Biberon versus san?!

Biberon versus san?! | Autor: danat

Link direct la acest mesaj

Intru direct in subekt: din cauza ca acum vreo 3 saptamini bebele meu nu luase prea bine in greutate, pediatra mi-a recomandat sa-i dau si completare lapte praf, de maxim 3 ori pe zi, cate 50-75 de ml. Drept urmare am pus sfatul in aplikare si am vazut ca bebele a inceput sa creasca bine si era f. multumit!
Daaar....acum a inceput sa se leneveasca sa mai traga mult din san, ci doar suge vreo 10 minute, nici nu ii goleste si incepe sa se agite la san, da din minutze si piciorushe, maraie si devine nervos, probabil asteapta "felul doi" din biberon, ca deh, curge mai usor...Stiu sigur ca asta este cauza agitatziei pt ca cum ii servesc biberonul e cuminte si calm si chiar adoarme cind ajunge burtica cat un pepene .
Nu mai stiu cum sa-l "atrag" din nou mai mult la san, pt ca am observat ca pe zi ce trece vrea din ce in ce mai putin timp sa suga din san si imediat se agita ca vrea biberonul. In stilul asta eu risc sa ramin fara lapte, caci oricum am vazut ca s-a diminuat cantitatea pe care o "produc" intre doua supturi. E ridicol sa am lapte si sa nu-i pot da! Parca i-l bag pe gat, am inceput sa ma lupt cu el, il tin fix cu fatza spre san, sa nu "pfteasca" la altceva...
Exista vreo solutie mamicilor mai experimentate?
Saru'mina de raspunsuri!

danat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

II dai biberon la fiecare masa?
Eu ii dadeam biberon completare la o singura masa, in rest o lasam sa goleasca bine sanii. Daca ii dai la fiecare masa devine rutina pentru bb si se va obisnui.
Cat timp are bb?

Am preferat sa ii dau la o masa 90 ml, decat sa ii dau la 2 mese cate 45.
E pacat sa prefere biberonul daca tu ai lapte.
Nu inteleg de ce ti-a zis completare daca tu ai lapte.
Da-i de la tine mai des daca nu ia in greutate.

Incearca, succes

Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Daca e mai lenes si "s-a prins" ca se poate si mai simplu, adio! Dar daca vrei sa-i mai dai lapte matern o solutie ar fi sa te mulgi (si asta stimuleaza lactatia) si sa-i dai laptele tau cu biberonul. Merita efortul tinand cont de avantajele laptelui de mama. Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

maria mea s-a prins instantaneu ca e mai simplu...de pe o zi pe alta a refuzat sanul.E drept ca nici nu venea lapte la conducta...Cat am mai avut ceva lapte m-am muls si i l-am servit domnitei.
MARE ATENTIE: un fir de lapte am avut si din cauza ca nu goleam sanul cum tb am fost la un pas de mastita, ceea ce a insemnat si finalul alaptarii intrucat am bagat antibiotice cu tona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mazarica spune:

Eu l-am infometat. Cand am vazut ca nu mai vrea san, nu i-am mai dat biberon si la urmatoarea masa a mancat san .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Mazarica, am incercat sa-l infometez, vorba vine, ca l-am lasat sa tipe 10 min dupa care mi s-a inmuiat inima si i-am tras un biberon sa-l calmez, ofta si sugea...ooofff, ma termina chestia asta! Cum il pot face sa accepte, daca urla cind nu are destul sin? Cum sa-l infometez, ca vin vecinii la usa de cit tipa?!!?
Denisa, pediatra mi-a spus sa-i dau completare pt ca lua foarte foarte putin in greutate pe parcursul unei saptamini, si eram deprimata si eu si doctorita nu era multumita deloc. Iti dai seama ce satisfactie am avut cind am vazut ce bine ia dupa ce i-am introdus biberonul.
Marina, pai ajung sa innebunesc daca tot la biberon bag si laptele meu propriu si personal...ce nasol mai cu mastita, eu credeam ca numai la inceputul lactatiei exista pericolul asta! Pai mie mi se fac pietre sanii daca apuca Radu sa doarma fro 6 ore, ma dor ingrozitor, dar cind incepe el si suge cam 10 min din ei, mi-i relaxeaza imediat! E adevarat ca eu nu insist sa-i golesc, nu am facut asta nicodata, adica un strop-doua or mai ramine...
Insa am omis sa va spun un amanunt care ar putea fi de fapt cauza pt care baiatul doreste si biberon: in ultima vreme el suge mult adica l-am cantarit pt proba suptului si am vazut ca suge si 200 ml numai din sani!!! (asta saptamina trecuta, acum nu stiu daca mai scoate tot atit din sanii mei, ca nu pare a mai fi atita lapte acolo).
Oricum, am sa incerc cat de mult sa-i mai dau si de la mine, tot e mai bine decat deloc...

danat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luiza spune:

Dana sa stii ca si eu am aceasi problema cu Andy care are acum 6 saptamani. Vreau sa spun ca a supt din prima zi cca 100 ml iar eu neavand lapte suficient prima saptamana am fost obligata sa-i dau din biberon dar dupa o saptamana cand am avut destul lapte pentru el era deja prea tarziu sa-l mai pun la san caci copilul se obisnuise cu biberonul. Am apelat la pompa pe care o folosesc si acum si sincer iti spun ca nu-i chiar asa de rau adica el suge laptele meu din biberon plus ca il poate alapta si altcineva daca tu nu esti tot timpul cu el si daca te ajuta cineva sa-l cresti. Si un alt aspect pozitiv este ca mesele nu se mai lungesc 1 ora sau chiar doua, in 10-15 minute suge tot biberonul si adoarme fericit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaP spune:

Asa am patit si eu cu fetita mea de 3 luni si 1/2. Daca vrei sa nu-ti lase sanul, sa-i dai completarea cu lingurita.Mie mama mi-a spus prea tarziu asta si nu am mai avut ce face. In ziua cand am pus-o la san si a inceput sa-l refuze(tipete,plansete etc) am plans si eu. Acum ptr ca am experienta sper sa nu mai patesc la fel cu un al doilea viitor bebe.
iti doresc rabdare maxima Alexa-Maria si mamica Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Am patit si eu la fel insa am primit de la o asistenta un tubulet(ingust dar lung cam de 70 cm) in care un capat il puneam in sticluta cu lapte iar la celalalt il tineam lipit de sfarc astfel incat el sugea de la mine dar si laptele din sticluta venea. Imi stimula lactatia in continuare iar el era multumit ca vine lapte destul de usor si nu mai facea nazuri la san. Dupa fiecare folosire il spalam cu apa calda si sapun , limpezit si gata. Nu trebuia nici sterilizat.

Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P

Mergi la inceput