Strugurasi de Sept-Oct2011-Haideti fetele!!!!(121)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theea spune:

Buna seara am revenit si eu dupa o indelunga absenta,dar cu 2 nazdravani greu mai ajung sa scriu caci cu cititul sunt la zi

Felicit si eu noile mamici si o nastere usoara celorlalte

Hellena imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva ,mai ales din cauza propriei mame .E greu de inteles cum cei care ne-au facut ne intorc spatele.Multa putere sa treci peste pupici sa treaca

May multa sanatate micutei

Alayna incearca sa te odihnesti cand doarme si ea.Stiu cum e sa fii singura fara sa te ajute nimeni ,nu e usor dar nu avem de ales.Eu ii adorm pe ai mei la amiaza si dorm si eu ca altfel o iau razna.Daca piciu nu adoarme il iau langa mine in pat si tot atipesc vreo 10 min langa el.

Zubi parca tu ziceai ca Ayan are canalul lacrimogen infundat.Alessia l-a avut pana cand a implinit 8 luni ,nu i-am pus nimic doar masaj si sters .

Ionela jos palaria in fata ta,sper sa reusesti cu acreditarea.Eu am incercat sa fac ceva in genul asta aici numai ca nu mi-a iesit anul trecut poate am sa mai incerc cand am sa am puterea.

Acum sa va scriu si povestea naterii

Pe 1 septembrie dimineata ma duc la med de fam sa il intreb de mana mea amortita ,si ii spun ca bebe nu mai misca asa mult.Imi ia tensiunea care era ok si dadea sa ma trimita acasa la care eu il intreb daca nu asculta inima la bebe.Imi raspunde sec ca daca vreau asta,imi venea sa il strang de gat.Dupa vreo cateva minute in care se chinuia sa gaseasca inimioara ,se aude batand dar nu asa repede cum o auzisem mereu.Il intreb daca e normal si imi raspunde pe un ton sec si nesigur ca da, habar nu avea .Am iesit fara sa ii zic nici pa muream de draci si eram super speriata.Am tras un bocet l-am sunat pe sot si ne-am dus la spitalul unde trebuia sa nasc pt monitorizare.
Bebe era bine eu m-am calmat dar cand am iesit am avut o contractie de nu imi mai venea sa plec.Ii zic sotului ca am o presimtire ca tre sa ne intoarcem azi ,la care el lasa ca ai mai avut tu presimtiri din astea.Am plecat acasa ,am dormit cu fata la amiaza,am mers la afara la joaca aveam contracii cam una la jumate de ora dar dureroase.Pe la 9 seara incep sa fie cam din 10 in 10 min ,la 22 ajunge sotul acasa si eu ii zic sa il aduca pe nepotul nostru la noi sa stea cu Alessia ca eu nasc.A ramas socat nu stia ce sa faca mai repede.Intre timp eu sun la spital sa le zic ca vin si sa pregateasca piscina .De la 23 am inceput sa am contractii din 3 in 3 min ,in masina le aveam si la 2 min si durau cam 1 min,am crezut ca nu mai ajung la spital.Pe la 23 jumate eram dilatata 3 cm asa ca ma bag in cada cu apa .Am incercat sa iau gaz la un mom dat dar am ametit asa tare ca nu mi-a mai trebuit.Am reusit sa ies pe la 12 si ceva din cada deja aveam dilatatia 6 .A trebuit sa mai stau pe pat pana s-a umplut piscina,nu te lasa sa intri in piscina pana ce nu esti dilatat de 5 cm.Pe la 2 cred ca am intrat in piscina ,membranele nu imi erau rupte si mie deja imi veea sa imping ,moasa imi spunea sa nu imping eu nu mai puteam.Cred ca asta a fost partea cea mai dureroasa.La 3si 20 s-au raupt membranele iar la 3si 32 s-a nascut Lenard de 4.115kg si 54cm.
A fost minunat eu am fost cea care in mom cand a iesit capul l-am tinut si l-am tras pe burta mea si acolo a stat si ne-am iubit cateva minute bune pana cand s-a oprit din pulsat cordonul ,si tati l-a taiat.La vreo jumate de ora l-am pus la san si tragea fomila de numa ,nu stiu daca a iesit ceva important era ca incearca.
Mi-a venit laptele in a 4a zi,eram disperata am crezut ca nu am sa am lapte.Eu tot timpul am zis ca nu exista femeie sa nu aiba lapte si acu nu imi venea sa cred ca eram eu in situatia asta.Am avut noroc sa nasc cu o moasa super care m-a asigurat ca o sa imi vina si laptele si asa a fost.Am plans de bucurie cand mi-a venit ,a fost o binecuvantare.Din cauza ca nu aveam colostru f mult si Lenard nu facea pipi destul mi s-a spus sa ii dau apa fiarta cu lingurita(vreo 3 lingurite de cateva ori pe zi) si asa am facut si pe urma si-a revenit.
Cand a implinit 2 sapt am tras o sperietura ingrozitoare.Nu mai putea sa respire bine si se invinetea am crezut ca mor.Nu am mai scris asta dar Alessia s-a nascut cu o malformatie la inima si a fost operata cand avea 8 zile ,acum e bine dar am crezut ca se repeta istoria si nu puteam sa inteleg de ce mie,de ce copii mei?Am ajuns la urgente la spital i-au dat aer sa isi revina si s-au chinuit sa ii ia sange pt analize.Doamne cat l-au mai chinuit,mi se rupea inima si cand il vedeam ca se invineteste o luam razna.Nu stiau ce are ,ziceau ca poate fi un virus dar nu excludeau nici probleme cu inima mai ales stiind istoria fetei.S-a dovedit a nu fi nimic de genul ci ceva viral si dupa 4 zile infernale, caci vineri ne-am internat si abia luni i-au facut scan la inima ,am plecat acasa speriata dar fericita
La aproape 5 sapt aveam 5.200 a luat 500 de grame intr-o sapt,e cuminte foc doarme noapte cu 2 treziri pt papa si fuga iar la somn.

Doamne cata autostrada am mai scris se cunoaste ca sotul e la munci si copii dorm :)Va pupacesc pe toate si ma bag la somn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theea spune:

Am vazut acu pozele Doamne cat sunt de frumosi cu totii...........o sa incerc sa pun si eu poze daca mai stiu cum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Theea chiar ma gandeam la tine,si la Athosik,ce scria atat de mult la inceput,si la Caty,si la Matza( imi e dor de He he he :) ) , si de cam toate care scriau foarte mult.
Zubi ca mi-am amintit, ai facut ceva analize dupa nastere? Mi se par ciudate atacurile tale de panica,sa nu indice lipsa unei vitamine,ceva . Super-tare ca indi lucreaza din camera alaturata,si e si mai super ca s-au impacat el si mama ta,de dragul bebelusului .
Nane imi place tare avatarul tau , imi vine in minte " Ragga penguin-pigloo" cand il vad. motatele acum nu le mai scot,imi pare rau ca nu am intrat azi mai devreme,ca le scoteam,sa te incurajez . Cred ca deja iti tii minunea in brate . Abea astept sa citesc cum a fost intalnirea cea mare.
Mikka sa poti purta copilul in wrap ssau sling trebuie in primul rand sa fii gata de infruntat priviri de alea cu mila ca "vaaai,ce strange copilul acolo, asta nu-i sanatoasa, oare mai respira..." ale celor din jur. Daca incepe copilul sa planga e aproape imposibil sa nu exclame cineva" pai daca e strans acolo,cum naiba sa nu planga!!" . Eu am patit-o de cateva ori cu Paul,si le aruncam cate o privire de isi inghiteau cuvintele. Asta la necunoscuti. LA cunoscuti le explicam pe scurt ca sta ca in brate/uter in functie de cum era copilul in el , si gata. acum s-au obisnuit si oamenii din parc, unii ma tin minte si din oras,de la unele magazine, inca de cand il purtam pe PAul. Chiar m-au oprit pe strada sa ma intrebe de unde am luat slingul,cum se numeste "dracia" ,si unii se mirau tare ca l-am facut singura. Am 3 facute de mine + wrap neelastic. Ma amuza cand se uita la Teodora si spun " vaaai,cum doarme papusica!! " Sau cand ii vad doar piciorusele si varful capului , si spun "acolo aveti un copil? " Si eu raspund ca da,am un copil care isi ia masa in oras. Ca de cele mai multe ori cand e acoperita,e acoperita ca suge,si nu vreau sa se holbeze chiar toti la tzitzica mea.

Marina sanatate gemenasilor.

Racheel a mea nu plange cu lacrimi acum. Cred ca a avut canalele lacrimale infundate,ca pana acum cateva zile ii curgeau ochisorii,iar cand plangea ii curgeau lacrimi pe obrajori. Ii faceam amsaj de 3-4-5 ori pe zi,si vad ca nu mai curge nici unul dintre ochisori,dar nici lacrimi nu mai vad. Doar i se umezesc ochisorii.

Camady sanatate Evei , of ca au inceput racelile si la noi.
Oana de la ce fel de magazin ai cumparat-o pe "mama gasca"? Am auzit numai de bine de ea.

Fetele ,voi ati vazut ca Lia si Ioanaiasi ,care au pierdut o sarcina la inceputul odiseei noastre,sunt in odiseea urmatoare,la care predam noi stafeta?

Lore blogul "alexcreste" am vrut si eu sa il dau ca sursa de inspiratie pentru mamicile cu bebei cu reflux,sau care sunt banuiti de reflux, dar eu cu mamica respectiva am avut un conflict la "dovlecei" si nu am indraznit. S-a chinuit mult sa il aiba pe Alex,multi nu ii dadeau nici o sansa,si totusi uite-l,e sanatos si frumos foc. E pro alaptare si cum ai spus si tu, foarte documentata si atenta ,se informeaza foarte mult cand o intereseaza un lucru. Putin cam rea uneori,ca are fixuri la care tine foarte mult si priveste lucrurile doar dintr-un unghi,dar in general scrie bine.

Acu gata,chiar ma bag la somn,ca vad ca fata mea m-a pacalit,nu s-a trezit la miezul noptii pentru refill .

Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Neatsa, fetelor!

In sfarsit am avut si eu o noapte linistita azi noapte. S-a trezit sotul doar el sa-i dea de mancare lui bebe Dimitris si i-a dat doar LM, fara LP

Thea, este super povestea nasterii lui Lenard! Iar sotul tau foarte curajos nu numai ptr ca a asistat la nastere dar si ptr faptul ca a taiat el cordonul
Inca o data felicitari ptr bebe si multa sanatate la toti

Hellena, imi pare tare rau ptr ceea ce-ti face mama ta. Si eu ma intreb de multe ori cum poate un parinte, mai ales o mama, sa se poarte asa cu propriul copil. E greu pt cineva care nu a trecut prin asa ceva, sa inteleaga ce simti cu adevarat. Eu tot ce pot sa-ti spun, din experienta altora, e ca in Petru vei gasi puterea de a merge mai departe, o vei face ptr el. (sper ca nu te supara comentariul meu, stiu ca oricine orice ar zice nu ajuta prea mult)

Ptr cine vrea, cine pofteste, am pregatit frappe (tot fara cofeina -sa nu-i agite pe bebelusi )

Un sfarsit de saptamana cat mai placut, cu bebeii mancaciosi si fara colici!

mamica de Iannis 2 ani + si de bebe Dimitris (21.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Ionela.. sunt convinsa ca nu mie imi e cel mai greu/imi va fi..de fapt eu nu ma plang deloc decat ca o sa nasol in niste chestii dureroase. Stii ca trebuie sa dovedesc ca mi-am iubit fratele ? Ca eram frati buni sau ca eram apropiati? deja am inceput sa plang in somn de dorul lui si sa-l visez.. insa nu il visez frumos.. in fine o sa fie bine..Indiferent de ce probleme ai avut esti o mamica puternica, asa cum suntem noi femeile in general.. si esti o mina e aur, pt ca ne transmiti calm, optimism si incredre ..

Hellena.. imi pare foarte rau prin ceea ce treci.. dar ce s-a intamplat? ziceai ca ai sprijinul familiei.. v -ati certat? ce urmeaza sa faci? unde mergi? imi pare rau.. daca te putem ajuta cu orice sa ne zici

Alayna.. pt toate a fost un inceput greu, insa tu esti puternica si sunt convinsa ca nu o sa te dai batuta.. pt ragade (ranile de pe sani) crema ( fie lanolina, fie garmastan).. te speli bine, mulgi laptic de la tine si il lasi sa se uste pe sani timp in care nu porti sutien sau tricou ( deci toples la aer) , apoi crema.. si atasarea corecta a copilului, Nourah trebuie sa ia cat mai mult din mameleon in gurita , astepti sa caste gura mare si ii bagi sanul in gura, buzele ei sa formeze un cerc.. uita-te pe site-urile puse de Ionela

Maria.. la ce foloseste banutul? eu nu am auzit de asta pana acum decat aici pe forum..

Lali.. nu mai fac.. eram insa incurajata de mama care oricum se supara cand ii zic ca vreau sa imi cresc copii cum stiu mai bine, si nu dupa cum a stiut/crescut ea.. daca nu vreau sa ii dau ceai, sa o culc cu mine sunt deciziile mele..
Cu deochiul.. eram numai noi doua, si cu mama, i-am cantat, leganat. orice .. nimic nu a calmat-o timp d 8 ore.. si eu cred ca Rugaciunea a ajutat-o
Mai ale voastre toate zambesc? azi de dimineata a zambit patutului si caruselului da nu mie

revin ca plangem de foame

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui May3

buna fetele. merci celor care au intrebat de mine si celor care mi-au raspuns.
bibi tot racita e.
sunt suparata ca am cantarit-o si intr=o sapt a luat doar 20 grame.
sapt asta a fost exclusiv pe laptele meu.
#cred ca la san nu trage ca lumea cat ii trebuie. adoarme la el. eu ma mulg si ii mai dau si la biba ce scot, dar am mai si aruncat din el, ca nu mai mananca cum manca. inainte manca 6 mese de 100-110, cateodata si 120 de la mine si una de lapte praf.
dar azi dupa amiaza de ex a stat juma de ora la san cu adormeli, trezt etc la 4 jumate si pana la 9 n-a mai mancat, chiar daca am mai incercat sa-i dau tzatzica....
ma gandesc ca poate si pt faptul ca e bolnavioara
maine vine iar dr la ea.
febra n-a facut multumesc lui Dzeu, dar tot fonfanita e si tuseste, cu toate ca-i dau de 3 ori pe zi, plus apa de mare, plus batista bebelusului de 2 ori pe zi...
of, si are si colici mititica....

mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011

zebraroz.ro

Cand sunt bolnaviori copiii manaca putin ( cand ai norocul si mananca) si scad in greutate de multe ori. Curaj!

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 38+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

sa dau si eu buna ziua

Hellena, ce spui tu suna rau tare! Uff! Daca ai sti cat inteleg asta.... Nu ceda, acum, mai presus de toate ai pentru ce trai fiecare zi si si de ce sa lupti sa fii senina. Plangi pana simti ca obosesti de plas, varsa tot amarul si sus din nou!. Daca e bolnava mama ta nu o face din rautate... nu e ea.... e boala... Trebuie gasita o solutie si aici, dar iti trebuie calm ca sa o gasesti. Esti si destul de tanara si fara experienta, si cu un copil mic... e crunt de greu.
Ti-am lasat PM cu datele mele de contact

Marryan, multumesc mult ca ai scris experienta ta

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 38+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

neta mamici!

lali importanta este informatia. dupa cum ziceam eu nu imi permit sa imi cumpar tot felul de carti, desi mi-ar place enorm! m-ai mai uitat sa imi iau una alta dar chiar sunt prea scumpe si pe bune dreptate... . eu am inceput sa citesc tot felul de nebunii inca inainte de a ramane insarcinata si chiar daca mare parte din informatii nu sunt f utile, acel mic procent ramas m-a ajutat extraordinar de mult pe timpul sarcinii si dupa nastere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Neata,

Hellena suntem alaturi de tine

Lali, o sa incerc si eu sa le tai, BTW, frumoasa autostrada

Theea felicitari, foarte frumoasa povestea.

Sei

Pupici la toate.

Lena - de Maia

Bebe Maia - 8 oct 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Theea.. iupii ce bine ca ai revenit intre noi.. hai sa te ppup de mamica curajoasa .. imi pare rau pt necazurile cu Alessia si cu sperieturile cu micutul, ma bucur ca sunteti bine, ca ai fost asa puternica cat sa crezi in lapticul tau
super povestea nasterii.. eu nu l-as fi lasat pe a meu la expulzie , desi m-a vazut pe masa cu placenta curgand..

Lali.. ,, e Ioanaiasi am vazut si eu, chiar mai tineti minte de gorgy? Athosik nu are net acasa decat pe telefon, asa tin minte.. insa oare Didiana sau Caty ce fac? de poezioara daca accepti incercam sa te ajutam.. cum sa nu fii tu cea la care ne gandim, tu care ai un cuvant atat de cald pt fiecare, si cand ne certi esti scumpa

Kora ... bravo mami.. poate in curand o sa reusesti si sa il pui la san ...

May.. .. si oamenii mari nu au chef de mancare cand sunt bolnavi, dar ei micutii ? sa se faca bine rapid micuta

Ionela .. inca o data

Lena.. cum ati dormit aseara?

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput