Tuburi ureche (Ear tubes) - Otite recurente

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Si baiatul meu a avut contraindicatie la apa in urechi, medicul ORL mi-a zis sa-i astup urechea inainte de dus cu un ghemotoc de vata inmuiat in ulei. Ne-am descurcat de minune, amanadoi!
Sa fie bine!

"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Multumesc frumos, fetelor! Sper sa trecem cu bine peste operatiile astea maine.

Copila mica nici nu stie ce o asteapta... Am incercat sa-i explic, dar e prea mica sa inteleaga. Stie ca mergem la doctor, dar cam atat. In mod sigur isi inchipuie ca este vorba de vizita obisnuita la pediatru, unde sunt o groaza de jucarii si unde doctorul o pune sa deschida gurita mare si o asculta la plamani.
Iar eu ma simt ca un calau care duce un mielusel zburdalnic la taiere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ar trebui sa ii explici macar chestiile "basic" ca sa zic asa. La noi operatia a fost la ora 8 diminetaa dar a trebuit sa fim acolo la ora 6, fara mancat si baut nimic de la miezul noptii...chestia asta mi s-a parut mai grea decat operatia in sine...si bineinteles anestezia generala si momentul cand a plecat doctorul cu el in brate si asteptarea.

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Buna Anca si bafta multa maine!
La mine incizia a fost facuta cu o mica anestezie locala si a fost foarte dureroasa dar scurta(aproximativ 3 min.)Mi-a fost montat un astfel de tub pentru ca imi pierdusem partial auzul pe partea stanga si imi tiuia urechea. Lunar m-am dus la control ce consta in faptul ca se uita cu un microscop sa vada tubul si intr-o audiograma. Dupa 6 luni, pentru ca tubul nu mi-a picat singur si urechea se vindecase iar auzul suta la suta dobandit, mi l-a scos.(nu am simtit decat f putin).
Ca si restrictii nu aveam voie sa imi intre apa in urechi deloc si sa nu mi se infunde nasul.
Numai bine si asteptam vesti bune!

pozeBianca

Mergi la inceput

Da, am incercat sa-i spun ca mergem la un alt doctor care-i va umbla in gurita si s-ar putea sa o doara un pic gatul dupa aceea, dar va trece, insa nestiind exact despre ce este vorba, ea este super OK cu asta.
Eu sunt de o mie de ori mai stresata decat ea. Si nu ma pot impiedica sa nu fiu.

Merci mult, Mihaela! Sper sa fim OK maine pe vremea asta.

Mergi la inceput

Fetelor, pitica mea a fost OK ieri la operatie. Am avut ceva emotii pentru ca a intrat īn blocul operator la 7:49 AM si a iesit de acolo abia la 9:40 AM, cānd ni se spusese ca dureaza totul in jur de 15-20 min.
Chirurgul a venit si ne-a zis ca a totul a fost OK, īnsa ca amigdalele ei erau enorme si ca i-a fost destul de greu sa le scoata pentru ca aveau "suprafata de aderenta micsorata (in limbaj medical, asta se traduce cu amigdalite repetate si semne evidente ca fetita a fost destul de bolnava in trecut).
In fine, i-a pus si tuburi in urechi, insa adenoidele (polipii) nu i le-a scos fiindca chirurgul care a operat-o pe fetita mea acum 2 ani (de adenoide) a facut o treaba excelenta si chestiile alea au fost eliminate cum trebuie de la bun īnceput, adenoidele nerefacandu-se la loc. Asa se īntāmpla uneori cu polipii astia: ii tai, dar cresc la loc, ca buruienile.

Altfel, la jumatate de ora dupa iesirea din operatie, pitica mea vroia sa se uite la desene animate cu printese si sa coloreze.
Fiindca a fost foarte curajoasa si nu a plāns deloc, i-au adus infirmierele o coronita de printesa si vreo 2 carti de colorat, plus o cutie mare cu creioane colorate. Iar cānd una din ele a strigat-o din greseala Anna, pitica imediat a pus-o la punct: "Madame, ce n'est pas Anna! C'est Anna Laura!" (n.a. Cucoana, nu ma cheama Anna! Ma cheama Anna Laura!)

In rest, am īnteles ca perioada dificila abia de azi īncepe fiindca anestezia s-a cam dus din organismul ei, si īncep durerile de dupa operatie. M-au pus sa-i dau Tylenol pentru copii si Advil la 4, respectiv 6 ore in primele zile, sa evitam durerile.
Tineti-ne pumnii sa nu plangem/ urlam prea mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ma bucur ca ati trecut cu bine peste operatie.

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Merci frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Sanatate Anca si recuperare usoara fetitzei!

Noi suntem ghinionistiu,cu doua operatzii de polipi la activ,acum se bine copilul si fara probleme de auz!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Felicitari printesei pentru curaj! Multa sanatate Anca!

pozeBianca

Mergi la inceput