Primele 400 de facultati din lume

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anne45
SI DE CE UNIVERSITATILE DIN USA SUNT PRINTRE PRIMELE? ...EU M-AS FI GANDIT LA 2-3 NU MAI MULT .

Tare!

Este ca nu ai vazut niciodata cum arata o universitate americana? Din interior, si mai ales sa vezi nu cladirile, dotarea, laboratoarele, care oricum bat aproape orice alta universitate de pe mapamond, ci sa vezi cum invata studentii, cum cerceteaza, cum colaboreaza cu mediul privat, cu firmele, cu industria (mai ales cu cea de razboi, dar asta-i alta poveste, pentru alt topic).
Caci altfel ai fi gasit raspunsul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

MDA , AI DREPTATE NU AM AJUNS INCA IN STATE DOAR IN FRANTA , BELGIA AM AVUT OCAZIA SA VAD CATE CEVA

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
SI DE CE UNIVERSITATILE DIN USA SUNT PRINTRE PRIMELE? ...EU M-AS FI GANDIT LA 2-3 NU MAI MULT .

Tare!

Este ca nu ai vazut niciodata cum arata o universitate americana? Din interior, si mai ales sa vezi nu cladirile, dotarea, laboratoarele, care oricum bat aproape orice alta universitate de pe mapamond, ci sa vezi cum invata studentii, cum cerceteaza, cum colaboreaza cu mediul privat, cu firmele, cu industria (mai ales cu cea de razboi, dar asta-i alta poveste, pentru alt topic).
Caci altfel ai fi gasit raspunsul.

https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/15Ottobre2011FotoGiuliTunsulica?authkey=Gv1sRgCMS3KHyIr72AE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:

MDA , AI DREPTATE NU AM AJUNS INCA IN STATE DOAR IN FRANTA , BELGIA AM AVUT OCAZIA SA VAD CATE CEVA .

stii unde e USA pe harta?

Caps Lock e in stanga la tastatura.. stiu ca au facut-o americanii dar exact asa scrie si pe buton:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Doamne, cate aere!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

NU-TI INTELEG IRONIILE...
CREZI CA MA POTI CONVINGE CA NU EXISTA IN EUROPA NICI MACAR O SINGURA INSTITUTIE DE INVATAMANT CARE SA OFERE UN STANDARD DE PREGATIRE LA ACELASI NIVEL CA UNA DIN USA ? MA INDOIESC!!

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Citat:

MDA , AI DREPTATE NU AM AJUNS INCA IN STATE DOAR IN FRANTA , BELGIA AM AVUT OCAZIA SA VAD CATE CEVA .

stii unde e USA pe harta?

Caps Lock e in stanga la tastatura.. stiu ca au facut-o americanii dar exact asa scrie si pe buton:)

https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/15Ottobre2011FotoGiuliTunsulica?authkey=Gv1sRgCMS3KHyIr72AE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

da! aia in state invata repede unde e butonul de caps lock si cum sa scrie un raspuns, indiferent de topic

sunt universitati f bune in Europa, nimeni nu contesta asta. Dar mirarea ca universitatile americane n-ar fi la acelasi nivel ma determina sa cred ca esti alien! ceea ce nu e rau, de cand ne chinuim sa interactionam cu unii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui marius

E draguta statistica - insa ma gandeam asa oare de ce medicii din Romania sunt vanati de clinicile din Europa cu atata ardoare?
Poate au facut (macar) practica in Chile?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

pentru ca in general sunt platiti prost (in UE) si nu multi mai aleg meseria asta pe acolo asa ca aduc si ei ce pot...

Medicii platiti prost? Au acelasi salariu ca un neamt. ;)

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Cecetarea in Universitatile americane este MASIV subventionata de guvern.

Studentii ce lucreaza cu un profesor in proiecte de cercetare au salariu lunar peste media din statul respectiv plus asigurare medicala. Li se platesc toate cheltuielile aditionale (conferinte, computere, softuri, articole publicate, etc). Un proicet de cercetare platit de guvern poate fi de 5 mil de dolari, proiect ce dureaza 3 ani(informatie cat se poate de reala, proiectul exista si se deruleaza incepand cu anul asta).

Renumele si ranking-ul se castiga cu investitie iar o tara care u invetsete nu poate sa ajunga prea sus, nu ca invatamatul nu ar fi de calitate (nu are de unde sau nu pune accent pe educatie, oricare ar fi cazul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui marius

E draguta statistica - insa ma gandeam asa oare de ce medicii din Romania sunt vanati de clinicile din Europa cu atata ardoare?
Poate au facut (macar) practica in Chile?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

pentru ca in general sunt platiti prost (in UE) si nu multi mai aleg meseria asta pe acolo asa ca aduc si ei ce pot...

Medicii platiti prost? Au acelasi salariu ca un neamt. ;)

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.

am zis ca medicii sunt platiti prost in UE nu am zis ca medicii romani sunt platiti prost... de aici vine si lipsa lor in UE si nevoia de a importa pe banda... si USA importa dar dupa teste ca sa selecteze ce e mai bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui raly

Cecetarea in Universitatile americane este MASIV subventionata de guvern.

Studentii ce lucreaza cu un profesor in proiecte de cercetare au salariu lunar peste media din statul respectiv plus asigurare medicala. Li se platesc toate cheltuielile aditionale (conferinte, computere, softuri, articole publicate, etc). Un proicet de cercetare platit de guvern poate fi de 5 mil de dolari, proiect ce dureaza 3 ani(informatie cat se poate de reala, proiectul exista si se deruleaza incepand cu anul asta).

Renumele si ranking-ul se castiga cu investitie iar o tara care u invetsete nu poate sa ajunga prea sus, nu ca invatamatul nu ar fi de calitate (nu are de unde sau nu pune accent pe educatie, oricare ar fi cazul).

raly

Eu sunt Associate Professor of Materials Engineering la Purdue University si exagerezi putin aci, cu salariul studentilor si cu banii pt proiecte care curg garla cu milioanele. Da, studentii sunt platiti, dar nu peste media de salariu din stat, primesc ce le trebuie in materie de calatorii in functie de fondurile pe care le are profesorul respectiv samd. Nu e totul chiar asaaaa garla. E f.f. greu pt profesori sa faca rost de bani, procentul de succes al proiectelor de cercetare care concureaza pt fonduri este intre 6-8%.

Bineinteles ca nu se compara insa situatia cu ce e in Romania si este mai bine decat in Europa. Pentru stiinte, cel mai bine este (inca) in USA, desi vin tare din spate tari precum China (mai ales) si chiar si India, care la ora actuala fac investitii in cercetare si invatamant superior.

Mergi la inceput