Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 6
Raspunsuri - Pagina 9
dorinutza82 spune:
Ia sa vad daca a mai ramas vreun neuron activ....
Dorina, mami de Stefan (14 mai 2008) si 12+
Ha, am reusit.
Fetelor, eu nu am facut inca acel comlex Torch. Stiti cumva daca e vreo varsta maxima a sarcinii cand trebuie facut?
kovacsc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dorinutza82 Ia sa vad daca a mai ramas vreun neuron activ.... Dorina, mami de Stefan (14 mai 2008) si 12+ Ha, am reusit. Fetelor, eu nu am facut inca acel comlex Torch. Stiti cumva daca e vreo varsta maxima a sarcinii cand trebuie facut? |
Nici eu nu l-am inca; mi a mai dat si pentru hepatita.
Eu am facut acum vreo doi ani testele acestea iar Citomegalovirusul si Rubeola au iesit Igg pozitiv si Igm Negativ. Am inteles din ce am citit pe net ca am imunitate si nu mai trebuie sa le refac. Voi ce stiti?
strumfy_12 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui kovacsc
Nici eu nu l-am inca; mi a mai dat si pentru hepatita. Eu am facut acum vreo doi ani testele acestea iar Citomegalovirusul si Rubeola au iesit Igg pozitiv si Igm Negativ. Am inteles din ce am citit pe net ca am imunitate si nu mai trebuie sa le refac. Voi ce stiti? |
Dak ai imunitate nu tre sa le mai faci. Eu n-am repetat toxo pe acelasi principiu.
Iar in legatura cu Torch se poate face oricand in sarcina...dar e de preferat sa se faca la inceput ca sa stie gravida de ce trebuie sa se fereasca.
Am vazut ca sunt gravidute noi...Bine ati venit! Ma ocup acus de listuta...
Mami fericita de strumfita si 19+ cu Motzata
dia_tm spune:
Fetelor, aici o manie generala de a evita in sarcina orice alimente care ar puta avea vreun risc de toxoplasmoza; cam toate burticile cu care vorbesc sunt distruse ca pe toata perioada sarcinii n-au voie sa manance nici un fel de fructe/legume crude (decat spalate de ele, cu mare grija) si nici un fel de carne mai cruda (gen sunca afumata, mezeluri) ...si sincer, cand lucrezi si iti iei pranzul in oras asta te limiteaza foarte foarte mult (nici macar un sandwich nu prea gasesti care sa n-aiba macar o frunza de salata sau o felie de rosie sau ceva). practic daca vrei sa manaci ceva rapid ori iti aduci de acasa...ori nu stiu, ca practic toate salatele si marea majopritatea sanwich-urilor sunt interzise.
Si mie mi-a zis dr cam la fel...acum incerc sa evit salatele de cruditati cand mananc in oras...dar in cantati mici, tot le mai consum
(uneori nici nu-mi dau seama decat prea tarziu - la sanwichuri sau la paste/pizza cand ma mai trezesc cu ceva frunze proaspete de rucola presarate peste; sau comand ceva gatit cu cartofi natur,dar peste ei sunt presarate frunzulite proaspete de patrunjel).
Nu prea cred ca o sa respect sfatul cu prea mare strictete...
Mi se pare foarte exagerat, mai ales ca e o perioada in care pe de alta parte se recomanda cruditati si legume si fructe care contin cat mai multe vitamine si minerale...pe de alta parte daca in 34 de ani n-am avut tangente cu asa ceva (confirmat de analize) ma gandesc ca probabilitatea de a contacta asa ceva acum e foarte scazuta...
Stiu ca la prima sarcina nu mi-a zis dr. absolut nimic de asa ceva; s-au schimbat lucrurile intre timp sau sunt doar diferente de la o tara la alta? (la prima sarcina eram in Romania).
Voi va confruntati cu asa ceva?
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
kovacsc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dia_tm Fetelor, aici o manie generala de a evita in sarcina orice alimente care ar puta avea vreun risc de toxoplasmoza; cam toate burticile cu care vorbesc sunt distruse ca pe toata perioada sarcinii n-au voie sa manance nici un fel de fructe/legume crude (decat spalate de ele, cu mare grija) si nici un fel de carne mai cruda (gen sunca afumata, mezeluri) ...si sincer, cand lucrezi si iti iei pranzul in oras asta te limiteaza foarte foarte mult (nici macar un sandwich nu prea gasesti care sa n-aiba macar o frunza de salata sau o felie de rosie sau ceva). practic daca vrei sa manaci ceva rapid ori iti aduci de acasa...ori nu stiu, ca practic toate salatele si marea majopritatea sanwich-urilor sunt interzise. Si mie mi-a zis dr cam la fel...acum incerc sa evit salatele de cruditati cand mananc in oras...dar in cantati mici, tot le mai consum (uneori nici nu-mi dau seama decat prea tarziu - la sanwichuri sau la paste/pizza cand ma mai trezesc cu ceva frunze proaspete de rucola presarate peste; sau comand ceva gatit cu cartofi natur,dar peste ei sunt presarate frunzulite proaspete de patrunjel). Nu prea cred ca o sa respect sfatul cu prea mare strictete... Mi se pare foarte exagerat, mai ales ca e o perioada in care pe de alta parte se recomanda cruditati si legume si fructe care contin cat mai multe vitamine si minerale...pe de alta parte daca in 34 de ani n-am avut tangente cu asa ceva (confirmat de analize) ma gandesc ca probabilitatea de a contacta asa ceva acum e foarte scazuta... Stiu ca la prima sarcina nu mi-a zis dr. absolut nimic de asa ceva; s-au schimbat lucrurile intre timp sau sunt doar diferente de la o tara la alta? (la prima sarcina eram in Romania). Voi va confruntati cu asa ceva? Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012) |
este un pic exagerat; sa zicem ca cele din restaurant sau alte localuri ar putea sa nu fie bine spalate dar ce poti sa speli tu si eventual cojite unde se poate nu este nici o problema. Si daca ai imunitate si mai bine, chiar nu trebuie sa iti faci griji.
nelli spune:
[/quote]
sunt mai multe studii pe medicamente pentru ca si interesele financiare sunt mai mari
cand ai vazut ultima reclama in care sa se promoveze ceaiul si lamaia in starea lor naturala pentru o simpla raceala? medicamentele sunt la putere......pe asta mizeaza si producatorii ca oamenii merg pe principiul " ca toata lumea face la fel".
[/quote]
exact, acum ramane la latitudinea ta ce doresti sa folosesti, eu pot sa spun k dupa ce timp de sapte ani m-am confruntat anual cu cateva infectii,dupa antibiotoce si uricol si nu mai stiu cate kre nu imi faceau mare lucru decat poate ameliorau m-am vindecat cu ceaiuri eu iti urez insanatosire grabnica indiferent de ce metoda de tratare alegi, hidrateaza-te mult, maninca struguri si evita complet dulciurile, bauturile acidulate nu mai zic de sucuri din comert,prajeli si grasimi,sa ai mereu picioarele calde si burtica la fellenjerie intima care sa te acopere cat mai bine si din bumbac sau protege schimbate des,iar noaptea cat mai lejer si ai grija de tine
12+
nelli spune:
dara sa nu maninci carne in niciun fel nici macar in supe,lucrurile astea nu ti le spune niciun medic, dar iti spun cu siguranta ca te vor ajuta sa te vindeci mai repede si va impiedica infectia sa progresezesanatate multa!
12+
strumfy_12 spune:
Am modificat listuta..sa imi spuneti dak am gresit/uitat ceva.
Mami fericita de strumfita si 19+ cu Motzata
monna3 spune:
buna fetele
dorinutza bun venit! sarcina usoara si bebe sanatos!
Finn de J.D. sa cresti mare, sa fii sanatos si cuminte
sa aveti un weekend minunat!
pup burticile si strengareii
Monica, fericita 17+