Brumarei nov.dec'11 (77) Hai uratica, ooka!

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

andreea - crema pt. fundulet tre' sa contina oxid de zinc. Nu stiu sa iti spun de marca (adica ma repet, eu folosesc Weleda si sunt multumita). Sau ia o crema de galbenele, ca e utila si la altele. Sau nu lua deloc, poate in primele zile nu o sa ai fix nevoie de aia si intrebi in materitate de care, vezi ce folosesc ei etc. Oricum, e ceva ce se poate lua si dupa si se gaseste in orice farmacie, supermarket etc.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 35s

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui MoniQQ

Tot din categoria "novicele intreaba" - voi ce tip de termometre ati folosit? Am auzit despre cele cu citire instanta ca ar fi inexacte (gen 3 citiri consecutive dau variatii de 2 grade).

terometru pt. ce? Pt. copil, pt. baie, pt. camera etc?

Daca te referi la temperatura copilului, alea clasice, cu mercur nu mai exista pe piata (aici), sunt interzise. Deci, numai alea electronice. Eu din alea am folosit si nu am avut probleme. La masurat temp. in fundulet se scad cele 5 unitati pt. a avea temp. reala. In rest, de ureche, suzeta etc. nu am folosit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleza spune:

MONIQQ eu pot sa iti raspund din experienta sorei mele cu nepotelul meu,in a carui crestere am fost tare implicata.

Intradevar cele digitale(asa mi se intampla mie)daca masori de 3 ori temp bebelusului iti da 3 temp diferite.Noi cand doream sa fim sigure ii luam temp tot cu termometrul cu mercur,pe care il tineam 5 min in popou.La indicatia medicului pediatru,pt ca se stie ca cele cu mercur,termometrele, nu sunt bune tocmai ca au mercur dar sunt sigure ca dau o temp corecta.

Mai intreba cineva de suzete(acum mi-am amintit)sfatul meu e sa nu va apucati sa cumparati multe pt ca nu se stie daca copilul le va accepta,asa cum a fost si nepotelul meu.El nu a luat nici o suzeta si sora mea ii luase vreo 5 sau 6 suzete.Mie mi s-au parut bune(mici si moi)cele de la Nuk,0-3 luni.
Si nici biberonul cu ceai nu la luat nepotelul meu.Cand ii baga biberonul il baga in gingii si il rodea.
Asa ca eu am si biberoane si suzete.Sper sa nu am nevoie ca sunt contra suzetei.

35+ cu Sara Elena

Mergi la inceput

BRAMBULE da cred ca ai dreptate o sa ma hotarasc eu pana la urma,daca nu acum dupa ce ies din spital cu siguranta.Dar pe mine ma bulverseaza tocmai multidudinea de marci de pe piata,sunt atat de multe incat nu stii ce sa alegi,ca nu stii ce i se potriveste copilului dar na,tre sa incerc si o sa-mi dau eu seama care ii va merge.Saru' mana.

35+ cu Sara Elena

Mergi la inceput

BRAMBU,Silvia ce mai face?
Mai ai poze cu ea,ca tare as mai vrea sa o vad?

Am uitat sa iti zic,te saluta Roxana(BABY_r)ca am vb sapt trecuta cu ea,si zicea ca e bine si ea si bebe si Bianca.

35+ cu Sara Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

si este de datoria noastra sa le ponderam pe fete, nu?

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

aris - ca bine le zici cu cheltuielile in primele luni. E normal la primul bb sa te incante orice, da' sunt si multe inutile.

mama de mic +s32+

Mergi la inceput

eiii, contra suzetei, da' ce are ? Eu is contra ceaiului pana la 6 luni.

Lasand gluma la o parte, da, intai vezi ce vrea copilu'. 1-2 maxim, ajung pt. inceput. Eu am folosit de la chicco si avent.

Mergi la inceput

sigur ca e datoria noastra sa le mai temperam pe fete, da' poate parem mai acre, asa, le stricam elanul. Ca oricum isi satisfac poftele pana la urma, stiu din experienta .

andreea - merci, salut-o din partea mea. E acasa, cum se mai simte?

Acusica pregatesc foto proaspete si cu mine si cu mandra. Pe FB insa. E bine, merci de intrebare .. cu ale ei, graidnita, joaca, organizarea zilei de nastere etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

cat sunt mici poti folosi termometru clasic de sticla direct in fund, mai tarziu cand nu ii mai poti tine nici legati sa le bagi ecva in fund 5min...se gasesc alte solutii. si da, cele electronice dau erori dar le poti etalona singura masurand si cu unul clasic in aceelashi timp si tzi minte ce diferenta iti da. cele mai slabe mi s-au parut cele pt frunte, de 10 ori daca masuram de 10 ori imi dadea altceva

Citat:
citat din mesajul lui MoniQQ

Tot din categoria "novicele intreaba" - voi ce tip de termometre ati folosit? Am auzit despre cele cu citire instanta ca ar fi inexacte (gen 3 citiri consecutive dau variatii de 2 grade).

mama de mic +s32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Buna,

La multi ani, crynac!!!

Ce dragut, la prima sarcina asa aveam si eu senzatia ca nu mai pot sa ma incalt, acum, cand fac atatea pt Vlad, il car in brate, ma aplec in tot felul, stau aplecata sa-l spal .... incaltatul e floare la ureche

Lenjerie de pat, si eu la Vlad am cumparat doar una, in rest am avut mai multe cearceafuri cu elastic si multe multe scutece de finet... ii luasem si o perna si o pilota, dar nu le-a folosit pana anul asta.

Crema de fundulet, m-am impacat bine cu cea de la Mustela cand a fost cazul doar...

Dureri am si eu de toate felurile posibile, sunt ca o baba si experimentez si acum ca si la prima sarcina toate simptomele posibile si imposibile....
Asa cum am mai zis, diferenta dintre prima sarcina si acum e ca acum nu am cum sa stau si sa ma plang sau sa ma odihnesc, cand ai deja un copil sunt atatea de facut.... dar si tare frumos

de steluta norocoasa Luca-Vlad si 31+ cuEva minunea mea roz

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput