ciobanesc romanesc mioritic
Vreau sa imi iau un ciobanesc romanesc mioritic. Noi stam la casa, avem curte suficient de mare pentru 2 caini mari sa alerge fericiti. Am o corcitura de labrador pe care il iubesc la nebunie . Planuim sa ne mutam la tara, pe teren mare (2-3 hectare) si m-am gandit ca ne mai trebuie un caine. Intotdeauna mi-au placut mioriticii dar in Romania nu am avut unde sa tin asa un caine iar aici nu se gasesc.
As vrea sa stiu daca cineva are un mioritic si ce parere are de ei. Si m-ar interesa un crescator bun, dar nu din Romania ci din Canada sau America, poate chiar din Europa de vest. Situatia e complicata pentru ca australienii nu imi dau voie sa import un animal din Romania din cauza ca aici nu exista turbare. As putea dar efortul este enorm de mare si ar trebui sa il tin 6 luni in carantina si sa platesc pentru asta. Asa ca prefer un crescator din alta tara.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Raspunsuri
ch_dana spune:
E cam complicat (ca sa nu te descurajez si sa zic foarte complicat) ce vrei tu...
Nu stiu daca au ajuns macar in Europa de Vest, e o rasa mare si utilitatea ei nu prea exista acolo. Ca sa citez pe cineva din Pennsylvania, "the breed is virtually unknown in the western hemisphere"
Incearca si intreaba la Clubul de Ciobanesti Mioritici de la noi daca exista crescatori care au exportat macar in HU. Ai aici vreo doua linkuri si ai si lista crescatorilor autorizati :
www.mioritic-club.ro/contact.html" target="_blank">http://www.mioritic-club.ro/contact.html
http://mioritici.info/contact.html
Dana & Amelia (21.06.2011)
pisigri spune:
Bird, eu sunt sigura ca exista crescator de mioritic in Marea Britanie, si de acolo cred ca iti da voie sa il aduci linistita, ca si ei sunt indemni de rabie din cite stiu eu.
Eu am doua probleme cu mioriticii.
Prima e legata de cit de omogena este rasa si cum s-a ajuns la asta, si cred ca este destul e greu sa gasesti un produs "corect", care sa nu fie rezultatul (prima sau a doua generatie) unor consangvinizari dincolo de limitele bunului-simt si ale legii.
A doua e legata de aspectul ciinelui, este enorm de multa munca sa ingrijesti blana aia. Eu stiu pe cineva in Iasi care are un mascul cu care participa la concursuri, il tine la curte, mai mult in padoc, e drept, il perie cite un ceas pe zi si o data pe saptamina il toaleteaza cu pudra de talc, cu periat...
Uite ca mi-am amintit, stiu o crescatoare de mioritic si terra-nova din Suceava, daca vrei iti dau pe MP adresa ei de mail, ea colaboreaza mult cu crescatori din Ungaria si poate te poate ajuta cu niste date.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
bird70 spune:
Mersi mult pentru raspuns.
Eu aveam de gand sa tund cainele, ca si pe asta care il am acum il tund o data la 2-3 saptamani. Lumea aici tunde cainii, nu frezat, tuns scurt si frumos. Eu mi-am luat un aparat profesionist si am invatat pe bietul caine. Primele dati iesea mai jumulit, dar acum arata bine . Poza cu el e pe vremea cand nu il tundeam, acum arata mult mai bine cu parul scurt, pe la bot il iau cu foarfeca.
Pe mine nu ma intereseaza un caine de competitie dar vreau un caine sanatos. Asta pe care il am si pe care il iubesc la nebunie a avut atatea probleme. L-am luat de la pet-shop si stiu ca toata lumea zice sa nu iei de acolo dar cand l-am vazut l-am vrut si gata . De asta vreau de la un crescator autorizat (exista asa ceva?) care sa imi ofere o garantie ca nu ma trezesc iarasi cu tot felul de probleme. Ma costa o avere sa aduc cainele ala aici, ma ruineaza daca are si probleme de sanatate.
Nu stiu daca pot importa din Ungaria fara probleme dar daca se poate ar fi minunat. Mersi pentru informatii.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Nati spune:
Vroiam sa-ti sugerez o alta rasa ca bernese mountain dog, dar m-am potolit cand am citit cate probleme de sanatate pot avea de la varsta mica,iar limita de viata e undeva la 8 ani.
Pe cand la mioriticul romanesc e undeva intre 12 si 14 ani.
Succes sa gasesti catelul mult dorit!
ruxandra_sb spune:
nu-i prea cald pt el in Australia?
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
bird70 spune:
Nu, nu cred ca ii va fi prea cald. Unde locuiesc eu verile sunt mult mai blande decat in Romania, si chiar daca ziua e cald, noaptea se face racoare (nu poti dormi fara patura). Vara e sezonul ud si ploua mult. Apa din ocean e calda tot timpul si sunt plaje pentru caini, la al meu ii place la nebunie sa mergem vara la ocean sa faca baie. In casa am aer conditionat daca e cald si intentionez sa tin cainii impreuna, adica circula afara si inauntru liber. Nici nu se compara caldurile din Romania cu ce e aici. Diferenta este ca aici bate vantul racoros de la ocean, seara se face racoare bine de tot si ziua chiar daca e cald nu trece de 35 decat foarte rar. Din cauza ca sunt case peste tot si nu blocuri, nu se incalzeste asa aerul de la betoane incinse cu era in Romania. Aici seara e frig si se raceste casa, betoanele de la sosele, etc si nu emana caldura aia.
bird70 spune:
Am gasit o canisa in Austria si am luat legatura cu ei. O sa aibe puiuti in primavara, ceea ce inseamna ca prin vara o sa am si eu un mioritic . Mi-au trimis niste poze cu 2 puiuti de 6 luni, absolut superbi .
ch_dana spune:
Felicitari, ai avut noroc...eu cand am vrut labradorul din Austria, lista de asteptare era de nustiucate familii, asa ca m-am reorientat spre HU.
De curiozitate, cat costa transportul din Austria pana la tine si ce formalitati implica ?
Dana & Amelia (21.06.2011)
bird70 spune:
Si eu trebuie sa astept dar e ok. Daca totul merge bine voi avea puiutul in aproape 9 luni.
Nu stiu cat costa transportul, astept o estimare acum. Va vei cu o companie specializata in transportul de animale.