Sfarsit tragic pentru un sportiv de 23 de ani!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ana, eu am pus o statistica despre criminalitate, ca despre asta discutam. tu te poti muta si pe Luna daca doresti.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

pai Xio, cum adica sa te las la povestile cu Romania? ce poveste am postat eu?
acu asta ar fi de ras, hilar, daca nu ar fi de plans, cu hohote: suntem la un subiect din pacate nu de poveste, din Romania.
nu dezbatem ce s-a intamplat in state, ci in Romania. Cu medici din Romania. La care un medic din Romania raspunde ca ce tie nu-ti place, altuia nu-ti face! si atunci intreb, cum ramane cu juramantu ala?

te rog nu-mi raspunde. inca am speranta ca esti in plin proces de dezvoltare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Ana, eu am pus o statistica despre criminalitate, ca despre asta discutam. tu te poti muta si pe Luna daca doresti.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

este o statistica despre criminalitate nu omoruri.. criminaliate inseamna in statistica lor si faptul ca tu nu ai platit impozit pe spaga luata la spital.. problema e ca in ro nu se raporteaza pe cand in alte tari e rara si se include si in statistici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Citat:

Scuze, nu stiam ca trebuie sa precizez ca in discutie intra si canada si alte tari. daca scriu de Londra sa stii ca e UK...sau vrei sa mentionez?
Oricum, esti simpatica si tu incercand sa deviezi.
Mai intai nu existau probleme, dupa aia erau mall-uri si mall-uri, si acum ti-ai dat seama ca e Toronto.
Nu ai spus si ca de fapt nu era crima, dar inca astept.
Plus ca soarele batea dinspre fereastra din vest.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Canada nu e in USA! indiferent ce se aude in Romania, Canada e separata de State!
pe cand Londra e in UK, cica e capitala! asta daca nu vorbim de London din Ontario, provincie a Canadei, dar am face o varza din geografie...
oy vey...

gata, educatia e scumpa, si eu mi-am facut partea de voluntariat pe weekendu asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Mai ales mi-ar placea cineva sa ma lamureasca de unde vine mentalitatea asta de ura contra Americii, care pina prin 2002 cind am parasit Romania nu exista?

Din neputinta celui mic in fata celui mare.
Intotdeauna a fost asa, intotdeauna va fi asa.
Nu mai reiau cazul Teo Peter, dar asta ne-a ramas intiparit in memorie. Si memoria e selectiva.
Din pacate, acuzam tot ceea ce-i putred in jurul nostru...e mai usor asa, nu vedem ca majoritatea intretinem putregaiul.
Personal nu vad de ce atata caz: americanul a ales sa traiasca in Giurgiu pentru o bucata de vreme, trebuaia sa stie ca asta inseamna Romania, cu tot ce inseamna asta. N-a avut, Dumnezeu sa-l ierte, alt statut in fata oricarui giurgiuvean: a fost tratat cu curu' in spitalul de acolo, ca oricare din romanii din Giurgiu.
E ceva neobisnuit? Ca eu nu vad...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

in evul mediu triburile se luptau cu bite, sageti si alte unelte rudimentare; in secolul nostru in Romania se aplica legea pumnului pe motiv de cetatean strain si de culoare; si ne aparam ca asa-i la noi. ca asta-i oripilant aici; accidente, crime, se intimpla, da, peste tot in lume; diferenta e ce se intimpla in raport cu ele, reactia societatii si a sistemului sanitar si legislativ. aici Romania nu se incadreaza nicicum in rindul lumii din care vrea sa faca parte.
Rufus, ai trei fete, daca vor decide cindva sa traiasca in afara Romaniei si le vei vizita, iti va fi mai usor sa intelegi ca pentru asa ceva nu esti pregatit niciodata, cind vii dintr-o tara civilizata; te astepti sa treci granite, nu secole; cum n-au fost nici europenii pregatiti pentru pickpocketingul romanilor de-a lungul si largul Europei.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Nu. Acolo s-a aplicat legea pumnului pe motiv de gagica de interlop. N-are legatura nici cu cetatenia nici cu culoarea. Lui Cozma i s-a tras, in Ungaria, tot de la interlopi tigani. In mod ciudat (mi se pare mie) niste sportivi aleg sa petreaca noaptea in singurul club din oras; oare chiar e greu sa banuiesti ca fauna locala tot pe-acolo misuna?
In fine, poate ai dreptate...cei care vin in Romania sunt un pic debusolati. Dar asta este, evident, in dezavantajul lor.

Si din nou vin si spun: de ce atata caz? In Romania femeile sunt chiuretate fara a fi insarcinate, un copil se naste cu capul tercit si moare la o saptamana, altul paralizeaza de la un vaccin. Ei bine, un sportiv a stat nebagat in seama cateva ore cu capul tandari, apoi inca cateva ore in alt spital, de data asta mai dotat. A murit, evident, ca nu era de fier. Dar nu vi se pare ca e din acelasi film?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Citat:

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

este o statistica despre criminalitate nu omoruri.. criminaliate inseamna in statistica lor si faptul ca tu nu ai platit impozit pe spaga luata la spital.. problema e ca in ro nu se raporteaza pe cand in alte tari e rara si se include si in statistici...

da, stiu. de-aia am si spus criminalitate si nu crime. daca te incalzeste cu ceva, ai pe acelasi site si lista cu top ten crime, e SUA acolo.

Maru, daca asta numesti tu educatie, e trist. :)) Mersi de info, dar noi romanii invatam astea prin generala.
Sunt curioasa insa cum ramane cu mall-uri si mall-uiri, ca sunt sigura ca ideea ai prins-o.
Eu nu discut doar despre America, doar despre Canada, doar despre Irak. Discut despre celelalte tari din toata lumea unde se intampla aceleasi lucruri dar nu vad pe nimeni sa se inghesuie sa faca declaratii care mai de care.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

XIO, asa este nu sunt medic, dar am terminat o facultate unde am facut reproductie, fiziologie, anatomie comparata, infectioase, bactereologie, imunologie, patologie medicala, si lista poate continua.in anul 3 facultate chiar asta am avut examen oral la patologie medicala, stabilirea diagnosticului, implicit a tabloului clinic la o boala care s-a dovedit a fii un edem pulmonar,daca iti suna expresia, deci era musai sa am ceva notiuni sa pot pune un diagnostic, deci nu afirma lucruri de care nu ai habar.

Ma deranjeaza ce usor vorbesti ca medici au mai putina vina ca nu au dotarile corespunzatoare pentru a stabili niste diagnostice de acest fel. inteleg ca nu toate oraselele au RMN, dar omul acela nu a fost bagat in seaman de cei care trebuiau sa ii acorde primul ajutor, indiferent de aparatura lor!

Si sa fiu on-topic, ma deranjeaza ca Arafat a luat masuri in acest caz, ca era supravegheata ancheta de FMI!Adica de ce nu a facut-o si in alte cazuri mai putin mediatizate in timp asa scurt!
Totusi, romanii nu au aceleasi drepturi ca cetatenii care sunt in trecere pe teritoriul Romaniei?

Si vorba lui Rufusfata chiuretata fara a fii insarcinata de celebra marea si experimentata ginecoloaga nu avea aceleasi drepturi ca cetateanul americanAdica ginecoloaga profeseaza bine mersi dupa a distrus o femeie, si cate si mai cate fara sa stim insa!

Mergi la inceput

Olim, si prietenul meu a facut toate materiile pe care le-am facut eu si in plus, dar nu a facut practic ce am facut si eu, deci nu stie ce inseamna urgente.
De-aia facem un rezidentiat atatia ani si dm dupa aceea examen, ca abia atunci stim cu ce se mananca profesia noastra.

Pt. stabilirea acelui diagnostic trebuia CT. Aceea nu era o unitate de primire urgente, era cabinet medical dpdv al dotarilor, ca orice medic trebuie sa aiba la cabinet o trusa destinata primului ajutor (diferita fata de alte insititutii). Femeia a primit un om despre care stia ca era in coma alcoolica. Greselile ei le-am scris. daca avea vanatai se facea Rx, dar din cate imi amintesc nici ala nu era si oricum nu diagnostica hematomul.
De vina ca a murit baiatul este doar agresorul. ca i-a aplicat o lovitura fatala, care nu putea fi tratata nici daca se ducea direct la Viena in 2 minute.
Cu aceasta ocazie extrem de trista s-a dovedit ca exista un intreg lant al slabiciunilor: de la medicul de familie cu competenta in urgente, care inca nu mi-am dat seama exact ce inseamna, la martorii mincinosi care au fost atat de inconstienti incat nu si-au dat seama ca astfel de marturii pot periclita viata, la sistemul sanitar care tine pe post de unitate de primire urgente ecva ce ar putea sa fie cabinet sau policlinica, si pana la politia din Giurgiu si edilii care au facut dintr-un interlop cetatean de onoare fara sa ii intereseze de unde a avut banii cu care a sponsorizat acel sens giratoriu.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

XIO; eu chiar am facut urgente in domeniu; adica meseria mea se presupune ca sunt sefii la o ferma cu un efectiv de n animale!Si pana ajunge medicul veterinar la mine, trebuie sa stiu sa pun diagnostic, sa fac tratamentul preventiv, sa rezol o urgenta obstretica, iar medicul veterinar doar dupa 6 ani stie sa faca de la chirururgie la obstretica ginecologie fara rezidentiate.

Iar acordarea primului ajutor o inveti la educatie civica in scoala generala, la scoala de soferi plus ca o practici din bun civism, fara sa depui si un juramant.Plus ca acei medici erau acolo la serviciu UPU, deci primul ajutor trebuia acordat chiar daca omul era in coma alcoolica!

Nu are vina doar agresorul, are parte de vina si medicul care i-a acordat primul ajutor in primul moment.Ca doar de aceea exista UPU si Smurd, si 112 sa acorde primul ajutor care de multe ori poate fii decisiv!Si nu trebuia sa il duca la Viena in urmatoarele minute, trebuia doar sa stie si sa vrea sa ii acorde acel prim ajutor si sa nu il lase pe holurile spitalului ore intregi para sa le pese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
In mod ciudat (mi se pare mie) niste sportivi aleg sa petreaca noaptea in singurul club din oras; oare chiar e greu sa banuiesti ca fauna locala tot pe-acolo misuna?

Pentru un sportiv este. Doar stii ca nu-s multi dintre ei care-ar fi in stare sa ia pe bune bacul.

Mergi la inceput