Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (200)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

Belleane, eu as astepta sa vad ce iese la exudat inainte sa-i dau ceva, mai ales ca nu se simte rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

belle asteapta, daca tot ai facut analiza.
Te contrazic nitel - directoarea de la Robert e o femeie si jumatate, un om minunat!! Am fost la o sedinta (ca tot sunt membru de comitet parinti) si am ascultyat-o, mi-am facut impresie, oricum toata lumea o lauda - daaaaar, ce poate face??? Personalul pleaca mereu (din cauza aia de 6 milioane), tot timpul se ruleaza cadre, ele se lupta acolo, sa fe bine, dar uite, exemplu grupa lui robert - cea veche, buna, profi adevarat, care afce meseria cu inima, a pelcat si a ramas o loaza care e si singura la 30 copii, all day long!!! pai, pelci pe 5 carari de acolo, ce program, ce sa-i invete, la 4 cand il luam era rosie la fatza si depasita...nu are leg cu directoarea. Tara, fonduri taiete d eunde nu trebuoe, conducatori de rahat care nu dua 2 bani pe ce e mai imporant pe lumea asta - copiii nostri, educatia lor, ca pe subiectul sanatate nu intru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Sa va zic cum e si la gradinita noastra...
Eu sunt destul de impacata cu alegerea facuta. Mi-a fost tare greu sa il iau pe Patrick din mediul familial, putini copii, putini virusi, mai multa grija pentru el... dar si mai putina interactiune si mai putine experiente de viata. Aici are atatia copii in jur, fiecare cu bagajul lui deja, ca unii sunt arabi, unii negri, unii blonzi (rusi), indieni, etc. Si asta e societatea in care va intra acusi, ca la noi scoala incepe la 5 ani, deci zic eu ca va fi cat de cat pregatit pentru nebunia de la scoala.
Iar ca activitati - Montessori e o pedagogie super si i se potriveste de minune, sunt clar mai multe decat in mediul familial unde o doamna are grija si de cei mici, mai face si o mancare, si curatenie, etc. Deviza lor aici e : Ajuta-ma sa pot singur. Activitatile sunt insirate pe langa pereti si in mijloc sunt masute sau covorase pe jos. Copilului i se prezinta la inceput activitatile apoi este lasat in fiecare zi sa isi aleaga activitatea pe care o vrea el. Are un caietel in care sunt consemnate progresele. Se incepe in general - cu viata practica : au fermoare pe care trebuie sa le inchida si sa le deschida, de la cele mai mari la cele mai mici, nasturi - tot asa mari si mici, suruburi de insurubat, apa de turnat din diverse recipiente unele in altele, pentru motricitatea fina - de ales niste boabe, de la fasole la orez. Mai are de luat cu clestele sau cu penseta niste chestii - de la cea mai mare la cea mai mica.
Are apoi aria de cifre - totul despre cifre, cum sa le invete mai usor, sunt niste serii de bare din lemn, cea mai mica de 10 centimetri, de o culoare de exemplu rosu aia reprezinta 1 cum ar veni, apoi urmeaza o bara jumate rosie jumate albastra - e 2 care de fapt inglobeaza si 1 si mai e si ceva in plus, urmeaza trei - cu o parte rosie, una albastra si una galbena si tot asa pana la 1 metru (10). Copilul invata intai conceptul ca aia mica e o parte, apoi urmeaza a doua care inglobeaza de fapt prima parte.
Apoi are aria literelor - se incepe cu constientizarea liniutelor si a arcurilor (majoritatea literelor sunt alcatuite din linute si arcuri, unde se pun arcurile, in stanga sau in dreapta, etc) Deocamdata stie (si il recunoaste) pe P de la Patrick.
Urmeaza apoi lumea simturilor - parfumurile - au tot felul de arome, ii invata sa le ghiceasa, ciocolata, vanilie, sau tot felul de mirodenii. Ii invata si texturile - sunt pusi sa ghiceasca niste chestii ascunse in niste saculete. Sau sunt invatati cu ce e neted, ce e smirgheluit si sa asocieze cuvintele la senzatii. Ii invata sa descrie lucrul, asta e gros, asta e subtire, asta e mai mic, mai mare etc. prin tot felul de jocuri.
Vara ii invata sa planteze in gradina, sa observe natura, pasarile, au casute pentru pasari unde le pun de mancare, etc.

Deci per total e fain la gradinita lor, si imi place ca nu e numai MOntessori, adica nu sta toata ziua sa faca activitati, mai ii lasa si sa zburde liber.

Mergi la inceput

Am uitat - la viata practica mai are de legat sireturi si de facut noduri, asta exerseaza el de zor acum acasa, e fascinat de sireturi, sfori si noduri. Imi leaga sfori pe la toate sertarele, nu pot sa le mai deschid, trebuie sa stau 10 minute sa ii descalcesc incalceala lui de pe-acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Adriana, condoleante.

Andrada, ma ingrozesc teribil povestile urate despre gradinita...Mi-e asa teama cand o voi da si eu pe Sara, ca e ff sensibila si nu vreau sa o traumatizeze cineva/ceva..uff
Multumesc pt aprecieri si urari!

fetele, sa ne laudam si noi, de fapt pe Sara: este tare cuminte si intelegatoare, dar si ff isteata. Stie tot alfabetul, adik recunoaste si scrie aproape toate literele, citeste cuvintele pe litere (doar cele mari de tipar), scrie cuvinte usoare, gen MAMA, TATA, OMA, SARA, ALINA etc. La fel si cu cifrele, pana la 10, le scrie. Nu tine ea creionul cum trebuie in manutza, dar imi spune ca asa vrea ea.... Vorbim si engleza cat de mult putem, de cele mai multe ori formeaza propozitiile jumatate in romana, jumatate in engleza, e tare haioasa.
La partea cu jocurile, ea de mica a fost atrasa de puzzle, lego, dar mai ales carti. Toata ziua rasfoieste carti, le miroase. Si bineinteles ca facem zilnic teatru cu papusi, ceea ce imi place si mie, ca dehhh, nu am avut papusi Disney, Barbie si mai siut eu ce..Azi am pus in scena piesa Cenusareasa: ea a fost Cenusareasa, iar eu restul (print, mama vitrega, surori, etc..)
Legat de activitati, eu insist foarte mult pt iesitul afara zilnic si jucat in parc. Cel putin jum de ora.

Mi-a placut tare mult ce ai povestit de la gradinita lui Patrick, Andreea .

Ali Parca vad ca iti dai tot salariul pe o zi de shopping Vin si eeeeuuu!!

Lumi, sa inteleg ca se amana plecarea..off, si eu sunt destul de demoralizata cand se schimba asa, planurile.. Dar poate ca asa e mai bine pt voi

Belleane Sanatate Elenei!!

Nadia Abia astept sa ne povestesti cum se descurca printesa la pian. Noi suntem toti talentati in familie, iar Sara vrea deja sa o invete tati sa cante la tobe. Eu totusi merg pe varianta cu pianul..

Salutari si belgiencelor!

Eu am fost miercuri la eco, este baiat clar, dar nu am vazut decat o talpa, o palma (la un moment dat se scarpina pe spate) si bijuteriile. ATAT! Nu a vrut sa ne arate nici macar un varf de nasuc, o ureche, ceva, nik..
Se pare ca e foarte lung, e mai mare cu 2 sapt jumate decat varsta cronologica. Asa ca dr nu prea e convinsa ca voi putea naste natural un fat asa mare..dar mai vedem, mai e timp..
Fetele, va pup pe toate, o seara frumoasa!

Alina 28+cu si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

aaaa, fetele, am o rugaminte,, cand aveti timp si chef, imi spuneti si mie cum trebuie sa procedez cand ma intorc cu bebelusul nou-nascut acasa? Ma refer la atentia fata de Sara, anumite trucuri, etc., ma bazez pe experienta voastra. Stiu ca s-a mai scris de multe ori si am retinut cate ceva, dar parca tot as mai avea nevoie de sfaturi. Multumesc!

Alina 28+cu si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

Anto, parca Dolores scria ca a avenit acasa cu un cadou cand l-a adus pe Kevin de la maternitate...cum ar veni cadou din partea fratelui..asta mi-a placut..
Cat despre activitati cred ca este o perioada in care ei sunt foarte receptivi si invata usor. Ieri mi-a venit Iustin acasa cu o foaie cu mai multe desene. Aveau de numarat , de recunoscut si inconjurat cifra corespunzatoare..in mare parte erau facute ok insa mi se pare prea mult pentru varsta lui. In plus deja au inceput cu litere..brrr..parca prea repede, toata viata ce-are de facut?
Despre pian..ohh..imi doresc enorm sa invete sa cante la pian. Noi aveam la colegiu la cafetarie un pian unde vin multi studenti sa cante...e o placere sa-i asculti, nu ma mai satur. Sper sa-i placa si lui fi-miu pianul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Andreea, te rog frumos, da-mi si mie un pm cu costurile/an la Montessori. Ca aici m-am interesat si au niste pretuuuuuri... si nah, eu nu lucrez, ar fi greu sa o trimitem aici. Chiar si la jumate de zi te rup preturile... voi cat platiti in Montreal?

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

STEFANY - pai trebuie deja la maternelle cand intra sa stie si cifrele si literele, si mie mi se pare devreme, dar nah, asa e aici. Si Patrick incepe incet incet sa invete. Eu recunosc ca nu prea ma stressez deloc cu astea acasa, cat o invata la gradi e OK zic eu.

DESIREE- pai nu e nici un secret, avantajul Quebecului, e gradi subventionata la 7 dolari pe zi. Acuma ei sarjeaza 14 pentru ca e Montessori si au mai multe activitati desi nu prea ar avea dreptul, dar noi parintii suntem OK si cu pretul asta, iti dai seama. Deci in total platim 280 pe luna. E o gradinita foarte curtata, eu m-am pus pe lista lor cand avea Patrick 4 luni, si abia acum la 3 ani jumate am gasit loc. Si asta pentru ca am insistat mult. SI am mers si cu Patrick acolo, sa il vada, sa il cunoasca si le-a placut de el, ei cam isi aleg clientii.

ALINA_ANTO- am admirat si eu pozele, sunteti niste frumosi, Sara nu mai zic si tu radiezi cu burtica, m-a strans asa un fior in spate cand te-am vazut ca anul trecut pe vremea asta la fel eram si eu... Of, ca repede mai trece vremea.
Despre relatiile intre frati la inceput, ce sa zic, eu am facut totul ca la carte si tot a fost aiurea. Bine, la noi situatia a fost putin mai delicata pentru ca eu am stat 2 luni in spital apoi o luna la pat, nu puteam face nimic. Desi nu i-am zis niciodata ca ar fi din cauza lui bebe, el si-a dat seama. I-am adus cadou din partea lui Kevin, el a inceput sa urle ca el de ce nu are cadou sa ii dea si el lui Kevin? La asta nu ma asteptam, asa ca tot degeaba m-am stressat eu cu cadoul. Am vrut sa il implic, in tot ce faceam, il puneam sa il spele, sa il dea cu crema, sa ii duca pampersul, nu a vrut deloc, ba chiar era foarte plictisit de chestii din astea, asa ca am renuntat (acum e fan, de toate ii face).
I-am zis (tot de la carti citire) ca el e mare si Kevin e mic, accentuam treaba asta - iar n-a mers la noi, facea criza de nervi ca el e mic, el e bebe. OK, ii ziceam ca e bebe si gata.
Am petrecut timp cu el, singur, il lasam pe bebe alaptat cu tati si mergeam numai noi in parc, la spatii de joaca, etc. Asta a mai mers. Timp petrecut numai cu el.
IMi aduc aminte de primele luni, au fost pur si simplu de groaza. Il batea tot timpul, trebuia sa alerg prin casa cu bebe in brate, ma ascundeam si ma inchideam in baie cu Kevin ca sa nu il raneasca. Si el urla si batea cu pumnii in usa, eu plangeam pe de alta parte.
Am avut noroc de un Kevin cuminte foc, si de wrap, il puneam in wrap si el dormea acolo, eram mama-cangur si puteam sa ma joc in voie cu Patrick. Ca el si uita de frate-su, ma intreba dupa vreo ora, dar Kevin unde e?
Bine, el era si intre gradinite, bunica-sa de care se atasase mult plecase si uite asa se adunasera multe, eu sunt sigura ca la Sara va fi altfel.
Dar toate au trecut, ca un vis urat, nici nu-mi vine sa cred ce relatie super au acum, cum se pupa, cum se iubesc, rad unul cu altul, se alearga prin casa deja. Am fost tare si n-am cedat, sa-l taxez cumva, nu am tipat, nu l-am pedepsit. Ca mi-am dat seama ca in sufletelul lui era o furtuna de emotii si de stari contradictorii si am avut rabdare sa se aseze totul, sa se obisnuiasca. El e si un copil care nu prea suporta schimbarile de rutina. Si dupa vreo 3 luni era ca alt copil, dragastos si plin de grija fata de frate-su. IN plus nu i-am zis niciodata ca trebuie sa-l iubeasca ca e fratele lui. Dar am marsat de cateva ori pe coarda sensibila, ii spuneam : Uite cum se uita la tine, ce mult ii place de tine, cum iti zambeste. sau Wow, cate poti tu sa faci, ai sa ii arati si lui Kevin cand creste, sa faca la fel... etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

buna fete scumpe

Am tot dat inapoi sa vad ce a patit Adriana, dar nu am gasit Oricum, imi pare rau si condoleante!
ALYSH, te-am sunat si degeaba...sper sa ne auzim sapt asta...pt mine e super greu, la sv nu termin treaba, stau si cate 12 ore la birou, 3 ore pe drum dus intors, iti dai seama. Pot sa vb doar pe drum. Sper sa se termine sezonul si sa fie mai easy. Acum montam dormitorul Ilincai, trebuie sa umblam iar dupa blat de bucatarie, oglinzi, dulap pe jol si chestii din astea. Neverending story. Mi-e tare dor sa ne vedem, noi pe 22 dec avem vacanta pana pe vreo 6 ian. Poate atunci? tare tare
ANDRADA m-am ingrozit de gradi a lui Tibi, dragul de el, ce trauma!
Cred ca la o gradi de stat cu multi copii i-ar fi placut mai mult...si evident, cu o educatoare normala la cap!
Lumi nasol ca ti-a dat planurile peste cap, dar mai sunt doar 6 luni pana in aprilie, trec repede! Nasol cu banii, ca traiti in 2casee, iarna mai ales...dar vedeti voi cum e mai bine!
Alina-anto nu ca as fi avut succes cu modul in care am procedat la venirea Ilincai, dar noi i-am acordat numai lui atentie, pe principiul ca bb mic oricum nu e gelos si nu realizeaza...acum, cand a crescut e si ea geloasa si nu am voie sa-l iau in brate ca se da cu capul depamant. Dar cat e mic merge. Noi i-am adus jucarie de la Ilinca la iesirea din spital, dar nu a bagat-o in seama. Doamne ajuta ca Sara sa fie intelegatoare si sa-l iubeasca pe bb!
Va pup. Ma duc sa mai spal pe aici

Mergi la inceput