Primele 400 de facultati din lume

Raspunsuri - Pagina 32

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Glicina

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Cat despre ce spunea Cleo, ca "varfurile" au plecat in strainatate
In strainatate a plecat cine a vrut.
Au plecat colegi care nu au facut nimic practic in viata lor si la terorie erau cam praf.
Au plecat cei care nu au putut sa ia rezidentiatul in tara.
Au plecat cei care stiau limba.
Au plecat cei care doreau.

ciar spuneam cu o colega, si ea a invatat bine in facultate, ca au plecat toti aia care nu invatau. Si daca ei n-au avut probleme, nu stiu de ce ne stresam noi.

No, multumesc mult de informatie, sa stiu sa ma feresc de medicii veniti din Ro. Sa nu uit sa le spun asta si: familiei de aici, prietenilor, cunostintelor.

PS as adauga 'mai spune', dar inca n-am terminat de citit toate paginile :)

POti spune oricui, dar acolo este alt sistem si au mana libera la facut extrem extrem de multe.
Deci nu conteaza cat au invatat in facultate, ca acolo i-au invatat nemtyii sa faca ce a fost nevoie.

**Fur is for petting***
http://accesoriisihaine.blogspot.com
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

capcaunule, nu crede tot ce se spune. Acum citeva secole Occidentul nu era in barbarie.

buflea, examenele in medicina seamna oarecum cu permisul de conducere.
Ca sa conduci trebuie sa fi reusit codul rutier, insa faptul ca ai luat o nota mare la examenul teoretic nu te face automat un sofer bun (ce bien ar fi fost...).

Cit despre olimpici pro/contra, poate ca se exagereaza, insa nu cred nici ca sint romanii ar fi niste debili.
Si, oricum, toate popoarele au nevoie de mituri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm
capcaunule, nu crede tot ce se spune. Acum citeva secole Occidentul nu era in barbarie.

Eu nu cred, eu stiu.
Si, da, acum cateva secole Occidentul era in barbarie. Cu o clasa sub lumea orientala. Matematica, medicina, filozofia, logica, astronomia abia patrundeau in occident, ghici de unde? Si cat de greu patrundeau ele intr-o lume dominata de bigotismul care declara erezie numarul zero!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
buflea, examenele in medicina seamna oarecum cu permisul de conducere.
Ca sa conduci trebuie sa fi reusit codul rutier, insa faptul ca ai luat o nota mare la examenul teoretic nu te face automat un sofer bun (ce bien ar fi fost...).

Categoric ... ideea este ca codul rutier il poate invata oricine, medicina nu.
Din ce spune XIO, reiese ca oricine poate termina o scoala medicala, nu conteaza cum si ajunge in Europa unde oricum te invata aia medicina ... pare prea usor pentru medici si prea nesigur pentru pacienti. In America pare ca se ajunge "doctor" mult mai greu si probabil "un doctor bun" si mai greu ... e drept ca se castiga si mult mai multi bani si un "doctor bun" si mai multi .

Sunt sigura insa ca nu e nici ca mine nici ca XIO - ca de obicei, adevarul e undeva la mijloc ...

Mergi la inceput

buflea, asa este, codul rutier il poate invata (aproape) oricine; medicina nu.

Dealtfel, impresia mea este ca examenele de selectie, cel putin in Franta si in Romania, au rolul de a tria cine este capabil (muncitor si cu o minima inteligenta) si cine nu.
Continutul in sine al examenului este secundar (prea putin te ajuta de pilda biofizica, data aici in examenul de tiraj din anul I, ca sa devii un medic bun).
Acum, strict personal vorbind, nu pot sa nu mor de ciuda ca eu am dat admiterea aceea grea de dinainte de '90 pe cind acum...

Capcaunule, cam ce spui tu scria si prin manualul de istorie din clasa a V-a de pe vremea comunismului.
Vino pe aici sa-ti arat ce catedrale inaltau barbarii aceia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Capcaunule, cam ce spui tu scria si prin manualul de istorie din clasa a V-a de pe vremea comunismului.
Vino pe aici sa-ti arat ce catedrale inaltau barbarii aceia...

Nu comentez manualele de istorie pe care le-ai citit. Dar daca tot esti in Franta, citeste penultimul numar din Les Cahiers de S&V, dedicat cruciadelor. Unul din articole se intituleaza sec "Les sciences arabes illuminent l'Occident". Merge? O fi comunist autorul? Alt articol, "L'Europe a l'ecole des Arabes". Comunist si asta probabil.

Ramane cum am stabilit, in ciuda opozitiei tale.

Mergi la inceput

capcaunule,daca sigurul tau argument est ca in Science et Vie exista doua articole care se numesc nu stiu cum...

As fi vrut totusi sa-ti dau un raspuns despre articolele in cauza, insa din pacate cred ca abonamentul meu la Science et Vie nu cuprinde toate suplimentele.
Asa ca ori aduci argumente mai precise, ori imi permit sa fiu la fel de taioasa ca si tine: ramine cum am stabilit EU.

Mergi la inceput