Cand incepe responsabilitatea in procreere
In ultimul timp ma tot lovesc de responsabilizarea rasei umane in ceea ce priveste aducerea pe lume a copiilor.
Marea majoritate a celor prinsi in aceasta discutie iau in considerare ca ultim punct de responsabilizare momentul in care mai poti lua o decizie de a aduce sau nu pe lume copilul, adica momentul avortului. Pana in acel moment esti considerat ca persoana responsabila.
Sunt putini cei care cred ca momentul nasterii unei fiinte este momentul in care are loc fecundarea. Daca manualul de anatomie ar fi actualizat cu ceea ce inseamna e=mc2, lucrurile s-ar schimba radical. Daca manualul ar fi actualizat si cu ultimele cercetari in domeniul energiei corpului si al mecanicii cuantice, lucrurile s-ar schimba si mai mult. Putini sunt copii care isi pot aduce aminte de ce se intampla in burtica mamei, dar sunt astfel de copii. Daca am fi atenti la ce spun copii nostri, am constata ca si ei isi aduc aminte fragmente, dar cei care nu le interpreteaza corect suntem noi (in plus in unele cazuri copii mai sunt luati si in deradere).
Iata mai jos o povestioara cu talc care muta responsabilitatea in alt moment: cel al conceptiei.
O femeie ingrijorata s-a dus la
ginecologul ei si i-a spus: “Doctore, am o problema serioasa si am nevoie
disperata de ajutorul dumneavoastra! Copilul meu nu are nici macar un an, iar
eu sunt din nou insarcinata. Nu vreau sa am copii cu o varsta atat de
apropiata.”
Astfel ca
medicul i-a spus : ”In regula, ce vreti sa fac?”
Ea a raspuns: “Vreau sa intrerupeti sarcina mea si ma bazez pe ajutorul dumneavoastra pentru aceasta.”
Medicul a stat pe ganduri cateva clipe, si
apoi i-a raspuns femeii: “Cred ca am o solutie mai buna la problema dumneavoastra.
Si e mai putin periculoasa pentru sanatatea dumitale.”
Ea a zambit, gandind ca
medicul va accepta solicitarea ei.
Apoi el a continuat: “Vedeti dumneavoastra,
pentru a nu fi nevoita sa aveti grija de doi copii in acelasi timp, haideti sa il
ucidem pe cel care-l tineti in brate. Asa va puteti si odihni o vreme inainte ca celalalt sa se
nasca. Daca tot vom omori unul din ei, nu conteaza pe care. Nu exista nici un
fel de riscuri pentru corpul dumneavoastra daca il alegeti pe cel din brate. ”
Femeia a fost oripilata si a zis : “Nu,
doctore, ce oribil ! E o crima sa omori un copil ! ”
“Sunt de acord,” zise medicul. “Dar
pareati sa fiti de acord cu acest lucru, asa ca ma gandeam ca asta ar fi cea
mai buna solutie.”
Medicul a zambit, stiind ca s-a facut inteles. El a convins mama ca nu exista nici o
diferenta intre a omori un copil care deja s-a nascut si unul care este inca in
pantec. Crima este aceeasi !
Deci dupa conceperea unui copil, daca nu il doresti, oricum ai lua-o esti iresponsabil:
- daca il faci esti iresponsabil pentru ca nu ii poti asigura resursele de iubire si/sau materiale, dar esti iresponsabil si fata de cei din jur pentru ca plasezi asupra lor obligatiile tale;
- daca renunti la el esti iresponsabil fata de copilul nenascut.
Nu cred ca exista responsabilitate mai mare sau mai mica asa cum nu exista un pic mai insacinata sau mai mult insarcinata.
Concluzia: iubiti-va copii nascuti si/sau nenascuti si nu renuntati la ei daca tot s-a intamplat. Faceti un efort si schimbati-va perspectiva asa incat SA II IUBITI!
Raspunsuri
bird70 spune:
Cam asa gandeam si eu nu demult. Eu nu as putea sa fac avort nici daca as sti ca ceva nu e in regula cu copilul. Am facut un copil la 19 ani si a fost foarte greu, mai ales ca toata lumea (mai putin parintii mei) a fost impotriva si credea ca sunt proasta. Mi s-a si spus ca: inteleg pe proastele alea de la tara care nu stiu sa mearga la doctor sa faca avort, dar tu? , sau faci copil la varsta asta ca tiganii, nu ai ce sa-i oferi, iti distrugi viata, etc. In fine, fiica-mea e un copil absolut superb, zilele astea o invat sa conduca masina nici nu stiu cum a trecut timpul. Eu sunt genul ala de mama care ar lua gatul cuiva pentru copiii ei, ii iubesc si as face orice pentru ei. Parintii mei sunt la fel, de asta m-au sprijinit cu primul copil, pentru ca indiferent daca situatia era sau nu ideala, ala era nepotul lor, sangele lor. Mama mea e la fel, ca o leoaica foarte protectiva si care ar face orice pentru copii si nepoti.
Nici eu nu am inteles femeile care fac avort, cum pot sa-si ucida copiii si eram cumplit de revoltata. Intr-o zi sotul meu mi-a spus: vezi tu, natura e cruda dar are regulile ei. Femeile care au instincte materne puternice si care sunt dispuse sa lupte pentru copiii lor, sa treaca peste orice, vor face copii si vor transmite natura lor mai departe. Femeile care nu au spiritul/instictele materne atat de dezvoltate, natura le-a dat o cale sa evite sa transmita genele mai departe sau sa le transmita la un numar mai mic de copii. Cumva e cumplit de trist dar adevarat.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Femeile care au instincte materne puternice si care sunt dispuse sa lupte pentru copiii lor, sa treaca peste orice, vor face copii si vor transmite natura lor mai departe. Femeile care nu au spiritul/instictele materne atat de dezvoltate, natura le-a dat o cale sa evite sa transmita genele mai departe sau sa le transmita la un numar mai mic de copii. Cumva e cumplit de trist dar adevarat. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Asta-i din categoria...yo-s blonda cu ochi albastri si-a mai frumoasa si mai desteapta decit tine care esti bruneta!
N-am timp sa caut,un mesaj pe forumul asta care mi-a dat mult de gindit,care mi-a confirmat inca odata ca uneori inconstientza multora ,care se cred asa un fel de ...semi zei(asta ca sa fiu modesta),duce la fapte care implica vietzi absolut nevinovate si care sunt aduse pe lume exact pentru satisfacerea unor ambitzii,nevoi personale!
Responsabilitatea procreerii incepe atunci cind intri-n pat!In rest...tipicarii de pe net!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
roxy spune:
bird scuza-ma ca te contrazic...de fapt pe sotul tau ca el e cel cu motivatia , dar nu natura a dat calea ce duce la avort...ci insusi omul si-a creat-o sa scape de ceea ce tot el negandind a facut.E la fel ca atunci cand ascunzi gunoiul sub pres si zici ca nu exista.
Faptul ca unele fac copii de tinere si altele asteapta sa aiba ceva ce sa le ofere nu inseamna ca unele au instincte materne si altele nu...ci doar ca unele se gandesc mai mult cand fac asta si isi propun sa si aiba ce sa le ofere nu doar se ghideaza dupa zicala "unde mananca doi mananca si trei " ca nu e chiar asa...copii presupunand mai mult decat un pupat pe frunte seara la culcare.Si tot asa sunt muuulte femei care nu au nimic in legatura cu instinctul matern care fac copii pe banda rulanta doar pentru ca nu vor sa se fereasca (nu spun de avort ci de masurile pe care e obligatoriu sa le iei inainte de a ramane daca nu vrei sa ramani) si saracii copii trag o viata pentru lipsa de responsabilitate a celor care se autointituleaza parinti.Asa ca ar fi foarte bine ca cele care nu-si doresc copii nici sa nu faca si sa foloseasca metodele de contraceptie care pentru asta sunt...nu sa se ghideze dupa replica...ce sa mai pun prezervativ ca si asa se rupe , mai bine vad eu ce fac daca e cazul.
bird70 spune:
citat din mesajul lui roxy Faptul ca unele fac copii de tinere si altele asteapta sa aiba ceva ce sa le ofere nu inseamna ca unele au instincte materne si altele nu...ci doar ca unele se gandesc mai mult cand fac asta si isi propun sa si aiba ce sa le ofere nu doar se ghideaza dupa zicala "unde mananca doi mananca si trei " ca nu e chiar asa... |
Nici nu am zis asa ceva. Era vorba de femei DEJA gravide, nu de varsta la care femeile decid sa devina mame. Care e diferenta intre o femeie care nu poate sa faca avort, nu poate sa conceapa sa-si omoare copilul si alta care o face? Eu nu vad diferenta intre un copil pe care il tii in brate si unul care il porti in burta. Si nu inteleg cum poate cineva sa fie mama pentru unul si sa-l arunce la gunoi pe celalalt.
Asa ca ar fi foarte bine ca cele care nu-si doresc copii nici sa nu faca si sa foloseasca metodele de contraceptie |
Sunt total de acord cu asta.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
ellej spune:
citat din mesajul lui bird70 Cam asa gandeam si eu nu demult. Eu nu as putea sa fac avort nici daca as sti ca ceva nu e in regula cu copilul. Am facut un copil la 19 ani si a fost foarte greu, mai ales ca toata lumea (mai putin parintii mei) a fost impotriva si credea ca sunt proasta. Mi s-a si spus ca: inteleg pe proastele alea de la tara care nu stiu sa mearga la doctor sa faca avort, dar tu? , sau faci copil la varsta asta ca tiganii, nu ai ce sa-i oferi, iti distrugi viata, etc. In fine, fiica-mea e un copil absolut superb, zilele astea o invat sa conduca masina nici nu stiu cum a trecut timpul. Eu sunt genul ala de mama care ar lua gatul cuiva pentru copiii ei, ii iubesc si as face orice pentru ei. Parintii mei sunt la fel, de asta m-au sprijinit cu primul copil, pentru ca indiferent daca situatia era sau nu ideala, ala era nepotul lor, sangele lor. Mama mea e la fel, ca o leoaica foarte protectiva si care ar face orice pentru copii si nepoti. Nici eu nu am inteles femeile care fac avort, cum pot sa-si ucida copiii si eram cumplit de revoltata. Intr-o zi sotul meu mi-a spus: vezi tu, natura e cruda dar are regulile ei. Femeile care au instincte materne puternice si care sunt dispuse sa lupte pentru copiii lor, sa treaca peste orice, vor face copii si vor transmite natura lor mai departe. Femeile care nu au spiritul/instictele materne atat de dezvoltate, natura le-a dat o cale sa evite sa transmita genele mai departe sau sa le transmita la un numar mai mic de copii. Cumva e cumplit de trist dar adevarat. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Cam simplista teoria, nu crezi? Ce parere ai de o familie (caz concret) care are deja 7-8 copii si o tin tot asa, iar copii n-au efectiv ce manca si sunt ingroziti ca mai vine inca unul care nu va avea ce manca? Iar parintii n-au nicio grija, doar beau alocatia copiilor.Daca e sa aplici teoria ta totul e frumos sub soare, pentru ca mama nu face avort si are instincte puternice pe care le transmite mai departe.
J G spune:
Eu, de fiecare data cand dau peste ceva despre care constiinta imi sare repede sa-mi zica "eu niciodata n-as face asa ceva" ma corectez si zic "merci soartei ca n-am fost in situatia de-a fi nevoita sa fac asa ceva".
Discutia asta imi aduce aminte de bunica-mea care a ramas insarcinata de doar 3 ori in viata, desi nu s-a protejat si nici n-a tinut post , si care batea obrazul maiproastelor care ramaneau gravide anual si trebuiau sa recurga la avort (ma refer, inainte de '89).
O sa spuneti ca nu se pune acum, cu metodele... doar ca metodele nu-s 100%, nu?
ellej spune:
citat din mesajul lui J G Eu, de fiecare data cand dau peste ceva despre care constiinta imi sare repede sa-mi zica "eu niciodata n-as face asa ceva" ma corectez si zic "merci soartei ca n-am fost in situatia de-a fi nevoita sa fac asa ceva". Discutia asta imi aduce aminte de bunica-mea care a ramas insarcinata de doar 3 ori in viata, desi nu s-a protejat si nici n-a tinut post , si care batea obrazul maiproastelor care ramaneau gravide anual si trebuiau sa recurga la avort (ma refer, inainte de '89). O sa spuneti ca nu se pune acum, cu metodele... doar ca metodele nu-s 100%, nu? J si Carla (05.02.2006) www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare |
Eu incerc (nu zic ca reusesc mereu :), dar incerc) sa nu dau sentinte definitive si irevocabile cu privire la cei care n-au ales "calea cea dreapta" intr-o anume situatie, desi poate eu am facut-o. Mai intai analizez cauzele si contextul. Caci nici nu stii cand vine vremea sa fii tu insuti pus la zid de persoane intransigente si ultra-morale :)
bird70 spune:
citat din mesajul lui ellej Cam simplista teoria, nu crezi? Ce parere ai de o familie (caz concret) care are deja 7-8 copii si o tin tot asa, iar copii n-au efectiv ce manca si sunt ingroziti ca mai vine inca unul care nu va avea ce manca? Iar parintii n-au nicio grija, doar beau alocatia copiilor.Daca e sa aplici teoria ta totul e frumos sub soare, pentru ca mama nu face avort si are instincte puternice pe care le transmite mai departe. |
Exemplul asta nu are nimic de-a face cu ce se discuta aici. Noi vorbim de ALEGERE. O femeie cu creierul inecat in alcool nu prea are capacitatea de-a alege.
ellej spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Exemplul asta nu are nimic de-a face cu ce se discuta aici. Noi vorbim de ALEGERE. O femeie cu creierul inecat in alcool nu prea are capacitatea de-a alege. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Ma gandeam eu ca exista niste amendamente la lege. Presupun ca se exclud si persoanele cu afectiuni psihice, cele carora sarcina le pune viata in pericol, minorele si victimele violurilor, nu? Ca sa determinam exact categoria celor care daca avorteaza e musai pentru ca au un instinct matern mai debil.
bird70 spune:
Ellej,
eu cred ca o femeie care face avort are instincte materne mai 'debile' cum le zici tu . Natura ne-a inzestrat cu instincte materne ca sa ne protejam copiii pana in panzele albe, chiar cu costul propriei vieti. Din pacate viata moderna ne-a facut foarte egoisti si mult mai preocupati de viata noastra si comoditatea personala decat de viata copiilor.
Probabil persoanele cu afectiuni psihice sau cu o dependenta nu pot avea instincte materne intacte din moment ce boala sau dependenta le conduce viata. Minorele din pacate cred ca avorteaza de frica si din cauza presiunilor familiei si nu din cauza ca asta e dorinta lor, ceea ce este cumplit. Cel putin nu cred ca toate isi doresc asta. Femeile care sunt victime de viol, au posibilitatea sa nu avorteze, pot folosi pilula de a 2-a zi.