Primele 400 de facultati din lume

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Iulianm,

Am spus de cateva ori ca nu vorbesc de cazul general ci particular.

Cat despre informatia despre salariul unei persoane anume, nu asta a fost intentia mea, un payroll table cu stepurile de salarizare este la ce ma gandeam Fii pe pace.

In rest ce sa zic, modalitatea veche de pe forumuri publice sa arunci cu noroi in altii ca sa iti impui punctul de vedere. Nu ma surprinde, doar ma intristeaza. Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui raly

Iulianm,

Am spus de cateva ori ca nu vorbesc de cazul general ci particular.

Cat despre informatia despre salariul unei persoane anume, nu asta a fost intentia mea, un payroll table cu stepurile de salarizare este la ce ma gandeam Fii pe pace.

In rest ce sa zic, modalitatea veche de pe forumuri publice sa arunci cu noroi in altii ca sa iti impui punctul de vedere. Nu ma surprinde, doar ma intristeaza. Numai bine!

raly


Yes, but of course, of course....Te-as crede si poate n-as fi observat intoarcerea asta ca la Ploiesti, daca, in loc de (citez) "Da-mi adresa de e-mail si iti trimit un scan la un payroll sheet", ai fi pus de la bun inceput link, link public, care poate fi accesat de absolut oricine, aprobat de UCB. Ca de exemplu asta:

http://apo.chance.berkeley.edu/9.01.10.Postdocs_Sal.Scale.Table_24.pdf

Simplu si elegant, si mai ales, corect.

Eu sint foarte pe pace, ca n-as avea ce justificari da la UC Berkeley despre cum manevrez informatiile la care am acces. Tu in schimb, ai face bine sa lasi auto-victimizarea la o parte, si sa te informezi asupra job description, reguli si indatoriri, eventual regulamentului interior de functionare a UCB.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Da' vad ca te-ai pornit nu gluma...

Relax, e soare si frumos afara si loc pentru toata lumea pe Pamant.

O duminica placuta iti doresc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela B. spune:

Intru si eu la raspuns...Precizez ca nu am citit decit prima pagina, deci, daca s-a mai discutat, scuze!
Vreau sa ii raspund lui Marius in primul rind, cu medicii cautati peste tot in strainatate. Si vorbesc in cunostinta de cauza! Nu este nimeni cautat. cei care cautam sa plecam, suntem noi, medicii. Si trebuie s ainvatam luni/ani buni, ca sa putem da examene, dupa ce am plecat specialisti de renume din Romania....Si suntem fericiti daca reusim in 1-2 ani sa trecem aceste examene, care ni se par cumplit de grele!
Scoala medicala romaneasca, nu stiu despre altele, este la pamint! Sunt sigura ca acum zeci de ani, era mai buna.
Iar diferenta intre universitatile astea de pe primele locuri, si cele din Roamnia, este uriasa. De neimaginat, decit pentru cineva care a vazut amindoua partile. Caci in primul rind gindim ca medicina e aceeasi, peste tot.....ei uite ca nu numai ca nu e aceeasi, dar cerintele sunt mult mai mari. Mult, mult mai mari!
Nu spun prin asta ca medicii romani care ajung in strainatate, si reusesc sa isi dea examenele de echivalare nu sunt buni.
Am vazut si Fac de medicina din Bucuresti, si din Noua Zeelanda, si acum din Melbourne, unde locuiesc. Si Melbourne UNiversity este in top, nu primele 10, dar este pe n loc de cinste. Si stiu cit se invata acolo. Nici macar nu poti intra la Medicina daca nu ai terminat o alta facultate inrudita- science, chimie, etc (sistemul american) Deja asta spune multe: mintea este deja antrenata sa invete, esti mai matur, stii mai bine ce vrei....Poate din acelsi motiv si facultatile americane sunt primele....Nu pot vorbi nimic despre ele, caci nu stiu decit din auzite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Aseara am vazut un reportaj despre niste studenti francezi, venisera sa faca Facultatea de Medicina la IasiCe dracu cauta aia in Romania, n-am inteles!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag
Aseara am vazut un reportaj despre niste studenti francezi, venisera sa faca Facultatea de Medicina la IasiCe dracu cauta aia in Romania, n-am inteles!

Cum n-ai inteles? Iti traduc eu:
Niste studenti francezi au venit sa cumpere diploma de absolvent de Facultate de Medicina la Iasi.

Nu demult, dar praful si uitarea s-au depus peste, doctorul de dinti si spagi Burlui, fost si actual membru al clinicii clicii de stomatologi de la UMF, vindea cu sutele diplome de doctor unor italieni care nici nu calcasera vreodata pragul secretarei facultatii (motiv pentru care secretara a fost gasita singura vinovata a afacerii - evident ca-ti dai seama ca secretara e tapul ispasitor). Atunci, cand niste anchetatori mai zelosi au cotrobait prin sertarele UMF si prin amintirile martorilor (dar zelul lor a fost repede temperat de la centru), buboiul s-a descopeit a fi un puroi adanc care infestase de ani si ani de zile tot UMF-ul.

Ia ghici cine intermedia, inca din vremea impuscatului, la rector si alti profesori, absolvirea de catre studentii din Israel a examenelor de la facultatea de medicina? ... Irina Schrotter. Care in loc sa infunde puscaria a devenit bine mersi un ... model de succes al societatii romanesti. Dar, nu-i asa, nu se cade sa o intrebam cum a facut primul milion.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Si suedezii merg in Ro sa faca medicina. E foarte simplu: penuria de medici in vest e mare. Locuri putine la facultatile de aici, nu acopera cerinta de medici. De asta "importa" medici din est si mai nou, isi scolarizeaza viitorii medici in est pentru ca diplomele in cadrul UE sunt recunoscute. Chit ca scoala de medicina nu e la nivelul vestului si in plus sistemele sunt diferite, totusi in anii de rezidenta si de specializare au timp sa recupereze daca au baza. Aici nimeni nu ii trece mai apoi, daca nu dovedesc ca stiu.

Iar ca medic venit din est, stai o perioada(depinde de cat de repede asimilezi, stiu pe cineva din Polonia care e de doi ani inca sub supraveghere) sub supravegherea unui medic specialist, chiar daca tu esti tot specialist. Nu e chiar floare la ureche sa profesezi in alta tara, cu alt sistem, cu alta limba. Iar vesticii nu-s chiar atat de fraieri sa ia pe oricine numai ca are diploma de medic sau de orice altceva. Intai trebuie sa DOVEDESTI ca stii, ca esti bun.

Am intalnit in vara un student suedez la medicina, in Tg Mures. Am lucrat impreuna pe job de vara, la laboratorul de analize medicale din oras. El cu facultatea terminata(pentru laborator, a profesat 7 ani) dar dorinu-si sa devina medic. Nu a reusit ani la rand aici, concurenta e foarte mare si se intra prin...tragere la sorti!(toti cei care se inscriu au calificative maxime la liceu, altfel nu au nicio sansa). Asa ca a plecat in Ro sa studieze medicina, unele materii ii sunt recunoscute de la facultatea facuta aici. Am povestit putin in pauze cu el si mi-a marturisit ca e foarte greu, sistemul de scolarizare foarte diferit si examinarile la fel, severitatea profesorilor, faptul ca ei sunt sus pe piedestale si studentii insignifianti, chiar daca au cunostinte in domeniu, etc.

Ei isi platesc scolarizarea, costa cateva mii de euro pe an, nu cred ca mai dau ceva profesorilor...invata in engleza si sunt sigura ca profesorii primesc bani in plus pentru asta, au cursuri separate de studentii romani. Mi-a spus ca exigenta la examene e mare...nu cred ca nu mi-ar fi spus daca ar fi dat bani profesorilor...dar trecuse numai anul intai asa ca cine stie...:). Acum se straduia sa invete romana(foaaaarte grea limba) pentru ca incepeau stagiile in spitale si trebuia sa comunice cu pacientii. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
mai nou, isi scolarizeaza viitorii medici in est pentru ca diplomele in cadrul UE sunt recunoscute.

Asta-i poanta zilei?
Arata-mi tu mie un program al vreunei tari prin care aceasta sa-si trimita studentii, cu bursa sau fara, sa faca medicina in Romania.

Strainii de se propasesc prin facultatile romanesti vin aici pentru ca acolo au dat chix, iar aici isi cumpara fara bataie de cap examenele si chiar diplomele pe banda rulanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Daca tu crezi ca imi arde de glume...n-ai decat!

Uite aici:
http://www.lakarutbildningar.se/

Sper ca intelegi suedeza. Si nici acum nu glumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Acum vreo 2 ani a fost un reportaj despre studentii francezi la medicina la Cluj. Era destul de elogios – conditii bune in laboratoare, profesorii predau in franceza, studentii apreciau disectiile din primul an si aveau impresia ca fac mai multa practica in primii ani decit in Fr, apreciau viata culturala si studenteasca a Clujului, isi gaseau usor apartamente foarte bune de inchiriat si la preturi la care in Fr ar fi avut doar o camera de bona mansardata cu WC pe hol.

De ce veneau in Ro ? Pt ca in Franta e foarte, foarte, foarte greu sa reusesti la medicina. Sint extrem de putine locuri si o concurenta uriasa. In plus exista un sistem timpit (sau cel putin exista, la trecut, ca se pare ca de un an se petrece altfel), in primul an intra toti, dupa un an se da un examen la care pica 50%. Din cei 50% picati, 25% pot sa repete anul. Problema e ca acesti 25% fac un scandal monstru in amfiteatre, tocmai sa-i impiedice pe boboci sa invete. Am un coleg a carei fiica, eleva foarte buna dealtfel, a picat de 2 ori examenul si acum va face studii de infirmiera, nu va mai putea fi medic.

Mergi la inceput