Strugurasi de Sept-Oct2011-Haideti fetele!!!!(121)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns darisa spune:

hello fetele,

In 7 a venit pe lume Radu, 3800, 55 cm, apgar 10.
Seamana perfect cu fratele lui.
Am facut anestezie peridurala, a fost bine.
M-am recuperat extraordinar de repede.
In schimb bebe a avut mai multe probleme, a stat pe terapie 4 zile. Prima zi de viata nu a primit alimentatie, apoi a primit lapte praf, abia in a 4-a zi am putut pune mana pe el, m-au lasat sa-l alaptez, cand l-am pus la san mi-au dat lacrimile de fericire. In a 5 a zi mi l-au dat in salon, m-am chinuit 6 ore sa-l culc...era disperat de foame, mi-au adus completare in cele din urma. Acasa a urmat chinul cu alaptarea....nu am lapte decat f putin, scot cam 25 ml la 3 ore,in conditiile in care acolo ii dadea 60 de ml la fiecare masa dupa ce il alaptam eu, beau ceaiuri de lactatie, mananc, il pun la san non stop, ma mulg....e haos, e rupt de foame. Incerc sa intru pe fagasul normal, astept sa-mi creasca productia de lapte dar e foarte greu.
Cu Alex am avut lapte f repede si f mult. Parca nu-mi vine sa cred ca dau rateu acu. Ionela te astept cu sfaturi.

Va pup

39 AMR 2 ZILE

Mami de Alex ( 3 ani si 3 luni) si asteptandu-l pe Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Buna fetelor ,felicitari fetelor care au nascut si bafta multa celor care vor naste
Nu am citit inca nimic din urma , noi ne chinuim cu cea mica ,suntem absolut singuri si e de cosmar .
Sunt fff stresata ,obosita si fara puteri . In ultimele 4 zile ,jur ca am dormit 6 ore puse cap la cap ,ametesc,sotul nu reuseste sa ia liber ,sunt singura cu cea mica in casa si simt ca o voi lua razna .
Am nevoie de voi
Cea mica plange cam mult ,mai ales noaptea .Ziua doarme si multisor ,se trezeste la 3 ore ,iar noaptea se trezeste la 1 si pana la 9 dimineata avem concert ,o schimb cand face caca, ii dau san si totusi ceva nu e ok cu ea. Ce e drept simt ca o doare burtica ,o vad cum se screme ,daca sa apara colici la 4 zile de la nastere,nu e cam devreme???
Ionela , cand ai timp poate imi raspunzi si mie,am ales pana la urma sa o alaptez cu toate ca unii doctori au fost pro ,unii contra .
Cea mica iubeste sa stea cu titica in gura ,ar sta non stop si molfaie cu o pofta de zici ca nu a mancat de ore intregi .
Pe langa faptul ca mi-a facut sfarcurile "varza" sunt cu rana (aplic o crema data de moasa) nu stiu cand ii este foame sau cam cat mananca .Incerc sa strang din dinti din cauza durerilor cand o vad ce linistita si fericita e la titica .Am incercat sa folosesc acele mameloane din silicon ,nu-i place ,tipa si impinge cu limba .
Cu ajutorul pompei am scos lapte ,i-am dat si scuipa biberonul ,nici asa nu vrea,vrea numai la piept !!!!!!!!!!
Scuze dar i-am dat si LP de 2 ori pana acum si a mancat . Tind sa cred ca nu am suficient lapte ,poate e flamanda de asta tipa . Isi cauta tot timpul pumnul sa-l suga (inseamna foame !!!) chiar daca o iau de la piept .
O colega de servici m-a speriat azi ,cica asa a patit ea cu fata ei manca des si plangea ,apoi descoperise ca bebele ei a avut stomacul fff mic si a trecut prin momente de groaza.
Cum sa procedez? Uneori o vad cum doarme si cand sa scot titica din gurita ori o prinde pe ultima suta de metri ori tipa de parca o taie cineva .

Pe urma.....adoarme numai daca o tin in brate ,cand o pun in patut tipa si plange de se invineteste la fata si ii tremura barba .Pe langa acest plans isteric simt ca scoate niste sunete ciudate ,parca ar tusi sau stranuta,ca un fel de scancet puternic si a aparut de ieri ,nu pot cum sa descriu ce e .

AM sa revin fetelor sa vad daca mi-a raspuns cineva ,sa aud si parerile si din experientele voastre

40+

Se pare ca va fi

:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Darisa FELICITARI!!!!! bine ai venit RADU !!!
De ce ati tat la terapie?

Alayna .. bine ai revenit mamica ....

Nu ma bag in sfaturi o asteptam pe Ionela care are sfaturile pertinente si documentate si exacte.. Ionela esti mina de aur.. iti dai seama cate fete alaptam din cauza ca esti intre noi nu? as pune pariu ca fara tine poate majoritatea clacam si bagam LP la prima problema..
Numai eu stiu de cate ori mama mi-a zis ca nu am lapte suficient sau ca o sa-l pierd, sa ii dau fetei LP ca nu se satura..... ce m-as fi facut fara Tine...
De acum vom vedea cum va fi pt ca de luni incepe procesul, de acum incep si eu stresull...
Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Ionela asta faceti voi noaptea in loc sa dormiti?

Eu i-am dat suzeta, cateodata o ia cateodata nu. Dar de cele mai multe ori, da.

Manusi ii mai pun din cand in cand, cand nu apuc sa ii tai unghiutele la timp, in rest nu. I le-am taiat cum am ajuns acasa, cresc repede si se rup usor si daca se rup din carne poate sa faca panaritiu.

Audiometrie s-a facut si la noi in maternitate dar nu le-a spus mamicilor, poate ca sa nu se panicheze ca nu s-a resorbit lichidul din urechiuse. Eu am fost de fata intamplator, am lungit-o cu alaptatul si venisera sa faca masuratorile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

aveti idee cat de natural e crema de fundulet Sanosan cu zin. am primit-o cadou si nu stiu daca sa o folosesc...

felicitari darisa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana
Nu ma bag in sfaturi o asteptam pe Ionela care are sfaturile pertinente si documentate si exacte.. Ionela esti mina de aur.. iti dai seama cate fete alaptam din cauza ca esti intre noi nu? as pune pariu ca fara tine poate majoritatea clacam si bagam LP la prima problema..
Numai eu stiu de cate ori mama mi-a zis ca nu am lapte suficient sau ca o sa-l pierd, sa ii dau fetei LP ca nu se satura..... ce m-as fi facut fara Tine...

SUBSCRIU!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

Citat:
citat din mesajul lui seidana

SUBSCRIU!

Lori fericita mamica de MARA ( 20.08.2011 ora 14:25 ! )

Si eu!

Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Felicitari si din partea mea Darisa! Ce voinicut este bebe Radu!

Alayna imi pare rau tare ca nu esti ok, asa este la inceput, mai greu, incet-incet o sa te obisnuiesti cu bebelina si nu ti se va mai parea asa...pentru ranile la sani, vorbesc din experientele proprii pot sa spun ca eu nu pozitionam corect copilul la san, cauta un site cu imagini, eu una asa am facut si am luat-o si pus-o din nou la san pana s-a mufat corect...mai dau cate un rateu si acum, am sanii imensi si ea haplea . Daca tot nu sta in patut, decat sa incerci la infinit sa o culci acolo, ea sa planga, tu sa o iei si sa o linistesti si tot asa, de ce nu o culci langa tine si gata? Mie mi-ar fi tare greu sa ma ridic din pat de fiecare data cand plange, sa o iau, alaptez, scos aer, pus copil la loc etc... Daca doarme ziua, dormi si tu cand doarme ea, macar sa fii odihnita pentru noapte. Curaj, mamico, in curand o sa depasesti toate aceste greutati. Eu de multe ori cand ma trezesc noaptea sa alaptez si sunt efectiv rupta de somn, ma gandesc la faptul ca multe dintre voi probabil faceti in acel moment acelasi lucru

Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Sa o luam pe rand

Darisa, tu esti mamica cu experienta deja . Iti repet si tie: ce scoti la pompa nu e echivalent cu ce papa bebe. Stii asta deja, dar cred ca fiecare dintre noi are nevoie sa "mai auda" asta cateodata.
Si pentru Alayna ar trebui sa scriu cam aceeasi chestie, asa ca scriu simultan pentru amandoua:

Aici o pagina LLL despre cresterea cantitatii de lapte ( in engleza):
http://www.llli.org/faq/increase.html
Daca nu sunteti ok cu engleza spuneti si traduc pe indelete tot
In sinteza, in majotitatea cazurilor"nu e destul lapte "e alarma falsa. Daca totusi asa e :
*copilul la san cand vrea cat vrea si cand nu cere dar accepta. Cu cat e mai mult la san cu atat mai bine
* pozitia corecta la san. O buna atasare ajuta ca bebe sa scoata mult laptic
* multe lichide ( eventual ceiut de lactatie)
* papa bun ( mananca bine si variat)
somn de fiecare data cand bebe doarme ( asta e mai greu la tine Darisa, cu un copil mai marisor pe acolo, dar la Ala e posibil. 10 minute fac enorm de mult)
* pana la stabilizarea lactatiei merge pus bebe alternativ la sani cand unul cand altul de mai multe ori la o tura de alaptare.

Na ca simt nevoia sa o iau cu fiecare in parte acum
Darisa, eu spun ca la tine e oboseala si stresul adaptarii o problema ( si mie de asta mi-e teama)
Pozitii de alaptare comode pentru tine. Atasare corecta, calm, rabdare. Cand termina bebe de supt pui pompa si stimulezi. Imi pare rau ca nu ti-au dat copilul mai devreme la alptare, era mai simplu, dar asta nu inseamna ca nu ai sa poti. Comprese calde inainte de alprare. Dus fierbinte pe sani. Pus copilul la san inainte sa ii fie prea foame. Piele pe piele cat mai mult.
Cand e bebe la san incearca sa ajuti si tu presand sanul( un deget desupra aureolei unul dedesupt si presezi ca la muls manual cand bebe trage, te opresti cand bebe inghite. faci asta ritmic). Incearca sa fii cat de relaxata cand bebe suge, asta ajuta la ejectarea lapotelui. Umerii relaxati, lasati in jos. Priveste copilul, zambeste-i vorbeste-i incurajeaza-l.
Nu conteaza ce iese la pompa!!! Nu are relvanta. Bebe scoate si de 3 orti cat cea mai faina pompa. El e seful. Pompa doar ajuta .
Peste toate important e ca acum e bebe bine. Nu intraq in panica ... te simt tare stresata si obosita... corect? Nu ai sa o dai in bara nici de data asta cu alaptarea. Va fi bine! Ai sa vezi!!! Fii increzatoare!
Hai, putere mamico!!!!

Ala , am mai citit mesajul tau o data
hai sa identificam problemele:
Esti stresata, nu dormi, nu mananci decat pe fuga ( sau nu mananci deloc). Esti in panica fiindu-ti frica de noua relatie, de povestea noua din viata ta .
Dincolo de oboseala si stres care dau copilului o stare de disconfort, eu banui o atasare gresita la san. De ce? Spui ca doare rau si ca bebe are dureri de burtica. Vorbim deci despre mameloane iritate ( poate chiar ragade deja) si cred ca inghite aer cand suge de are dureri de burtica.
Ei, acum discutam deja de programul tau, de relaxare, odihna si atasare corecta la san.
Acum, inainte de toate am nevoie sa-mi spui daca am identificat corect problemele.

Sei , nu sunt o mina de aur. Sunt o mamica , exact ca fiecare dintre voi, care s-a lovit de prejudecati calaptand, care a fost descurajata de lume dar care a gasit oameni care au ajutat-o. Acum incerc sa dau mai departe ce am primit eu: sprijin.
Despre stres. Esti o mamica puternica. Nu te va afecta. Mai exact nu iti va afecta lapticul. Crede-ma. Viata mea nu e perfecta, nu e roz. Am avut momente in ultimii ani cand am cazut la propriu. Nopti in care am plans disperata. Nopti in care m-am intrebat de 1milon de ori : de ce mie? de ce eu? pana cand? ... Stres, stiu ce e ala... nici azi nu e mai bine. Am invatat insa sa separ lucrurile. Copilul e in patratica lui... problemele in patratica lor. Ai sa poti si tu.... Despre problemele mele am mai povestit pe forum, dar la odiseea lui Mihnea. Acum nu vreau sa le povestesc, e mai bine asa. Spun doar ca stiu ce e oboseala/stres/disperarea... toate venite intr-un moment in care ar trebui ca lumea mea sa fie sigura. Ei, viata nu e perfecta si fiecare ne ducem o cruce... E greu, dar eu cred ca ai sa poti si tu sa faci fata situatiei.

Bujo, cam da.... asta facem noaptea. Acum, la drept vorbind, eu dorm prost.... dar prietena de care iti spuneam era doar maltratata de mine sa stea treaza

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 38+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Fetelor multumesc
Eu cred ca renunt la alaptat ,tocmai i-am pregatit o portie de LP si am sa vad cat mananca ,daca e infometata sau nu, ,nu mai fac fata Cu toate ca sta foarte mult la san si toscaie,simt ca nu e satula,cand o iau de la san plange .
Sanii imi sunt plini ,calzi si tocmai am iesit din furia laptelui care ma tinuse 2 zile
Cand bagam la pompa am observat ca am si canale infundate

40+

Se pare ca va fi

:)

Mergi la inceput