Tuburi ureche (Ear tubes) - Otite recurente
Raspunsuri - Pagina 2
diuna spune:
Si baiatul meu a avut contraindicatie la apa in urechi, medicul ORL mi-a zis sa-i astup urechea inainte de dus cu un ghemotoc de vata inmuiat in ulei. Ne-am descurcat de minune, amanadoi!
Sa fie bine!
"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie."
anca74 spune:
Multumesc frumos, fetelor! Sper sa trecem cu bine peste operatiile astea maine.
Copila mica nici nu stie ce o asteapta... Am incercat sa-i explic, dar e prea mica sa inteleaga. Stie ca mergem la doctor, dar cam atat. In mod sigur isi inchipuie ca este vorba de vizita obisnuita la pediatru, unde sunt o groaza de jucarii si unde doctorul o pune sa deschida gurita mare si o asculta la plamani.
Iar eu ma simt ca un calau care duce un mielusel zburdalnic la taiere.
miereamara spune:
Ar trebui sa ii explici macar chestiile "basic" ca sa zic asa. La noi operatia a fost la ora 8 diminetaa dar a trebuit sa fim acolo la ora 6, fara mancat si baut nimic de la miezul noptii...chestia asta mi s-a parut mai grea decat operatia in sine...si bineinteles anestezia generala si momentul cand a plecat doctorul cu el in brate si asteptarea.
Tiny baby gator
Baby gator
miha81 spune:
Buna Anca si bafta multa maine!
La mine incizia a fost facuta cu o mica anestezie locala si a fost foarte dureroasa dar scurta(aproximativ 3 min.)Mi-a fost montat un astfel de tub pentru ca imi pierdusem partial auzul pe partea stanga si imi tiuia urechea. Lunar m-am dus la control ce consta in faptul ca se uita cu un microscop sa vada tubul si intr-o audiograma. Dupa 6 luni, pentru ca tubul nu mi-a picat singur si urechea se vindecase iar auzul suta la suta dobandit, mi l-a scos.(nu am simtit decat f putin).
Ca si restrictii nu aveam voie sa imi intre apa in urechi deloc si sa nu mi se infunde nasul.
Numai bine si asteptam vesti bune!
pozeBianca
anca74 spune:
Da, am incercat sa-i spun ca mergem la un alt doctor care-i va umbla in gurita si s-ar putea sa o doara un pic gatul dupa aceea, dar va trece, insa nestiind exact despre ce este vorba, ea este super OK cu asta.
Eu sunt de o mie de ori mai stresata decat ea. Si nu ma pot impiedica sa nu fiu.
Merci mult, Mihaela! Sper sa fim OK maine pe vremea asta.
anca74 spune:
Fetelor, pitica mea a fost OK ieri la operatie. Am avut ceva emotii pentru ca a intrat īn blocul operator la 7:49 AM si a iesit de acolo abia la 9:40 AM, cānd ni se spusese ca dureaza totul in jur de 15-20 min.
Chirurgul a venit si ne-a zis ca a totul a fost OK, īnsa ca amigdalele ei erau enorme si ca i-a fost destul de greu sa le scoata pentru ca aveau "suprafata de aderenta micsorata (in limbaj medical, asta se traduce cu amigdalite repetate si semne evidente ca fetita a fost destul de bolnava in trecut).
In fine, i-a pus si tuburi in urechi, insa adenoidele (polipii) nu i le-a scos fiindca chirurgul care a operat-o pe fetita mea acum 2 ani (de adenoide) a facut o treaba excelenta si chestiile alea au fost eliminate cum trebuie de la bun īnceput, adenoidele nerefacandu-se la loc. Asa se īntāmpla uneori cu polipii astia: ii tai, dar cresc la loc, ca buruienile.
Altfel, la jumatate de ora dupa iesirea din operatie, pitica mea vroia sa se uite la desene animate cu printese si sa coloreze.
Fiindca a fost foarte curajoasa si nu a plāns deloc, i-au adus infirmierele o coronita de printesa si vreo 2 carti de colorat, plus o cutie mare cu creioane colorate. Iar cānd una din ele a strigat-o din greseala Anna, pitica imediat a pus-o la punct: "Madame, ce n'est pas Anna! C'est Anna Laura!" (n.a. Cucoana, nu ma cheama Anna! Ma cheama Anna Laura!)
In rest, am īnteles ca perioada dificila abia de azi īncepe fiindca anestezia s-a cam dus din organismul ei, si īncep durerile de dupa operatie. M-au pus sa-i dau Tylenol pentru copii si Advil la 4, respectiv 6 ore in primele zile, sa evitam durerile.
Tineti-ne pumnii sa nu plangem/ urlam prea mult!
andacos spune:
Sanatate Anca si recuperare usoara fetitzei!
Noi suntem ghinionistiu,cu doua operatzii de polipi la activ,acum se bine copilul si fara probleme de auz!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit