Mos Nicolae pentru 80 de copii
Raspunsuri - Pagina 36
alinuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei Alinuk, alt subiect pe langa http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168105&nm=Portocale-de-la-Mos-Nicolae deschis de Desprecopii ??? si-asa vezi ce iese la generale _ Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela Si tu poti fi Mos Nicolae |
merci mamagiuliei
il stiu / am scris si pe acolo, il mai aduc din cand in cand pe prima pagina
idee!!!!!
daca mai scrieti si acolo apare in short listingul de Subiecte Active!!!
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">despre Zana Maselutza
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
gusta spune:
Alinuk am sa discut cu sora mea si o sa o rog sa va trimita niste felicitari.
Ei sunt super amarati sunt copii care vin la scoala ca au caldura si mancare ,vin ca nu au unde se duce iar cei 10 de la lumina care vin la acest centru vin numai ca aici mai sunt primiti nu mai exista alt loc pentru ei.Sunt copii simpli care poate unii dintre ei nu au ambi parinti sau poate care au dar nu primesc mai nimic.Acesti copii sunt luati de centru de acasa cu masina si adusi la scoala ca parinti nu pot face asta.Pentru ei centru este o bucurie.Toti oameni care lucreaza acolo o fac cu inima si nu se gandesc la recompense.Sunt unii care daca se emotioneaza fac pe ei ,crize, plang de plangi si tu cu el.Copii pe care statul i-a uitat .Asta e .
Pentru ei bucuria e de moment ,uneori uita ,alteori se bucura cu o singura eugenie .Copii care le place dansul, muzica si sa lucreze .Am mai spus sunt care la 22 de ani numai sa picteze ca atata stie dar oameni care lucreaza acolo ii ajuta .
Mie imi vine greu sa vorbesc de ei pentru ca handicapul unora ma depaseste si ii multumesc lui dumnezeu ca am reusit sa ii ajut cat de putin.Exact cum a spus Cris(sora mea) daca le ducem alimente la cei de la lumina ii scoatem din foame.Sunt alti 10 copii care au terminat scoala dar care vin aici ca li se da de mancare,pana o sa mai poata centru cand nu se va inchide usa.Asa ca eu multumesc la cei care au donat ca vor sa ajute si sa stie ca ei au reusit pentru acesti 10 copii sa le ofere mancare poate pentru urmatoare 3-6 luni .Si acest lucru este un super.
Si ma opresc aici din scris ca nu imi e usor si am ochi in lacrimi.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167469&whichpage=1
Marilena si Mara Augusta
alinuk spune:
Gusta este intr-adevar emotionant
si stiu ca nu e usor sa poti duce astfel de dureri
cred ca aceasta campanie poate fi 'resuscitata' / adusa in atentie - sunt oameni care au nevoie de un imbold pt a reactiona...nu ca nu si-ar dori sa faca un gest omenesc -
cu cateva detalii despre care ai vb tu aici,
stiu ca poate parea si poate fi catalogat gest exibitionist dar adevarul e ca sunt copii despre care asa cum spui si tu...statul a uitat
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">despre Zana Maselutza
Nimic nu-i intamplator!
gusta spune:
Mai am primit acuma 2 pachete de confirmat
1 oradea- mamagiuliei
1 ramnicu valcea- AN
Va multumesc enorm de mult.
Marilena si Mara Augusta
gusta spune:
Si am si 3 donatii
PRM 100 lei mii de multumiri
RS 25 lei mii de multumiri
PMD 50 lei mii de multumiri.
Eu va multumesc la toti pentru ceea ce faceti si ca ne ajutati.
Numele nu le stiu la membri dar anuntati si schimbam in lista.
Marilena si Mara Augusta
allexa06 spune:
alinuk - m-a rugat gusta sa-ti spun cate ceva despre centru,copilasi.Eu am fost acolo la centru,dar in weekend ( caci in cursul saptamanii nu avem cum ),copilasii vin acolo doar de luni pana vineri.Mi-ar fi placut si mie sa-i vad, cu toate ca oarecum aveam retineri,ei sunt bolnaviori,unii fac crize destul de des, nu stiu cum reactioneaza cu strainii.Cristina sora Gustei si Carla o colega a ei,ne-au asteptat,ne-au aratat totul,clasele unde invata copilasii,unde se joaca,fac sport,exercitii( caci unii au nevoie,abia se deplaseaza,sunt si in carucior cu rotile) , unde mananca etc. Clasele sunt foarte mici,caci nu se poate lucra cu mai mult de 4-6 copilasi odata,si nu din cauza spatiului ci din cauza ca ei sunt foarte dificili.Este foarte greu sa lucrezi cu copii care au sindrom down,autism sau cei cu boli psihice. Sunt acolo si baieti de 21,22 de ani care abia recunosc cifrele si nu pt ca sunt analfabeti ci pt ca ...atat pot.Chiar il laudau pe unul dintre baieti de aproape 21 de ani cu care lucrasera si a inceput sa faca si adunari cu cifre pana la 10 ,deci asta era un progres. De personalul de acolo, ce sa mai spun,sunt niste oameni minunati,care fac tot ce pot pt acesti copilasi,incearca sa-i invete multe, de exemplu Carla,pe care am si cunoscut-o ,este o scumpa,in tinerete a facut balet si ea acum incearca sa faca cu fetitele aerobic,va dati seama ce munca este acolo, dar ea incearca sa-i faca sa se simta si ei copii normali.Mi-au spus ca lucreaza cu ei sa faca si o serbare .Cristina ,sora Gustei, din cate am inteles incearca sa le predea limba engleza,tot personalul de acolo sunt niste oameni minunati, cu o inima mare si daca nu ar iubi copilasii astia nu ar putea face fata situatiei de acolo,acolo totul se face doar din dragoste,acolo nu poti veni ca la un serviciu obisnuit...tot respectul pt tot personalul de acolo
http://community.webshots.com/user/allexa06
gusta spune:
Am o noua donatie
CI 93 lei mii de multumiri.
Marilena si Mara Augusta
gusta spune:
Alexa multumesc ca ai scris ce ai vazut acolo si ce ai simtit asa pot intelege useri ca copii acestea au nevoie.Eu iti multumesc si copii se uita la tv si au intrebat azi Crisa cine a adus tv? si raspunsul a fost Mos Nicolae.
Iti multumesc mult.
Marilena si Mara Augusta
szivarvany spune:
am actualizat si eu, sper ca e totul ok in lista
cine isi vede initialele, sa dea un pm la Gusta
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Si tu poti fi Mos Nicolae
gusta spune:
Si cum am promis am cerut scrisoare de la Crisa ce fac copii intr-o zi asa puteti citi si voi
Asociatia Robert Cole ofera servicii in functie de nevoile copiilor cu dizabilitati, servicii care s-au dezvoltat de-a lungul anilor. Copiii sunt preluati de acasa in fiecare si de luni pana vineri cu doua microbuze. Fiecare mijloc de transport are nu anumit numar de locuri pentru copii si sunt suopravegheati pe parcursul deplasarii de cel putin un adult. La centru sunt preluati de catre asistentii sociali si invatatori.
De la ora 8.00-12.00 copii beneficiaza de activitati instructiv educative. In tipul acestor activitati de dimineata logopedul isi desfasoara activitatea terapeutica cu copii care au nevoie de astfel de servicii. De asemenea kinetoterapeutul desfasoara la randul sau programul terapeutic cu toti copii care au nevoie de astfel de exercitii. Atat logopedul cat si terapeutul urmeaza un plan personalizat de recuperare pentru fiecare copil in parte in functe de nevoile acelui copil cu dizabilitati. Asistentii sociali lucreaza si ei dupa un program adaptat nevoilor fiecarui copil, lucreaza diferentiat, consiliaza si sprijina activitatea la clasa si in cabinetele de logopedie si kinetoterapie.
De la ora 12-12.30 copii servesc masa si apoi de la 12.30 la 15.00 copiii beneficiaza de un program de relaxare prin arta, terapie prin muzica, dans, jocuri specifice nevoilor lor. In timpul jocului, copilul vine in contact cu alti copii sau cu adultul, astfel ca jocul are un caracter social. Jocurile sunt esentiale pentru copiii cu deficiente, deoarece le ofera sansa de a se juca cu alti copii, de a se integra in colectiv.. Jocurile sunt adaptate deficientei copilului. Reguli de baza in organizarea si orientarea jocurilor de miscare la copiii cu dizabilitati: - copilului i se va da posibilitatea de a reusi, chiar daca dificultatile sunt mari; - lectiile sunt interesante, deoarece folosim diferite accesorii atractive; - alegerea jocului se realizeaza in functie de nivelul de cunostinte si de deprinderi motrice, tipul si gradul dizabilitatii fiecarui copil; - asiguram conditiile necesare copilului, astfel incat acesta sa participe cu placere la lectie; - jocurile sunt adaptate pentru grupuri de copii care au acelasi tip de deficiente. Atitudinea pozitiva zilnica a adultului fata de copilul cu dizabilitati īl poate ajuta efectiv īn dezvoltarea capacitatilor de comunicare . Copilul va comunica mai usor daca doreste sa o faca , daca doreste sa exprime lucrurile pe care le traieste. Folosind eficient capacitatile noastre de comunicare, vom putea stimula modul de comunicare al copilului.
Este foarte important ca un copil cu dizabilitati sa fie ajutat sa devina cāt mai independent posibil īn toate actiunile pe care le īntreprinde
Marilena si Mara Augusta