Suedia (5)
Raspunsuri - Pagina 21
Foxy-le spune:
Of mama, complicate caile scolilor, proba de perseverenta si vointa pt cei ce le descalcesc ![]()
Tanti - deci asa ai dat-o cu CSN-ul.Pai de ce n-ai dom'le cetatenia, ha? Iti doresc rabdare 
Eu am de facut rezumat oral al romanului... Ce ciudat imi pare ca trebuie sa vorbesc singura in microfon...! Plus ca mi-e si asa, peste mana pt ca n-am mai vorbit de mult suedeza..
Sper sa-mi iasa.
a fost mosu' pe la voi? ati curatat ghetutele? Sper ca a avut sacul plin pt toti.
O saptamana cu realizari va doresc.
mihaela_s spune:
Foxy succes, sunt sigura ca ai sa te descurci.
Tanti la tine cum e? Te-am mai intrebat...dai nationella provet?
Ziceai dincolo ca mai ai de invatat? Continui suedeza sau e altceva? Hai ca sunt curioasa
. 
Tanti Zavaidoc spune:
Hallå!
Mihaela, se pare ca nu e cazul sa dau nationella provet. Scrie de fapt si pe site ca nu in toate zonele e necesar, adica in anumite parti/la anumite scoli se obtine betyg definitiv de SAS B. Dar... (ca trebuia sa fie un dar) la studii umaniste si la cele aprofundate e recomandabil (nu obligatoriu) sa se continue cu Svenska B.
SAS B e la nivelul de Svenska A-ce fac pustanii suedezii in clasa a 10-a de liceu. Cine vrea, poate continua sa studieze cu Svenska B si atunci are echivalentul bacalaureatului la sectia umanista cu suedeza principal. Ma bate un gand...![]()
Acum, daca tot nu iau bani (ca CSN se tine de cioace) de ce nu as studia? E logic, nu?![]()
Si tot din dragoste de carte m-am inhamat si la Engelska C. Am aflat eu din surse oficiale ca odata obtinut betyg, e un test de limba pe care nu ti-l mai ia nimeni.
IELTS si TOEFL sunt valabile 2 ani si costa multicel. Deci, de ce nu Engelska C pe viata?
Acum termin minunatul modul Engelska C (am prov saptamana viitoare, cu toate sectiunile: citit, scris, vorbit), dar nu il recomand. Avand in vedere ca mai peste tot e suficienta Engelska B, chiar nu are sens sa isi stoarca cineva creierii cu C. E ingrozitor de sec modulul, numai comentarii peste comentarii pe texte clasice si literatura "avansata", iar la partea de vorbit se studiaza mult retorica.
M-am lungit, dar retineti esentialul din mesaj: cui ii trebuie engleza, faceti A si eventual B. Sunt arhisuficiente si zau ca nu ajuta C la nimic![]()
mihaela_s spune:
Deci la mine a fost diferit
. SAS B e echivalat cu Svenska B. Stiu sigur pentru ca am dat acelasi "bacalaureat" aka nationella provet cu suedezii care au terminat Svenska B. Dupa SAS A nu am dat nicio nationella provet. SAS A a fost nivel de cl.9-a. SAS B a fost "liceul".
Mai stiu sigur ca a fost asa ca am avut o colega(rusoaica) care a facut Svenska C dupa SAS B.
Vezi tanti sa nu fi inteles tu gresit, eu mai am prietene care au terminat SAS B si a fost echivalentul liceului. 
Tanti Zavaidoc spune:
Mihaela, drept sa-ti zic e cam neclar cand realmente inteleg eu gresit si cand mi se zic bazaconii pe care de altfel le inteleg corect, dar...
Eu oricum trebuie sa decid ce urmeaza, deci o sa mai fie o discutie despre cursul la care ma inscriu. Daca e Svenska C, ok, sa fie primit.
Dar daca asta e tot liceul lor in ce priveste limba si literatura, incep sa se explice multe![]()
Tanti Zavaidoc spune:
Hallå igen! Vad ca numai eu mai scriu pe aici![]()
Mihaela, am intrebat azi alt "indrumator de drum in studii" (asa s-ar traduce, nu?) si a zis ce ai zis tu, ca urmeaza Svenska C. Spunea ca e veche asta cu echivalarea SAS B cu Svenska A, intre timp s-au schimbat lucrurile. Deci ai avut dreptate!
O sa iau de buna afirmatia astuia, ca daca mai intreb 3 tovarasi de la CVL, primesc iar variante si nu mai vreauu....![]()
mihaela_s spune:
Hahaha tanti, aici vad ca se aplica dreptul "studentului" apropo de dreptul pacientului.
Tanti Zavaidoc spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mihaela_s Hahaha tanti, aici vad ca se aplica dreptul "studentului" apropo de dreptul pacientului. |
Pai da, ma gandesc sa intreb cat mai multi, pana imi raspunde unul ceva care sa imi convina
Tanti Zavaidoc spune:
Tot eu!![]()
Intrebare scurta la Foxilica: ai trimis copie dupa uppehållsrätt la CSN, sau l-au luat ei de la Migration?
La ultima aplicare am trimis copia, dar acum vad ca nu au mai cerut si zau ca nu stiu ce sa fac.
Foxy-le spune:
AAA...n-am trimis de nici un fel. doar am scris in formular ce cereau. Nici un act nu am trimis. si mi-au aprobat intr-o saptamana. Tu ai lucrat de cand ai venit? sotul?
Ce au estia cu tine, Tantilica??
Daca faci sas A trebuie s faci si B,nu? altfel n-a avut nici un rost A-ul, nu?
Mi-am pregatit ciornele, trebuie sa ma inregistrez. maine trebuie trimis testul.
Pupici.