeasca el.Dar macar asa sta locului si nu dispare iar sa sara in pat,sa se dea peste cap, sau te miri ce sa mai faca.De jucat s-ar juca cu orice,cu conditia sa ma joc eu cu el.Singur s-a jucat mult cu sortatoarele de forme din plastic si lemn,cu puzzle-incastru din lemn sau burete de diferite genuri - cu masini,animale,cu litere etc. dar s-a plictisit deja de ele ca le face rapid.La desene nu se uita (nici fetita mai mare n-a stat mai defel la TV pana la 3 ani),doar mai nou cere el singur sa punem pe Bebe Tv (sau asa ceva) si mai trage cate-o ochiada pana rontaie ceva.dar in maxim 5 minute s-a saturat si de TV.
Cu masinute nu se joaca deloc,in schimb se joaca de-a bucataria mai mult decat s-a jucat sora-sa ...Eu mai am o solutie " de avarie" , am bagat intr-un geamantan din debara niste jucarii si alte aiureli si cand vreau o pauza,i le scot pe-alea.Nevazandu-le demult sta o vreme scotocind printre ele Al meu avand sora mai mare mai are acces si la alte chestii - toata ziua "deseneaza" (=mazgaleste) si el,ii place si cu plastelina.Sau ii mai plac magnetii - avem magneti forme geometrice si litere ,dar i-am lasat la indemana doar formele geometrice si "construim" diverse din ele.Ii mai dau jocul de remi,de sah,domino (nu joaca doar aranjeaza piesele pe tabla/in cutii "la loc"),are o "masina" din lemn,construita din bucati de lemn + suruburi tot din lemn.Astea pe langa cuburile din lemn,lego si alte chestii din plastic de montat/demontat.
Cand e acasa sora-sa e jale si circ Sau se inteleg perfect si atunci fug+sar+tipa+rad in hohote,sau se ciondanesc - ce face ea saboteaza el,sau ce vrea unul vrea si celalalt si tot cu tipete + se lasa Deci nu mai are timp sa se plictiseasca
Am uitat: si cu cartile de joc de la Pacalici ii place - n-am jucat inca de-adevaratelea, doar l-am pus sa sorteze perechile si chiar i-a iesit,la vreo 5-6 pana s-a plictisit.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
Ioanna81 spune:
AL meu prichindel iese afara in fiecare zi, cel putin o repriza, indiferent de frig. asa facem de cand l-am nascut. acum are 2 ani si o luna
dupa-masa, cand vin de la serviciu, cand nu putem iesi pe motiv de ploaie/vant puternic/alte motive facem asa:
-are un oras intreg, din lemn, cu oameni, camioane, avioane etc si ne jucam cu el
-ne jucam cu cuburile (facem castele sau potrivim formele)
-citim
-desenam
-construim cu alte forme decat cuburile (are de mai multe forme si dimensiuni)
-ne jucam cu mingea de casa
-cantam
-dansam
-ne jucam cu masinile
la televizor nu se uita pentru ca noi nu avem televizor . el se joaca destul de mult si singur si apoi vine fericit si ma cheama sa-mi arate ce a facut. deja am ajuns la mami, ata te e? (mami, asta ce e?) asa ca nu ne plictisim deloc.
alex_andra spune:
Ah, da, uitasem de fotbalul in casa
si topaielile in pat, "citirea" cartilor si cursele de masinute.
Si "desenatul", adica mazgalirea fara mila a cartilor frumoase pe care i le cumparam
alex_andra spune:
Mai are si acum, o trusa de scule din lemn si toata ziulica lua ciocanul si cauta cuie sa le bata :))
Sau daca il prindea pe taica-su ca mesterea ceva, lua iute ciocanul si venea sa ciocaneasca si ea un pic.
louisea spune:
Fica-mea are 1 an si 4 luni si iese in fiecare zi afara, si chiar daca are cativa muci (fara febra sau stare proasta). Iei servetele cu tine si gata. Plus haine groase - depinde cat de frig e.
ela_04 spune:
Multumesc fetelor pt idei daca mai aveti...primim cu placere!
Copilul a facut acum 2 saptamani o toxiinfectie alimentara...am fost la 4 medici si ne-am trezit cu 4 feluri de tratamente si 4 tipuri de antibiotic
Asa ca eu in calitate de mama si fara acordul nici unui dr am hotarat sa nu-i dau nici un antibiotic ci doar ceaiuri si regim.
Pe fondul scaderi bruste de temperatura de la noi si a imunitati organismului copilului, a facut niste muci ...nimic complicat. Asa ca tot eu, am zis ca nu are sens ca sa-l scot din casa zilele astea daca tot a plouat si e urat macar pana se pune pe picioare mai bine.
Nu pot sa stiu daca mucii astia nu sunt o viroza sau altceva...de ce sa-l bag intr-un loc plin de copii si sa ma injure o duzina de mamici...ca nici sa-l plimb prin parc parca nu imi venea.
Azi am iesit un picut...veselie mare
Cartile nu-i prea ii plac masinutele...doar alea care se desfac din toate cele... ii place sa alerge, sa se urce peste tot, sare, topaie...
Ioanna81 spune:
ela, mi-am mai amintit ca mai are si un joc educativ format dintr-o tablita magnetica micuta (cu stativ) si literele si cifrele. si ne jucam si cu alea. el identifica literele/cifrele/culorile fiecareia.
multa sanatate va doresc!
cristina_boc spune:
Salutare,
Pe baietelul meu de 1 an si 10 luni il tin, mai nou, ocupat prin casa cu:
- plastilina cu forme
- creioane cerate si carti de colorat
- lego
Cu plastilina si creioanele ne jucam numai pe masuta. L-am invatat de la inceput pe masuta (este scaunul de masa care se desface in scaun+masa), si acum imi cere singur sa desfac masa.
De cand s-a facut frig, noi iesim afara pe la vreo 11-11.30, si stam in jur de o ora, o ora jumate. Seara la noi e mai greu cu iesitul, ca se trezeste numai pe la 17, si pana mananca si ne imbracam deja e noapte afara, dar si asa, mergem cel putin pana la magazin, si ne invartim un pic in jurul blocului.