Autopedepsirea

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mistralsette spune:

Buna,
multumesc pentru intrebari("Spune-mi te rog, tu si sotul tau care nu prea ati fost rasfatati...aveti o relatie buna cu parintii vostri? Ii iubiti?Nu e vb de respect! e vorba de prietenie, iubire neconditionata pt simplul fapt ca in jurul lor te simti cel mai bine, stiind ca indiferent ce faci ei te iubesc?! ").Iata si raspunsurile mele: sotul are o relatie foarte buna cu parintii lui dar de departe relatia mea de prietenie cu ai mei parinti o intrece pe a lui. Diferenta de varsta intre ai mei si mine este de 40, respectiv 46 ani. Te poti gandi foarte usor ca e mai mult vorba de respect dar in cazul nostru nu e asa. Tata a murit anul acesta si suferinta provocata de acest fapt nu o poate intelege decat cineva care a avut macar pe jumatate relatie ca a nostra. Acum o am pe mama doar, suntem si am fost mereu extrem de apropiati, m-au invatat cu adevarat ce inseamna sa fii om pe lumea asta si pot sa-ti spun ca mi-au fost amandoi prieteni in cel mai adevarat sens.Sunt norocoasa ca am asemenea parinti. Din cate vad la celelalte raspunsuri s-au incercat ambele variante, atat ignorarea cat si cearta..cred ca este o perioada scurta prin care o sa mai trec cu aceste episoade ale baietelului meu...incet incet o sa creasca si o sa-si dea singur seama ca nu e bine sa se mai autopedepseasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Ok...tu sti cel mai bine...
uite ai putea folosi o chestie de genul asta
http://www.shopmania.ro/echipament-pentru-copii-si-bebelusi/p-casca-pentru-protectie-fontanela-chicco-17775161
sunt si modele mai simple pe care le poti face chiar tu acasa.
mai cauta si tu pe net.
eu la asta ma gandeam daca bb nu renunta la acest obicei. pt ca de multe ori te poate lua prin surprindere, o clipa de neatentie si poc...
stiu cum e...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Si nu. nu se autopedepseste. e numai furios si frustrat ca nu poate sa-ti spuna cel deranjeaza sau incearca si tu nu intelegi....
e tare frustranta pt multi parinti perioada cand acestia nu se pot exprima dar la fel e si pt copil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Eu am dezvoltat o metoda proprie pentru Alex: cand incepe sa faca crize o perioada ii fac toate poftele pe loc, ce vrea ea, cand vrea ea. E pur-si-simplu suparata dintr-un motiv pe care eu nu-l inteleg si ea nu stia/ca acum stie! sa mi-l spuna. Si dupa cateva zile incep din nou cu usoare restrictii. Incearca sa nu spui nu. Cuvantul asta are un efect invers instantaneu. Eu stateam langa ea si asteptam sa termine si o luam in brate cand voia ea. In timp o sa inveti care este felul in care il poti linisti astfel sa va fie ambilor mai usor.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns edybello spune:

si noi ne luptam cu aceasi problema dar am ajuns la concluzia ca trebuie sa stam noi foarte atenti la el ca sa nu se mai loveasca si asa speram ca o sa evite se mai se loveasca de orice ii sta in cale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Maaaahahamaa, cum suna, "autpedepsirea"! :)))
Nu e nici autopedepsire, nici rasfat, e o manifestare de nervi si frustrare, combinata cu o reteta sigura de captare a atentiei, si totodata, explorare si "contact" cu mediul inconjurator. O etapa scurta si foarte fireasca din punctul meu de vedere. Si al meu a facut asa pe la un an jumate, dar prestatiile au fost doar in vreo 4-5 randuri, dupa care au disparut asa cum au aparut. Ba mai mult, l-am surprins si la testare , cand, singur in camera si nesupravegheat (credea el), facea reglajul fin: dadea cu capul de perete, cand mai tare, cand mai incet, ca sa stie omul exact ce face "la nevoie" . Si un alt motiv pt care nu m-am panicat nicio secunda la fazele astea, era mica pauza, de nici o secunda, pe care o facea dupa fiecare "contact", in plina criza, in care i se citea pe fata atentia/surpriza, in fuctie de cum rezona peretele sau resimtea el impactul .
A, si reactia mea a fost mereu: "nu mama, nu da cu capul, ca faci buba si-l doare pe pui! te roaga mama sa incetezi! aaauuuu...hai, vino sa pupe mama!" Si intr-un final, venea la pupat, si trecea si criza. Dar de urlat, urla binisor!

Edit:
P.S.: Niciodata nu s-a lovit serios, nici chiar atunci cand ii scapa dovleacul mai tare. Eventual incepea sa planga de-adevaratelea (si abandona criza si nervii).

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Buna.
NU e autopedepsire, e doar frustrarea lui, nervii, supararea.
Si pentru ca e mic si nu are prea multe metode de a se exprima, face asa.

Si fetita mea a facut asa. Nu are legatura cu pupat sau limite, sau altele.
Este, pur si simplu, un alt mod de exprimare.
Stiu, vor exista parintii care te vor judeca, doar pentru faptul ca al lor copil nu a facut asa. Aia sunt oameni limitati si atat.

Ce am facut eu: am fost mereu langa ea. I-am explicat, am incercat sa o tin sa nu mai faca asa, am cautat sa o ajut sa faca lucrul respectiv, care ii cauza supararea, au fost si momente in care obosita si exasperata, am certat-o....
De preferat sa ii explici frumos, nu cu cearta, normal.

Si...in va trece, doar tu sa ai rabdare :-)

Mergi la inceput