Strugurasi de Sept-Oct2011-Haideti fetele!!!!(121)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Neata

Mersic Sei . suntem bine. Dormim cam 3h si apoi papam.
Noaptea aceasta am trezit-o eu k deja erau 3h. Daca nu aveam sanii tari nu as fi trezit-o, dar am zis k e mai ok sa pape ea decat sa ma chinui eu, oricum nu prea reusesc cu mulsul

Pana cand ar trebui sa o trezesc noaptea sa pape la 3h?

Lena - de Maia

Bebe Maia - 8 oct 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anilansa spune:

buna

La noi in Romania pt lactatie este GALOFOR ... se gaseste in farmacii.

Lena C, cum te simti, ce iti face printesa ... cum a fost acomodarea acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Sei, noaptea mai trisam cu lapte praf ii dam cam 20-30ml la 2 dintre mese, in speranta ca va dormi un pic mai mult

Citat:
citat din mesajul lui seidana

Lore.. multumesc pt bloguri

Kora.. ma bucur tare sa vad ca sunteti bine.. dar de ce ii dai si LP daca tu te mulgi si conservi lapticul?

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

mamica de Iannis 2 ani + si de bebe Dimitris (21.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

hellou fetele

vremea asta schimbatoare e cam periculoasa pt bebei, de aia incep racelile,dar sunt numa raceli usoare, May, gemenasii...

Sei, mie mi se pare o idee buna sa facem si noi o poezioara ceva..nu ne mai intalnim cu lucrurile astea si cred ca ar fi frumos

hellena, toate ne facem griji pt puiutii nostri, toate avem idei fel de fel, nu esti isngura, dar trebuie controlate paranoile astea..eu de ex, daca va zic, chiar ma luati drept nebuna, il urmaresc cand doarme uneori sa vad daca respira?????? nu ma panichez, pur si simplu, cand doarme normal ca e linistit, si mai pun mana pe burtica s avad daca e in regula..astea sunt trairi de mamici...cu zambetul, auy d'abia de vreo 3 zile a inceput sa rada cum trebuie,adik sa zambeasca chair spre ras, mai ales cand vorbim cu el, Doamne ce mai rade, dar pana acum , ce sa zic, vedeam un zambet scurt o data pe saptamana....

Oanaiasi, da, si asta mic deschide ochisorii in timp ce doarme, se invart...ii inchide..si tot asa, mai are momente,probabil viseaza

Marryan, sa fie o petrecere furmoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Suntem bine Alina, multumim
E fain acasa

Lena - de Maia

Bebe Maia - 8 oct 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui marryan

sei pup mamika frumoasa, in linii generale suntem bine, ridem, gingurim, o pup toata ziua, o alint, mii draga tare, ii place muzica tare, ii pun pro fm love sii doarme dusa cu muzica, are un prieten nou o maimutica pe nume JOJO si gingureste mereu cind se uita la ea. eu iam atirnat-o de bara de la baldahin sus
dar partea nasoala e ca avem colici si mai intesi sunt seara pe la 5 cei drept nu chiar in fiecare zi dar ii avem si intensificati plinge uff cind face un pirt e jale mare

botezul il avem pe 23 oct cind facem exact 7 ani de casnicie

de supe mii greata deja dar...deh asta e acum, inca nu introduc nimik in alimentare, pap cam aceeasi ca sa nu mai provoc si eu gazele la ea

Cum Elenuta dupa botez sa comportat?, e mai linistita, vad ca scapati de colici uff abia astept si eu sa vina perioada buna cind papam, dormim, ne kk-am si dicutam fara plinsete.
Aa si inca ceva ai putea sa ma ajuti cu descintecul de deochi, ai spus ca mama ta a deschintat-o eu nustiu nici un descintec si vreau sa invat unul poti sa ma ajuti

Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011

Cu Ajutorul lui Dumnezeu sper sa ajungem cu bine pina la final

My angel says: "start moving, so I can start blessing"

mama a stins 10 carbuni in apa plata, timp in care a zis tatal nostru de 10 ori, i-a dat un strop de apa de 3 ori in gurita, si i-a facut semnul crucii la caput de 3 ori, si pe burtica , si la manute si picioruse, eu ziceam tatal nostru si alungam in stil propriu spiritele negre si rele de la fetita, sotul ii descanta ceva ce stia de la bunica lui, insa nu mi-a zis ce ca nu se zice .. oricum eu cred ca rugaciunile au ajutat-o..
Dupa botez, in primele zile a fost mai rea, numai brate voia, plangea mai des, am avut 2 zile in care nu a dormit mai deloc, atipea 5 min se trezea agitata.. insa poate si din cauza ca am fost la mama, acu acasa e f cuminte.. noaptea doarme 6-7 h, sta cuminte si urmareste caruselul, piticii din camera..are veghe dimineata de la 8 pana pe la 13-14 timp in care doarme numai 1 h..
de colici.. avem seara fie la 20 fie la 22, insa nu mai plange, se aduna, screme, mai un uua dar atat.. eu beau cheai mai concentrat de chimin cu menta.. am impresia ca dupa baby calm ( cu musetel) , are colici.. nici eu nu introduc nici un aliment.. am mancat o rosie si a plans 2 zile...
insa ea nu zambeste decat rar, nu gangureste decat izolat .. dar crestem noi mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Lena .. eu nu am trezit-o niciodata sa pape, am lasat-o sa doarma cat a vrut ea.. , ma bucur insa ca sunteti cuminti.. in curand o sa ti-i se regleze si lactatia..

Rach... coincidentele sunt de cele mai multe ori cele mai frumoase lucruri... , o sa mai aiba un inger si o stea norocoasa...

Bunny.. credeam ca numai la noi e asa varza cu medicii.. nu stie manda ce face tanda .. pana la urma iei medicamentele? sa creasca mare micuta si frumoasa.. Dani ce zice de surioara?

Kora.. da da-i din ambii sani aca crezi ca nu se satura.. asa am reusit si noi sa dormim ca si oamenii mari ..

Zubi... da.. eu ma gandesc la Lali pt poezie daca e dispusa si nu se supara, pt ca are experienta de mama, cearceafuri de mesaje, si minte buna ,

Eu am scos-o afara pe vantul asta .. mama denaturata ce sunt, acu sper sa nu raceasca.. insa nu am scos-o sapt asta si am zis ca e cazul..

INTREBARE ORGANIZATORICA:
incet incet ma gandesc sa fac lista pt mamici, ca mai avem 2 sapt si inchidem odiseea..
eu as zice sa mai triam din mamici si sa le lasam pt cele care ne onoreaza cu prezenta : de ex ramy.. nu a intrat de la inceputul inceputului, nici nu stim cum ii cheama pe bb .. ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Marryan se gasesc in Romania si Galafor si Galactogil. Eu personal cred ca Galaforul e mai bun, sunt capsule din plante si tre sa iei cate 2, de 3 ori pe zi. Galactogilul este sub forma de granule, este extraordinar de dulce. Pe mine m-au ajutat amandoua, insa mai mult Galaforul. Si au mai spus mamici acelasi lucru.

Si noi ne pregatim de botez, pe 22 il facem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Bun, am ramas singura. Baietii au plecat la cativa km de iasi cu treaba si ajung spre seara.
E asa liniste... ciudat, tare ciudat

Oana, eu nu cred ca s-a plictisit fata de carusel. E inca mica, atentia ei poate fi mentinuta foarte scurt timp. Abia la 3 ani pot fi atenti sa invete ceva 10-15 minute si asta in maxim 2 episoade pe zi. Pai acum, la cateva saptamani? !

Hellena, deci au mai fugit dintre pitici. Intrebai cu masa copilului. Pai ce spui tu acolo pateam si eu cu Mihnea la inceput. Dormea dus... Doamne cat stres! Incearca sa il pui la san de cate ori e treaz. Cu cat va sta mai mult la san va invata sa suga mai mult si va fi treaz mai mult. Ce zici?

racheel, se mai intampla sa mancam si chestii nu tocmai potrivite. si apoi, trebuie sa incercam. Nu avem de unde sti ce e ok si ce nu pana nu incercam. Fiecare copil e diferit. Nu merg retete universale

marryan, nu scade laptele! in timpul crizei de colici copiii , de multe ori, doar tocaie. Nu au nevoie de lapte ci sa suga. Suptul in sine ii calmeaza. Nu mai spun ca refelxul de ejectie al laptelui scade pe fosnd de stres. Evident ca tu nu esti foarte relaxata cand fata e in plina crizuta de dureri. Eu spun sa o iei cu calm. Faci bine ce faci. da-i sanul la cerere si ai incredere in tine si in ea. Tu da-i inainte cu apa+ceai+papa bun si mai baga si cate o portie de zen

Sei-, despre miscarea ochisorilor in somn, exact informatiile puse de tine le cautam. Sunt foarte corecte. Si e bine sa fie cunoscute. Abia in stadiul de somn profund la unii copii se poate ridica mama de pe pat, altfel se trezesc si o iei de la "0"
A, si sa nu spui ca tu nu esti interesanta pentru Elena. Doar ca pe tine te studiaza prin atingeri cu manuta, gurita si miros.
Am sa arunc un ochi prin bookmarks sa fac o selectie. Si de pe blogul meu in dreapta sunt trimiteri la alte bloguri interesante. prea multe chestii nici pe forum nu pot pune ca imi iau avertisment ca fac reclama la site-uri.
Fac selectie si ce se poate, pun

Alaptarea seara: multi copii seara sug des si mult. Asta nu inseamna ca mama are mai putin lapte ca inainte sau mai putin decat le e necesar. Ideea e ca, asa cum am mai spus, bebeii aduna mult stres de peste zi. Suprtul ii linisteste ii calmeaza. Mai punem la socoteala ca vrem sa aiba si ei un program de somn. pai antrenamentul pentru un somn lung noaptea incepe cu formarea unui program de masa adecvat. Incet incet isi cresc necesarul de laptic seara ca sa prinda si ei o repriza mai lunga de somn ( mai lunga inseaman 1 ora in plus, poate, la prima tura de somn... nu minuni.... somnul toata noaptea fara intrerupere de masa nu e deloc firesc la varste mici)
cOPILUL TREBUIE LASAT LA SAN CAND VREA CAT VREA, TOCMAI PENTRU CA NU SUGE LA FIECARE MASA ACEEASI CANTITATE .
daca seara cere mult, pana afla sanul ca e seara si ca bebe atunci vrea mai mult, dureaza. dara daca oprim copilul, sanul "nu va afla" ca e nevoie de mai mult la acea ora si se ajunge la LP. Adica sa dai supliment de LP seara nu e necesar daca ai rabdare sa lasi copilul cat vrea el.
Repet: sanul nu produce mai putin ci bebe crea mai mult.... sanul se va acomoda cu cerinta, in timp. Si e important de stiut ca suptul la san e mai mult decat hrana. E relaxare, iubire.... asa ca e normal sa ceara la san si fara sa-i fie foame!!

Kora, Ma bucur ca sunteti bine. Pot sa te intreb: de ce ii dai LP daca faci depozile de LM in frigider?
Cat scoti tu la pompa nu e un indiciu pentru a afla daca laptele e tot atat, creste sau scade cantitativ. pompa nu stimuleaza hormonii. Expulzia si producerea laptelui matern tine de hormoni, de atingerea copilului.
EDIT: am citit acum raspunsul. Sa stii ca nu doarme mai mult de la LP pentru ca e mai satula. Doarme pentru ca e mai greu digerabil. LP solicita mai mult sistemul digestiv al copilului. Tu hotarasti ce e mai bine poentru voi. Nu ii faci "un mare rau" asa, dar e mai bine numai LM. ( sper sa nu ter supere ce am scris)

Bunny pentru pediatrul tau. pai 150 pe sapt e intre limitele normale, iar in prima luna e excelent
Si eu spun tot asa: agatata de titit continuu. iti doresc sincer sa te tina rabdarea, ca daca scoti atata lapte inseamna ca e

Lena, daca nu are icter nu ii este ei necesar s-o trezesti. daca dor sanii sau sunt prea plini iti e tie necesar sa o trezesti

Bujo, asta noapte te "barfeam"cu o mamica draga, draga. Era numai de bine
Uite, eu la "medicamente "( pun ghilimele pentru ca nu sunt medicamente in sensul ala real) nu ma pricep deloc. Experienta mea personala cu ele e "0". Deci , notez si eu pentru eventualitatea in care tandemul va solicita ceva mai mult si mai repede

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 38+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

Sei de care carbuni a stins? Si ce fel de apa ia dat sfintita? Elenuta nu a avut nimika dupa ce iai dat apa?
Off cite intrebari

Zubi si eu am paranoia asta, sa o ascult cind doarme daca rasufla stiu ca suna prostesc dar eu mereu am ginduri din astea si nu pot alunga
Am citit mesajul helenei acum si reau sa ti spun a prietena ta impreuna cu tatal ei sunt niste nemernici nu clarvazatori, acum tia pus o pata cu care o sa traiesti ceva timp cu ea pina o sa te convingi singurika ca PETRU e un baietel perfect sanatos,stiu cit iti e de greu eu cu sot alaturi si ma pling ca nu ma ajuta... asa ca tu pentru mine esti mama model si curajoasa e bine ca ne spui ofurile asa putem si noi sa te ajutam cu sfaturi, cuvinte de incurajare daca fizic nu putem
Mamicilor voi da ti suzeta la bebei?, a mea a inceput sa suga pumnul....

Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011

Cu Ajutorul lui Dumnezeu sper sa ajungem cu bine pina la final

My angel says: "start moving, so I can start blessing"

Mergi la inceput