Pneumonie virala
Cine ma poate ajuta cu un sfat!!!!
Baietelul meu de 2 ani si 4 luni a facut acum 2 saptamani pneumonie virala...si de atunci tratamente peste tratamente...5 zile injectabil ampicilina cu gentamicina, 5 zile cu cexyl si acum suntem la a 3-a zi (din 5)cu lekoklar. Tuseste mai putin, nasucul nu ii mai curge aproape deloc in schimb e subfebril. Temperatura lui variind intre 37.5 si 37.9. In tot acest timp i-am administrat intercalat Panadol si Nurofen, si Isoprinosine. E normala aceasta temperatura?
Doctorita mi-a spus sa stau linistita si sa-i dau in continuare Panadol si Nurofen. Si vineri sa mergem la control. DEja mi se pare prea mult. Ma gandesc sa nu ii mai dau poate mai scade putin temperatura.S-a mai confruntat cineva cu asa o situatie?
Multumesc si sper sa primesc un raspuns de la voi
Acum doarme de vreo 20 min si i-am masurat iar temperatura , cu termometrul cu mercur , ca alea digitale nu mai am incredere in ele si are 37.1
Asta sa fie temperatura lui normala intre 37.5 si 37.9?
Raspunsuri
CorinaDani spune:
cum/unde ii masori temperatura, la axila sau in fundulet ? e foarte important de precizat
CorinaDani spune:
din cate stiam, se considera ca un copil are febra daca valoarea temperaturii, masurata rectal, depaseste 38 grade celsius.
de curiozitate nu i-ai masurat temperatura si la axila, inainte sau dupa masurarea rectala ?
iata ce scrie pe sfatul medicului:
"Febra este prezenta daca:
- temperatura rectala este peste 37,8 grade Celsius;
- temperatura orala este peste 37,5 brade Celsius;
- temperatura axilara este peste 37,2 grade Celsius;
- temperatura otica (la nivelul urechii) este peste 37,2 grade Celsius."
Mihnea_BB spune:
Nu i-am masurat si la axila. O sa incerc cand se trezeste
Eu stiam ca daca masori rectal tb sa scazi 0.5 diviziuni si iti da temperatura corecta, dar doctorita nu mi-a zis nimic
CorinaDani spune:
ah, si inca ceva : spre seara temperatura corpului creste putin. si sa nu i-o masori imediat ce se trezeste, il lasi macar 30 minute.
atentie insa cu administrarea prelungita de panadol si nurofen, afecteaza functia hepatica. ce cantitate ii dai si la ce interval ?
nu ai incercat sa-i dai si ceva pentru sustinerea imunitatii ? miere cu catina, sau sirop cu echinaceea, propolis si vitamina c.
Mihnea_BB spune:
de asta ma si gandeam sa ii intrerup panadolul si nurofenul, si sa ii dau Liv 52. I-am dat sirop de tina de vreo 3 zile, facut de mine in casa. Cate 3 linguri de sirop concentrat.Ma gandesc sa nu fie prea multe..
Cred ca ii mai dau numai antibioticul pana mergem la control.
CorinaDani spune:
nu uita, te rog, sa-i dai ceva si pentru protejarea si refacerea florei intestinale, afectata de administrarea de antibiotic.
am uitat sa te intreb : valorile acelea pe care le-ai scris in primul mesaj, sunt cele indicate de termometru sau ai scazut tu deja cele 0,5 grade din indicatia termometrului ?
Mihnea_BB spune:
ce am scris sunt valorile indicate de termometru
nu am mai scazut
oare pot sa-i dau acum si vitamina c si siropul de catina(din care mai am putin si nu mai gasesc catina) si liv 52 si isoprinosine ?
Poate e prea mult. Doctorita a zis ca dupa ce termina tratamentul ii da ceva naturist pentru imunitate