M-am trezit ca trebuie sa ne pregatim si noi pentru scoala. Dintre cele din zona, am cam facut alegerea - deocamdata pe baza rezultatelor scolare. Intrebarile ar fi din zona "neoficiala":
- cum anume ati obtinut informatii despre invatatoare / stilul lor? cu cine ati discutat, cum ati pus problema...
- apoi, dupa ce ati gasit invatatoarea: cum se procedeaza sa ajungi pe lista ei? te duci cu buna ziua/cu flori/cu cineva de mana ?!?!
Mie tare mult mi-ar placea sa asist la ceva ora deschisa / activitate a invatatoarei, incat sa vad cu ochii mei care e stilul. Chiar daca nu sunt sigura ca stiu ce sa caut...
Habar nu am de unde sa incep sa abordez chestiunea...
Buna,dupa ce am trecut de aceste probleme mi se pare greu de ales.Eu am doi copii la scoala cls a-I-a si a-III-a.la cel de a III-a am gasit o d-na care la primele intalniri de la gradi mi s-a parut foarte OK ,am mers sa o cunoasca si baiatul si lui i-a placut de ea,s-a dovedit pe parcursul celor doi ani a nu fi foarte buna,era un foarte bun pedagog dar tipa foarte mult la copii si le vorbea urat.Din pacate am aflat asta spre sfarsitul cls.a II-a cand ea a iesit la pensie.La clasa intai deocamdata e bine la fel am intalnit-o pe doamna de cateva ori la gradi pana sa ne hotaram.Cel mai bine e sa ei legatura cu parinti care au copii in clasa ei(a IV-a)si vezi ce parere au,la o ora deschisa se va comporta asa cum trebuie ca sa-si atraga copii.
Iti doresc sa faci o alegere buna pt. copilul tau si dul si pe el sa o vada pe doamna,asculta si parerea lui.
Faby, multumesc , interesanta experienta ta.
Deocamdata nu sunt nici macar eu in situatia de a le cunoaste pe doamne, intr-adevar se pare ca trebuie sa "sap" dupa vreo cunostinta cu copii in clasa a IV-a...
Si cu alegerea gradinitei a fost greu, baietelul nostru cred ca e mai dificil. Cu gradinita macar l-am putut muta pana am nimerit ceva ok, cu scoala va trebui sa incercam sa gasim de la bun inceput cea mai buna varianta...