monnvas asta e problema de fapt, durata crzeilor ca si inainte mai facea dar durau maxim 5-10 min dupa care reuseam sa ii distrag atentia, acum nu si nu
Buna,
Ma bag si eu in seama, desi de obicei ma rezum la a citi mesajele de pe forum. Mi-am recunoscut fiica in descrierile voastre, are 3 ani si a inceput gradi in sept, la grupa mica, program scurt. La inceput crizele erau zilnice si incepeau in momentul in care intra in casa de la gradi si pana seara tarziu. Noaptea avea cosmaruri si se trezea tipand ca vrea la mami. Mi-am dat seama ca trece printr-o faza dificila si vrea sa ne pedepseasca pt ca o ducem de acasa printre straini. Strategia mea a fost sa nu-i tolerez crizele (ca si pana sa inceapa gradinita), aratandu-i ca nu s-a schimbat mare lucru, dar si incercand sa folosesc momentele in care se linistea pt a ne juca. Practic, era linistita - cantam, desenam, ne alintam, ne dragaleam; tipa si facea crize, eram ferma si primea acelasi gen de tratament pe care il primeste cand se poarta urat (nu mai primeste desert, nu iese o zi in parc etc). Nu vorbim de gradi decat atunci cand deschide ea discutia si e bine dispusa. Pare sa fucntioneze, a si inceput sa se obisnuiasca la gradi, crizele tind sa se rareasca. Nu mai spune "nu mai vreau acolo", ci "vii repede, repede, da?"
Al meu are 6 ani si 10 luni si pt ca nu i place la gradinita,vine acasa frustrat si nervos si raspunde obraznic,il loveste pe fratele lui....
asa ca,e de inteles de ce micutul tau face crize de nervi...