Salut tuturor,
De curand ne-am lovit de o problema care ne-a cam daramat. baietelul nostru (5 luni) a avut cateva crize apneice care s-au dovedit a fi cauzate de RGE masiv (asa cum a demonstrat-o radiografia cu substanta de contrast - in sensul in care refluxul "urca" pana aproape de gat).
Medicul ne-a prescris urmatoarele:
- tratament medicamentos: MOTILIUM 1mg/ml (substanta activa Domperidon), medicament care in Romania nu exista sub forma de suspensie orala, ci doar tablete.
- tratament dietetic: lapte NAN AR
- corectarea pozitiei de somn, in sensul inclinarii patului la 30-45 grade
Prin ajutorul unor colegi de serviciu am reusit sa procuram Cilroton suspensie orala, acesta fiind numele sub care se comercializeaza in Grecia suspensia de Domperidon.
Astazi vom incepe tratamentul si speram ca lucrurile sa se amelioreze, deoarece de cand am avut aceste crize ne-am panicat foarte rau.
Mai este cineva pe aici in aceeasi situatie, sau care a trecut prin asa ceva?
Ceva sfaturi?
Multumesc si sanatate tuturor,
Ramona
chiar nu de mult se discuta aici despre reflux,despre evolutia bebelusilor,cred ca avea titlul de "humana AR".
Imi pare rau ca treceti prin ce am trecut si noi, adica: diagnosticarea se putea face si prin ecografie, fara iradierea copilului (nici noi n-am stiut atunci si am facut ce-a zis medicul). Si noua ne-a prescris medicamente (nu mai stiu ce dar stiu ca l-am facut rost prin niste prieteni din italia) insa pana la urma nu i-am le-am dat. Varsa in fiecare zi cel putin o data tot ce manca (sugea). Asa cum pana la urma un medic mi-a spus, a trecut cand am inceput diversificarea. Am ridicat salteluta, dupa ce-l alaptam (si in timpul) nu miscam nici o pleoapa (ca sa zic asa) pt ca imediat varsa. Aveam grija sa scoata tot aerul din stomacel. Stiu ca se poate si mai rau (adica varsaturi in somn sau mult mai dese ca la noi), dar eu ti-am povestit experienta noastra, sper sa-ti fie de ajutor.
Din experienta noastra, mare parte din probleme se rezolva odata cu diversificarea. Ele se rezolva total pe la un an.
Noi pe langa Motilum suspensie (dat de dr), am mai dat lapte AR (Novalac),Debridat si ranitidina (pt calmare arsuri). Au ameliorat simtitor starea bb.