Nasterea la Arcadia - Iasi(23)
Raspunsuri - Pagina 8
ionelamaria spune:
Link despre zahar in alimentatia copiilor.
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 38+ cu Tudor
hellen79 spune:
lena doc cosofret este doc de fam.pediatru adica se ocupa exclusiv copii din cate stiu e flexibila da mereu trimiteri pt analize si are f multa experienta, in rest nu stiu daca la Arcadia iti trebuie trimitere pt pediatrie nu se deconteaza de la casa nimic, nepotelul meu a stat o sapt la ei si a platit integral tot, ca sa nu spun ca eu am cu ei card de serviciu cu ei cica as avea o reducere la serviciile lor, eu nu am simtit-o nici o data, gratuitati la analize din astea de 3 lei
sutiene de alaptat am luat de la astratex f bune bumbac100% molcute si f comode ca am probat unul si e excelent problema e ca vine comanda intr-o saptamana
31+si
LenaC spune:
Hellen mersic de info. Cred ca o sa merg la Cosofret, o sa sun maine sa vad cand pot sa merg sa o inscriu pe Maia.
Am nevoie de trimitere pentru consultatia "gratuita" de la Arcadia.
Legat de sutien, poti sa imi dai link la modelul care l-ai luat?
oana.irina spune:
Ionelaa, fetelor, Maria mea a luat doar 450 gr intr-o luna!!! O cantaresc o data la cateva zile si imi notez de fiecare data. Cand am verificat in seara asta graficul, sa pic jos! Ma simt vinovata... Oare incapatanarea mea de a nu-i da completare de lp nu e absurda??
madline82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionelamaria Link despre zahar in alimentatia copiilor. Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 38+ cu Tudor |
Desi stiam astea, e f bine sa mi le reamintesc..off.si e atat de buna ciocolata!
clauditza89 spune:
BUNA SEARA FETELE...cum este?mamici cum va descurcati?noi avem 2luni jumate si inca mai avem probleme cu colicii insa nu seara de seara!!!pot sa va spun ca am mers cu espumisan de la nastere si nu am avut chiar asa mari probleme...doar 2 sau 3 saptamani care nu nea lasat mai deloc sa dormim insa acuma sa mai linistit presupun ca il mai ajunt mult si cate un baby drink eu ii dau unu pe noapte!!!iar apoi cu linistitu fetelor...cred ca fiecare mama ajunge sasi cunoasca copilu si placerile lui...al meu se linisteste daca ii pun manele de exemplu si dansez cu el in brate...sau daca ii fac avionu...ori mai nou daca ii dau la desene si ne uitam amandoi...!!!presupun ca sunt culorile care ii atrag atentia!!!
CAT DESPRE COLACEL mie inca imi este frica sal bag in cada...parca apa asta nu e atat de curata...eu si acuma ii fierb apa la baita...!!!nu mai retin cine la pus pe bebe la 6sapt in apa...felicitari!!!
OANA nu stiu ce sati spun poate k a luat bine in greutate nuti pot spune..doar dr,vreau sati spun k si eu mam tinut mult si tare pana sai dau lapte praf...si am avut un soc chiar miau dat lacrimile cand lam mirosit si nu mai simteam mirosul ala de lapte de mama...simteam un miros dulceag scarbos de lapte praf,ma simteam vinovata ca nu se mai satura baiatul la san!!!iar daca bebe nu se mai satura nu ai ce face!!!eu am inceput sai dau dupa ce mia facut o criza de foame intro noapte...sanu meu era uscat la maxim de la cat trasese el...eu tot credeam ca mai am lapte si ca bebe nu mai vrea...il certam chiar ca dece refuza sanul....ca de ce plange fara motiv...ma enervasem,nu stiam ce sai mai fac!!!pana cand lam lasat sa planga si mam dus la baie(cu nevoi)unde stand pe wc mam uitat la sani si am incercat sa storc sa vad daca mai iesa ceva!!!spre supararea si mirarea mea sanul meu nu mai producea lapte...am fugit repede la bucatarie iam facut 120ml de lapte praf NAN1!!oana daca vedeai cum tragea baiatul meu din biberon ti se facea o mila deti dadeau si lacrimile!!!spuneai k nu mai mancase de cateva zile!!!a mancat a adormit si sa trezit pe la vreo 4dimineata cand tot asa...iam dat san si completare...!!!nha acuma fiecare cum crede ca e mai bine ptr bebele ei insa nul poti tine flamand...!!!acuma depinde si de cat papa bebica ta...a meu recunosc e un porcusor si mananca mult chiar de la nastere!!!
lui CEZAR GABRIEL nascut pe 29.07.2011
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana.irina Ionelaa, fetelor, Maria mea a luat doar 450 gr intr-o luna!!! O cantaresc o data la cateva zile si imi notez de fiecare data. Cand am verificat in seara asta graficul, sa pic jos! Ma simt vinovata... Oare incapatanarea mea de a nu-i da completare de lp nu e absurda?? Mamica Mariei Antonia - nascuta la 22.07.2011 |
Cu calm... stiu ca suna rau dar hai sa gasim intai cauza...
1. cat a luat de la nastere
2. ai pastrat variabilele neschimbate: tot atatea haine, aceeasi ora, aceeasi distanta de la masa, cantarul in acelsi loc ( aceeasi inclinatie)
3. cat a luat in inaltime?
4. cate scutece uda pe zi?
5., cum doarme, e vioaie?
6. e multumita dupa ce sta la san? calma? ( exceptie seara cand au colici si stresul de peste zi....
7. cand ai facut cantarul de referinta( 1 luna e la aceeasi data a lunii nu la 4 sapt, deci la 30 de zile)
8. a avut puseul de crestere?
Astept raspunsurile . Te rog eu fii calma... ai sa vezi ca e bine.
Daca vrei iti trimit poze cu 3 copii de medici( ai aceluiasi cuplu deci) care au luat in fiecare luna din viata lor mai putin de 500g si sunt copii destepti si frumosi cu imunitate perfecta si sanatosi tun.
Nimic nu iti garanteaza ca de la LP va lua mai mult. E posibil doar sa se umfle ca gogosica si la gramaj sa fie aceeasi Marie.
ionelamaria spune:
clauditza89, imi pare rau ca asa e la voi. Insa tin sa precizez ca nu ai ce face e o abordare gresita. Intrebarea ar fi: ce ai facut? E alta poveste ca ai ales LP. E dreptul tau si copilul va fi sanatos si va creste si asa. Povestea e ca AI CE FACE! AI VARIANTE! si nimeni, dar nimeni nu cred ca ti-ar putea cere sa tii copilul flamand. Asa ti-a spus tie inima si asa ai facut. Respect decizia ta si o consider o alegere
oana.irina spune:
Clauditza, cum spunea si Ionela, este alegerea noastra ce si cum credem ca e mai bine pentru copiii nostri.
Eu o sa aleg sa nu ii dau lp totusi. Desi, recunosc ca ma simt vinovata pentru ca ma incapatanez sa ii dau exclusiv san in conditiile in care am ajuns in spital de epuizare si anemie.
De cateva zile ma simt mai bine si fac eforturi de vointa sa mananc mai consistent. Mai am si depozite de grasime din care sa produc lapte, dar fara o alimentatie buna, stiu care sunt riscurile.
Ionela, raspunzadu-ti la intrebari, incep sa inteleg ce se intampla:
1.Am nascut-o de 2830 de grame si acum la 3 luni fara o saptamana are 4900 gr. si a luat deci in greutate 2070 gr.;
2.Da variabilele sunt aceleasi. Intotdeauna o cantaresc dimineata inainte de prima masa, in pielea goala, chiar si fara pampers. Cantarul e ok, in acelasi loc;
3.La nastere a avut 51 cm si acum are 63/64, deci a luat 12/13 cm
4.Scutece uda multisoare si face caca des si destul de mult. Folosesc cam 7 pampersi pe zi;
5.Noaptea doarme binisor. Are si nopti mai agitate, cand da din manute prin somn, dar nu plange. E vioaie, evolueaza bine zic eu. Gangureste si raspunde la conversatie. Zici ca vrea sa spuna si ea ceva, dar nu poate. Rade mult, chiuie. E vesela.
6.Da, eu simt ca e multumita cu cat mananca. Nu refuza sanul aproape niciodata si mananca normal, pana goleste. Ajunge la laptele gras care i se prelinge uneori cand adoarme la san. Aici as vrea sa manance mai mult din laptele asta, dar se pare ca se satura.
7. Eu o cantaresc la cateva zile si imi notez data si greutatea de fiecare data. Pe 15 sept avea 4450 si pe 15 oct 4900, deci la 30 de zile diferenta nu luase decat 450 de grame. A fost si o perioada cand chiar a scazut.
8. Puseu de crestere nu cred ca a avut niciodata. Adica nu prea se regaseau in comportamentul ei, starile bebelusului in puseu de crestere asa cum le-ai descris tu si alte fete.
Este posibil ca starile de stress sa afecteze calitatea laptelui? Despre cantitate nu intreb pentru ca lapte am. Sper doar sa fie consistent.
ionelamaria spune:
Oana, din ce inteleg a luat peste 2 kg in 3 luni ( ca mai are o sapt pana la 3 luni) si pe medie iese excelent( 700g). De aici nici nu va ,mai lua spectaculos, de la 3 luni iau din ce in ce mai putin.
Laptele tau poate fi mai putin gras de la stres, e afectat in general de starea de spirit a mamei. Poti incerca sa te relaxezi mai mult si sa mai papi cate ceva mai grasut (de preferat un unt, o branza grasa, eventual uleiuri grase vegetale in salata)
La ce-mi spui tu e foarte bine fata. Mai lipseste relaxarea ta
Acum ia vezi tu parte plina a paharului: la adolescenta ei vei avea pragul plin de flori de la baiti si o fata relaxata, nu in cure de slabire dupa cure de slabire.