Nasterea la Arcadia - Iasi(23)
Raspunsuri - Pagina 13
oana.irina spune:
Pe dr meu il cheama Alexndrescu si are cabinet in Pacurari. Am impresia ca si DadaIna il are tot pe el ca si pediatru.
madline82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LenaC Mersic . Stie cineva peste cat timp pot sa o schimb la alt medic? Lena - fericita a Maiei Bebe Maia - 8 oct 2011 |
Peste 6 luni!
oana.irina spune:
Sigur nu stiu, dar am impresia ca e obligatoriu sa ramai 6 luni la medicul la care te-ai inscris.
hellen79 spune:
lena imi pare rau ca nu ai fost pe acceiasi lungime de unda cu Cosofret daca nu sunteti compatibile e mai bine sa o schimbi,
o picatura de suc de portocala nu de lamaie in o lingura cu apa sa sti ca nu i se intampla absolut nimic dupa 2 luni
in privinta calciului e cu dus si intors trebuie sa urmaresti tu semnele unei lipse de calciu sau nu si in functie de ele daca exista si analize dupa i se da la copii ca in fuctie de cum se inchide fontanela si daca vezi ca bebelina iti transpira fara motiv daca temp in camera este ok si ea transpira in zona capului si pe spate, daca ai avut lipsa de calciu in sarcina trebuie mare atentie
de pus la san de cate ori vrea fara program clar nu , sub 2 ore de la un supt la altul nu pt o feresti si de probleme digestive plus ca trebuie sa aiba program de masa si de somn strict , ea ca sa te simta aproape va vrea meru cate un supliment suficient sa-i strice foamea
eu una stiam ca copii nu scoala pt a li se da de mancare, acuma probabil depinde de cum ia fiecare copil in greutate tot asa trebuie urmarit primele luni, daca sunt mai micuti pp ca se justifica
ochii se sterg de la exterior spre interior
ceaiul impedica absortia de fier
cu sarea si zaharul frumos pe hartie mai greu faptic mai ales dupa un an cand incep sa aiba gust, pofte sau daca ii dai la cresa
eu zic ca e bine sa te informezi tu inainte de a administra orice medicament sau supliment indiferent de doctor pt fiecare are fixurile lui, si fiecare parinte stie ce e bine pt copilul lui indiferent de ce zice un doc sau recomandari de la unul sau altul
iti pun link cu sutienele care le-am luat eu modele sunt mai multe dar nu aveau marimea mea
http://www.astratex.ro/sutien-mama-classic/lenjerie-pentru-gravide-si-mamici
http://www.astratex.ro/sutien-mama-lisa/lenjerie-pentru-gravide-si-mamici
31+si
DadaIna spune:
oana.irina are dreptate.Acelasi medic il avem si noi si suntem mai mult decat multumiti de el.Chiar mai inainte a plecat de la noi pentru ca a venit sa vada fata si e totul ok.De la viroza care a avut-o mai gajaia putin si m-am speriat.De asta l-am chemat.E super doctor.
ionelamaria spune:
AM SPUS CA DE DATA ASTA TAC, DAR NU-MI IESE
Recomandari medic de familie pediatru (va invit sa comentati )
- apa plata, fiarta calduta ca sa ii treaca sughitul, dupa o luna o picatura de zeama de lamaie... hai dute
citricele NU inainte de 6 luni, de preferat dupa 9 luni-1 an. Sistemul digestiv NU e suficient dezvoltat si citricele sunt PREA MULT !
Sa ne gandim logic: la 2 luni mama mananca o rosie si bebe face colici de nu doarme o noapte... dar lamaie direct??
Despre apa am povestit de am zapacit: apa reduce cantitatea de lapte ingerata, poate duce la hiloglicemie( grav!!). Nu are ce cauta in stomacul unui bebe de mai putin de 6 luni.
da, pe vremuri se dadea si apa si lamaie si ceai cu zahar... dar , din fericire, suntem in continua evolutie, motiv pentru care nu mai mancam carnea nepreparata de pe vanat si nici nu mai dormim in pesteri... asa ca eu pariez pe noile reglementari, noile descoperiri
- alaptare la cerere, dar sa treaca minim 2h, pentru ca stomacul elimina sucuri gastrice si prelucreaza si abia peste 2h laptele e trimis ma departe, daca ii dam intre timp umflam stomacelul si laptele pleaca mai repede fara sa fie asimilate nutrientii.
Tot ce e scris cu la 2 h e valabil pentru Laptele Praf. laptele Matern se da LA CERERE, adica si la 10 minute de la ultima alaptare daca asa vrea bebe. Alaptarea e condusa de bebe. Nu are nevoie de program facut de noi. mananca atunci cand ii e foame si refuza mancarea atunci cand nu are nevoie de ea
- daca vrea sa pape si nu au trecut doua ore o lingurita de apa fiarta calduta.
daca tii sa afli cum e cu hipoglicemia pe pielea copilului tau e un sfat "bun"
- baita sa o fac cu apa fiarta, pana acum o faceam cu apa direct de la robinet
Aici e cu dus-intors. Poate merita sa faci asta la inceput, poate... dar... daca folosesti niveea/jhonson sau mai stiu eu ce plin de parabeni si alte chimicale, cui ii mai pasa de apa nefiarta???
- sa nu alaptez la orizontala ca se duce laptic in ureche sau nas. eu asa o alaptam noaptea
asta e posibil dar putin probabil. Cu toate astrea, e mai ok o inclinare oarecare in pat daca stati intinse amandoua( alaptarea culcat pe plan inclinat) Este adevarat ca acel canal dintre ureche si gurita copilului( pe interior zic) e mai largut la bebei si pot ajunge mici particule de laptic in ureche , particule care pot sa duca la infectie ( deci: probabilitatea sa ajunga acolo laptic e mica si sa se si infecteze e si mai mica, dar EXISTA)
- sa nu o las mai mult de 3h fara masa. Noaptea asta a dormit de la 12 la 8
Daca bebe are inca icter nu e bine sa il lasi sa doarma atat nemancat, pentru ca nu stie sa se trezeasca, e somnoros de la icter. daca mananca mult trece repede icterul, daca mananca putin se lungeste perioada de icter, e tot mai somnoros... e un cerc vicios deci si risti deshidratare si hipoglicemie.
In concluzie: un copil perfect sanatos, fara icter care ziua stie sa ceara manacare nu va dormi prea mult si se da san la cerere. daca e si cea mai mica problema e bine sa oferi sanul mai devreme ( hai nu 3 ore, ca bebe nu cunoaste ceasul , dar 4-5 ore e un termen rezonabil sa oferi sanul cand nu e cerut)
- o sa ii dam calciu la 1 luna 2 si 4; (am intrebat daca facem analize inainte; ea a spus ca a fost acum la un congres unde au spus sa nu dea calciu, dar cica ea da... again hai dute )
si cu hipercalcemia ce facem??? Eu transpir de mor uneori si Ca e in limite perfecte. Copilul meu are Ca perfect si transpira la ceafa de ma zapaceste in somn. Am facut pana acum de vreo 5 -6 ori analize si ca la el e in limite ( ba chiar la mijlocul intervalului). Aia de la congres nu cred ca se bazeaza pe vreo cercetare de acum 3000 de ani. Nu si-ar permite. Acum na, mai sunt zuzi care prefera si azi sa traiasca in pesteri... pentru ei nu exista evolutie
- sa sterg ochisorii de la exterior spre nas (la Arcadia mi-a spus invers)
Corect
- dupa masa opun intotdeauna pe dreapta (ok )
De ce???
- sa nu fie flori in camera nde sta fetita, pentru ca pamantul mucegaieste si nu e ok
Mai problematice sunt alergiile... deci, pe cat posibil , merita evitat. Evident apar intrebarile: "dar afara cum facem?" si "tinem bebe numai intr-o camera? aruncam florile din toata casa?" la astea nu am raspuns.
- k nu e deacord cu ceaiuri pana la 6 luni
ok!!!!
- k nu e deacord cu dulce si sarat pana la 2 ani
Perfect!!!
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 38+ cu Tudor
iulia_iulia spune:
CLAUMARCOCI LENA C ALYNA B MULTUMIM DE URARI !! CE DRAGUTZ DIN PARTEA VOASTRA CA V-ATI AMINTIT !
MULTA SANATATE SI VOIOSIE SI LA BEBEII VOSTRII !!!
MAINE MA DUC LA PEDIATRU ,ABIA ASTEPT SA VAD CE IMI SPUNE