Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (3)
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/joana2672001/joana2672001.jpg)
joana2672001 spune:
Dublu test Elly, ma scuzi:)) Am gresit, sunt cam ametita.
Cat tine de sistemul din strainatete nici eu nu stiu ff multe, insa de natura decide, m am lovit si in RO, insa dupa cum a spus si Elly, aici daca ai bani, poti.
Am mai cautat pe net, si in diverse articole se spune ca dupa saptamana 10 greturile ar treb sa inceapa sa scada in intensitate, la voi cum este?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mmamita/Mmamita.jpg)
Mmamita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ellyshor Da, iubito, dar la ce bun toate aceste tratamente mirifice daca nu ajungi sa te bucuri de ele? Adica sunt femei cu probleme in sarcina mari, trombofilie, deficit de progesteron, etc etc, si care abia dupa 3-4 sarcini pierdute sunt investigate corespunzator. E inuman. Iar sunt femei cu probleme de fertilitate care dupa ani si ani abia reusesc sa faca investigatii si tratamente corespunzatoare. Pai spune-mi mie cum e sufletul si psihicul unei femei care pierde 2-3 sarcini??? Cu ce o mai incalzeste ideea ca DACA va tine o sarcina va fi tratata fff bine?! Nu sustin nici pe de parte ca sistemul nostru e bun, Doamne fereste! E infect, din toate punctele de vedere! Dar cel putin, daca ai bani si iti permiti poti sa-ti faci analize, poti sa faci investigatii, poti sa nasti de vis intr-o clinica privata. Da stiu, putini isi permit sa faca asta. Dar in strainatate femeile n-au nici macar o sansa cat de mica sa ocoleasca sistemul. Cati bani ai avea, dc nu ai trimitere de la medic...nu faci nimic. Poate gandesc fff subiectiv(si cred ca o fac, pt ca psihicul meu a fost clar afectat de cei 3 ani de infertilitate), dar eu nu as fi insarcinata acum daca as locui in strainatate! Iti spun asta cu siguranta! Elly 11+ ![]() ![]() |
Elly, si aici poti merge sa faci analize pentru infertilitate - sunt mii si mii de analize, mii si mii de clinici. Da, asa cum ziceai, ai nevoie de trimitere de la doctor, si trimiterea asta o primesti doar dupa un an de incercari nereusite de a ramane insarcinata - asa se considera, ca daca timp de un an nu ai reusit sa concepi, atunci e cazul de investigatii. Pana atunci, nu! Si in plus, daca se adevereste intr-adevar ca ai probleme si fertilizarea in vitro ar fi o solutie pentru tine- e absolut gratuit ( ceea ce nu e de neglijat, avand in vedere ca o astfel de procedura costa in mod normal in jur de 10000 de dolari aici). Deci se poate si aici - cu bani sau fara bani, atata doar ca nu se intervine mai repede de un an pentru ca se merge pe aceeasi idee de "natura decide".
Nici eu nu apar sistemul de aici, Slava Domnului am avut norocul de a avea o sarcina obtinuta destul de repede si fara probleme, dar mie una mi se pare un sistem bunicel, cu exceptiile de rigoare desigur :).
Nu mi-ati dat nicio idee de mancare - voi n-aveti pofte, nimic?
![](alcool.gif)
![](alcool.gif)
Mami de Bubulina 10 luni si acum 5+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mami_vreau/mami_vreau.jpg)
mami_vreau spune:
citat din mesajul lui adipapazi mami, te pup pe colacel, sa-ti dau niste blugi cu burta de bumbac? raportez ca bebeii mei au 10 kg! me very happy! va sarut pe toate! Adi, mami de ana si ioachim |
wow... 10kg???? ce frumooooos!!!! si va si sarbatoriti in curand!
![](icon_smile_big.gif)
momentan ma mai incap pantalonii pe care ii am dar cred ca voi lua kg asa ca nu refuz blugii
![](icon_smile_big.gif)
![](floare.gif)
eu nu pot sa iau magneziu simpl ca sunt pastilele foooooarte mari... iau magne b6... de ce nu e bune magne b6???
pupici multi la toti 4!
![](pupic.gif)
Laura
![](gravida.gif)
Cand erai tu foarte mic, Galbenus pulsand sub coaja, Cand intreaga ta faptura Era jumatate vraja,
Cand beai aerul cu mine, Cand visai in visul meu, Cand vedeai lumina lumii Pe care-o vedeam doar eu...
Ei, dar e-o poveste lunga Despre Dor si Duiosie, E o stranie poveste Despre Aripi-care-cresc,
Pe care cand vei mare, Poate–odata si odata Tot am sa ti-o povestesc...
mami_vreau spune:
citat din mesajul lui joana2672001 Mami vreau, eu merg la Dna Dr. Lungu Alina, si o recomand cu caldura. M a incurajat inca de la bun inceput si nu ma umple de patsile ca alti medici la care am mai fost. Sunt tare multumita ca consultatiile dutreaza in mediu 45 min si la eco imi explica absolut tot. Eu am o manie a ecografiilor pt ca am pierdut o sarcina acum 9 luni si prefer sa mni vad bebelusul saptamanal:). pupici |
pai si nasti la regina maria? te-ai interesat de costuri?
![](pupic.gif)
Laura
![](gravida.gif)
Cand erai tu foarte mic, Galbenus pulsand sub coaja, Cand intreaga ta faptura Era jumatate vraja,
Cand beai aerul cu mine, Cand visai in visul meu, Cand vedeai lumina lumii Pe care-o vedeam doar eu...
Ei, dar e-o poveste lunga Despre Dor si Duiosie, E o stranie poveste Despre Aripi-care-cresc,
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellyshor/Ellyshor.jpg)
Ellyshor spune:
citat din mesajul lui joana2672001 Am mai cautat pe net, si in diverse articole se spune ca dupa saptamana 10 greturile ar treb sa inceapa sa scada in intensitate, la voi cum este? |
Scumpa, iti spun cum e la mine. Eu am avut greturi accentuate in sapt 9 si 10. Acum, in sapt 11, mai rar, dar am ramas cu arsuri gastrice pe care le aveam si la inceput de sarcina.
Deci depinde de sarcina.
![](pupic.gif)
![](floare.gif)
Elly 11+
![](smiley_pregnant.gif)
![](copilas.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/joana2672001/joana2672001.jpg)
joana2672001 spune:
@ Mami vreau, eu am si asigurare Eureko, in baza careia am o reducere considerabila pt nastere, in jur de 30%. Mai sunt cei 3000-4000 Ron suportati de casa de asigurari si raman sa pletesc in jur de 2500- pentru nastere naturala, si vreo 5000 cezariana sau apa.
Eu as naste in sistemul privat si daca nu as avea asigurarea la Eureko, as face un efort suplimentar insa asa as fi mai linistita. oricum si la stat tot cam acolo ajungi cu tot ce cumperi sa iei cu tine in spital plus banutzi dati in toate partile.
![](images/user_woman.png)
aever spune:
Mmamita nu prea stiu ce sa-ti zic cu mancarea. Eu pana acum n-am avut probleme cu mancarea, nici pofte deosebite nu pot zice ca am. Mie de obicei imi plac mancarurile cu gusturi ceva mai accentuate(acru, picant, sarat). Acum picant nu e voie si nici prea sarat. Eu zilele trecute am facut o ciorbita de legume in care am pus mult sos de rosii si ceva bors. Mie mi s-a parut foarte acra dar si foarte buna tocmai din cauza asta. Am mai facut brocoli la cuptor cu mult cascaval, de asemenea mi s-a parut foarte bun. In rest, clasicele muraturi care oricum mi-au placut dintotdeauna si pe care le poftesc oricum in orice conditii, si maslinele despre care pot spune acelasi lucru. Si acum de curand am descoperit un iaurt despre care am declarat ca va fi alimentul meu preferat in sarcina, e un iaurt de la Napolact(Cedra) cu lapte de oaie si bivolita. E de 2 ori mai gras ca restul iaurturilor si contrar asteptarilor nu are nici un miros sau gust dubios. Eu ma asteptam sa aiba asa o "aroma" de oaie, de animal.
mami_vreau nici mie nu mi-e clar de ce trebuie magneziu. Eu am simtit nevoia de magneziu in perioada de conceptie, deci cand habar n-aveam ca o sa vina bebele. Nu stiu nici de ce nu e bine cu b6, vad ca Elevitul are si magneziu si b6. Mg are 100mg si b6 2,6mg. Cat despre comprimatele de magneziu sunt o multime pe piata. Eu luam ceva magneziu marin cumparat dintr-un plafar si care e sub forma de capsule foarte usor de inghitit. Pe cutie zice ca nu-s capsule ci gelule...eu capsule stiam ca le zice. In orice caz sunt ca doua jumatati bagate una in alta si inauntru e un praf. Nu stiu daca e bine sa le desfaci dar oricum ele se inghit extrem de usor ca nu au gust si sunt lucioase si aluneca usor pe gat.
mami_vreau spune:
citat din mesajul lui joana2672001 @ Mami vreau, eu am si asigurare Eureko, in baza careia am o reducere considerabila pt nastere, in jur de 30%. Mai sunt cei 3000-4000 Ron suportati de casa de asigurari si raman sa pletesc in jur de 2500- pentru nastere naturala, si vreo 5000 cezariana sau apa. Eu as naste in sistemul privat si daca nu as avea asigurarea la Eureko, as face un efort suplimentar insa asa as fi mai linistita. oricum si la stat tot cam acolo ajungi cu tot ce cumperi sa iei cu tine in spital plus banutzi dati in toate partile. |
pai si eu am asigurare eureko Family Basic +
nu stiam ca sunt reduceri si la nastere... stiu ca monitorizarea sarcinii e gratuita (eu nu am platit absoluti nimic pana acum si cica nici de acum inainte) dar nu stiam si de celelalte "beneficii"... tu ai sunat la ei si i-ai intrebat???
pe site-ul lor scrie ca nasterea la euroclinic costa 5.900 ron cea naturala si 8.100 cezariana...
Laura
![](gravida.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellyshor/Ellyshor.jpg)
Ellyshor spune:
Mamita asa e, statul sustine mult mai mult cuplurile infertile, nu, cum e la noi. Pe mine ma enerveaza insa timpul asta prea mare care trece pana iau atitudine. Faza aia cu "natura" e exasperanta. E impotriva a tot ce presupune medicina. Ca si cum te-ai duce cu probleme la inima la dr, si ti-ar zice ca "natura decide - asteptam sa faceti un preinfarct si abia apoi vedem ce facem". Nu-i de mirare ca e nevoie de emigranti in Canada, daca ei lasa mereu natura sa decida, nah.
Una peste alta, si noi avem in vedere sa emigram acolo. Eu stiu franceza la nivel de avansat pt ca am terminat studii sperioare pe specializarea asta. Dar, am zis intai sa facem un copil si apoi mai vedem
Stiu ca nivelul de trai nici nu se compara cu ce e aici.Avem un prieten stabilit acolo. Mii de ani lumina diferenta.
Laurici Cum te mai simti?
Elly 11+ si Babyboom
mami_vreau spune:
citat din mesajul lui aever [purple]mami_vreau nici mie nu mi-e clar de ce trebuie magneziu. Eu am simtit nevoia de magneziu in perioada de conceptie, deci cand habar n-aveam ca o sa vina bebele. Nu stiu nici de ce nu e bine cu b6, vad ca Elevitul are si magneziu si b6. Mg are 100mg si b6 2,6mg. Cat despre comprimatele de magneziu sunt o multime pe piata. Eu luam ceva magneziu marin cumparat dintr-un plafar si care e sub forma de capsule foarte usor de inghitit. Pe cutie zice ca nu-s capsule ci gelule...eu capsule stiam ca le zice. In orice caz sunt ca doua jumatati bagate una in alta si inauntru e un praf. Nu stiu daca e bine sa le desfaci dar oricum ele se inghit extrem de usor ca nu au gust si sunt lucioase si aluneca usor pe gat. |
aha... pai de-alea "alunecoase" pot si eu sa iau...
cand mi-a zis adi sa iau magneziu simplu, mi-am trimis sotul la farmacie... si el mi-a luat magneziul asta pe care il am acum si e foarte mare!!!! si nici gust bun nu are!
![](vomit.gif)
in acest caz voi mai cauta!!!
![](floare.gif)
Laura
![](gravida.gif)